Salonski Kriticar wrote:Tvoj stav je ok. Ne mora mi se svidjati, ali je iskren.
Gore mi je ono multi-kulti iscudjavanje tipa "sto nece s nama kad se stoljecima volimo", "zasto vole Beograd, a nece u Sarajevo" itd. iza kojeg odmah krece paljba i pljuvanje po Srbima i etiketiranje cetnika, od Veselina Maslese do XY iz Banjaluke.
Znači, da se razumijemo, ja apsolutno NIŠTA protiv Srba i Hrvata nemam, zaista ništa. Cura mi je Srpkinja, s kojom sam već preko godinu i po zajedno, i koju volim više od svega, znači to za mene zaista ne igra nikakvu ulogu. Ali imam protiv zagovarača Republike Srpske (iako i njih razumijem u neku ruku, pogotovo šire narodne mase povedene tom idejom) i protiv "hercegbosanaca".
A multi-kulti isčuđavanje će ja mislim blijediti polako, kako neko reče gore, Bošnjaci će se početi radikalizirati. Kod mene se to npr. desilo, a mislim da u životu nisam sreo tolerantniju osobu od mene po tom pitanju, znali su me ove radikalne Bošnje zvati i četnikom i ustašom kad im kažem nešto što im nije po volji, ali ovo šta se radi iz Republike Srpske i "Herceg Bosne" zaista nije humano više, i niko normalan to ne bi tolerisao, barem ne 15 godina nakon kraja rata. Ako neće fino i ljudski, onda definitivno Bošnjaci trebaju kopirati njihovo ponašanje i prestati glumiti multietničare, pa kud koji mili moji. Mi ionako nemamo šta izgubiti..
Što se mene lično tiče, ja bih sutra glasao da se raspiše referendum na nivou čitave države da se RS otcijepi. Jer zaista ne mogu više gledati Dodika i njemu slične, a i ne mogu gledati da nas Bugarska, Rumunija, Albanija, pa će sad uskoro i Kosovo pretiču u svim mogućim aspektima, samo zbog naših internih svađa. S tog aspekta bih volio da se sutra RS otcijepi od nas.
Ili druga solucija, da se odselim odavde, i da podržavam Lagumdžiju i njemu slične da prca u mozak Dodika i Čovića, kad ne možemo imati normalnu državu, ne treba njima omogućiti onda nezavisnost ili treći entitet, pa neka se kuhaju u istom loncu s nama, kad nije nama dobro, neka ne bude i Hrvatima i Srbima, i ćao đaci.