Passat 1.8T

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tavustavus

#26 Re: Passat 1.8T

Post by tavustavus »

osim sto je skuplji taj a4 je i ko fico za passata..imao vozio i razocaran ostao sa tim a4...logo prstenova ga prodaje..sjedes nazad i koljenima usi ceses..a i naprijed nije neka sirina...po meni velika mana..sory za off..inace po meni 1.8 motor ako je odrzavan dobar je ..povuc - potrositi
B6Redhell

#27 Re: Passat 1.8T

Post by B6Redhell »

Crazyyy wrote:Vozio sam passat b5.5, 1.8T sa 150KS, automatik, ide dobro ali s tim da ima 150KS ni malo me nije odusevio,moze mnogo bolje. Inace, vlasnik je koliko se sjecam imao nekih problema sa tim pasatom i na kraju ga je prodao.

A moj tetak vozi B6 2.0T 2007 200ks takodje uvezen iz amerike, imao je takodje nekih problema sa kljucem, nije hteo da upali, nemogu tacno da se setim kakav je kvar bio u pitanju. Inace, i tog passata vozio, to je mecava na putu, ide kao avion.

Jel' ti tetak ikad popravio B6 problem sa kljucem? Ima opoziv na grani volana, ne znam kako se to rijesava sa americkim specifikacijama passata kod nas ali opoziv vazi za te passate.
GaRGa

#28 Re: Passat 1.8T

Post by GaRGa »

Ukupno su bile 24 verzije 1.8T motora, sve zavisi koji je troslvovni kod motora po tome bi mogao dobiti vise infiormacija ovo ostalo je sve naglabanje.

Ako znas koji je 3 slovni kod postavi pa ces dobiti detaljno sve za taj motor .
help_desk

#29 Re: Passat 1.8T

Post by help_desk »

Moze li (i ako da koliko bi kostalo) da se napravi jos jedan kljuc sa svim funkcijama kao i original?

Image
Snekoki

#30 Re: Passat 1.8T

Post by Snekoki »

tavustavus wrote:osim sto je skuplji taj a4 je i ko fico za passata..imao vozio i razocaran ostao sa tim a4...logo prstenova ga prodaje..sjedes nazad i koljenima usi ceses..a i naprijed nije neka sirina...po meni velika mana..sory za off..inace po meni 1.8 motor ako je odrzavan dobar je ..povuc - potrositi
Vjerovatno voziš Passat-a .Svako hvali svog konja. Ja imam Passat, ali Passat ne moze opepelit ni u cemu Audiju, osim sto je malo komotniji na straznjoj klupi. Zadrzao staru instrument tablu.Pa kompletna unutrasnjost je ljpsa od starijeg audija "99"g. nego u Passata 2002.g. S tim jos da je kvalitetnija vec na ocigled. Enterijer za Passata ocjena 2. I Passat dok vozim mi je nekako krut, tvrđi na rupama.
LeKo

#31 Re: Passat 1.8T

Post by LeKo »

help_desk wrote:Moze li (i ako da koliko bi kostalo) da se napravi jos jedan kljuc sa svim funkcijama kao i original?

Image
Može, u ovlaštenom oko 300 KM, u Hudiny servisu između 130 i 180 KM.
Snekoki

#32 Re: Passat 1.8T

Post by Snekoki »

LeKo wrote:
help_desk wrote:Moze li (i ako da koliko bi kostalo) da se napravi jos jedan kljuc sa svim funkcijama kao i original?

Image
Bravo, tako oko 130 KM. ZAsto bi isao na varijantu od 300KM .
Snekoki

#33 Re: Passat 1.8T

Post by Snekoki »

tavustavus wrote:osim sto je skuplji taj a4 je i ko fico za passata..imao vozio i razocaran ostao sa tim a4...logo prstenova ga prodaje..sjedes nazad i koljenima usi ceses..a i naprijed nije neka sirina...po meni velika mana..sory za off..inace po meni 1.8 motor ako je odrzavan dobar je ..povuc - potrositi

Ja kupio passat, samo zato sto je jeftiniji, a oci mi uvijek na audi lete :-( .
jefferson

#34 Re: Passat 1.8T

Post by jefferson »

Snekoki wrote:

Passat B5.5 je kompletniji auto za mene nego A4 iako su gradjeni na istoj platformi. Audi bez daljnjeg ima bolje materijale, ali i Passat ima vrlo dobre materijale, veci je, veci gepek. nekako je vise limuzina od A4.
Passat B5.5 vec dimenzijama ulazi u podrucje A6.
Zbog toga i jesu B6 htjeli spustiti malo, ali su ga previse spustili u odnosu na audi jer je smece!
Snekoki

#35 Re: Passat 1.8T

Post by Snekoki »

jefferson wrote:
Snekoki wrote:

