poruka iz beograda

Boom71

#26 Re: poruka iz beograda

Post by Boom71 »

zavrzlama wrote:
KENJAC wrote:
Ste ce Srbi iz RS priznat Sarajevo kao njihov glavni grad ako to isto sarajevo ne priznaje te iste Srbe!? Mislim realno a ne ono uficialno!
smanji ironiju i licemjerstvo :wink:

Sarajevo ne priznaje ono za sta je vecina srba u BIH ratovala ,a ne srbe kao narod....i svijet je prihvatio nijemce kao narod ali nije njemacki fasizam i ideju treceg rajha...."tvoji" se srbi trebaju rijesiti podrzavanja fasizma ,da bi ih drugi prihvatili bez te bolesne prikolice....
E ovo nece da razdvoje nikako!

Negira se genocidna politika,a ne srpski narod.
Pa Bosnajcima je dovoljno da prihvatis BiH,ne moras je cak ni voljeti,ali negiranje i podkopavanje ne ide.Jeb'o to koje si vjere i nacije.

U ovom grmu lezi zec !
KENJAC

#27 Re: poruka iz beograda

Post by KENJAC »

Boom71 wrote:
zavrzlama wrote:
KENJAC wrote:
Ste ce Srbi iz RS priznat Sarajevo kao njihov glavni grad ako to isto sarajevo ne priznaje te iste Srbe!? Mislim realno a ne ono uficialno!
smanji ironiju i licemjerstvo :wink:

Sarajevo ne priznaje ono za sta je vecina srba u BIH ratovala ,a ne srbe kao narod....i svijet je prihvatio nijemce kao narod ali nije njemacki fasizam i ideju treceg rajha...."tvoji" se srbi trebaju rijesiti podrzavanja fasizma ,da bi ih drugi prihvatili bez te bolesne prikolice....
E ovo nece da razdvoje nikako!

Negira se genocidna politika,a ne srpski narod.
Pa Bosnajcima je dovoljno da prihvatis BiH,ne moras je cak ni voljeti,ali negiranje i podkopavanje ne ide.Jeb'o to koje si vjere i nacije.

U ovom grmu lezi zec !
Nemojte ba zajebavat sami sebe! Koliko je Srba BEZ IKAKVOG RAZLOGA i na ovom forumu proglaseno cetnicima CITAV narod se proglasava genocidnim, SVI do jednog vole i brane Mladica, cak smo dosli dotle da ogromna veci opravdava zlocin u Srebrenici.... nemojte zatvarat oci. @Skijas, jarane prema tebi gajim ne male simpatije.. ali ti kazes "Cudi me da se nisu vise radikalizovali" Prema kome ? Prema meni !!!!!! Kad je trebalo MOM Bosanskom narodu pomoc ja sam reko svoje. A kad je rat proso hvala mi je stigla ti znas dobro kako! Isto ko i Marku Vesovicu! Ako je 92' mrznja bila pretezno "tamo" sad ta ista mrznja stanuje na sve tri Bosanske adrese. Bojim se da je kasno! A ja, a vidim i ti, necemo se u tororove zatvarat. Al ne mozemo ni oci zatvarat!
SKIJAS.. ovo "simpatije" nemoj bas shvatit kako ne treba :wink:
callmethebreeeze

#28 Re: poruka iz beograda

Post by callmethebreeeze »

evo jedan poucan tekst na temu:

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=996979

obratiti paznju sta autor pise o tome koje su regije i problemi glavni prioritet. dje smo, dje grcka, irska i portugal.
Skijaš

#29 Re: poruka iz beograda

Post by Skijaš »

KENJAC wrote:Nemojte ba zajebavat sami sebe! Koliko je Srba BEZ IKAKVOG RAZLOGA i na ovom forumu proglaseno cetnicima CITAV narod se proglasava genocidnim, SVI do jednog vole i brane Mladica, cak smo dosli dotle da ogromna veci opravdava zlocin u Srebrenici.... nemojte zatvarat oci. @Skijas, jarane prema tebi gajim ne male simpatije.. ali ti kazes "Cudi me da se nisu vise radikalizovali" Prema kome ? Prema meni !!!!!! Kad je trebalo MOM Bosanskom narodu pomoc ja sam reko svoje. A kad je rat proso hvala mi je stigla ti znas dobro kako! Isto ko i Marku Vesovicu! Ako je 92' mrznja bila pretezno "tamo" sad ta ista mrznja stanuje na sve tri Bosanske adrese. Bojim se da je kasno! A ja, a vidim i ti, necemo se u tororove zatvarat. Al ne mozemo ni oci zatvarat!
:-D evo ja se slažem sa vladikom, ne mislim da je kasno, "ne može biti da nema više tog života". Ogromna većina ljudi sa kojima dolazim u kontakt a i ovdje na forumu ne pravi generalizacije i kako se ono kaže, "normalna" je.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#30 Re: poruka iz beograda

