Covjek samo dobrovoljac...Aristokrata wrote:ne zovi me "cetnikom" jer to nisam!Pravda30 wrote:Cetnicko misljenje nam je vec poznato. Ponavljati nije potrebno.Aristokrata wrote:ja sam za ukidanje vojske u BIH!
a kasarne bih pretvorio u skladista za krompir!
PS. Taj film neces gledati.
Ukidanje vojski u Bosni i Hercegovini
- DiplomataSaSela
- Vodenjak
A stvarno Diplomato, ti poceo isto ko kiselkasti i Engram! Etiketiras ljude (pa i vrijedjas, ako bas hoces) samo ako ne misle kao ti! Sta je to, npr aristokrata napisao da bi ga smatrao cetnikom (ili "dobrovoljcem" kako ti kazes)?DiplomataSaSela wrote:Covjek samo dobrovoljac...Aristokrata wrote:ne zovi me "cetnikom" jer to nisam!Pravda30 wrote: Cetnicko misljenje nam je vec poznato. Ponavljati nije potrebno.
PS. Taj film neces gledati.
Ja se recimo u principu slazem s tobom da u Bosni sad NE treba ukidati vojsku, ali da sam rekao suprotno, bi li i mene nazvao cetnikom?
De, barem malo tolerancije...
-
Sarajevska Princeza
Vodenjak ne pratis forum pa i ne znas Aristokratu tj Obilic junaka = cetnika. 
Inace cetnicima se nema sta tolerisati. Are you insane?
Cetnici zasluzuju svaki prezir.
Inace cetnicima se nema sta tolerisati. Are you insane?
-
Sarajevska Princeza
Ukidanje Srpske vojske u BH- da!!!
Ukidanje Hrvatske vojske u BH- da!!!
Jedina vojska koja ide dalje i ostaje legitmna jeste naravno bosanska.
Ostalo je sve stvar detalja.
Jedina vojska koja ide dalje i ostaje legitmna jeste naravno bosanska.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Jok...Sarajevska Princeza wrote:Ukidanje Srpske vojske u BH- da!!!
Jedina vojska koja ide dalje i ostaje legitmna jeste naravno bosanska.Ostalo je sve stvar detalja.
- manijak1
- Vodenjak
Ja reagujem samo na komentare!Sarajevska Princeza wrote:Vodenjak ne pratis forum pa i ne znas Aristokratu tj Obilic junaka = cetnika.
Inace cetnicima se nema sta tolerisati. Are you insane?Cetnici zasluzuju svaki prezir.
A to ko se krije iza nickova niti znam niti me posebno zanima!
-
ekonomija
FBIH: Stop regrutaciji - vojska gladna
Datum:
Tema: drustvo
SARAJEVO - Ministar odbrane Federacije BiH Miroslav Nikolic upozorva da federalna vojska uskoro nece imati sta da jede.
On ce zato uputiti prijedlog nadleznim organima da se sto prije donese odluka o stopiranju regrutacije u Vojsci FBiH, dok ne budu stvoreni svi neophodni uslovi za sluzenje vojnog roka, pise sarajevski "Dnevni avaz".
"Jedva sastavljamo kraj s krajem. Mislim da cemo ovu posljednju klasu moci ispratiti do kraja, a za primanje naredne nemamo sredstava", rekao je Nikolic. Nadlezni ne bi smjeli da se ovaj put ogluse na apele koje Ministarstvo salje vec duze vrijeme, jer Vojska FBiH uskoro nece imati sta da jede, rekao je on.
Odluku o stopiranju regrutacije u Vojsci FBiH mogu donijeti ministar odbrane BiH Nikola Radovanovic i clanovi Predsjednistva BiH Sulejman Tihic i Dragan Covic.
Datum:
Tema: drustvo
SARAJEVO - Ministar odbrane Federacije BiH Miroslav Nikolic upozorva da federalna vojska uskoro nece imati sta da jede.
