Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#26 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Anketa je potpuno besmislena kad se zna da ce svako glasati za svoj klub.

A što se tice naredne sezone, Olimpic se (za naše uslove) opasno pojacao sa Jugom ,Regojem, Vladavićem...od ranije su tu Hiroš, Raščić, Pliska, Subašić i ostatak tima koji je vrlo dobro igrao prošlu sezonu...na klupi Janjoš, dobar i respektabilan trener.
Svi nekako njih zaboravljaju, da ne kažem podcijenjuju ali ova ekipa ce se boriti za sami vrh naredne sezone...Gracić je najavio borbu za titulu ove godine.
samo_ti

#27 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by samo_ti »

Gledam sada ovaj sastav Olimpica i Bgmi imaju oni finu i jaku ekipu , borba za prva 3 mjesta ce da bude sigurno :)

eh sada, dokle se doslo sa onim njihovim stadionom, radi li se sta na njemu ... jel sezonu pocinju na njemu ? neko upuceniji da odgovori :-D
MyCore

#28 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by MyCore »

Široki. Željo Olimpik , Borac ne treba dalje traziti
LSD

#29 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Ja vidim 5 kandidata u borbi za sami vrh naredne godine : Željo, Sarajevo, Olimpic, Borac i Široki.
Možda još neko iskoci - Čelik, Sloboda,Zrinjski ili Velež jer se dešavalo cesto da neki tim na koji niko ne racuna naglo bljesne....uglavnom vidjecemo.

Gledam sastav Olimpica, fakat opasna ekipa....u odbrani Subašić, Rizvanović, Suljić, Škaljić (iz Veleža)...u sredini ce im igrati Vladavić, Regoje,Durak, mali Mujić (koji važi za jednu od najvecih nada u našoj PL)...govori se da ce ponovo vracati i onog Gavarića...napad: Rale kloc, Hiroš, Pliska...od stranaca doveli su i ova dva argentinca Dalmaoa i Kressera, zatim ovog malog kamerunca Hatourna.

Svakome ce biti yebeno sa Olimpicom naredne godine.
Last edited by LSD on 26/06/2011 21:18, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#30 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ajatolah_ »

samo_ti wrote:Gledam sada ovaj sastav Olimpica i Bgmi imaju oni finu i jaku ekipu , borba za prva 3 mjesta ce da bude sigurno :)

eh sada, dokle se doslo sa onim njihovim stadionom, radi li se sta na njemu ... jel sezonu pocinju na njemu ? neko upuceniji da odgovori :-D
Čitam da je raspisan tender i da se spremaju za postavljanje stolica, kao i da slijedi postavljanje umjetne trave, sve u svemu nadaju se da će započeti sezonu na njemu.
Charuga
Globalni moderator

#31 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Nema potrebe za anketom na ovoj temi, kao sto nije bilo ni na prethodnim. Vec je receno, da tema vise predstavlja omjer broja navijaca na forumu nego realno misljenje o tome ko ce biti prvak. Idemo dalje bez nje ..
Eborg

#32 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

E onda sam trebao glasati za Čelik a ne za Široki Brijeg, ovako se i u glasanju izofirasmo, kamo li na terenu i oko njega. :D

Volio bih da Olimpic bude u vrhu pa odu u Evropu, sviđa mi se njihov sistem rada i često sam to puta ponovio. Ne znam ko je taj Kamerunac, sad sam evo gledao po Transfermarktu malo, je li igrao prošle sezone? Mislim, napadač, 19 godina a 194 cm visine (ako je tačno). Pa Olimpic samo onda kornere treba trenirati, dat će 2-3 gola po utakmici. :D
BHF_Manijak

#33 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:Ja vidim 5 kandidata u borbi za sami vrh naredne godine : Željo, Sarajevo, Olimpic, Borac i Široki.
Možda još neko iskoci - Čelik, Sloboda,Zrinjski ili Velež jer se dešavalo cesto da neki tim na koji niko ne racuna naglo bljesne....uglavnom vidjecemo.

Gledam sastav Olimpica, fakat opasna ekipa....u odbrani Subašić, Rizvanović, Suljić, Škaljić (iz Veleža)...u sredini ce im igrati Vladavić, Regoje,Durak, mali Mujić (koji važi za jednu od najvecih nada u našoj PL)...govori se da ce ponovo vracati i onog Gavarića...napad: Rale kloc, Hiroš, Pliska...od stranaca doveli su i ova dva argentinca Dalmaoa i Kressera, zatim ovog malog kamerunca Hatourna.

Svakome ce biti yebeno sa Olimpicom naredne godine.
Ma momak ima problema sa glavom, freak zivi, ovu info dobih od nekoliko prvotimaca Olimpica(bivsih doduse), momak ima potencijal ali ga "glava" hebe, bojim se da ce u ono grupu "jedan u nizu talenata ostade na tom talentu..." :wink:
ganjeta

#34 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Meni je taj Mujic obicna karina,fakat ne znam sta je on pokazao da bi bio jedna od najvecih nada u ligi.
Jedan od igraca koji je precjenjen samo tako,i nije pokazo nista.Ne znam je li zabio i jedan gol u prosloj sezoni :-)
miky

#35 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by miky »

Mujic vec 2-3 godine ima isti status,sto kazu vjeciti talenat,toliko price o njemu al momak ode negdje lijevo u smislu da ne pokazuju ni da je prosjecan igrac a ne neki super talenat,pa cu ja reci da ce oni prije zaraditi na Pliski i od njega imati vise koristi nego od ovoga Mujica,sto je i bilo ove sezone,Pile je odigrao par extra utakmica,ovaj Mujic gola nije ni vidio kamoli dao
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36 Novi premijerligasi GOSK i Kozara

Post by JoseMujica »

Jel zna iko išta o ova dva kluba: GOŠK Gabela i Kozara iz Gradiške, dva nova premijerligaša?