Post by prljavi Hare »

Jedina poruka koja iz Beograda može doći je ista ona koju je poslije rata u vidu pitanja Slobodan Milošević
uputio Ejupu Ganiću povodom tužbe BiH za agresiju i genocid protiv Srbije:"Šta nam bre Ejupe
treba da se vucaramo po belosvetskim sudovima?"
:lol: :lol: :lol:
O čemu vi pričate,pa nije Dobrica umro,samo je van stroja! :D
Jack Be Nimble

#31 Re: poruka iz beograda

Post by Jack Be Nimble »

Ma RS je vec postala institucija tako da se tu nema sta govoriti iz BG. Pitanje je da li bi Sarajevo poslalo puruku onima u Federaciji koji se jos nadaju da ce se RS srusiti ili barem ime promjenuti da prestanu sanjati taj san.
Boom71

#32 Re: poruka iz beograda

Post by Boom71 »

KENJAC wrote: Nemojte ba zajebavat sami sebe! Koliko je Srba BEZ IKAKVOG RAZLOGA i na ovom forumu proglaseno cetnicima CITAV narod se proglasava genocidnim, SVI do jednog vole i brane Mladica, cak smo dosli dotle da ogromna veci opravdava zlocin u Srebrenici.... nemojte zatvarat oci.
@KENJAC
Ja sam sve do hapsenja Mladica gajio neku nadu,zavaravao se godinama da je srpstvo(mislim na sav taj folklor i pricu) prica jednog manjeg broja genetski zatrovanih,a da se vecina samo fura na to ili da neki sute jer se boje suprostaviti galamdzijama(mislim na poslije ratni period).
Ako zivis u RS ili imas intenzivne i iskrene kontakte s ljudima u RS-u znaces o cemu pisem.
Ja zivim u Sarajevu i RS-u sve ove godine.Mozda cak i vise u RS-u nego u mom rodnom gradu i to ne kao vikendas.

Iz mjesovitog sam B/S braka,ali sam sticajem okolnosti puno vise vezan sa srpskom stranom. Dok ovo pisem ne mogu se sjetiti ni jednog rodjaka s bosnjacke strane.Na zalost,ovo nije do mene.

Tebe odlicno razumijem sta zelis reci i kako se osjecas.Ali budi iskren,koliko je Srba koje ti znas spremno priznati sta se desavalo u minulom ratu?! Koliko te puta iznervirala ta nacionalisticka prica,a posebno razlozi zbog kojih su to sve pocinili?!
Uzecu za pravo da sam siguran,da si se milion puta iznervirao s kakvom se propagandom islo samo da i oni koji bi da zive zajedno zamrzili svoje komsije i prijatelje.Siguran sam da ti se kosa dizala od raznih napaljivanja i gluposti.

Meni je neopisivo krivo da se nije naslo bar nekoliko desetina RS-ovaca koji bi izasli na ulicu ili se javno oglasili povodom hapsenja Mladica(Vlado Stevovic je pojedinac i svijetla tackica u mrklom mraku).
Sta misli kako bi danas izgledalo Sarajevo da je ostalo barem 30 % Srba u njemu ili u Federaciji?!
I realno,hiljadu sam puta pomislio kako je sreca sto Bosnajci nisu jos vise radikalizovani nakon ovoga svega,kao sto Skijas rece.

Previse se izofirah,ali ebiga,mor'o sam.
Mene prca pisanje,ali se nadam da se moze razumjeti sta sam htjeo "reci".