Passat B5.5 je kompletniji auto za mene nego A4 iako su gradjeni na istoj platformi. Audi bez daljnjeg ima bolje materijale, ali i Passat ima vrlo dobre materijale, veci je, veci gepek. nekako je vise limuzina od A4.
Passat B5.5 vec dimenzijama ulazi u podrucje A6.
Zbog toga i jesu B6 htjeli spustiti malo, ali su ga previse spustili u odnosu na audi jer je smece!
Jest, komotan je na zadnjoj klupi. Ali mi je ista unutrasnjost kao passat iz 98 god. osim krom krugova na pokazivacima brzine i obrtomjera. Ali Audi je ipak ŠMINKA po meni. Mislim da prave najljepša auta .
jefferson

#36 Re: Passat 1.8T

Post by jefferson »

Ne znam, materijali u B5.5 su dalekooo ispred B4 pa i B5 do 2001god.
Drugo, imas eno tamo temu o tome. U Passatu dobijas ogroman anslon za ruke koji je podesiv po duzini i visini, dok kod audija bukvalno dobijes naslon za ruke iz Golfa 4!!!
Matijeali su OK u A4, ali sve ostalo, ne znam!
Snekoki

#37 Re: Passat 1.8T

Post by Snekoki »

jefferson wrote:Ne znam, materijali u B5.5 su dalekooo ispred B4 pa i B5 do 2001god.
Drugo, imas eno tamo temu o tome. U Passatu dobijas ogroman anslon za ruke koji je podesiv po duzini i visini, dok kod audija bukvalno dobijes naslon za ruke iz Golfa 4!!!
Matijeali su OK u A4, ali sve ostalo, ne znam!
Nismo na "polajni" i ne vodimo direktan dialog da znam da nadjem, citiram, "Drugo, imas eno tamo temu o tome".
Kod nas je samo daj nam golfa. Tako i ja da vam javim, zamjenih passata sa ogromnim zalonom za ruke, i instrument tablom iz mog predhotnog passata iz 1998g.
Dao sam passata 2002 g. i 3000 KM, za golf 5.
kokolina

#38 Re: Passat 1.8T

Post by kokolina »

LeKo wrote:

Image
a može li se lako kopirat mehanički dio ključa?
mislim ono kolko je sigurno ostavljati kola na pranju bez mog prisustva? :)

zna li ko kakva je mogućnost "kvašenja" jette 1,8t mexiko?
upalila mi se lampica od kvara juče a što se tiče vožnje sve u redu
pita me čovjek jesam li vozala kroz vodu - jesam, poplava mi u ulici, izlila se Radobolja :(
Melami

#39 Re: Passat 1.8T

Post by Melami »

MyCore wrote:
dottore wrote:
MyCore wrote:KOd američkog modela se obično radi u 2.0 turbobenzincu iako u saobraćajnoj pise drugacije, sto se na potrosnji zancajno primjeti bezbeli .
Kod servisa izmjene ulja obavezno očistiti cijevcicu za dovod ulja, koja je nesto tanje nego obicno i turbina kod ovog motora obicno puca zbog zacepljenje iste 8-)
Elem od onih koji ovo imaju čuo sam da je vozilo zvijer čista
2.0 T je tek isao od 2006
2.0 SE benziski motori su na američkim modelima bili i ranije, 2001 ako se ne varam, ali posto u njihovim dokumentima n eupisuju kubikazu onda to nasi na atestu zaokruze na 1.8
2.0 je stariji od 2001
U sustini, svi vw benzinci su ok bez kvarova i sa problemima oko curenja ulja, pogotovo u USA zbog loseg servisiranja i sipanja ulja koja idu u americka auta.
MoSa LjoŽe

#40 Re: Passat 1.8T

Post by MoSa LjoŽe »

whow wrote:
sfera wrote:Zanima me misljenje ljudi koji su imali iskustva s ovim automobiloma, pošto planiram sebi jednog ovakvoga kupiti.
Godišnje prelazim 10000-15000 km pa mi bas dizel i ne treba. Budući da su ovi malo jeftiniji od dizela.
Ima li neke razlike ovih s američkog tržišta što se tiče zamjenskih djelova.
Unaprijed hvala na savjetima.
1.8 l masina se ugradzivala u citavu lepezu VW automobila od audija A4 preko golfa , jette pa do passata. Radi se o tipicnom VW turbo benzincu koji definitvno nisu u istom rangu sa VW dizelasima. Ovisno o godistu te samom vozilu ovaj motor moze imati od 140 do 170 ks. Moje licno misljenje je da zbog kvalitete goriva te tendencije da stvara probleme i te zahtjeva skupe servise na ne sredini upotrebnog ciklusa ove motore treba izbjegavati.
Pozz
Oba puta fulaš u 10ks nije 140 nego 150, i nije 170 nego 180 barem što se tiče ovog Passata, a u Audiu taj motor osim tih 150 i 180ks, ima i 163, 190, 224 pa i 240ks (što je rijetkost kod nas), naravno pričam o autima istog tog 2003 godišta.
Post Reply