McDonalds
- karanana
#27 Re: McDonalds
pa velka je ta snicla. gdje ti je nestala kifla-hljeb s nje?manki wrote:Evo od prije sahatzazana wrote:I koliko je hamburger na kraju?
-
luciferino
#28 Re: McDonalds
Ako mislish na McNuggets, meni rekoshe da u tome ima 27 sastojaka. Nisu mi znali reci kojih, a piletinu nisu ni spomenuli. Ukus je extra (ne zezam se) i mala djeca se na to vrlo brzo navuku, ali koliko je zdravo jesti takve preradjevine, to stvarno ne znam.amrica wrote:kak'a je pohovana piletina? Ima li ukus plastike ili fakat kokoske?
Inace nisam protiv otvaranja, nek ima, nek se moze probati.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#29 Re: McDonalds
Jes vala u pravu si, pokusavam omoguciti normalnu temu jes vidio furanja.SaMaster wrote:
Lady ti se nesto previse furas, ne znam zasto?
Nafuraj se i ti malo na mene pa pocni postovati teme i forumase.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “komentarisanje rada moderacije”
» SaMaster
14 dana
-
sarajevsko_pivo
#30 Re: McDonalds
Koja se voda koristi jeli ''Kap" ili ''Olimpija''??
- karanana
#31 Re: McDonalds
sarajevsko_pivo wrote:Koja se voda koristi jeli ''Kap" ili ''Olimpija''??
mora biti colina olimpija
-
manki
#32 Re: McDonalds
Nisam uspio upratiti koja se voda služi, ali pretpostavljam KAP, jer su oni izabrani za dobavljača vode za McDonalds BiH, zajedno s Milkosom za mliječne proizvode....
Što se tiče soka od narandže, tu je Cappy..
- Ken_M
#33 Re: McDonalds
Urbana legenda kaze da koriste svinjsku mast ::) Meni ne smeta, ja volim svinjetinu al' eto nekome bi moglo smetati
http://en.wikipedia.org/wiki/McDonald%2 ... ds#Pig_fat
- nellington
#34 Re: McDonalds
Ken_M wrote:Urbana legenda kaze da koriste svinjsku mast ::) Meni ne smeta, ja volim svinjetinu al' eto nekome bi moglo smetati

Ne govori to ovima u Tel Avivu
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#35 Re: McDonalds
Malo je reci da je skupo
-
manki
#36 Re: McDonalds
A ček, zbog čega samo tatini sinovi radi fazona i furke. Je li se nikom od obične raje ne može svidjeti hrana u McDonald'su? Pa ljudi dragi, kad će ova retorika prestati više kod nas da se fura? Šta god novo se u gradu otvori, uvijek ista spika "tatini sinovi i guzonje ovo, a obična raja prolazi". Niđe veze.Wox wrote:Brate dragi. Kada covjek vidi ove slike i djecu kako kroz resetke gledaju unutra, isto kao da smo Somalija.![]()
Al haj, tjesim se da ova ujdurma nije radi samog resotana vec zato sto je to nesto novo pa raja radoznala.![]()
Mislim da ce ovaj restoran poslovati zadovoljavajuce, jer ce tu dolaziti tatini sinovi radi fazona i furke. Dok ce obicna raja i obicna djeca samo prolaziti i gledati.
Ovo je najbolja slika nase stvarnosti.
P.S. Al eto, ipak mi je drago da je otvoreno. Barem se raja malo obradovala.
-
luciferino
#37 Re: McDonalds
Pored ostalih urbanih legendi (govedje oci i gliste), svinjska mast je jos i najmanje zlo.Ken_M wrote:Urbana legenda kaze da koriste svinjsku mast ::) Meni ne smeta, ja volim svinjetinu al' eto nekome bi moglo smetati
Al, urbana legenda je ipak samo urbana legenda.
- Michun
#38 Re: McDonalds
Cevapi 8 KM, bez jogurta ili kole.rashtiman wrote:Malo je reci da je skupo
Meni 8.50 KM.
Kako je skupo?
Ko mi kaze da se ne moze najesti od menija, folira. Osim ako nema 120 kg...takvima je i 20 cevapa malo.
