Psihotrileri/trileri
Moderator: _BataZiv_0809
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#26 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Šta fali starijim filmovima?
Evo ti originalni "The Wicker Man" (1972.)...završnu scenu dugo nećeš izbaciti iz glave...baš savršeno, strašna, jeziva, žalosna, umobolna...
Evo ti originalni "The Wicker Man" (1972.)...završnu scenu dugo nećeš izbaciti iz glave...baš savršeno, strašna, jeziva, žalosna, umobolna...
- horion_bosona
#27 Re: Psihotrileri/trileri/horori
ili recimo Straw Dogs (1971) prava je steta ne pogledati jedan takav film...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#28 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Tako je!horion_bosona wrote:ili recimo Straw Dogs (1971) prava je steta ne pogledati jedan takav film...
70-te su bile zlatno doba psiho trilera/horora.
- therrarrius
#29 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Da, imaju dvije verzije, Carpenterov klasik i 'onaj drugi' koji nema bas puno slicnosti sa originalom i nije bog zna kakav sem sto je kraj koji je '187' spomenuo po mom ukusu jako originalandavorf wrote:Mist mi je odlican...samo...ne znam da ima vise verzijatherrarrius wrote:Ovisi o kojoj verziji 'mista' govoris187 wrote:Tears of Kali![]()
The Mist izlizana prica kroz cijeli film , samo kraj jeMozes li to malo pojasniti? I ima li kakvih slicnih?
![]()
Za 1408 sam cuo da ima 2 verzije...jednu sam gledao...i odlicna je...a drugoj je...po tome sto sam cuo...kraj bezveze
-
Pera Trta
#30 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Kakav Mist? Zar nije Carpenterov The Fog?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#31 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Odlična tema.
Zamolio bih poznavaoce ovog žanra da mi preporuče jedan odličan psihohoror. Kad kažem psihohoror, podrazumijeva se da u filmu nema nikakvih noževa, motornih pila i slično, jer to nije strašno. Kad kažem psihohoror, mislim nešto stvarno strašno, da kad gledaš da se trzaš, da je baš strašno. Također, ne valja kad ima nekih glupih, nerealnih stvari (neki duhovi, hodajući mrtvaci i slična sranja). Ima li neko nešto da mi preporuči?
U DVDteci su mi preporučivali razne filmove ovog žanra, i nijedan, ali nijedan nije bio strašan. Valjda se ljudi ne razumiju. Kad mi neko kaže da je ono sranje od filma "Paranormal activity" strašan, smije mi se.
Do sad sam gledao samo jedan psihohoror (nisam pogledao baš puno horora) od kojeg sam se usr'o, figurativno rečeno. Ne sjećam se kako se zvao, znam samo da su bili neki jebeni zvukovi u nekom studiju, trzaš se, puls raste... Hoću nešto takvo.
Zamolio bih poznavaoce ovog žanra da mi preporuče jedan odličan psihohoror. Kad kažem psihohoror, podrazumijeva se da u filmu nema nikakvih noževa, motornih pila i slično, jer to nije strašno. Kad kažem psihohoror, mislim nešto stvarno strašno, da kad gledaš da se trzaš, da je baš strašno. Također, ne valja kad ima nekih glupih, nerealnih stvari (neki duhovi, hodajući mrtvaci i slična sranja). Ima li neko nešto da mi preporuči?
U DVDteci su mi preporučivali razne filmove ovog žanra, i nijedan, ali nijedan nije bio strašan. Valjda se ljudi ne razumiju. Kad mi neko kaže da je ono sranje od filma "Paranormal activity" strašan, smije mi se.
Do sad sam gledao samo jedan psihohoror (nisam pogledao baš puno horora) od kojeg sam se usr'o, figurativno rečeno. Ne sjećam se kako se zvao, znam samo da su bili neki jebeni zvukovi u nekom studiju, trzaš se, puls raste... Hoću nešto takvo.
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#32 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Upravo to htjedoh napisati...to su dva razlicita filma...ako je na The Fog mislioPera Trta wrote:Kakav Mist? Zar nije Carpenterov The Fog?
-
Pera Trta
#33 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Meni Misery odgovara tim kriterijima. Gledao sam ga 10-ak puta, i uvijek je bio napet i strašan.Entropio wrote:Odlična tema.
Ali vjerovatno si ga i ti gledao.
- BHF_Manijak
#34 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Takodjer moja preporuka ide za Misery, napet film i u tom zanru koji ti trazis...Takodjer meni tu moze proci Sesto culo, dosta raje sam cuo da ga ne gotivi i da im je bezze film a meni je recimo odlican!
Panic room imas, nije bas psihohoror ali jeste psihotriler! Ako mi jos sta naumpadne preporucim ti!
Panic room imas, nije bas psihohoror ali jeste psihotriler! Ako mi jos sta naumpadne preporucim ti!
- BHF_Manijak
#35 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Ne sekiraj se, the wicker man je u bookmarksimaPera Trta wrote:Šta fali starijim filmovima?