Drugarski pozdrav :-D .
Skijaš

#33 Re: poruka iz beograda

Post by Skijaš »

Imati odbojan stav prema političkom programu podjela, odnosno ići u otvorenu konfrontaciju sa Dodikom i po pitanju državne imovine, i po pitanju državnog pravosuđa, i po pitanju genocidne prirode entiteta, i po pitanju ove ekspedicije Beograda kroz lov na Jurišića/Ganića/Divjaka, sva ta polarizacija je od koristi srpskom narodu jer što prije pobjedimo četnike, to će prije svanuti i za Srbe. Ni Nijemci u jednom vremenskom periodu nisu znali šta je najbolje za njih, pa se moralo ići protiv njihovih želja kako bi se i njihovu dušu spasilo.

Imati odbojan stav prema Srbima kao narodu je šovinizam.

Ne bi trebalo brkati ove dvije stvari niti bi trebali osuđivati Sarajevo zbog prvog, naprotiv, to treba podržati. A po pitanju drugog, Sarajevo i nema neki sistemski problem.
zavrzlama

#34 Re: poruka iz beograda

Post by zavrzlama »

photo wrote:sta mislite, hoce li se desiti, pogotovo sada kada srbija galopira prema EU, da neko iz beograda (tadic ili bilo ko) kaze srbima u bih (kao sto je mesic hrvatima poslao istu poruku iz zagreba) da je sarajevo (a time i bih) njihov glavni grad i da srecu, hljeb, sigurnost trebaju traziti u sarajevu, ne u beogradu?

i ima li ikakve sanse da to EU postavi kao uslov "ispod stola" - tj da se trazi od srbije da se distancira od radikalnih srba u bih i da na posredan nacin sugerise svim srbima u bih da je bih i njihova zemlja i da svoja prava trebaju da ostvaruju u bih, isto kao hrvati, bosnjaci, muslimani, romi, jevreji, ovi ili oni?
srbija nikad nece iskreno prihvatiti BIH kao drzavu,njene granice i odustati od teritorijalnih pretenzija prema BIH(jednom njenom dijelu rs-u)...ZASTO? zato sto srbija ne prihvata ni BIH srbe kao nesto vrijedno,nego iskljucivo kao topovsko meso...onoliko koliko je srbiji stalo do BIH,toliko isto im je stalo do BIH srba..
Nekako s proljeća

#35 Re: poruka iz beograda

Post by Nekako s proljeća »

photo wrote:sta mislite, hoce li se desiti, pogotovo sada kada srbija galopira prema EU, da neko iz beograda (tadic ili bilo ko) kaze srbima u bih (kao sto je mesic hrvatima poslao istu poruku iz zagreba) da je sarajevo (a time i bih) njihov glavni grad i da srecu, hljeb, sigurnost trebaju traziti u sarajevu, ne u beogradu?

i ima li ikakve sanse da to EU postavi kao uslov "ispod stola" - tj da se trazi od srbije da se distancira od radikalnih srba u bih i da na posredan nacin sugerise svim srbima u bih da je bih i njihova zemlja i da svoja prava trebaju da ostvaruju u bih, isto kao hrvati, bosnjaci, muslimani, romi, jevreji, ovi ili oni?
Ja ne znam hoće li i kada će takva poruka doći iz srbijanske prijestonice Beograda. Ali vjerujem da će jedna takva poruka u očekivanju, imati više smisla ako takvu poruku u svojoj suštini pošalje bosanskohercegovačka prijestonica Sarajevo. Da ne bude zabune, smatram da poruka takve vrste treba biti upućena bosanskim Srbima iz Sarajeva kao glavnog grada države Bosne i Hercegovine. Ukoliko ona ne bude iskrena i u praksi izdržala test provjerivosti, u najboljem slučaju se može posmatrati samo kao još jedan pokušaj bez značajnog fidbeka.

Od licemjernih ljudi takve poruke i ne mogu proći, a profil većine političara je takav-licemjeri. Ne propadaju države zbog besparice, već zbog nedostatka morala.
seln

#36 Re: poruka iz beograda

Post by seln »

Henry.K wrote:
Toto wrote: na opancima
Nema više opanaka u manjem entitetu.Sve je to sad gospoda
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
LBVIEW

#37 Re: poruka iz beograda

Post by LBVIEW »

Nemojte ba zajebavat sami sebe! Koliko je Srba BEZ IKAKVOG RAZLOGA i na ovom forumu proglaseno cetnicima CITAV narod se proglasava genocidnim, SVI do jednog vole i brane Mladica, cak smo dosli dotle da ogromna veci opravdava zlocin u Srebrenici.... nemojte zatvarat oci. @Skijas, jarane prema tebi gajim ne male simpatije.. ali ti kazes "Cudi me da se nisu vise radikalizovali" Prema kome ? Prema meni !!!!!! Kad je trebalo MOM Bosanskom narodu pomoc ja sam reko svoje. A kad je rat proso hvala mi je stigla ti znas dobro kako! Isto ko i Marku Vesovicu! Ako je 92' mrznja bila pretezno "tamo" sad ta ista mrznja stanuje na sve tri Bosanske adrese. Bojim se da je kasno! A ja, a vidim i ti, necemo se u tororove zatvarat. Al ne mozemo ni oci zatvarat!

