Nabijem im sport
Prijemni ispit
-
Keksich
#26 Re: Prijemni ispit
Ono, ako nekome ne ide matematika red je da ima 3/4, pa tako je valjda red da i ja smotana imam iz sporta 4 (poklonjeno)
al' opet kad vidim to 4.9 i znam da je moglo biti 5.0 a nije zbog sporta... Bogme bude mi krivo. Da je matematika/fizika/hemija pa haj'. Ali jok, sport. SPORT.
Nabijem im sport
Nabijem im sport
- zlaataan
#27 Re: Prijemni ispit
Prijemni je izgubio svaki smisao. Sa 0.00 bodova iz jednog predmeta se upisao 1 učenik, sa 1.00 2 učenika, sa 2.00 5 učenika, sa 2.50 4 učenika. U moje doba se nije moglo tako položiti prijemni, pa ni upisati. 
-
Keksich
#28 Re: Prijemni ispit
Samo sam čekala kad će neko spomenuti "u moje doba" 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#29 Re: Prijemni ispit
Pa u nase doba je sistem sigurno bio bolji nego sto je danas, jer ovo sto su uradili je totalni promasaj.Keksich wrote:Samo sam čekala kad će neko spomenuti "u moje doba"
-
elSaik
#30 Re: Prijemni ispit
Čuj materijal za Prvu gimnaziju. 
Da si materijal kao što se hvališ, prijavio bi se u neku drugu gimnaziju i poslije se samo hladno prebacio.
Al' čuj, materijal...
Da si materijal kao što se hvališ, prijavio bi se u neku drugu gimnaziju i poslije se samo hladno prebacio.
Al' čuj, materijal...
-
Čovjek i po'
#31 Re: Prijemni ispit
Evo spiska sa prijemnog prve gimnazije:
http://1gimnazija.com.ba/docc/upisni%20 ... ONACNA.pdf
Nemoj da nas lazes more, drago dijete
S takvim stavom i lazima, nisi ti materijal za gimnazije uopce, a ne za prve gimnazije
S takvim stavom i lazima, nisi ti materijal za gimnazije uopce, a ne za prve gimnazije
- nellington
#32 Re: Prijemni ispit
Pa dobro sad, zeznuo se, nije 173 nego 176 - stvarno solidno urađen prijemni i stvarno problematičan prosjek iz osnovne 
- chengaba
#33 Re: Prijemni ispit
Evo Kemalooze malo ispod, 176.Čovjek i po' wrote:Evo spiska sa prijemnog prve gimnazije:
- Alhemicarkaa
#34 Re: Prijemni ispit
2 iz matematike u osmom razredu
mislim da ga je to najviše zeznulo, zaključene ocjene na kraju 7 i 8 razreda iz matematike i maternjeg. Ako je 176.
-
Čovjek i po'
#35 Re: Prijemni ispit
Prijemni i ne treba da igra veliku ulogu. Ako se neko trudio cetiri godine da bude dobar i okay, zasto bi neko ko se trudio samo dva mjeseca imao prednosti? O kojoj se osnovnoj skoli radi, ni to nije bitno, jer nastavni plan i program su za kanton isti. Kaze lik to ga frustrira, a kao nije frustriralo druge klince sto su ucili cetiri godine ... cccc
-
SaMaster
#36 Re: Prijemni ispit
Sta fali Gimnaziji dobrinja? Koliko se ja sjecam, po nekadasnjoj posliejratnoj ocijeni Gimnazija Dobrinja je bila 4 na listi. I dobro se toga sjecam, bila je ispred I Gimnazije. Ne znam da li sada izlaze takve liste.Alicee wrote:Ostalo je jos otprilike 30 mjesta u gimnaziji Dobrinja.
S druge strane poznajem i par ljudi koji su samnom studirali a dolaze iz te Gimnazije i mogu ti reci da ljudi imaju dobru podlogu sto hoce reci da skola uopce nije za ismijavanje. Bar sam ja tako shavtio ovaj post...
- hadzinicasa
#37 Re: Prijemni ispit
pa kriteriji se konstantno srozavaju.
sjećam se argumenta prošle godine kad je ukinuto da moraju položiti prijemni - kao na djecu se stavlja prevelik pritisak... a men'ščini da je samo napravljen prostor za malverzacije, jer se znalo desiti da "jednakiji" iako su bili odlični ne polože prijemni i ne upišu se u željene škole.
a prosjek je s vjeronaukom
sjećam se argumenta prošle godine kad je ukinuto da moraju položiti prijemni - kao na djecu se stavlja prevelik pritisak... a men'ščini da je samo napravljen prostor za malverzacije, jer se znalo desiti da "jednakiji" iako su bili odlični ne polože prijemni i ne upišu se u željene škole.
