Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post Reply
hadzinicasa

#26 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by hadzinicasa »

Suljagiću treba dići spomenik.

Ali kako sve okrenete naizvrat pa to je čudo jedno. Ne brani on nikome da se upiše gdje hoće, samo postavlja određene standarde koji su dosad srozavani do zla boga sa raznoraznim štelama. Sjećam se kad je trebalo položiti prijemni da se upišeš u srednju, da ih je bilo koji to nisu uspjeli, pa polagali u drugoj školi u drugom roku, pa se tamo upisali i onda prebacili u prvobitno željenu školu.... preko štele naravno. (a prvobitno željena škola u međuvremenu tražila - i dobila - od ministarstva da joj se dozvoli dodatni upis ne jednog, no još 2 razreda štela)

Ima određeni broj učenika koji se prima u škole, pa bujrum - ako si dobro učio 8 godina - imaš više bodova, ako si slabije učio - imaš priliku da namiriš to na prijemnom i opet upadneš....

nije svaka škola za svakoga. isto kao što fakultet nije za svakoga. treba uvesti državnu maturu i zdravo đaci.
al' to dogodine :D
cukundede

#27 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by cukundede »

Izgleda da je ovo prekomleksna tema za neke, pa ne bih dalje sa ličnim uvredama. Očigledno da priču pokušavaš odvući na politički ili ideološki teren, tome nije mjesto ovdje :zjev:

Prvo lola krenuo na tumačenja konvencija o ljudskim pravima, pa udario na zakon o obrazovanju :lol: Da krenemo od "Ježeve kućice"?
Ma nek' si ti mene u'fatijo u pravopisu ( tipkanju ) - to dovoljno govori o logici ( a pomalo i argumentu ).
Stvar i jeste u ideologiji . Ideologiji da samo djeca ( ocigledno tvojih ) , ispravnih , mogu upisati ono sto ZELE .
Zenevske Konvencije se NE TUMACE !!! One se moraju provoditi , bar u drzavama koje su ih potpisale .

A sto se tice " Jeza " ... tek sam stigo' do stranice broj 2.
Ako si ti ovo shvatio kao licnu uvredu ... to onda valjda i zasluzujes .
headbanger

#28 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by headbanger »

Black swan wrote:kakvo ba temeljno ljudsko pravo?
da svi idu u gimnazije i da nakon faxa ljudi pišu

naj jaći

što se redovno događa

jel to temeljno ljudsko pravo da svi završe šta žele uz pomoć štela i da budu nepismeni čitav život i nezaposleni ako štelu ne nađu
sta si se ufatio ljudskih prava ko mara za damu :D , ali kada malo bolje skontaz zar pravo na obrazovanje ne spada u domen ljudskih prava, ali ovo nije tema

a da si malo bolje procitao vidio bi da sam napisao da se ministar treba prvo boriti protiv ovog boldiranog pa onda uvoditi nakakve zabrane i ogranicenja

vidi, ja sam jos uvjek komunjara ne ESDEPEOVAC nego komunjara, ali ako cemo se igrati demokratije zabrane i ogranicenja objesi macku o rep, a niko sretniji od mene ne bi bio da se uvedu zabrane i restrikcije

evo ti primjer iz moje familije
mali ucenik generacije, prosao primjemni, ali hebi ga ime ispod crte, dolazi mali kuci i pita babu kako, babo nvikao da crnci citav zivot i da rijesava stvari bez stele, samo slegne ramenima
isti dan dolazi mu drug i komsija i kaze hoces li da ti moj babo sredi da te prime
i naravno njegov babo (od ovog sto je ispod crte) ne dade sinu da ganja stelu nego ga upise u elekrticare (zanat 3 godine) i mali sada prva godina mastera na el.teh.

ovo je samo jedan primjer od milion, pa prosle godine sam cio da je prijem u "elitnu" (i to da cujem) prvu gimanziju bio 4 tisuce KM

opet kazzem bolje bi ministru bilo da se ufatio da nadje nacina da poostri kriterije kod prijemnog, sto ministar ne uvede da se prijemnom ispitu za gimnaziju moze pistupiti samo ako se ima najmanji prosjek ocjena 4
ili da testove ocjenjuju profesori iz drugih kantona. ili da se podjele neke sifre pa po tim siframa kao sto je nekada bilo na onom ecdl-u
slazem se nesta treba uraditi povodom ovog ali naci neko prihvatljivije rijesenje, najlakse je rijesavati stvari nekim zabranama "rezovima", podvalcenjima crti itd itd itd

i da ponovim ako cemo se igrati demokratije onda nema mjesta zabranama i ogranicenjima
headbanger