U cemu je problem? Je li mozda u tome sto je vecina na ovoj strani konacno progledala i uvidjela s kim ima posla sve ove godine ? I pocela posmatrati one s druge strane entitetske granice onakvim kakvim su se i predstavljali sve ove godine, dakle negatorima genocida, relativizatorima istog, financijerima ratnih zlocinaca i podrzavateljima dijela istih.
Mojne patetike Kenjac, ima nas ovdje sto pamtimo sta ste ti i tebi slicni propagirali, kao na primjer relativiziranje nacina nastanka RS-genocidom- povlacenjem paralele s nacinom nastanka drugih zemalja u svijetu jedno par stoljeca ranije :-) .Sto ti je forum cudo jedno, sve pamti i nikom ne prasta. :D
I nakon svega, ti dodes i cmizdris kako je mrznja zavladala na svim stranama. :-)
Salonski Kriticar

#38 Re: poruka iz beograda

Post by Salonski Kriticar »

Hajd' se vratite na prvu stranicu ove teme i procitajte sta je sve receno o gradjanima BiH koji zive u Republici Srpskoj i onda se ibretite sto im je Beograd drazi od Sarajeva i sto nece s nama, a tako ih volimo. :)
manki

#39 Re: poruka iz beograda

Post by manki »

Salonski Kriticar wrote:Hajd' se vratite na prvu stranicu ove teme i procitajte sta je sve receno o gradjanima BiH koji zive u Republici Srpskoj i onda se ibretite sto im je Beograd drazi od Sarajeva i sto nece s nama, a tako ih volimo. :)
Zašto bismo ih voljeli kad ne vole ni oni nas? Zašto uvijek mi moramo biti ti divni, multietični, koji zagovaramo suživot, i kako se svi volimo kako je sve bajno i krasno? Trebamo i mi malo njihovog recepta uzeti, pa postati ogavni prema njima kao što su i oni prema nama. Do nedavno sam bio sav u tom fazonu "bratstvo-jedinstvo, multietična BiH, suživot, svi se volimo", ali kad vidim kako konstantno pljuju po nama i po Bosni, nemam volje za tim više. Nisu nas mogli kad smo htjeli zajednički život, da vidim kako će nas moći kad se počnemo ponašati kao oni. Povućemo i mi kao i oni, pa ko izvuče deblji kraj na kraju.

Što se mene tiče, neka im Beograd još više raširi ruke i sve ih primi, ionako se laganini sele svi tamo, znam bruku raje iz Banja Luke što je otišla u Beograd i ne planira se vratiti. Oni laganini u Beograd, 'Ercegovci u Zagreb, i mirna Bosna. :)

p.s
I što se mene tiče, neka Lagumdžija narednih 10 godina blokira formiranje vlasti, meni je skroz ok, jer se našao konačno ravan papak Dodiku i Čoviću koji će im pomrsiti račune.
Salonski Kriticar

#40 Re: poruka iz beograda

Post by Salonski Kriticar »

manki wrote:
Salonski Kriticar wrote:Hajd' se vratite na prvu stranicu ove teme i procitajte sta je sve receno o gradjanima BiH koji zive u Republici Srpskoj i onda se ibretite sto im je Beograd drazi od Sarajeva i sto nece s nama, a tako ih volimo. :)
Zašto bismo ih voljeli kad ne vole ni oni nas? Zašto uvijek mi moramo biti ti divni, multietični, koji zagovaramo suživot, i kako se svi volimo kako je sve bajno i krasno? Trebamo i mi malo njihovog recepta uzeti, pa postati ogavni prema njima kao što su i oni prema nama. Do nedavno sam bio sav u tom fazonu "bratstvo-jedinstvo, multietična BiH, suživot, svi se volimo", ali kad vidim kako konstantno pljuju po nama i po Bosni, nemam volje za tim više. Nisu nas mogli kad smo htjeli zajednički život, da vidim kako će nas moći kad se počnemo ponašati kao oni. Povućemo i mi kao i oni, pa ko izvuče deblji kraj na kraju.

