Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Obuca9

#26 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Kad prije nova tema :D
Frankyee

#27 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Frankyee »

Susic treba pokusati da napali nase igrace da uzmu 6 bodova jer jedino 6 bodova daje realne sanse za drugo mjesto. Sa 4 boda Rumuni su u igri i onda pocinju kalkulacije i pritiski. Nece biti lako ali ako nasi ne mogu uzeti Bjeloruse onda nisu dovoljno dobri da idu dalje.

Ovde se mogu uzeti dvije pobjede, naravno ne sa ovakvom igrom.

Jednostavno treba zaboraviti zadnje kolo i bodove protiv Francuza
ratata

#28 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ratata »

Frankyee wrote:Susic treba pokusati da napali nase igrace
:oops: :lol: :D
xXBl0odXx

#29 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by xXBl0odXx »

ratata wrote:
Frankyee wrote:Susic treba pokusati da napali nase igrace
:oops: :lol: :D
:mrgreen: :mrgreen: :dance:
Chisum

#30 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Chisum »

Ma ja, pa da ga naguze bezze... :lol:
just principe

#31 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by just principe »

Mostar_1987 wrote:Mi imamo jako dobre sanse i na prvo mjesto. Ako uzmemo 9 poena a francuska odigra X sa rumunima i siptarima nama je dovoljan X u Parizu.
sto nije nemoguce....slazem se s tobom..Francuzi igraju toplo-hladno, ne bi me cudilo da ih razvalimo u gostima :oops:
jeza u ledja

#32 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

trcicu trceci wrote: sarkazam :run:
A jel? :D :sax:
cyprus

#33 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cyprus »

Ovdje bi morali pobjediti, a u Minsku bi bilo dobro da pobjedimo, s tim što to ipak nije baš tako izgledno...
lester burnham

#34 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lester burnham »

4 boda protiv bjelorusa
3 protiv luksemburga

sa tih sedam bodova u francusku rekreativno... sto se baraza tice, naravno...
Bosnolog

#35 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

Moramo uzeti svih sest bodova Bjelorusima ako zelimo ostati u igri za baraz ili kvalifikacije EURO 212,....u suprotnom pisi propalo i moli se bogu da drugi zabrljaju,kao do sada..... Da nije bilo kukavicko kalkulacijskog ponasanja Papeta sada bi bili izjednaceni sa Francuzima pa cak i prvi jer smo zabrljali protiv Albanije(Mravac skrivio penal i islo se po bod) a da ne govorimo kataklizmu sa Rumunima i Francuzima u Zenici,....Sta nas tek ceka u Parizu ako nas onako Francuzi rasturise kao "Dolapu"u Zenic i Rumuni u Bukurestu,...i..... :?:
Last edited by Bosnolog on 08/06/2011 02:21, edited 1 time in total.
lester burnham

#36 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lester burnham »

Bosnolog wrote:Moramo uzeti svih sest bodova Bjelorusima ako zelimo ostati u igri za baraz ili kvalifikacije EURO 212,....u suprotnom pisi propalo i moli se bogu da drugi zabrljaju,kao do sada.....
4 -bjelarusi bi imali 13 bodova i mec sa rumunima a bosna 17 i mec sa francuzima... ;-)
Bosnolog

#37 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

lester burnham wrote:
Bosnolog wrote:Moramo uzeti svih sest bodova Bjelorusima ako zelimo ostati u igri za baraz ili kvalifikacije EURO 212,....u suprotnom pisi propalo i moli se bogu da drugi zabrljaju,kao do sada.....
4 -bjelarusi bi imali 13 bodova i mec sa rumunima a bosna 17 i mec sa francuzima... ;-)
Koja je ovo gatarijada,....????? :mrgreen:

Od Francuza smo rastureni kao Grcka skupstina na Kosevu,.....pa i gore od Rumuna u Bukurestu,....Treba biti realan i oprezan i sretno iznenaden,nego letiti visoko pa se traziti kada roknemo onako muski i kada nosom zaoremo zbog nasih iluzija o nama i nasim mogucnostima.

Da smo razmisljali tako do sada bi bili na nekom ozbiljnijem takmicenju,...