- johnny_blazze
#39 Re: McDonalds
Sta mislis jel u Beogradu ili Zagrebu bilo drugacije kad se otvarao mcd ? jbg-a i na civilizovanom zapadu kad izadje novi i-phone kampuju po 3 dana ispred radnji da ga kupe pa je to ok,sta ako su ljudi navalili da probaju :S nista cudno sam nek se u ovom gradu pravi i gradi pa nebitno sta,meni bas drago sto je mcd tuWox wrote:Brate dragi. Kada covjek vidi ove slike i djecu kako kroz resetke gledaju unutra, isto kao da smo Somalija.![]()
Al haj, tjesim se da ova ujdurma nije radi samog resotana vec zato sto je to nesto novo pa raja radoznala.![]()
Mislim da ce ovaj restoran poslovati zadovoljavajuce, jer ce tu dolaziti tatini sinovi radi fazona i furke. Dok ce obicna raja i obicna djeca samo prolaziti i gledati.
Ovo je najbolja slika nase stvarnosti.
P.S. Al eto, ipak mi je drago da je otvoreno. Barem se raja malo obradovala.
-
manki
#40 Re: McDonalds
Pa znaš li ti koliko je "obične raje" bilo danas u McDonald'su? Otiđi pa pogledaj slobodno, još uvijek je ista situacija.Wox wrote:Fulas poentu za 180 stepeni.manki wrote:
A ček, zbog čega samo tatini sinovi radi fazona i furke. Je li se nikom od obične raje ne može svidjeti hrana u McDonald'su?![]()
Ne radi se o ukusu hrane vec o cijenama! Sumnjam da ce dijete rudara ili demobilisanog borca platiti sendvic par maraka. Dok ce sinovi parlamentaraca biti tu kao inventar.
I ne razumijem opet, ako dijete rudara ili demobilisanog borca može za sendvič platiti u gradu 3,5 KM zašto ne bi moglo u McDonald'su, u čemu je razlika?
Isto kao što se i za Vapiano pričalo, pa eno otkako se otvorio svaki dan krcat rajom. Manite se više te retorike pobogu, "mi jadan prejadan narod, samo će guzovnje ići", počinje ići na živce, a restorani svi mogući svaki dan puni.
Ko' da gledam da će ista priča se pričati kad se Zara otvori, i sve ostalo.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#41 Re: McDonalds
Cekajte ba ljudi zar se hrana ne dijeli dzaba u McD
Pa cemu onda onaj krkljanac pred restoranom

Pa cemu onda onaj krkljanac pred restoranom
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#42 Re: McDonalds
Wox wrote:Sumnjam da ce dijete rudara ili demobilisanog borca platiti sendvic par maraka. Dok ce sinovi parlamentaraca biti tu kao inventar.
Nikako da skontam cemu ova prica kako je skupo, svako sebi moze priustiti bar jednom dva puta mjesecno da da 5 maraka za sendvic, ili nesto drugo.
Pa nije restoran sa michelinovim zvjezdicama nego Mek, koji ima cijene manje-vise uskladjene onima u gradu ali jok eto on je skup.
- strong69
#43 Re: McDonalds
Mislim da je najbitnije istaci sljedece:manki wrote:Nisam uspio upratiti koja se voda služi, ali pretpostavljam KAP, jer su oni izabrani za dobavljača vode za McDonalds BiH, zajedno s Milkosom za mliječne proizvode....
1. 100 zaposlenih u McD Sarajevo
2. Lokalni, sarajevski proizvodaci vode i mlijeka
Drago mi je da je McD otvoren i da ce biti samo jedan u nizu novih svjetski poznatih brandova koji ce zaposliti jos ljudi. Mislim da nije korektno osudivati raju koja tamo jede, uvlaciti u tu pricu djecu demobilisanih boraca itd.. Ko ima novca i kome se svida jesce tamo. I cevapi kostaju 8 KM pa se niko ne zali.
Sretno
-
manki
#44 Re: McDonalds
ladyblue18 wrote:Wox wrote:Sumnjam da ce dijete rudara ili demobilisanog borca platiti sendvic par maraka. Dok ce sinovi parlamentaraca biti tu kao inventar.jah eto samo ce sinovi guzonja da se hrane tamo, jesul oni popunili svih meni se cini rece brat 15 kasa koje imaju?
Nikako da skontam cemu ova prica kako je skupo, svako sebi moze priustiti bar jednom dva puta mjesecno da da 5 maraka za sendvic, ili nesto drugo.