Što se mene tiče, neka im Beograd još više raširi ruke i sve ih primi, ionako se laganini sele svi tamo, znam bruku raje iz Banja Luke što je otišla u Beograd i ne planira se vratiti. Oni laganini u Beograd, 'Ercegovci u Zagreb, i mirna Bosna. :)

p.s
I što se mene tiče, neka Lagumdžija narednih 10 godina blokira formiranje vlasti, meni je skroz ok, jer se našao konačno ravan papak Dodiku i Čoviću koji će im pomrsiti račune.

Tvoj stav je ok. Ne mora mi se svidjati, ali je iskren.

Gore mi je ono multi-kulti iscudjavanje tipa "sto nece s nama kad se stoljecima volimo", "zasto vole Beograd, a nece u Sarajevo" itd. iza kojeg odmah krece paljba i pljuvanje po Srbima i etiketiranje cetnika, od Veselina Maslese do XY iz Banjaluke.
KENJAC

#41 Re: poruka iz beograda

Post by KENJAC »

Po najgorim procjenama na mitingu podrske Ratku mladicu u Beogradu se okupilo 30.000 ljudi ! Dakle Beograd koji ima 2.000000 stanovnika iznjedri manje od 3% retarda! Na djenazu Musanu Topalovicu tadasnje Sarajevo od 400.000 stanovnika posla mnogo mnogo mnogo vise od 3 % svojih stanovnika , medju kojima i aktualni predsjednik drzave, pa sta bi se desilo da ja na osnovu toga izreknem ocjenu cjelokupnog Bosnjackog naroda???
U Banja Luci mnogo vise ljudi je izaslo da proslavi Borcevu titulu nego da brani Ratka. U Trebinju se skupilo 2-3 hiljade penzionera... al jebi ga ako neko nece da vidi drugu polovinu istine onda se tu ne moze nista.
Na B-92 vijest o hapsenju Mladica je popracena sa oko 530 , kad sam ja cito, komentara. Mozda 10 ili 15 ih je bilo u stilu "heroj oslobodilac" .... To niko na ovom forumu ne rece a znam da svi citaju.
Prvi sam za to da se jebe mater svim zlocincima a narocito ideolozima zlocina. Al mene i jos mnogo ljudi ne petljajte sa njima.
Sad mi pade na pamet. Od Dubrovnika kad podjete preme Cavtatu ima 4 bilborda na kojima ispod slike nekog namrgodjenog cike u uniformi KOJA NIJE SRPSKA stoji napisano "Heroj a ne zlocinac" Taj ciko je osudjen od Haga, sad ne mogu da se sjetim jel zbog utaje poreza ili sto je ulicu preso na crvenom, to i nije bitno. Bitno je da to nije napisano sprejom na garazi nego zvanicno postavljeno sa Hrvatskom zastavom iznad! Al boli koga za to!
Kaze meni jedan jaran ,kad sam na rostilju poceo da pricam o tome da nikom nema napredka dok se zlocinci ne pobiju. Ne osude, nego pobiju! A on meni rece "Jes ali oni Celu ni sekun zbog Gardovica ne stavise u zatvor dok ga njegovi kriminalci ne ubise. Oni Ni nasera zbog Kravica ne sudise dok i njega njegovi kriminalci ne ubiju" !!!
" Mozda i imas pravo ali ti treba da svoj prag pometes" ja mu rekoh.
photo

#42 Re: poruka iz beograda

Post by photo »

@kenjac, cinjenica je da su hrvati i bosnjaci odmah nakon rata zeljeli da stvore zemlju svih naroda i da zivimo u njoj bez problema. cinjenica jeste da je bilo ratnih zlocinaca na svim stranama koji su i dalje slobodno setali gradovima. ali je isto tako cinjenica da srbi nisu nista rekli o hapsenju i sudjenju cacinim vojnicima za zlocine u kazanima. ne kazem da ih nema vise, ima ih, ali isto tako ima i onih koji su procesuirani samostalno pred lokalnim sudovima.

