Koji fakultet upisati?!
-
Sarajevski_Marlboro
#26 Re: Koji fakultet upisati?!
Elementary i Pre-intermediate,sorry ali
.
- Bloo
- Globalna šefica
#27 Re: Koji fakultet upisati?!
Sarajevski_Marlboro wrote:Elementary i Pre-intermediate,sorry ali.
jah, to je otprilike na razini 7. ili 8. osnovne
-
Azrute
#28 Re: Koji fakultet upisati?!
I mislila sam da je nevažno, ali eto pitam.
Ah, imala sam sve petice iz engleskog i njemačkog jezika i 4 iz hrvatskog.
Bit će kako bude. Hvala na informacijama.
Ah, imala sam sve petice iz engleskog i njemačkog jezika i 4 iz hrvatskog.
Bit će kako bude. Hvala na informacijama.
-
Sarajevski_Marlboro
#29 Re: Koji fakultet upisati?!
Pa da,to je ono što se boduje...
Pretpostavljam da ćeš završiti u redovnim-samofinansirajućim studentima.
- Bloo
- Globalna šefica
#30 Re: Koji fakultet upisati?!
Sarajevski_Marlboro wrote:Pa da,to je ono što se boduje...
odmah ispod ucenika generacije all over BIH
-
Sarajevski_Marlboro
#31 Re: Koji fakultet upisati?!
and SandžakBloo wrote:Sarajevski_Marlboro wrote:Pa da,to je ono što se boduje...
odmah ispod ucenika generacije all over BIH
- Critty Bo
#33 Re: Koji fakultet upisati?!
Nije ba, pa maloprije rece da ga zna savrseno.Bloo wrote:Sarajevski_Marlboro wrote:Elementary i Pre-intermediate,sorry ali.
jah, to je otprilike na razini 7. ili 8. osnovne
Azrute, zar neces upisati nesto konkretno
- Marilyn
#34 Re: Koji fakultet upisati?!
primjerno vladanje ti je najvažnijeI od pohvalnica koje sam dobila na kraju svake godine za odličan uspjeh i primjerno vladanje?
-
Sarajevski_Marlboro
#35 Re: Koji fakultet upisati?!
Eh,moj lijepi prijemni.... 
- Critty Bo
#36 Re: Koji fakultet upisati?!
Ali samo ako nema neopravdanih nikakoMarilyn wrote:primjerno vladanje ti je najvažnijeI od pohvalnica koje sam dobila na kraju svake godine za odličan uspjeh i primjerno vladanje?![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#38 Re: Koji fakultet upisati?!
Nista lose ne mislim ali moram reci.
Totalno je neozbiljno ovako donositi odluke o svojoj buducnosti.
Jucer si imala jednu pricu, danas si vec eto odlucila da ces upisati nesto trece. Jako neozbiljno.
Shvati malo ozbiljnije sve ovo, ne biras cipele vec biras svoju buducnost.
Jucer si imala jednu pricu, danas si vec eto odlucila da ces upisati nesto trece. Jako neozbiljno.
- Mis mekinjas
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#40 Re: Koji fakultet upisati?!
Trebaš shvatiti da je i sustav kriv zbog neodlučnosti budućih studenata. Dok recimo u SAD-u postoje savjetnici u školama koji predstavljaju fakultete i razgovaraju s tobom zbog odabira faksa ovdje toga nema. Rođaku mi u Njemačkoj određeno da će upisati matematičku gimnaziju (4. osnovne) jer ih tamo prate učitelji i vide za što su djeca nadarena i koje imaju afinitete.ladyblue18 wrote:Nista lose ne mislim ali moram reci.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#41 Re: Koji fakultet upisati?!
Znam ja sve to, i sve to stoji naravno.1pajdo wrote:Trebaš shvatiti da je i sustav kriv zbog neodlučnosti budućih studenata. Dok recimo u SAD-u postoje savjetnici u školama koji predstavljaju fakultete i razgovaraju s tobom zbog odabira faksa ovdje toga nema. Rođaku mi u Njemačkoj određeno da će upisati matematičku gimnaziju (4. osnovne) jer ih tamo prate učitelji i vide za što su djeca nadarena i koje imaju afinitete.ladyblue18 wrote:Nista lose ne mislim ali moram reci.
Shvati malo ozbiljnije sve ovo, ne biras cipele vec biras svoju buducnost.Ja sam mijenjao tri odabira svakodnevno dok nije prevagnula jedna opcija sve do dana kad je došao upis. Sigurno je ona shvatila upis ozbiljno i proučila fakultete koliko može, pa čak je i temu otvorila.
Ali odabir fakulteta je puno ozbiljniji a ne eh danas cu soc. rad, sutra bih mogla engleski, prekosutra ALU...i tako u nedogled. To se fino sjede, stavi se sve na papir, afiniteti, mogucnost zaposlenja, ono sto zelis upisati, a ne ovako, da znas koliko se raje zajebe jer ovako licitira sa fakultetima, znaju ih i po 2,3 promijeniti.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#42 Re: Koji fakultet upisati?!
I ja sam sve stavljao na papir i nije pomagalo.ladyblue18 wrote: Znam ja sve to, i sve to stoji naravno.![]()
Ali odabir fakulteta je puno ozbiljniji a ne eh danas cu soc. rad, sutra bih mogla engleski, prekosutra ALU...i tako u nedogled. To se fino sjede, stavi se sve na papir, afiniteti, mogucnost zaposlenja, ono sto zelis upisati, a ne ovako, da znas koliko se raje zajebe jer ovako licitira sa fakultetima, znaju ih i po 2,3 promijeniti.
Nema veze ako se promjeni faks se ako se shvati da se nije za toga. Znam neke ljude što su uspješno studirali i opet mijenjali faks na 3. godini.
- nellington
#43 Re: Koji fakultet upisati?!
Je li meni kasno mijenjati? Dozlogrdilo više 
- Critty Bo
#44 Re: Koji fakultet upisati?!
Nemoj mijenjati, upisi jos jedan.nellington wrote:Je li meni kasno mijenjati? Dozlogrdilo više
Ja sam uspjesno studirala jedan perspektivan fakultet koji su mama i tata odabrali za mene. Razmisljala da batalim i odem na jezike, to sam oduvijek i htjela ali tu roditeljima nema hljeba, ali nisam imala hrabrosti da im to kazem. Mislim da je puklo kada me je mama posavjetovala da se dobro potrudim oko jednog odredjenog predmeta, jer cu ja to specijalizirati. Tu sam joj rekla da je gotovo i da se prebacujem. I sad jos uspjesnije studiram to sto sam oduvijek htjela.
- nellington
#45 Re: Koji fakultet upisati?!
Nažalost, za još jedan nemam vremena
Ne mislim toliko dugo ostajati tu 
-
anthonymorrow22
#46 Re: Koji fakultet upisati?!
joj i mene ova dilema muči....jednog dana ekonomija,drugi dan engleski,treći dan historija....sta odabrati????????
- jedna tamo
#47 Re: Koji fakultet upisati?!
nellington wrote:Nažalost, za još jedan nemam vremenaNe mislim toliko dugo ostajati tu
-
Sarajevski_Marlboro
#48 Re: Koji fakultet upisati?!
Brain drain.
-
Jokericious
#49 Re: Koji fakultet upisati?!
Ekonomiju.anthonymorrow22 wrote:joj i mene ova dilema muči....jednog dana ekonomija,drugi dan engleski,treći dan historija....sta odabrati????????