#29 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by headbanger »

i jos nesta
ministar se malo zahebao u izjavi
drzava mora da ispunjava zelje roditelja jer ti roditelji placaju dorpinose
ti roditelji su njega doveli tu gdje je
drzava nije njegova prcija pa da on radi sta hoce

ministar ne konta da je SDP u kolaiciji sa najgorom dusmanskom strankom
tako da bi ministar trebao da bude malo mudriji
MAN-lion's coach

#30 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by MAN-lion's coach »

palamuda wrote:Još jedan briljantan potez čovjeka koji je više posla u obrazovanju napravio nego svi ministri od kraja rata. Normalno da treba djeci reći da nije sramota bit elektrotehničar ili varioc ako će mu to pomoći sutra da živi bolje. Naš sistem odgaja kancelarijske parazite, svi su pravnici, gimnazijalci, šalter koke, roditelji ne znaju djete nigdje poslat u školu osim u gimnaziju da im liječi komplekse.
Ja sam po zanimanju limar, naučio sam i za varioca, danas radim nešto treće, evo me živ i zdrav hvala bogu,ni zarada nije loša a nisam ni pravnik, ni sociolog.
Suljagić :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
biglebovski

#31 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by biglebovski »

Pa drzava i ispunjava zelje roditeljima, ima 25% mjesta u gimnazijama (zar je malo!!!), pa, kako neko vec rece, neka se djeca potrude i uce u osnovnoj i dobri budu na prijemnom i eto ga u gimnaziju.
A stela sto se tice, jel to Suljagic treba ici okolo i hapsiti davaoce i primaoce mita? Gluposti. Prva stvar sto se toga tice jeste pooštriti krivicni zakon u domenu korupcije, slati i davaoce i primaoce od 3. do 15. g. u tvorza, bez novcanih kazni, kojekakvih suspenzija i ostalih gluposti, natjerati napokon tuzilastvo i policiju da rade na tim slucajevima i kad prvi dobije 8g. zatvora, vidjecemo onda kome ce na pamet pasti da preko stele zavrsava bilo sta u drzavi.
headbanger

#32 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by headbanger »

biglebovski wrote:Pa drzava i ispunjava zelje roditeljima, ima 25% mjesta u gimnazijama (zar je malo!!!), pa, kako neko vec rece, neka se djeca potrude i uce u osnovnoj i dobri budu na prijemnom i eto ga u gimnaziju.
A stela sto se tice, jel to Suljagic treba ici okolo i hapsiti davaoce i primaoce mita? Gluposti. Prva stvar sto se toga tice jeste pooštriti krivicni zakon u domenu korupcije, slati i davaoce i primaoce od 3. do 15. g. u tvorza, bez novcanih kazni, kojekakvih suspenzija i ostalih gluposti, natjerati napokon tuzilastvo i policiju da rade na tim slucajevima i kad prvi dobije 8g. zatvora, vidjecemo onda kome ce na pamet pasti da preko stele zavrsava bilo sta u drzavi.
ne treba ali imaju inspekcije koje moze poslati
moze lobirati kod svojih kolega ministara da mijenjaju krivicni zakon ako treba
moze ministar svasta nesta...
sve je to trebalo rijesavati ovu godinu pa tek iduce krenuti sa konkretnim rijesenjima
a ne da i ovo zavrsio kao safunjica sa vjeronaukom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by Truba »

dobro je neko rekao... mislim stočar
ovdje kad bi se uveo sistem kao u švedskoj
imali bi masovne demonstracije i zahtjeve da se vrati sve na prijašnje stanje
Ronnie O'Sullivan