On ce zato uputiti prijedlog nadleznim organima da se sto prije donese odluka o stopiranju regrutacije u Vojsci FBiH, dok ne budu stvoreni svi neophodni uslovi za sluzenje vojnog roka, pise sarajevski "Dnevni avaz".
"Jedva sastavljamo kraj s krajem. Mislim da cemo ovu posljednju klasu moci ispratiti do kraja, a za primanje naredne nemamo sredstava", rekao je Nikolic. Nadlezni ne bi smjeli da se ovaj put ogluse na apele koje Ministarstvo salje vec duze vrijeme, jer Vojska FBiH uskoro nece imati sta da jede, rekao je on.
Odluku o stopiranju regrutacije u Vojsci FBiH mogu donijeti ministar odbrane BiH Nikola Radovanovic i clanovi Predsjednistva BiH Sulejman Tihic i Dragan Covic.
-
Aristokrata
evo stig'o "denis napast"(sarajevskaprinceza), ..Sarajevska Princeza wrote:Vodenjak ne pratis forum pa i ne znas Aristokratu tj Obilic junaka = cetnika.
Inace cetnicima se nema sta tolerisati. Are you insane?Cetnici zasluzuju svaki prezir.
ma nek si ti meni ziva i zdrava, a jel bogati znas li pitu napravit?
- manijak1
Ne sekiraj se
i mene zovu balijom
mudažhedinom
ali to nisam
pa sad ........ti znaš ko si 
-
PR80
Hajde ba.... kad ostatak svijeta ima svoju vojsku, zasto da mi nemamo nasu????? Prvi put nisu uspjeli, mada smo bili "goloruki", pa sad treba neke indirektne poruke nama upucivati. FORGET IT.... nama nase, njima njihovo.... Kad se mi petljali u srpsku politiku onda ce se moci i oni u nasu a dotle.... ADIOS!
-
Shoba
ajmo malo spustiti loptu na zemlju.......
Ima nas na ovom forumu raznih: bosnjaka, srba, hrvata,jevreja, i ostalih ravnopravnih gradjana BiH kojima treba protekcija i sigurnost od drzave BiH. Kako to ostvariti na najbolji nacin?
U danasnja vremena sve je stvar ekonomije i logike. Mi nemamo para da odrzavamo birtiju, a kamoli vojsku......znaci, svim gradjanima Bosne i Hercegovine treba jedna institucija koja ce da objedini interese, cisto iz ekonomskih razloga, ne iz nacionalnih,vjerskih ili nekih drugih. Ljudi, JEFTINIJE je imati jedinstven sistem, samo to...jeftinije je......nema se love nizasto.....kome trebaju tri vojske koje umiru od gladi?
Prosla su vremena rata i niko vise ne moze nikog napast (nema oruzja uz'o NATO sve) i iluzija je da ce "neko nekog ukinut" je besmislena. Niko vise ne moze preglasat nikoga, niti odluciti o sudbini drzave a da se SVI ne pitaju. To jednostavno nije moguce. Dejtonski sporazum je tu jasan.(potpisali ga Slobo, Alija i Tudjman...
)
Prema tome, zajednicke institucije nisu tu da bi "preglasale" jedan narod u BiH, vec da bi na ZAJEDNICKOM nivou donijeli odluke u interesu SVIH u BiH. (nemoguce je donijeti zakon koji ce da sjebe Srbe a da pogura Bosnjake ili Hrvate)
Bosna, ocigledno, nikada nece biti unitarna drzava, niti je to moguce. Moguce je napraviti sporazum o kojem ce svi da budu OK sa svim elementima drzavne uprave. Ali to zahtijeva ISKREN pristup drzavnoj politici i transparentnost u svim politickim aspektima uprave u BiH.