srbi su se poceli vracati u sarajevo, poceli su zivjeti u svojim predratnim stanovima pored onih koji su dosli u sarajevo ne svojom voljom ali ih niko nije dirao. ako je i bilo ubistava, nisu bila na nacionalnoj vec na ekonomskoj ili kriminalnoj osnovi. nije bilo zlocina iz mrznje. radili su u zajednickim institucijama i nije im trebao zajednicki autobus pod pratnjom, dolazili su sami.

pocela su medjusobna druzenja i stvari su se poceli polako vracati na "normalu" jer se vjerovalo da ce drzava procesuirati SVE ratne zlocine (tako i zuku i ostale)

stvar se zakomplikovala kada je dosao dodik (nemoj, molim te, da se ovo pretvori u diskusiju o njemu, ovo koristim kao prelomni trenutak) jer je osvojio izbore pricom da ljudi iz federacije zele da ukinu RS iako to nikome nije palo na pamet. stvar je dosla do usijanja jer je siladzic (koga ne mogu ocima smisliti jer mi je odvratan kao politicar) poceo da razmislja o drzavi a ne zajednici entiteta i trazio da bih kao drzava ima svoj medjunarodni kredibilitet.

pojavio se dodik koji je iskoristio siljadzica i, samo da bi dobio izbore, poceo srati o nekoj ugrozenosti. meni ne ide u glavu kako je mogao da nadje tako plodno tlo da mu se te imbecilne ideje prihvate? dobio je izbore i sada, da bi ostao na vlasti, mora da ganja istu politiku do kraja i iskoristi svaku sansu da se ucvrsti i to radi objerucke. a ta ideja ide sve dublje i dublje medju srbima koji su, ispranog mozga, poceli dozivljavati bih kao neprijateljsku zemlju a da za to nemaju razloga.

da razjasnim, u bih nije niko protiv srba kao NARODA, oni su gradjani bih i kao tako imaju sva prava i obaveze isto kao hrvati i kao bosnjci i ostali.

ali je masa dobronamjernih ljudi protiv neosnovane ideje razbijanja drzave koja nije protiv njih i koja je u stvari samo plod jednog obicnog oportunistickog politicara koji se bori za svoj posao (pa tako i lagumdzija i tihic i radoncic i covic i slicno). a da ne govorim o politici koja stvara probleme bosnjacima da dobiju svoje kuce nazad u RS (znam to iz licnog iskustva)

tacno je da se pocela radjati misao, pogotovo u federaciji, sta to sada srbi hoce, kakva ba ugrozenost u fedreaciji pa je nastala reakcija na konstantno provociranje od strane dodika i lokalnih mocnika koji su iz njegove stranke.

i to je losa stvar.

umjesto da se svi okrenemo jednoj drzavi i u njoj gradimo povjerenje i sprovodimo zakone, mi se glodjemo oko nekih idiotarija. sumnjam da bi srbi iz bih zeljeli biti gradjani drugog reda u srbiji jer ce to tamo biti, nece biti prihvaceni kao ravnopravni vec ce biti "niza vrsta" isto kao sto su hrvati iz bih u hrvatskoj.

garantujem da bi se bosnjacka reakcija smirila da samo srbi i hrvati kazu: hajde da probamo dogovoriti zemlju koja odgovara svima, a ne da se ide na nacin my way or highway kao sto to, trenutno, RS radi.

svima bi nam bilo lakse.

zato mislim da bi neko u srbiji trebao reci srbima iz bih da traze srecu u sarajevu, ne beogradu.

jeste malo duze ali mislim da je jasnije.
Last edited by photo on 24/06/2011 17:25, edited 1 time in total.
Ljepoje

#43 Re: poruka iz beograda

Post by Ljepoje »

Poruka iz Sarajeva : Đjeeeessss ba, šhaaa imaa ba ?! :D :D

manki

#44 Re: poruka iz beograda

Post by manki »

Salonski Kriticar wrote:Tvoj stav je ok. Ne mora mi se svidjati, ali je iskren.

Gore mi je ono multi-kulti iscudjavanje tipa "sto nece s nama kad se stoljecima volimo", "zasto vole Beograd, a nece u Sarajevo" itd. iza kojeg odmah krece paljba i pljuvanje po Srbima i etiketiranje cetnika, od Veselina Maslese do XY iz Banjaluke.
Znači, da se razumijemo, ja apsolutno NIŠTA protiv Srba i Hrvata nemam, zaista ništa. Cura mi je Srpkinja, s kojom sam već preko godinu i po zajedno, i koju volim više od svega, znači to za mene zaista ne igra nikakvu ulogu. Ali imam protiv zagovarača Republike Srpske (iako i njih razumijem u neku ruku, pogotovo šire narodne mase povedene tom idejom) i protiv "hercegbosanaca".