#34 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by Ronnie O'Sullivan »

palamuda wrote:
Ronnie O'Sullivan wrote:@palamuda smiri dozivljaje haveru...nisam nista lose mislio,šala je bila....a ti cim ovako reagujes imas komplex sto si limar ;-)
Ne mozes ti ni uci na fax politickih nauka a kamoli ga upisati....prijatan dan zelim ;-)
Iz tvog posta izbija frustriranost činjenicom da sa svojim obrazovanjem možeš biti samo na birou rada jer u realnoj ekonomiji tvoje obrazovanje taman toliko vrijedi.
Ma haveru pricaj ti sta zelis, al si ti haveru necija sluga,penji se na tudje krovove i budi neciji hamal, jer to i jesi u sustini, samo ti to niko nece reci u lice ;-) Samo nemoj siriti svoje ideje da je bolje biti neobrazovan kao ti, treba poticati djecu da se obrazuju. ;-)
Last edited by Ronnie O'Sullivan on 30/06/2011 14:21, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#35 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by hadzinicasa »

headbanger wrote:
biglebovski wrote:Pa drzava i ispunjava zelje roditeljima, ima 25% mjesta u gimnazijama (zar je malo!!!), pa, kako neko vec rece, neka se djeca potrude i uce u osnovnoj i dobri budu na prijemnom i eto ga u gimnaziju.
ne treba ali imaju inspekcije koje moze poslati
moze lobirati kod svojih kolega ministara da mijenjaju krivicni zakon ako treba
moze ministar svasta nesta...
sve je to trebalo rijesavati ovu godinu pa tek iduce krenuti sa konkretnim rijesenjima
a ne da i ovo zavrsio kao safunjica sa vjeronaukom
nema ovdje bez radikalnih rezova i "čizme" - ništa!
jednom treba podvuć' crtu i kapak.
sve je ovo tako zdravorazumski i normalno da sam ja šokiraTa :D
headbanger

#36 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by headbanger »

hadzinicasa wrote: nema ovdje bez radikalnih rezova i "čizme" - ništa!
naravno da nema nista bez cizme ali onda da se ne lazemo, da se onda ne igramo demokratije
negko da se vratio mrskom nam komunizmu i jednoumlju, ja bi bio najsretniji

a sta ako ti radikalni rezovi zakace tebe a mene ne zakace
hadzinicasa

#37 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by hadzinicasa »

headbanger wrote:
naravno da nema nista bez cizme ali onda da se ne lazemo, da se onda ne igramo demokratije

ne sekiraj se. mene su ovi drugi zakačili. a i da nisu, nisam licemjerna. na nekome se kola moraju slomiti. ja bih sad pristala na 20 godina kolektivnog odricanja od svega, sve da se sruši (ne mislim samo na materijalno) pa izgradi ponovo ali kako treba, pa da sutra budemo Njemačka recimo.
detroit-mercy

#38 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by detroit-mercy »

Ronnie O'Sullivan wrote:
palamuda wrote:
Ronnie O'Sullivan wrote:@palamuda smiri dozivljaje haveru...nisam nista lose mislio,šala je bila....a ti cim ovako reagujes imas komplex sto si limar ;-)
Ne mozes ti ni uci na fax politickih nauka a kamoli ga upisati....prijatan dan zelim ;-)
Iz tvog posta izbija frustriranost činjenicom da sa svojim obrazovanjem možeš biti samo na birou rada jer u realnoj ekonomiji tvoje obrazovanje taman toliko vrijedi.
Ma haveru pricaj ti sta zelis, al si ti haveru necija sluga,penji se na tudje krovove i budi neciji hamal, jer to i jesi u sustini, samo ti to niko nece reci u lice ;-) Samo nemoj siriti svoje ideje da je bolje biti neobrazovan kao ti, treba poticati djecu da se obrazuju. ;-)
E jarane usrat ti i sefa i stanicu. Ovakav podcjenjivacki post nisam vidio u zivotu, cuj neciji sluga. Na ovo se i svodi sva prica oko reforme skolstva, od nje nema nista jer u mentalitetu naseg naroda cim nemas gimnaziju i fakultet odmah si sluga :skoljka: Cim ne radis na salteru, pa bilo kojem odmah si sluga :mrgreen: . Nije bitno sta se radi sve dok se posteno radi, i ja koji imam fax i masters sam neciji sluga. Ne sluga ali najamni radnik vlasinika kompanije, e sada ko je vlasnik je najmanje vazno.
Takav mentalitet ubija nase mladje generacije, sramota biti sluga. Odes automehanicaru da ti popravi auto on uzme pola tvoje plate za dva dana i sad je on sluga a ti gazda :mrgreen: . Bem ti logiku.
headbanger

