Rock

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

So What!

#26 Re: Rock

Post by So What! »

slobodni armirach wrote:@So what, ti fino rece nema politike, ali eto ima ovih pacijenata ko Irvinovo stado, sa kojim mi je ispod casti da repliciram, zato ignore salonac :D
idemo s glasbom

Pa konkretno i nema politike. Kao što vidiš jedna oštrija, ali zdrava rasprava o stvari koja bi trebala u našoj zemlji bit zastupljenija za 99%. Al da mogu davo bi ja banove za svašta, a inače ignoriši vrijeđanje jer stvarno svako je danas forumaš. :sax:
So What!

#27 Re: Rock

Post by So What! »

Irvinovo stado

#28 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

So What! wrote: Rock evoluira iznova i iznova u neke nove pravce i neprestano utiče na kompletnu muziku. Rock je univerzalan što znači da se moše miješati sa svim ostalim pravcima. To je jedan od najprepoznatljivijih kulturnih proizvoda 20. vijeka. Rock je veoma širok pojam i da bendovi koje si nabrojao spadaju u indie rock. Ne moraš volit baš svaki pravac rocka da bi bio rocker.
E jeste nasli kome cete pricati o rocku... :D Sad bi mogao da vam nabacim par fantasticnih novih bendova za koje niko nije ni cuo, a imaju kvalitet jednog Lynardsa i Dires Straitsa... ali nemarem, draze mi je malo hejtovati :lol: :lol:
Averus

#29 Re: Rock

Post by Averus »

@Armin: :lol: :lol: :lol: :lol: vazda valja! :D

\m\_
So What!

#30 Re: Rock

Post by So What! »

Irvinovo stado wrote:
So What! wrote: Rock evoluira iznova i iznova u neke nove pravce i neprestano utiče na kompletnu muziku. Rock je univerzalan što znači da se moše miješati sa svim ostalim pravcima. To je jedan od najprepoznatljivijih kulturnih proizvoda 20. vijeka. Rock je veoma širok pojam i da bendovi koje si nabrojao spadaju u indie rock. Ne moraš volit baš svaki pravac rocka da bi bio rocker.
E jeste nasli kome cete pricati o rocku... :D Sad bi mogao da vam nabacim par fantasticnih novih bendova za koje niko nije ni cuo, a imaju kvalitet jednog Lynardsa i Dires Straitsa... ali nemarem, draze mi je malo hejtovati :lol: :lol:
Ma daj čovječe znaš li ti uživat u muzici???

Mr. Brightside

#31 Re: Rock

Post by Mr. Brightside »

Irvinovo stado wrote:
:dance: š kvalitet ako nisu culi za tebe :roll:

slobodni armirach

#32 Re: Rock

Post by slobodni armirach »

So What!

#33 Re: Rock

Post by So What! »

Mr. Brightside

#34 Re: Rock

Post by Mr. Brightside »

Last edited by Mr. Brightside on 01/07/2011 17:26, edited 1 time in total.
Irvinovo stado

#35 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

A jebo ga ti, mislim svaka cast za temu, ali dajte malo stavljajte nesto sto ne znamo...
So What!

#36 Re: Rock

Post by So What! »

karbofix

#37 Re: Rock

Post by karbofix »

Malo mi se čini bezveze postati pjesme i to... Svi mi koji slušamo rock, znamo sve te pjesme i sumnjam da će ih neko preslušavati... Bolje bi bilo da tema krene u pravcu postanja nekakvih informacija, zanimljivosti, činjenica i štatijaznamvećčega... Zar ne? :)

Evo naprimjer, ovih 7 stadija rocka - cool! :thumbup:

Naravno, pridružiću vam se opet nešto kasnije! Rock on! :mrgreen:
slobodni armirach

#38 Re: Rock

Post by slobodni armirach »

Irvinovo stado

#39 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

karbofix wrote:Malo mi se čini bezveze postati pjesme i to... Svi mi koji slušamo rock, znamo sve te pjesme i sumnjam da će ih neko preslušavati... Bolje bi bilo da tema krene u pravcu postanja nekakvih informacija, zanimljivosti, činjenica i štatijaznamvećčega... Zar ne? :)

Pa normalno :thumbup:
So What!