A multi-kulti isčuđavanje će ja mislim blijediti polako, kako neko reče gore, Bošnjaci će se početi radikalizirati. Kod mene se to npr. desilo, a mislim da u životu nisam sreo tolerantniju osobu od mene po tom pitanju, znali su me ove radikalne Bošnje zvati i četnikom i ustašom kad im kažem nešto što im nije po volji, ali ovo šta se radi iz Republike Srpske i "Herceg Bosne" zaista nije humano više, i niko normalan to ne bi tolerisao, barem ne 15 godina nakon kraja rata. Ako neće fino i ljudski, onda definitivno Bošnjaci trebaju kopirati njihovo ponašanje i prestati glumiti multietničare, pa kud koji mili moji. Mi ionako nemamo šta izgubiti..

Što se mene lično tiče, ja bih sutra glasao da se raspiše referendum na nivou čitave države da se RS otcijepi. Jer zaista ne mogu više gledati Dodika i njemu slične, a i ne mogu gledati da nas Bugarska, Rumunija, Albanija, pa će sad uskoro i Kosovo pretiču u svim mogućim aspektima, samo zbog naših internih svađa. S tog aspekta bih volio da se sutra RS otcijepi od nas.

Ili druga solucija, da se odselim odavde, i da podržavam Lagumdžiju i njemu slične da prca u mozak Dodika i Čovića, kad ne možemo imati normalnu državu, ne treba njima omogućiti onda nezavisnost ili treći entitet, pa neka se kuhaju u istom loncu s nama, kad nije nama dobro, neka ne bude i Hrvatima i Srbima, i ćao đaci.
Skijaš

#45 Re: poruka iz beograda

Post by Skijaš »

manki wrote:zaista ne mogu više gledati Dodika i njemu slične, a i ne mogu gledati da nas Bugarska, Rumunija, Albanija, pa će sad uskoro i Kosovo pretiču u svim mogućim aspektima, samo zbog naših internih svađa. S tog aspekta bih volio da se sutra RS otcijepi od nas.

Ili druga solucija, da se odselim odavde.
:) definitivno druga solucija. Otcjepljenja neće biti.
Agic Nurija

#46 Re: poruka iz beograda

Post by Agic Nurija »

Otcjepljenja će biti,ali od Beograda...i još nešto...

U Zagrebu se od 1990 godine predstavlja i brani Hrvatska i hrvatski narod, u Beogradu se predstavlja i brani srpski narod, u Sarajevu se predstavlja i brani bosanski narod...,naravno bez prisustva predstavnika vjerskih institucija, od kojih, možda neko nije znao (?!) ni jedna od njih nije nikada bila ni hrvatska, ni srpska, ni bosanska....!
Sezam

#47 Re: poruka iz beograda

Post by Sezam »

jes vala, garant oni vole Beograd zbog stavova ovog foruma. :zzzz:
popajic

#48 Re: poruka iz beograda

Post by popajic »

Konstantne zamjene teza :-)
Da uzmem Sarajevo kao primjer - nisu nam brdjani sjebali 4 godine zivota u opkoljenom Sarajevu zato sto ih nismo voljeli ( :-) ) , nego upravo suprotno. Poceli smo ih sa razlogom manje voljeti kad su zbog velikosrpske ljubavi prema Beogradu , poceli rusiti Sarajevo ( mada su mnogi u njemu bili i rodjeni i odrasli )

I tu apsurdnu tezu da Sarajevo mrzi kompletan srpski narod mogu proturiti samo fasisti , koji su zvanicno proglasom (Krajisnik) zahtijevali od Srba da napuste Sarajevo . Tu tezu proturaju i fasisti koji glorifikuju zvijer u dzeneralskoj uniformi, sada nastanjenu u Hagu,
Tu tezu upravo proturaju oni koji zele totalni razlaz od svega nesrpskog.
Takve ne da ne volim , nego mi se bljuje na njih. NE na srpski narod, nego na takve predstavnike tog naroda !
Post Reply