a prosjek je s vjeronaukom
- bosnianidiot
#38 Re: Prijemni ispit
Naravno da prijemni mora da igra veliku ulogu, ne mozes porediti ozbiljne osnovne skole i "kaca sira-petica" osnovne skole. Na kraju krajeva, na prijemnom se pokaze svo to steceno znanje...Čovjek i po' wrote:Prijemni i ne treba da igra veliku ulogu. Ako se neko trudio cetiri godine da bude dobar i okay, zasto bi neko ko se trudio samo dva mjeseca imao prednosti? O kojoj se osnovnoj skoli radi, ni to nije bitno, jer nastavni plan i program su za kanton isti. Kaze lik to ga frustrira, a kao nije frustriralo druge klince sto su ucili cetiri godine ... cccc
-
kemalozza
#39 Re: Prijemni ispit
da, to sam ja...vi ostali sto me optuzujete da sam nesto krio: ja sam odokativno rekao koji sam na listi cisto zbog zastite privatnosti, tako da ohladite malonellington wrote:Pa dobro sad, zeznuo se, nije 173 nego 176 - stvarno solidno urađen prijemni i stvarno problematičan prosjek iz osnovne
-
saramica
#40 Re: Prijemni ispit
Pa stvarno si dobro uradio.. matematiku mnogo bolje od nekih koji su imali u osnovnoj 5 iz matematike, ali sta je tu je.. rekla sam ti da se naviknes, u ovojd rzavi ti je sve tako, nazalostkemalozza wrote:da, to sam ja...vi ostali sto me optuzujete da sam nesto krio: ja sam odokativno rekao koji sam na listi cisto zbog zastite privatnosti, tako da ohladite malonellington wrote:Pa dobro sad, zeznuo se, nije 173 nego 176 - stvarno solidno urađen prijemni i stvarno problematičan prosjek iz osnovne
-
kemalozza
#41 Re: Prijemni ispit
koliko ja znam svake godine upisu dvadesetak ucenika mimo spiska jer je ovo tek preliminarna lista...kako god, ulozio sam molbu i ostaje mi da se nadam da cu se upisatsaramica wrote:Pa stvarno si dobro uradio.. matematiku mnogo bolje od nekih koji su imali u osnovnoj 5 iz matematike, ali sta je tu je.. rekla sam ti da se naviknes, u ovojd rzavi ti je sve tako, nazalostkemalozza wrote:da, to sam ja...vi ostali sto me optuzujete da sam nesto krio: ja sam odokativno rekao koji sam na listi cisto zbog zastite privatnosti, tako da ohladite malonellington wrote:Pa dobro sad, zeznuo se, nije 173 nego 176 - stvarno solidno urađen prijemni i stvarno problematičan prosjek iz osnovne
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#42 Re: Prijemni ispit
kako si uspio imat' 2 iz mat u osmom
nego, dobrinjska sigurno nije losija od prve gimnazije, mozda je cak i bolja ali ako odlucis ostati dole, zaglavio si na dobrinji 4 godine 
-
kemalozza
#43 Re: Prijemni ispit
smor nastavnica, sta da kazem...eto, sam prijemni je dokaz da me je podcjenila: 2 iz matematike a 9 bodova sa prijemnog iz matematikeleet wrote:kako si uspio imat' 2 iz mat u osmomnego, dobrinjska sigurno nije losija od prve gimnazije, mozda je cak i bolja ali ako odlucis ostati dole, zaglavio si na dobrinji 4 godine
i btw znam dosta raje iz dobrinjske, ono fina raja pravo
-
Keksich
#44 Re: Prijemni ispit
Potcijenila. Je li to i nastavnica maternjeg bila smor?kemalozza wrote:smor nastavnica, sta da kazem...eto, sam prijemni je dokaz da me je podcjenila: 2 iz matematike a 9 bodova sa prijemnog iz matematike![]()
i btw znam dosta raje iz dobrinjske, ono fina raja pravosad cekam hoce li usvojit molbu ili ne pa cu vidjeti sta cu dalje...
-
Unbelievable
#45 Re: Prijemni ispit
Kakva je situacija sa bosanskim jezikom bila ove godine
Koliko znam, tu su uveli neke promjena i ocito to vise nije predmet iz kojeg 100% mozes racunati na prolaz 
-
kemalozza
#46 Re: Prijemni ispit
u bosanskom jeziku se u ovoj rijeci desava odstupanje od jednacenja po zvucnosti. u hrvatskom se desi promjena u ovoj rjeci ali u bosanskom ne.Keksich wrote:Potcijenila. Je li to i nastavnica maternjeg bila smor?kemalozza wrote:smor nastavnica, sta da kazem...eto, sam prijemni je dokaz da me je podcjenila: 2 iz matematike a 9 bodova sa prijemnog iz matematike![]()
i btw znam dosta raje iz dobrinjske, ono fina raja pravosad cekam hoce li usvojit molbu ili ne pa cu vidjeti sta cu dalje...
da, vise nije bio esej kao proslih godina vec test gramatike, pravopisa i knjizevnosti. bilo je dosta teorije koju smo mozda samo jednom pomenuli na casu i to je oduzelo dosta bodova svima. srecom, ja sam imao 8 i kusur bodova iz bosanskogUnbelievable wrote:Kakva je situacija sa bosanskim jezikom bila ove godineKoliko znam, tu su uveli neke promjena i ocito to vise nije predmet iz kojeg 100% mozes racunati na prolaz
-
kemalozza
#48 Re: Prijemni ispit
ajde mi onda reci zasto je onda ODCJEPITI?Keksich wrote:
Odstupanje se dešava kad se d nađe ispred s, a ne ispred c
-
Mr. Brightside
#50 Re: Prijemni ispit
mali mojne se praviti pametan