Ja licno nemam nista protiv RS-a, ali mislim da nema EKONOMSKih razloga da bi RS sam sebe izolovao u BiH. Ako vec RS ima specijalne veze sa Srbijom (koje su gore nego veze sa Federacijom) ne vidim razloga za insistiranje na njima ako one nisu ekonomski opravdane. Zasto raditi protiv sopstvenih interesa , a samo zarad nacionalnih osjecaja....(ko da bi njemacki svicarci imali popust u njemackoj???Malo Morgen)
Ja licno mislim da je Bosna jedna ekonomski odrziva CJELINA koja ako se razbije do kraja , nece valjati nikom.(najbolji primjer je nekadasnji gigant Energoinvest, koji je mogao funkcionirati samo kao udruzenje razlicitih firmi koje su podrzavale jedna drugu kada je to trebalo, a danas je spao kurcu za usi, i ne moze napraviti ni cackalice jer SISTEM ne funkcionise)
Ljudi, stavite po strani svoje nacionalne interese, mislite od cega se zivi.....SAMO TO JE VAZNO........(a ko voli gladovati, nek ide u afriku)
Ima nas na ovom forumu raznih: bosnjaka, srba, hrvata,jevreja, i ostalih ravnopravnih gradjana BiH kojima treba protekcija i sigurnost od drzave BiH. Kako to ostvariti na najbolji nacin?
U danasnja vremena sve je stvar ekonomije i logike. Mi nemamo para da odrzavamo birtiju, a kamoli vojsku......znaci, svim gradjanima Bosne i Hercegovine treba jedna institucija koja ce da objedini interese, cisto iz ekonomskih razloga, ne iz nacionalnih,vjerskih ili nekih drugih. Ljudi, JEFTINIJE je imati jedinstven sistem, samo to...jeftinije je......nema se love nizasto.....kome trebaju tri vojske koje umiru od gladi?
Prosla su vremena rata i niko vise ne moze nikog napast (nema oruzja uz'o NATO sve) i iluzija je da ce "neko nekog ukinut" je besmislena. Niko vise ne moze preglasat nikoga, niti odluciti o sudbini drzave a da se SVI ne pitaju. To jednostavno nije moguce. Dejtonski sporazum je tu jasan.(potpisali ga Slobo, Alija i Tudjman...
Prema tome, zajednicke institucije nisu tu da bi "preglasale" jedan narod u BiH, vec da bi na ZAJEDNICKOM nivou donijeli odluke u interesu SVIH u BiH. (nemoguce je donijeti zakon koji ce da sjebe Srbe a da pogura Bosnjake ili Hrvate)
Bosna, ocigledno, nikada nece biti unitarna drzava, niti je to moguce. Moguce je napraviti sporazum o kojem ce svi da budu OK sa svim elementima drzavne uprave. Ali to zahtijeva ISKREN pristup drzavnoj politici i transparentnost u svim politickim aspektima uprave u BiH.
Ja licno nemam nista protiv RS-a, ali mislim da nema EKONOMSKih razloga da bi RS sam sebe izolovao u BiH. Ako vec RS ima specijalne veze sa Srbijom (koje su gore nego veze sa Federacijom) ne vidim razloga za insistiranje na njima ako one nisu ekonomski opravdane. Zasto raditi protiv sopstvenih interesa , a samo zarad nacionalnih osjecaja....(ko da bi njemacki svicarci imali popust u njemackoj???Malo Morgen)
Ja licno mislim da je Bosna jedna ekonomski odrziva CJELINA koja ako se razbije do kraja , nece valjati nikom.(najbolji primjer je nekadasnji gigant Energoinvest, koji je mogao funkcionirati samo kao udruzenje razlicitih firmi koje su podrzavale jedna drugu kada je to trebalo, a danas je spao kurcu za usi, i ne moze napraviti ni cackalice jer SISTEM ne funkcionise)
Ljudi, stavite po strani svoje nacionalne interese, mislite od cega se zivi.....SAMO TO JE VAZNO........(a ko voli gladovati, nek ide u afriku)
- DiplomataSaSela
A zasto mislis da sam ga uvrijedio.Pa sam je reko da je bio u vojsci,dobrovoljno.Evo ako hoces i ja sam bio nesto slicno samo sa druge strane pa se ne bih uvrijedio da me obilic tako nazove.Vodenjak wrote:A stvarno Diplomato, ti poceo isto ko kiselkasti i Engram! Etiketiras ljude (pa i vrijedjas, ako bas hoces) samo ako ne misle kao ti! Sta je to, npr aristokrata napisao da bi ga smatrao cetnikom (ili "dobrovoljcem" kako ti kazes)?DiplomataSaSela wrote:Covjek samo dobrovoljac...Aristokrata wrote: ne zovi me "cetnikom" jer to nisam!