#39 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by headbanger »

hadzinicasa wrote:
headbanger wrote:

ne sekiraj se. mene su ovi drugi zakačili. a i da nisu, nisam licemjerna. na nekome se kola moraju slomiti. ja bih sad pristala na 20 godina kolektivnog odricanja od svega, sve da se sruši (ne mislim samo na materijalno) pa izgradi ponovo ali kako treba, pa da sutra budemo Njemačka recimo.
citam ovo boldirano i sjetih se onog sdaovskog 10 ili koliko vec najtezih godina
a oni samo hapali

nije problem da se lome kola ali neka se lome po svima jednako
ali za tako nesta SDP mora biti sam na vlasti

odosmo s teme, uglavnom razumijemo se :D
hadzinicasa

#40 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by hadzinicasa »

detroit-mercy wrote:E jarane usrat ti i sefa i stanicu. Ovakav podcjenjivacki post nisam vidio u zivotu, cuj neciji sluga. Na ovo se i svodi sva prica oko reforme skolstva, od nje nema nista jer u mentalitetu naseg naroda cim nemas gimnaziju i fakultet odmah si sluga :skoljka: Cim ne radis na salteru, pa bilo kojem odmah si sluga :mrgreen: . Nije bitno sta se radi sve dok se posteno radi, i ja koji imam fax i masters sam neciji sluga. Ne sluga ali najamni radnik vlasinika kompanije, e sada ko je vlasnik je najmanje vazno.
Takav mentalitet ubija nase mladje generacije, sramota biti sluga. Odes automehanicaru da ti popravi auto on uzme pola tvoje plate za dva dana i sad je on sluga a ti gazda :mrgreen: . Bem ti logiku.
potpisujem.
detroit-mercy

#41 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by detroit-mercy »

headbanger wrote:

Jaro od necega se mora poceti, pa ni u jednoj Njemackoj ne idu svi u Gimansium nego u Real i Haupt Schule. Samo sto Svabama kad im kazes da im dijete nije za gimnazije oni se sloze i kazu OK a ne kao kod nas muljaj i trazi veze i vezice da mali ne bi bio sluga.
U jednom se isto slazem a to je da proces prijema treba biti pod puno vecom kontrolom tako da se ne bi desavalo da ulijecu oni sa vezama i vezicama nego bas oni koji zasuzuje. Mada te veze i vezice tesko da ce se ikada moci iskorijeniti ali barem se mogu svesti na jedan podnosljiv nivo :mrgreen: .
madnessa

#42 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by madnessa »

hadzinicasa wrote:
detroit-mercy wrote:E jarane usrat ti i sefa i stanicu. Ovakav podcjenjivacki post nisam vidio u zivotu, cuj neciji sluga. Na ovo se i svodi sva prica oko reforme skolstva, od nje nema nista jer u mentalitetu naseg naroda cim nemas gimnaziju i fakultet odmah si sluga :skoljka: Cim ne radis na salteru, pa bilo kojem odmah si sluga :mrgreen: . Nije bitno sta se radi sve dok se posteno radi, i ja koji imam fax i masters sam neciji sluga. Ne sluga ali najamni radnik vlasinika kompanije, e sada ko je vlasnik je najmanje vazno.
potpisujem.
+1

i jos da dodam, da covjek rjesava pitanja u svom resornom ministarstvu. malo naucite kome sta pripada, pa onda covjeku pripisujte nerad na "vaznijim pitanjima". mozda jeste pretreatralan i nema ga ko nema oraha u dzepu, ali vala treba nas narod nauciti da poslovi ne padaju sami s neba, nego se za njih treba dobro stolica zagrijati i guza oznojiti. svi bi da pozavrsavaju politicke nauke i uvale se u fotelje, bez da imaju imalo soli u glavi. ko ce ba drzavu graditi? na milion tema se pokrece pitanje ko ce razvijati industriju, a niko nece da regulise kako da sto vise imamo kadra koji ce to raditi.
headbanger