-
Pera Trta
#36 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Ma remake je sprdnja teškaBHF_Manijak wrote:Ne sekiraj se, the wicker man je u bookmarksimaPera Trta wrote:Šta fali starijim filmovima?
Evo ti originalni "The Wicker Man" (1972.)...završnu scenu dugo nećeš izbaciti iz glave...baš savršeno, strašna, jeziva, žalosna, umobolna...I to naravno ova starija verzija, cuo sam da je remake odron teski i grozna kopija filma iz 70-tih!
Finalna scena iz originala, koja je kako rekoh jedna od najstrašnijih koje sam gledao, u remakeu je pretvorena u šprdačinu, za koju čovjek teško može povjerovati da je ozbiljno zamišljena (a jeste) a ne parodija (a nije)
- Entropio
#37 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Evo stavio sam Misery i Panic Room da se skidaju. Hvala Pera i Manijak na preporukama.BHF_Manijak wrote:Takodjer moja preporuka ide za Misery, napet film i u tom zanru koji ti trazis...Takodjer meni tu moze proci Sesto culo, dosta raje sam cuo da ga ne gotivi i da im je bezze film a meni je recimo odlican!
Šesto čulo... To ono Bruce Willis s onim malim? Zar je to horor?
- therrarrius
#38 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Do mene jePera Trta wrote:Kakav Mist? Zar nije Carpenterov The Fog?
- BHF_Manijak
#39 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Nije klasicni horo sa masakrima i klanjem u svakoj drugoj sceni, vec bas na fazon psihohorora, ima svega pomalo u sebi i trilera i psihotrilera i horora, meni fakat extra film, bez greske sto bi rekli!Entropio wrote:Evo stavio sam Misery i Panic Room da se skidaju. Hvala Pera i Manijak na preporukama.BHF_Manijak wrote:Takodjer moja preporuka ide za Misery, napet film i u tom zanru koji ti trazis...Takodjer meni tu moze proci Sesto culo, dosta raje sam cuo da ga ne gotivi i da im je bezze film a meni je recimo odlican!
- Entropio
#40 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Dobar je film, ali nije strašan. Strašan je u odnosu na "Glup i gluplji", ali nije strašan ako se poredi s nekim drugim hororima. Klanja i masakri nisu strašni, samo gadljivi. Bar meni.BHF_Manijak wrote:Nije klasicni horo sa masakrima i klanjem u svakoj drugoj sceni, vec bas na fazon psihohorora, ima svega pomalo u sebi i trilera i psihotrilera i horora, meni fakat extra film, bez greske sto bi rekli!Entropio wrote:Evo stavio sam Misery i Panic Room da se skidaju. Hvala Pera i Manijak na preporukama.BHF_Manijak wrote:Takodjer moja preporuka ide za Misery, napet film i u tom zanru koji ti trazis...Takodjer meni tu moze proci Sesto culo, dosta raje sam cuo da ga ne gotivi i da im je bezze film a meni je recimo odlican!
Pogledaću ovaj Misery... pa ću javiti.
-
Irvinovo stado
#41 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Vidim ne spominjete Frailty... Bill Paxton poderao 
-
Muzikjunki
#42 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Psihotrileri:
- The Ninth Gate (odlican!)
- Secret Window (isto Johnny Depp)
- The Game (s Michaleom Douglasom)
- Fatal Attraction (isto)
- Signs
- The Butterfly Effect
- The Number 23
- The Machinist
Eto, valjda je dosta
- The Ninth Gate (odlican!)
- Secret Window (isto Johnny Depp)
- The Game (s Michaleom Douglasom)
- Fatal Attraction (isto)
- Signs
- The Butterfly Effect
- The Number 23
- The Machinist
Eto, valjda je dosta
- BHF_Manijak
#43 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Zato i jesam otvorio temu, pregledah sve ove filmove @Muzikjunki sem Mechanista, moram i njega pogledati a dugo se vec kanim... 
-
mrgreen
-
duboka_misao
#45 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Fallen sa Denzelom Washingtonom http://www.imdb.com/title/tt0119099/
Shelter http://www.imdb.com/title/tt1179069/
Shelter http://www.imdb.com/title/tt1179069/
- johnny-bravo
#46 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Meni ovaj bio dobar
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47 Re: Psihotrileri/trileri/horori
dobar je i onaj HOLE
sa torom birč ili kako već se zove
pravo zanimljiv triler
pravo zanimljiv triler
- johnny-bravo
#48 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Black swan wrote:dobar je i onaj HOLE
pravo zanimljiv triler
- BHF_Manijak
#49 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Jel to onaj kad dva para odu u onu rupu kao na neki svoj dernek pa nemaju lafo kljuca da izadju?! uuu ako je to taj, strasan je film, bas grmi, jest da sam se na kraju ko pašće iznerviro ali je film beton fakat!Black swan wrote:dobar je i onaj HOLE
pravo zanimljiv triler
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50 Re: Psihotrileri/trileri/horori
jes to je to 
dobar ti je Below ako voliš horore s podmornicama
dobar ti je Below ako voliš horore s podmornicama