Pokušao sam proguglati da vidim ko tamo igra itd. ali teško je naći bilo kakve informacije. Jel ima neko od vas ko pasionirano prati bh. fudbal da napiše šta se može očekivati od ov dva tima u narednoj sezoni?

Jedino što nađoh na bh. sportskim portalima da se ovaj GOŠK užurbano pojačava pa su već doveli iz Travnika: Armina Helvida, Mirsada Šiljka i Feđu Dudića, te iz Hrvatske Davora Špehara. Istovremeno su izgubili Marka Grgića, koji se vratio u Lišticu.
Znam da tamo još od prošle sezone igra Kerim Kadrić, bivši fudbaler Željezničara i SAŠK-a.

Inače GOŠK nastupa na stadionu genijalnog imena "Podavala"

O Kozari nema vijesti, iako, što je za pohvalu, ovaj klub ima kakvu takvu web stranicu uza razliku od GOŠK koji nema nikakvu
Obuca9

#37 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Dva najbolja igrača Kozare u prošloj sezoni, zadnji vezni/stoper Mladen Gigović i najbolji strijelac Dragan Kojić su na pripremama Sarajeva već pet dana. To je sve što znam o njihovom sastavu :D
Charuga
Globalni moderator

#38 Re: Novi premijerligasi GOSK i Kozara

Post by Charuga »

GOŠK je u ekipi ostavio samo 9 igrača iz prošle sezone. To su: Zlatko Kojić, Mahir Karić, Antonio Soldo, Ivan Raguž, Draženko Jurković, Vedad Šabanović, Tomislav Tomić, Nikola Brajković i Ivan Raić.

Zasad su došli Damir Zlomislić i Vlado Hrkač (posudba iz Širokog), Danijel Ćulum (Drina Zvornik), Davor Špehar (Hrvatski Dragovoljac). Mirsad Šiljak i Armin Helvida (Travnik), Feđa Dudić a spominje se jos i Elvis Sadiković (Čelik).
Obuca9

#39 Re: Novi premijerligasi GOSK i Kozara

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:GOŠK je u ekipi ostavio samo 9 igrača iz prošle sezone. To su: Zlatko Kojić, Mahir Karić, Antonio Soldo, Ivan Raguž, Draženko Jurković, Vedad Šabanović, Tomislav Tomić, Nikola Brajković i Ivan Raić.

Zasad su došli Damir Zlomislić i Vlado Hrkač (posudba iz Širokog), Danijel Ćulum (Drina Zvornik), Davor Špehar (Hrvatski Dragovoljac). Mirsad Šiljak i Armin Helvida (Travnik), Feđa Dudić a spominje se jos i Elvis Sadiković (Čelik).
:D

Image
Last edited by Obuca9 on 28/06/2011 14:38, edited 1 time in total.
Eborg

#40 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

GOŠK već nekoliko sezona mnogo ulaže. Ne znam imaju li još uvijek sponzore kao prije nekoliko godina ali znam da su tada preoteli par jakih igrača Premijerligašima, mahom povratnike iz inostranstva.
Obuca9

#41 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Jel' im stigla isporuka 800 stolica sa Dinamovog stadiona? :D

Evo malo se i nikTitanik šprdo s njima nekidan :)

Image

Mada je ovo više na račun dinamovih praznih tribina :D
Lakat Jebić

#42 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

znam da kozara ima bolji stadion nego neki premijerligasi :D

Image
LSD

#43 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

:shock: ne mogu da vjerujem da Kozara tacnije Gradiška ima ovako jak stadion :shock:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#44 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

A sta je sa onom pricom da ce svaki stadion morati imati barem dvije tribine??? Kozara ma jednu???
Baltazar_khan

#45 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baltazar_khan »

dobra tribina. ko stvorena za hordanje :thumbup:
leo karan

#46 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by leo karan »

hz__semir wrote:Dva najbolja igrača Kozare u prošloj sezoni, zadnji vezni/stoper Mladen Gigović i najbolji strijelac Dragan Kojić su na pripremama Sarajeva već pet dana. To je sve što znam o njihovom sastavu :D
smoki_choko

#47 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by smoki_choko »

leo karan wrote:
hz__semir wrote:Dva najbolja igrača Kozare u prošloj sezoni, zadnji vezni/stoper Mladen Gigović i najbolji strijelac Dragan Kojić su na pripremama Sarajeva već pet dana. To je sve što znam o njihovom sastavu :D
vidi kebe sto se rekreativno bavi fudbalom izmedju dvije gaže :lol:
Eborg

#48 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

Ako ništa, može se po alkoholu uklopiti u PLBiH prosjek. :D
Topla voda

#49 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Topla voda »

smoki_choko wrote:
leo karan wrote:
vidi kebe sto se rekreativno bavi fudbalom izmedju dvije gaže :lol:
kazu keba dobar pravo,da hoce sarnuti ugovor,da imamo koga obezbjedjenog da pjeva na proslavi titule :D

znam ja likove iz uprave goska,radio dole prije par godina nesto duzi period,pa gledo tekme dok su bili na dnu prve lige,ono 3 za 3 boda tekme...fakini samo taki,ujutro u 6 kafa i pelinkovac :D
MyCore

#50 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by MyCore »

Kako vidim Travniku 15 bodova limit ove godine
Locked