Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post Reply

Tko bi trebao biti predjedavajući Vijeća ministara BiH

Slavo Kukić
116
64%
Mladen Ivanković Lijanović
8
4%
Borjana Krišto
22
12%
Nitko od navedenih
36
20%

Total votes: 182

freedom within

#26 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by freedom within »

Moram priznati da više nisam simpatizer SDP-a, niti mi se sviđa uređivačka i kadrovska politika FTV, ali mi se sviđa način kako Slavo Kukić razmišlja o mnogim važnim pitanjima. Pogledajte:(http://www.hspf.info/index.php?option=c ... &Itemid=12)
Last edited by freedom within on 14/06/2011 13:46, edited 2 times in total.
draganbl

#27 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by draganbl »

nosara wrote:
draganbl wrote: Je li ovdje riječ o nekom drugom "analitičaru Slavi Kukiću":
Analitičar iz Mostara Slavo Kukić pun je optimizma zbog svega onoga što se, kaže, događa u proteklih nekoliko sedmica, u čemu prednjače predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić. Posjeta Jopovića RS-u i odavanje počasti žrtvama znak je da je vrijeme koje je obilježilo protekle dvije decenije definitivno iza nas, smatra Kukić: "Ja se iskreno nadam da će i ta gesta Josipovića sigurno biti od presudnog uticaja na procese koji će obilježiti naredne godine i koji će biti više ljudski a manje divljački kakvi su bili u proteklih 20 godina".
Vidis da covjek ima svoje misljenje...

Inace, nikakav problem nije koitus pomenutog dvojca, problem je u tome sto se precesto spominjala BiH u smislu "dodji mali da ti ciko nesto da"...
Mene je samo interesovalo da li je riječ o istom čovjeku, zato što mi nije jasno zašto neko uglednog sveučilišnog profesora naziva "analitičarem".
Dakle, ja nemam ništa protiv toga što neki BH političari poteze Josipovića i Tadića smatraju razlozima za optimizam, kao što to smatra i "analitičar" Kukić.
Znači, čovjek koji je eto izglasan za predsjedavajućeg VM, smatra da je vrijeme koje je obilježilo dvije protekle decenije iza nas. Sa tim se potpuno slažem, mada ne bih rekao da slično misle i ljudi koji načelno podržavaju "kičmenjake" ala Kukić.
EPP_PPP

#28 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by EPP_PPP »

Pa ne bi ga izabrali, da nema podrske od stranaka?
nosara

#29 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by nosara »

Gospodine Kukiću, poznati ste kao osoba koja uvijek javno govori onako kako misli, bez obzira što često imate oprečna stajališta od nekih svojih bližih suradnika. Zbog toga ste u javnosti stekli brojne simpatije, ali i antipatije, zbog kojih ste se nekad našli na udaru raznih kritika. Kako se nosite s tim imidžom koji ste izgradili?

Sveučilišni profesor, ako ima ikakvih ambicija da funkcionira kao intelektualac, mora imati svoj stav i ne smije postupati kao homodupleks.
:D

Zanimljivo da mu je sdp "iztolerisao" ovu osobinu... :?

:D
opa22

#30 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by opa22 »

mmf wrote:Jebote, k'o da se papa bira. Izvlači se dok ne ispadne borjana... :run:
:lol: nista u petak uzivo na svim televizijama prijenost iz zgrade parlamenta BiH, cekat cemo bijeli dim iz dimnjaka i novog Prime Minister of Bosnia and Herzegovina
al_akhisari

#31 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by al_akhisari »

...gospodin kukic je jedini ozbiljan od ponudjenih kanidata, te mi je s toga drago da je glsanje u predsjednistvu zavrsio na celu :bih: eh, sad je pitanje kako ce sve teci u parlamentarnoj skupstini; pri cemu se ne treba odbaciti niti jedan od mnogih scenarija ( da prodje i bude izabran; da ne prodje, da dospijemo u nekakvu pat poziciju, da gledamo spirica jos duugo, duugo,...); za ocekivati je da su iz sdp-a, u medjuvremenu "radili na pripremi terena" za ovakav razvoj situacije i da ce uspjeti sloziti formulu za prolazak; u svakom slucaju, izbor predsjedavajuceg VM, mogao bi znaciti ujedno i rasplet ove politicke safunjare
freedom within

#32 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by freedom within »

Još nije izabran,samo je predložen za kandidata. Mora dobiti podršku parlamenta.
rimac

#33 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by rimac »

Slavo Kukić je godinama bio na čelu uprave Federalne radio-televizije. Je li uspio od FTV-a napraviti javni medij po uzoru na svjetske javne medije i po mjeri svih građana BiH? Po meni nije. Ocjena mu je dovoljan 2. Otkud sad tog čovjeka staviti da bude na čelu Vijeća ministara. Strašno.