#40 Re: Rock

Post by So What! »

Jedan od razloga zbog kojeg sam počeo slušat rock

Averus

#41 Re: Rock

Post by Averus »

karbofix wrote:Malo mi se čini bezveze postati pjesme i to... Svi mi koji slušamo rock, znamo sve te pjesme i sumnjam da će ih neko preslušavati... Bolje bi bilo da tema krene u pravcu postanja nekakvih informacija, zanimljivosti, činjenica i štatijaznamvećčega... Zar ne? :)

S jedne strane istina - svi možemo naći pjesme na youtube-u.
Ali vala, evo ja prvi, toliko pjesama zaboravim, pa mi bude pravo drago kad ih neko postavi negdje da me podsjeti :)

Svakako, uz svaku pjesmu treba i kakva informacija hehe, da šta i naučimo ;)
So What!

#42 Re: Rock

Post by So What! »

Pa dosta istražujem rock, historiju , teoriju, razvoj i sve to. Upoznat sam sa masu činjenica o kojima bi volio da rapsravljamo i komentarišemo, ali uvijek tu naiđe neko ko ga to ne zanima, a voli da smeta i to pokvari svu zabavu.

Evo ja bih volio da počnem sa pitanjem da li je metal postao veći od samog rocka? (Lično gotivim više metal, ali za nijansu)
Irvinovo stado

#43 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

Sve fanovi rocka jebote, a niko se na citavom forumu nije udostojio da spomene da nas je nedavno napustio Clarence Clemons
Averus

#44 Re: Rock

Post by Averus »

So What!

#45 Re: Rock

Post by So What! »

Irvinovo stado wrote:Sve fanovi rocka jebote, a niko se na citavom forumu nije udostojio da spomene da nas je nedavno napustio Clarence Clemons
Postavio sam Springsteenovu pjesmu, ali eto zato si ti tu da nas napomeneš. Ne toliko bitan faktor za razvoj rocka, ali naravno veliki čovjek kojeg treba cijenit kao i njegov rad sa E Street Bandom.
Allenass

#46 Re: Rock

Post by Allenass »

Na kraju krajeva produkt svih tih zanimljivosti,dogadjaja i cinjenica jeste pjesma.

Samo,uz svaku koja se postavi moze se dodati zbog cega bas ta,voditi diskusija teksta,muzike,aranzmana i slicno.
Mr. Brightside

#47 Re: Rock

Post by Mr. Brightside »

Irvinovo stado

#48 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

So What! wrote: Evo ja bih volio da počnem sa pitanjem da li je metal postao veći od samog rocka? (Lično gotivim više metal, ali za nijansu)
Evo da ti ne kvarim zabavu... Ajd ti meni objasni molim te sta je rock, a sta metal? Ili je metal dio kantri muzike...
Nije provokacija, zaista me zanima kako gledas na to,posto vidim da znas znanje, za razliku od nekih ovdje... Jer razlika death i hevija je veca od razlike kantrija i rocka...
So What!

#49 Re: Rock

Post by So What! »

Irvinovo stado wrote:
So What! wrote: Evo ja bih volio da počnem sa pitanjem da li je metal postao veći od samog rocka? (Lično gotivim više metal, ali za nijansu)
Evo da ti ne kvarim zabavu... Ajd ti meni objasni molim te sta je rock, a sta metal? Ili je metal dio kantri muzike...
Nije provokacija, zaista me zanima kako gledas na to,posto vidim da znas znanje, za razliku od nekih ovdje... Jer razlika death i hevija je veca od razlike kantrija i rocka...
Naravno, hvala na pitanju. Ja bi tebi sad mogo do sabaha pričat o razlici između metala i rocka, ali eto kao i rock i metal je s vremenom evoluirao, ali manje iako je u jednom trenutku bio toliko jak da su izvođači poput Iron Maidena, Metallice, Rainbowa, Black Sabbatha itd. bili poznati poput Lady GaGe ili Rihanne danas. Pokušaj povratka metala na stare staze slave je bio krajem devedesetih i početkom ovog stoljeća kada su na scenu stupili bendovi poput Korna, Limp Bizkita, Linkin Parka, SOAD-a itd. Eto postavio sam sedam razdoblja rocka listu i usporedi zvuk pjesme Paranoid i pjesme My Generation i sam ćeš osjetit razliku.
So What!

#50 Re: Rock

Post by So What! »

A naravno evo fenomenalnog primjera kako je country uticao na rock i metal. Ova pjesma ništa drugo nego jedna malo modernije country balada.
Post Reply