Vidi Crnogoraca ima ih manje nego Saraejvo grad stanovnika a sesir su ispre nas i sve gaze a ovo su im tek druge kvalifikacije za neko ozbiljnije takmicenje,.... ;-)
Last edited by Bosnolog on 08/06/2011 02:44, edited 1 time in total.
siki_sa

#38 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by siki_sa »

Bosnolog wrote:Moramo uzeti svih sest bodova Bjelorusima ako zelimo ostati u igri za baraz ili kvalifikacije EURO 212,....u suprotnom pisi propalo i moli se bogu da drugi zabrljaju,kao do sada..... Da nije bilo kukavicko kalkulacijskog ponasanja Papeta sada bi bili izjednaceni sa Francuzima pa cak i prvi jer smo zabrljali protiv Albanije(Mravac skrivio penal i islo se po bod) a da ne govorimo kataklizmu sa Rumunima i Francuzima u Zenici,....Sta nas tek ceka u Parizu ako nas onako Francuzi rasturise kao "Dolapu"u Zenic i Rumuni u Bukurestu,...i..... :?:
Mi sigurno necemo na EURO 212 :mrgreen: davno proslo vrijeme :lol: a sto se tice tekme s francuzima u ZENICI :D :D :D :D bio sam na toj tekmi, stadion je nekako u mojim ocima imao tartan stazu, bio je privremeno prosiren na 36 hiljada, sad su ga opet smanjili i suzili 8-)
Slazem se ona dva boda protiv Albanije bi nam sad dobro dosla :bih:
spree

#39 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by spree »

a gdje ti je 5 bodova u anketi :? :-) :D
lester burnham

#40 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lester burnham »

Bosnolog wrote:
lester burnham wrote:
Koja je ovo gatarijada,....????? :mrgreen:

Od Francuza smo rastureni kao Grcka skupstina u Zenici,.....pa i gore od Rumuna u Bukurestu,....Treba biti realan i oprezan i sretno iznenaden,nego letiti visoko pa se traziti kada roknemo onako muski i kada nosom zaoremo zbog nasih iluzija o nama i nasim mogucnostima.

Da smo razmisljali tako do sada bi bili na nekom ozbiljnijem takmicenju,...

Vidi Crnogoraca ima ih manje nego Saraejvo grad stanovnika a sesir su ispre nas i sve gaze a ovo su im tek druge kvalifikacije za neko ozbiljnije takmicenje,.... ;-)
... 4 bjelorusi +3 luksemburg, kakvo gatanje, cista matematika...!

papir i olovku i polako... :) ;-)
cekpi

#41 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cekpi »

cyprus wrote:Ovdje bi morali pobjediti, a u Minsku bi bilo dobro da pobjedimo, s tim što to ipak nije baš tako izgledno...
Ja mislim da bi bolje bilo da u Minsku pobjedimo, a da moramo pobjedit kod kuce, s tim što to ipak nije baš tako izgledno...
siki_sa

#42 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by siki_sa »

spree wrote:a gdje ti je 5 bodova u anketi :? :-) :D
ispod tepiha :sax:
Bosnolog

#43 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

siki_sa wrote:
Bosnolog wrote:Moramo uzeti svih sest bodova Bjelorusima ako zelimo ostati u igri za baraz ili kvalifikacije EURO 212,....u suprotnom pisi propalo i moli se bogu da drugi zabrljaju,kao do sada..... Da nije bilo kukavicko kalkulacijskog ponasanja Papeta sada bi bili izjednaceni sa Francuzima pa cak i prvi jer smo zabrljali protiv Albanije(Mravac skrivio penal i islo se po bod) a da ne govorimo kataklizmu sa Rumunima i Francuzima u Zenici,....Sta nas tek ceka u Parizu ako nas onako Francuzi rasturise kao "Dolapu"u Zenic i Rumuni u Bukurestu,...i..... :?:
Mi sigurno necemo na EURO 212 :mrgreen: davno proslo vrijeme :lol: a sto se tice tekme s francuzima u ZENICI :D :D :D :D bio sam na toj tekmi, stadion je nekako u mojim ocima imao tartan stazu, bio je privremeno prosiren na 36 hiljada, sad su ga opet smanjili i suzili 8-)

Pardon na Kosevu,.....Hebi ga mozda bi malo bolje prosli u Zenici kao sa Spancima mozda,..(3-5)... :mrgreen:
paravan