A i ostala dva kandidata su bruka. Zato je najbolje da sve ponove.
nosara

#34 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by nosara »

draganbl wrote: Mene je samo interesovalo da li je riječ o istom čovjeku, zato što mi nije jasno zašto neko uglednog sveučilišnog profesora naziva "analitičarem".
Dakle, ja nemam ništa protiv toga što neki BH političari poteze Josipovića i Tadića smatraju razlozima za optimizam, kao što to smatra i "analitičar" Kukić.
Znači, čovjek koji je eto izglasan za predsjedavajućeg VM, smatra da je vrijeme koje je obilježilo dvije protekle decenije iza nas. Sa tim se potpuno slažem, mada ne bih rekao da slično misle i ljudi koji načelno podržavaju "kičmenjake" ala Kukić.
Mislis "sta je bilo, bilo je, krecemo od nule, kao da nista bilo nije"...? Pa to ni Kukic ne misli, nemoj se previse opustat... :D
stari grad Visegrad

#35 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by stari grad Visegrad »

Kukic je pobjedio, pa molim da se to postuje. Izetbegovic, Komsic i Radmanovic sigurno znaju kome su i zasto dali najvis eglasova, pa nek se to i postuje. Ne bih onu kristalicu, HDZ stopirao izgradnju auto puta, k u s. Lose je iskusto sa kristalicom i HDZom.
Last edited by stari grad Visegrad on 14/06/2011 14:00, edited 2 times in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#36 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by -LIBERO- »

Od ovo troje definitivno Slavo najbolja licnost. Intelektualac,lijevo orjentisan...jako pametno zvuci kada govori. Ako bi pola toga uspjeo sprovestu u neka djela,extra bi bilo. A da,i nestranacki je covjek :D :D :D :D :D

Dobro neko gore napisa,Karanana mislim,pa ja nisam glasa cuo bivsoj premijerki Borjani Kristo :shock: ,zena je bila k'o sjena. Niti je sta radila,niti je sta pricala..vidio je 4-5 puta na TV-u za vrijeme mandata i gotovo. Cisto popunjavala stolicu koju je HDZ dobio. Etom hajd' Borjana nek' sjedi u toj stolici,a rukovodstvo HDZ-a sa Covicem na celu su operativci.

A Lijanovic...to ne treba ni komentarisati. Covjek sam sebe kandidovao :D . Mada kada malo bolje skontas on je izgleda najpozeljnija opcija sve tri strane. 2-2-2 dobio na glasanju u predsjednistvu :D

Ovo k'o Evrovizija hebo te,samo da se jos pocnu iz studija u Mostaru,Sarajevu i BL javljati. :D
Last edited by -LIBERO- on 14/06/2011 13:55, edited 2 times in total.
karanana

#37 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by karanana »

ma jebo ovu poziciju na kraju krajeva. ko fol si sef necega ali od tvojih podredjenih (ministara) apsolutno te niko ne sluza i svak radi sta mu njihovi sefovi stranaka kazu.
ovo uopste nije pozicija premijera. 100 puta je bitnija pozicija MVP-a.
EPP_PPP

#38 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by EPP_PPP »

Cujem negdje Kristu, da kristi na sav glas, a drugi joj govore smiri se Borjana. Mislim ako su Slavu predlozili i ako nece proci sto bi dangubili vrijeme. Ili hoce da raskrinkaju one koji su protiv. Ko zna mozda je zaprave a mozda probni balon.
Last edited by EPP_PPP on 14/06/2011 13:57, edited 1 time in total.
draganbl

#40 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by draganbl »

nosara wrote:
draganbl wrote: Mene je samo interesovalo da li je riječ o istom čovjeku, zato što mi nije jasno zašto neko uglednog sveučilišnog profesora naziva "analitičarem".
Mislis "sta je bilo, bilo je, krecemo od nule, kao da nista bilo nije"...? Pa to ni Kukic ne misli, nemoj se previse opustat... :D
Ne, ne mislim to, već kao i profesor Kukić, mislim da su potezi Josipovića i Tadića razlozi za optimizam i da je vrijeme koje je obilježilo prethodne dvije decenije iza nas. Šta je problem ako se u nečemu slažem sa čovjekom? Slažeš li se i ti?
Ne moraš, što se mene tiče.
EPP_PPP