#43 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by headbanger »

detroit-mercy wrote: E jarane usrat ti i sefa i stanicu. Ovakav podcjenjivacki post nisam vidio u zivotu, cuj neciji sluga. Na ovo se i svodi sva prica oko reforme skolstva, od nje nema nista jer u mentalitetu naseg naroda cim nemas gimnaziju i fakultet odmah si sluga :skoljka: Cim ne radis na salteru, pa bilo kojem odmah si sluga :mrgreen: . Nije bitno sta se radi sve dok se posteno radi, i ja koji imam fax i masters sam neciji sluga. Ne sluga ali najamni radnik vlasinika kompanije, e sada ko je vlasnik je najmanje vazno.
e jest ali nisi cool u raji ako nisi kancelarijski mis
ono kompjeter kozna stolica sa velikim naslonjacem, folovi golovi, dva telefona ovo ono
kontas,
LieToMe

#44 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by LieToMe »

ja sve nesto razmisljam kako je ovo sa upisom u srednje skole toliko strasno u odnosu na ono sto se uradilo sa bolonjom :-? uveli smo je na ho-ruk samo zato sto je svi uvode, vidjela zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu... i onda smo poceli "proizvoditi" silne magistre, pa ne znam u novije vrijeme nikog da nije magistar, prosto me bude sramota reci da nisam magistar... i onda naravno te magistre prosljedjujemo na biro. i to kao nije problem... nije problem sto ovi po starom sistemu trebaju bacat sitni grah da upisu magistarski po nekom osnovu a ovi koji su zavrsili fax od 3 godine trebaju gatat i ubost kad ce biti konkurs na koji ce aplicirati i kako ce uopste biti njihovo zvanje...

svi zaboravljaju da se u srednje skole nisu upisala odlicna djeca,a ne neko ko se provalcio 8 godina kroz skolu... ja stvarno shvatam da treba ograniciti broj djece koja se upisuje u gimnazije ali ne na taj nacin...

opet ponavljam nije ogranicenje upisa u gimnaziju problem nezaposlenosti na birou, to niko da prokomentarise. vjerujem da nisu na birou svi sa politickih nauka zavrsili gimnaziju, isto kao ni pravnici, ekonomisti ili sta vec... ako je to jedini razlog zbog cega treba da se ogranici upis u gimnaziju onda kazem da razlog jednostavno nije dovoljno dobar
Ronnie O'Sullivan

#45 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by Ronnie O'Sullivan »

headbanger wrote:
detroit-mercy wrote: E jarane usrat ti i sefa i stanicu. Ovakav podcjenjivacki post nisam vidio u zivotu, cuj neciji sluga. Na ovo se i svodi sva prica oko reforme skolstva, od nje nema nista jer u mentalitetu naseg naroda cim nemas gimnaziju i fakultet odmah si sluga :skoljka: Cim ne radis na salteru, pa bilo kojem odmah si sluga :mrgreen: . Nije bitno sta se radi sve dok se posteno radi, i ja koji imam fax i masters sam neciji sluga. Ne sluga ali najamni radnik vlasinika kompanije, e sada ko je vlasnik je najmanje vazno.
ono kompjeter kozna stolica sa velikim naslonjacem, folovi golovi, dva telefona ovo ono
kontas,
Jebi ga, nekom je ispod nivoa biti limar il automehanicar...to je tako...svako ima svoj nacin razmisljanja ;-)
nosara

#46 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by nosara »

Ronnie O'Sullivan wrote:
palamuda wrote:
Fuj...! Dugo nisam procitao slicno sranje... Dno... :roll:
detroit-mercy

#47 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by detroit-mercy »

LieToMe wrote:ja sve nesto razmisljam kako je ovo sa upisom u srednje skole toliko strasno u odnosu na ono sto se uradilo sa bolonjom :-? uveli smo je na ho-ruk samo zato sto je svi uvode, vidjela zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu... i onda smo poceli "proizvoditi" silne magistre, pa ne znam u novije vrijeme nikog da nije magistar, prosto me bude sramota reci da nisam magistar... i onda naravno te magistre prosljedjujemo na biro. i to kao nije problem... nije problem sto ovi po starom sistemu trebaju bacat sitni grah da upisu magistarski po nekom osnovu a ovi koji su zavrsili fax od 3 godine trebaju gatat i ubost kad ce biti konkurs na koji ce aplicirati i kako ce uopste biti njihovo zvanje...