Pa nije restoran sa michelinovim zvjezdicama nego Mek, koji ima cijene manje-vise uskladjene onima u gradu ali jok eto on je skup.
-
zaritisinebrute
#45 Re: McDonalds
kakvo god da imam misljenje o mc-u ili ujdurmi oko istog
uzasno mi smeta kad je nesto po "nasem standardu" "skupo" tj. kada je nekome nesto skupo odmah ona prica ma to samo guzonjnini sinovi kupuju ... bla bla bla tamo ne ide "raja" ... to je samo za pokazivanje ili to je sminkeraj
daleko od toga ... smatram da ce se pojedinici nafuravati na mc ali se pretjeruje sa jao to je skupo to je za guzonje
nidje veze
uzasno mi smeta kad je nesto po "nasem standardu" "skupo" tj. kada je nekome nesto skupo odmah ona prica ma to samo guzonjnini sinovi kupuju ... bla bla bla tamo ne ide "raja" ... to je samo za pokazivanje ili to je sminkeraj
daleko od toga ... smatram da ce se pojedinici nafuravati na mc ali se pretjeruje sa jao to je skupo to je za guzonje
nidje veze
Last edited by zaritisinebrute on 20/07/2011 16:55, edited 1 time in total.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#46 Re: McDonalds
Poredi cijene hamburgera iz McD-a i cijene hamburgera iz lokalnih fast f. za taj meni od 8.50 KM dodas jos 0.50 KM i odes u FO i jedes koliko hoces sta hocesMichun wrote:Cevapi 8 KM, bez jogurta ili kole.rashtiman wrote:Malo je reci da je skupo
Meni 8.50 KM.
Kako je skupo?
Ko mi kaze da se ne moze najesti od menija, folira. Osim ako nema 120 kg...takvima je i 20 cevapa malo.
Last edited by bordo gandalf on 20/07/2011 16:55, edited 1 time in total.
-
manki
#47 Re: McDonalds
strong69 wrote:Mislim da je najbitnije istaci sljedece:manki wrote:Nisam uspio upratiti koja se voda služi, ali pretpostavljam KAP, jer su oni izabrani za dobavljača vode za McDonalds BiH, zajedno s Milkosom za mliječne proizvode....
1. 100 zaposlenih u McD Sarajevo![]()
![]()
![]()
2. Lokalni, sarajevski proizvodaci vode i mlijeka![]()
(Jbg, sta cu kad sam lokal patriota)
Drago mi je da je McD otvoren i da ce biti samo jedan u nizu novih svjetski poznatih brandova koji ce zaposliti jos ljudi. Mislim da nije korektno osudivati raju koja tamo jede, uvlaciti u tu pricu djecu demobilisanih boraca itd.. Ko ima novca i kome se svida jesce tamo. I cevapi kostaju 8 KM pa se niko ne zali.
Sretno
- ProbuseniDolar
#48 Re: McDonalds
Za moj studentski standard ovo je preskupo. Oticicu veceras tek da vidim kako sve to izgleda i kakvog je okusa. Ne namjeravam ovdje stalno jesti, tek mozda jednom mjesecno. Ko ima nek jede svaki dan u Mc sto se mene tice. Ja da imam milione ne bih se ovdje hranio jer je nezdravo. A ta prica za rudare i djecu boraca je bezvezna. Jesti ce u Mc isto koliko odu na cevape, koliko odu u neki restoran ili malo skuplji fast food. Ako neko djete rudara ne moze sebi da priusti da jede u Mc ne znaci da Mc ne treba da postoji. Svako ima svoje i to treba postovati.
- Baltazar_khan
- GAU8
#50 Re: McDonalds
Najjadnije u svemu tome sto je svuda na zapadu McD "najjeftinije mjesto u gradu"manki wrote:ladyblue18 wrote:Wox wrote:Sumnjam da ce dijete rudara ili demobilisanog borca platiti sendvic par maraka. Dok ce sinovi parlamentaraca biti tu kao inventar.jah eto samo ce sinovi guzonja da se hrane tamo, jesul oni popunili svih meni se cini rece brat 15 kasa koje imaju?
Pa nije restoran sa michelinovim zvjezdicama nego Mek, koji ima cijene manje-vise uskladjene onima u gradu ali jok eto on je skup.![]()
Samo nama prodaju maglu.
Ali eto, dok je ovaca