#41 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by EPP_PPP »

zonbirile wrote:Ma slušam ga neki dan,priča o stipendiji i to dvije za sina.Kao obje vratio i nastavio u Londonu.E jebem mu miša kako uvijek taj London,Pariz,Wašington prepozna kapacitet u djeci,Bokase,Ganića,Gadafija,Kukića,Idn Amina i ostalih rasadnika genetskog potencijala čovjećanstva.
Dobro je da covjek sam kaze i prizna. A najgori su oni sto sute a nista ne znas o njima. Ti su garant zategnuti (ucjenjeni) sa strane. A za one sto saznas prljav ves, ti garant nisu popustili ucjenama.
LeonardoAC

#42 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by LeonardoAC »

Slavo Kukić, ah taj genij opšte prakse... mnogo zuji a malo meda daje.
zonbirile

#43 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by zonbirile »

LeonardoAC wrote:Slavo Kukić, ah taj genij opšte prakse... mnogo zuji a malo meda daje.
-----------------------------
nije tačno,leže stanbene kvadrate ko matica
nosara

#44 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by nosara »

draganbl wrote:
nosara wrote:
Ne, ne mislim to, već kao i profesor Kukić, mislim da su potezi Josipovića i Tadića razlozi za optimizam i da je vrijeme koje je obilježilo prethodne dvije decenije iza nas. Šta je problem ako se u nečemu slažem sa čovjekom? Slažeš li se i ti?
Ne moraš, što se mene tiče.
U BiH vrijeme stoji, a za ove saveznike u zlocinu se ne sekiram previse...
Corto Maltese

#45 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Corto Maltese »

Najcrnji scenario:
Kukić ne prolazi na entitetskom glasanju. U drugom krugu SNSD i SDS, iz čistog pasjaluka, podrže Lijanovića.
karanana

#46 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by karanana »

pa bolje i lijanovic od borjane.
nosara

#47 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by nosara »

karanana wrote:pa bolje i lijanovic od borjane.
Od nje je bolja i kuga, ali ko zna sta ce o tome na kraju mislit "platformasi"... Mozda im se koka u zadnji cas dopadne, onako principijelno... :D
Corto Maltese

#48 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Corto Maltese »

karanana wrote:pa bolje i lijanovic od borjane.
Lijanović je pravo kukavičko jaje u ovoj priči. Platformaši ga moraju podržati, inače ode platforma. SNSD i SDS mogu i ne moraju. Ako skontaju da im se isplati, podržaće ga. A to bi automatski značilo da je gori čak i od Borjane, jer, u suprotnom zašto bi ga stranke iz RS podržale?
Biće zanimljivo u petak. Jedno je sigurno, Kukić ne prolazi na entitetskom glasanju, a ostalo zavisi od mašte delegata.
LeonardoAC

#49 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by LeonardoAC »

zonbirile wrote:
LeonardoAC wrote:Slavo Kukić, ah taj genij opšte prakse... mnogo zuji a malo meda daje.
-----------------------------
nije tačno,leže stanbene kvadrate ko matica
znao sam da u nečemu mora biti dobar :D
EPP_PPP

#50 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by EPP_PPP »

HDZ je ovdje usro, hoce da se sprda s drzavom i kandidira Borjanu, umjesto da su kandidovali ozbiljnijeg kandidata. Ja ne znam kako drugi u HDZ-u ove glupe poteze trpe? Pa nisu valjda svi oni toliko zatucani i glupi?

Njima ko da i nije cilj da sudjeluju u vlasti, nego namjerno kandidiraju tako da bi ispali zrtve. Jadno je to. Prave sami od sebe zrtveno jare. Jake strategije, jeftina gluma i nemaju sta ozbiljno za ponuditi. Ja politike i politicara i strahe. :-)

Sta im je falilo da kandiduju Roguza umjesto Borjane? Glume neko koaliciju/savez a sprdaju se s kandidaturama na ovaj nacin?

Ko da hoce namjerno da izvise. Stvarno djetinjasto.
Last edited by EPP_PPP on 14/06/2011 15:17, edited 2 times in total.
Post Reply