svi zaboravljaju da se u srednje skole nisu upisala odlicna djeca,a ne neko ko se provalcio 8 godina kroz skolu... ja stvarno shvatam da treba ograniciti broj djece koja se upisuje u gimnazije ali ne na taj nacin...

opet ponavljam nije ogranicenje upisa u gimnaziju problem nezaposlenosti na birou, to niko da prokomentarise. vjerujem da nisu na birou svi sa politickih nauka zavrsili gimnaziju, isto kao ni pravnici, ekonomisti ili sta vec... ako je to jedini razlog zbog cega treba da se ogranici upis u gimnaziju onda kazem da razlog jednostavno nije dovoljno dobar
Ali moras priznati da ce neko ko ostane samo na srednjoj skoli teze dobiti posao sa gimnazijom nego nekom strucnom skolom. Mada u nasem sistemu i to je relativno :mrgreen: .
E sada, da su uradili na drugi naci opet bi bilo kriticara koji bi rekli a sto tako sto ne ovako. Od necega se mora krenuti i kao sto rekoh, poostriti kontrole veza i vezica, mada je to jako tesko kod nas uraditi jer u principu to je dio folklora.
nosara

#48 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by nosara »

Ronnie O'Sullivan wrote:
headbanger wrote:
kontas,
Jebi ga, nekom je ispod nivoa biti limar il automehanicar...to je tako...svako ima svoj nacin razmisljanja ;-)
Ispod kojeg nivoa...? Tvoj nivo je vrlo nisko, jesi li svjestan toga...?
madnessa

#49 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by madnessa »

LieToMe wrote:ja sve nesto razmisljam kako je ovo sa upisom u srednje skole toliko strasno u odnosu na ono sto se uradilo sa bolonjom :-? uveli smo je na ho-ruk samo zato sto je svi uvode, vidjela zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu... i onda smo poceli "proizvoditi" silne magistre, pa ne znam u novije vrijeme nikog da nije magistar, prosto me bude sramota reci da nisam magistar... i onda naravno te magistre prosljedjujemo na biro. i to kao nije problem... nije problem sto ovi po starom sistemu trebaju bacat sitni grah da upisu magistarski po nekom osnovu a ovi koji su zavrsili fax od 3 godine trebaju gatat i ubost kad ce biti konkurs na koji ce aplicirati i kako ce uopste biti njihovo zvanje...

uh dobro si... visokoskolsko obrazovanje je bas otislo u hendek!

a koliko ja skontah jedan od razloga ogranicavanja broja mjesta u gimnazijama je i zato da se ne bi zatvarale druge skole koje samo sto po ulici nisu pocele prikupljati djecu, kao sto je to graficka, kako rekose u clanku. treba djecu malo i silom usmjeriti u druge skole, jbg. tako nam je kad smo svi kompleksasi. opet im je vise slobode ostavljeno nego npr. u njemackoj, gdje te nastavnici usmjere i daju ti preporuku iskljucivo za odredjena zanimanja shodno tvojim sklonostima. iskreno, ne sjecam se da sam znala sta cu od zivota kada sam izlazila iz osnovne. mozda je i bolje da mi drzava procijeni sta se na trzistu trazi, pa da moram tamo ici, nego da ja lutam, a roditelji zeljni da mi udovolje naprave jos vecu stetu.
palamuda

#50 Re: Drzava nece ispunjavati zelje roditelja

Post by palamuda »

Ronnie O'Sullivan wrote:
palamuda wrote:
Ja jesam hamal danas Austrijskom gazdi sutra ko zna kome, ja nisam imao ni vremena ni štela da sjedim u kožnoj fotelji. Sa 18 godina sam imo Žuč i mokar rov, sa 22 limarsku radnju i zapaljen stan na Ilidži, a ti si vidim uspio da postaneš uspješni menadžer i obrazovani kadar pa prema tome svaka čast.
Suljagić :thumbup: :thumbup:
Post Reply