Ja se recimo u principu slazem s tobom da u Bosni sad NE treba ukidati vojsku, ali da sam rekao suprotno, bi li i mene nazvao cetnikom?
De, barem malo tolerancije...
A svako ko zeli da nam ukine vojsku za mene je neprijatelj...jednom smo bili bez vojske pa znamo kako smo prosli...znas kakav nam je komsiluk
-
naked_gun
evo potpitanje:"Mislite li vi da "zajednicka vojska BiH" moze nesto uraditi u bilo kakvom potencijalnom sukobu sa tim susjedima, koje "znamo kakvi su"?
a jos cete imati infiltriranih "neprijateljskih" elemenata u redovima "zajednicke vojske"....Da li je realno ista ocekivati?
ili se to opet "iskreno" zaklinjete u zajednistvo, a u sustini pod vojska mislite samo na muslimansku komponentu?
a jos cete imati infiltriranih "neprijateljskih" elemenata u redovima "zajednicke vojske"....Da li je realno ista ocekivati?
ili se to opet "iskreno" zaklinjete u zajednistvo, a u sustini pod vojska mislite samo na muslimansku komponentu?
- manijak1
Zaboravio si Turkeu sustini pod vojska mislite samo na muslimansku komponentu?
-
nebi
Ne,on je mislio na Vlahe,od kojih svi,od seljaka do doktora nauka isto misle i govore.Dok se ne popickaju medju sobom...naked_gun wrote:Mislis prave Turke ili nekarakterne konvertite Poturice?manijak1 wrote:Zaboravio si Turkeu sustini pod vojska mislite samo na muslimansku komponentu?![]()
po običaju su oni redovito upteljani u makljažu
![]()
-
Kazimoglu
Citat PRAVDA30
Da to nisu ideje iz Minstarstva Pravosudja federacije?
Medutim ja sam za profesionalizaciju vojske. Nekih 15-20.000 profesionalaca.A ne bi bilo lose nabaviti i par atomskih, za svaki slucaj. Okrenuti ih na Beograd, Novi Sad, Podgoricu na jednoj a na Zagreb i Split na drugoj pa ko voli nek izvoli.
-
naked_gun
nebi wrote:Ne,on je mislio na Vlahe,od kojih svi,od seljaka do doktora nauka isto misle i govore.Dok se ne popickaju medju sobom...naked_gun wrote:Mislis prave Turke ili nekarakterne konvertite Poturice?manijak1 wrote: Zaboravio si Turke![]()
po običaju su oni redovito upteljani u makljažu
![]()
-
Kotromanic
Sto se tice ukidanja vojske u BiH, koja ce ako Bog da biti jedinstvena 2005, (kao sto je to danas DGS ili SIPA, a sutra i MUP), Nikola Spiric je tu pricu pokupio opet iz Srbije, a gdje bi drugo.
Dakle, poenta je da se BiH razoruza, a da Srbija i Hrvatska i dalje budu do zuba naoruzne?!
Kome to vi pricu pricate? Ako vec pricate idite u Srbiju gdje su Cetnici i zakonski postali narodni heroji, i recite im da ukinu vojsku, a kada to uradite, otidjite u RH i recite to isto Sanaderu!
Dakle, poenta je da se BiH razoruza, a da Srbija i Hrvatska i dalje budu do zuba naoruzne?!
Kome to vi pricu pricate? Ako vec pricate idite u Srbiju gdje su Cetnici i zakonski postali narodni heroji, i recite im da ukinu vojsku, a kada to uradite, otidjite u RH i recite to isto Sanaderu!
-
Sarajevska Princeza
Opanak pa opanak - to je u GENIMA ma 100 fakulteta ne moze promjeniti njihovu retardaciju.