Sve bi bilo dobro da nije ove tropske klime

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ultravox wrote:Nije dobro kad "truhne"- kuha se sječka(drvo)
P.S.
Sličica je iz ilegalne kuhaone.
Je li se ova sječka koristi za proizvodnju peleta, briketa tj. za grijanje...?
Je li to otpad od kresanja grana?
Interesantno mi pa reko' da priupitam...

Tu sam skuhao malo pilava za donja_crtica, pohvalio nasmemlija wrote:![]()
dobar ti ovaj vatrogasac....
ma, možda sam dosadan, al' mi ovo pravo interesantno pogotovo kad sam vidio onu tvoju sličicu iz ilegalne kuhaone..![]()
šta se može dobiti iz one šerpice ?...količinski i kako ga tušiš
U okviru međunarodne manifestacije "Studentsko ljeto", organizator – Dom kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj vas poziva na otvaranje izložbe slika "Moj svijet – Indija" Geeta Taneja iz Indije.
Geeta Taneja je rođena u Nju Delhiju-Indija. Po profesiji je bachelor umjetnosti i magistar sociologije. Zavoljela je umjetnost tokom djetinjstva, a kasnije je inspirisao i umjetnosti podučavao poznati indijski umjetnik Rameshear Broota sa Triveni Kala Sangam institute u Delhiju. Prije no što je odlučila postati profesionalni umjetnik, postala je profesionalni nastavnik gdje je crtala i dizajnirala mnoge pozornice, naslovnice magazina, zidove i plakate za škole.
Zbog porodičnih i poslovnih obaveza živjela je u USA, Estoniji, Bugarskoj, Maleziji i sada živi u Bosni i Hercegovini. Učestvovala je na Likovnoj izložbi u Bugarskoj (2005) i u BZK ”Preporodu” Zenica – BiH (2009).
Takođe je učestvovala u radu Likovne kolonije u Zvorniku –BiH, 2010. godine. Geeta je sada samostalni djelatnik i njen izvor inspiracije su bili većinom životi ljudi iz Indije. Na nju su utjecale i kulture država gdje je živjela, ali njena umjetnost ima više tema uključujući i apstraktne forme. Njene slike su rađene većinom na platnu urađene su uljem.
Izložba će biti otvorena u Domu kulture "Edhem Mulabdić" u srijedu, 27.07.2011. godine od 19,00 sati.
Pozivaju se svi zainteresovani da dođu i svojim prisustvom uveličaju otvaranje izložbe slika Geeta Taneje.
studentskoljeto.maglaj.net

DRUŠTVO: MAGLAJLIJE NA NOGAMA
ZAJEDNO za Mirzu - subota 6. august!
Facebook grupa "Mirza Mehinović – Da se spasi mladost"
U subotu 06.08.2011. u periodu od 10,00 do 14,00 sati ispred trgovačkih centara "Konzum", "DP Marketi" i "Eurocentar 1 i 2" organizovat će se akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga a sva prikupljena sredstva biće uplaćena već u ponedjeljak na Mirzin račun. Fotografije uplatnica će biti dostupne u okviru gore pomenute grupe na Facebook-u.
Vremena je sve manje, a Mirzi je naša pomoć neophodna!
Molimo sve one koji su u mogućnosti da Mirzi mogu pomoći uplatom na jedan od dole navedenih računa:
ŽIRO RAČUN
UniCredit Bank
3385602531937248
DEVIZNI RAČUN
Upisujte po slijedećem redosljedu
PAY DIRECT TO;Unicredit banka d.d.Mostar,Bosna i Hercegovina
Kardinala Stepinca bb Mostar
S.W.I.F.T. UNCR BA 22
BENEFICIARY:MEHINOVIC MIRZA
40393705101
IBAN:BA39 3385 6028 3180 0041
SPASIMO JOŠ JEDAN MLADI ŽIVOT, SPASIMO NAŠEG MIRZU!

Zaboravih...1966 moj sastav električnih gitara "Rubini", pjesma od Adamoa - "Ti nećeš doći večeras...", vokalni solista "Njenja" Pašić...Iduće godine sam bio daleko od Teslića, a "Amori", trojica bez mene, nasljednici "Rubina", odlaze u Maglaj za Studentsko ljeto 1967....Agic Nurija wrote:Davno je to bilo, Prvo Studentsko Ljeto, avgust 1965. Predsjednik Omladinskog saveza i organizator u Maglaju "Ćama".
KUD "Proleter" iz Teslića učestvuje u muzičkom programu. Vode nas mladi, prvi fakultetski obrazovani "omladinci", Hrvoje Vrdoljak, Šaban Sekavić, Zvonko Drilo....Od nekada velikog "radničkog" plesnog orkestra tih dana i vremena nije ostalo skoro ništa u KUD-u Proleter. Grah pao na mene i mog dobrog prijatelja Ahmeda Bratića, da sa dvije akustične gitare izvedemo dvije tačke u programu, dvije meksikanske (La Palomine) pjesme "Vera" i "Ave Marija".
Rukometni stadion u "Novom Maglaju" pun i prepun. Raja na okolnim topolama. Gosti večeri i učesnici u žiriju; Safet Isović i Ismet Alajbegović-Šerbo. Safet pjeva svoju najnoviju "Jablani se povijaju". Nas dvojica "Teslićana" dobijamo visoke ocjene (9) za najbolje uvježbane pjesme večeri i naravno skromnu novčanu nagradu za drugo mjesto. Prvu nagradu, upamtio sam, dobio sastav električnih gitara iz Zavidovića, Nurija (imenjak) im se zvao gitarista...
Nikada više nisam imao priliku, a ni neki naročit povod da prisustvujem toj tradicionalnoj manifestaciji, ali obećavam, akobogda budem živ i zdrav, iduću godinu neću propustiti.....danas sam penzioner u Tesliću.......