#44 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by paravan »

sreca pa su bjelorusi igrali 0-0 sa luksemburgom :roll:
siki_sa

#45 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by siki_sa »

Bosnolog wrote:
siki_sa wrote:

Pardon na Kosevu,.....Hebi ga mozda bi malo bolje prosli u Zenici kao sa Spancima mozda,..(3-5)... :mrgreen:
Slazem se, u Zenici bi mnogo bolje prosli, i da jos nismo kigrali onako kukavicki puno bi bolje bilo.Kazu da je napad najbolja odbrana i tako treba igrati.Ja bih volio da do tekme sa bjelorusima u reprezentaciju se vrati Papac, ma vala zestoko nam skripi u odbrani :bih:
Bosnolog

#46 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

lester burnham wrote:
... 4 bjelorusi +3 luksemburg, kakvo gatanje, cista matematika...!

papir i olovku i polako... :) ;-)
Baraz nas nigdje ne vodi ako dodemo i do njega daj boze da ga prodemo.Trebali smo od pocetka goriti za prvo mjesto u grupi ili najbolji plasan kao druoplasirano mjesto ali to je nemoguca misija kada smo zabrljali protov Francuza,Albanaca u gostima a posebno Rumunima u Bukurestu upravo igrajuci na olovku a ne na pobjede i tri pojena bez obzira gdje igrali kuci ili u gostima i sa kojim timom igrali,.Igras srcem,mudima i glavom a ne olovkom,.

Sve dok budemo kalkulisali gdje ce ko iz grupe mozda kiksati dajuci sebi tako prostora i prostora za kiksanje,nikada se necemo kvalifikovati niti otici na neko ozbiljnije takmicenje,..... ;-)
Bosnolog

#47 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

siki_sa wrote: Slazem se, u Zenici bi mnogo bolje prosli, i da jos nismo kigrali onako kukavicki puno bi bolje bilo.Kazu da je napad najbolja odbrana i tako treba igrati.Ja bih volio da do tekme sa bjelorusima u reprezentaciju se vrati Papac, ma vala zestoko nam skripi u odbrani :bih:
:thumbup:

Upravo tako treba uvijek igrati napadacki otvoreni i ici na tri boda,kada smo got isli na bod u gostima ili kuci obrukali smo se,Sjertimo se Cire sa Turcima,damo im gol i cuvamo rezultat umjesto da se nastavi igrati pred protivnickim golom mi se povucemo i izgubimo prednost od tri boda kukavickom igrom i vrartimo se kuci porazeni 2:1 nakon sto povedemo 1:0 a Takode sam primjetio kada primimo gol nakon par minuta primimo jos jedan i najcesce se preda utakmica i sve padne,.

Od tri ofanzivne gostujucie igre ako su jake ides na pobjedu i dobijes jednu to ti je kao da si sa sve tri igrao nerijeseno,...Ali haj ti to nasem Papetu objasni kada je on od pocetka rekao da je prvo mjesto u grupi rezervisano za Francuze. :x :x :x :x :x

Ta izjava je bila dovoljna da mu se odmah da otkaz i noga u dupe na samom pocetku kvalifikacija jer je to neshvatljiv defetizam i kukavicluk koji nam se najbolje vratio u Bukurestu,.....

Nasih navijaca ima na svim gostovanjima u ogromnom broju,svaka utakmica kao da su kod kuce,gospoda treba da trci 90 minuta svo vrijeme kao da su kuci a ne u gostima,.....
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#48 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dado dijasporitus »

BiH i Bjelorusija su dvije mozda najnepredvidivije (ako je to rijec :D ) reprezentacije. Bjelorusi , s jedne strane uzmu Francuzima 4 boda, s druge se namuce sa Luksemburgom. Da su sa Balkana rekao bih da je u pitanju mentalitet.

O nama necu ni da pricam. Na papiru smo svjetlosnu godinu ispred Bjelorusije, ali svi dobro znamo da to nista ne znaci. Definitivno najinteresantniji okrsaj u ovoj grupi u kojoj se vise nezna ni ko pije ni ko placa.
LSD

#49 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Da se podsjetimo rasporeda (francuze i ne treba puno pominjati, iako su u qurcu velikom oni ce završiti prvi jer im je konkurencija nejac).

Raspored Francuske do kraja:
Fri 02/09/11 EUC Albania - France
Tue 06/09/11 EUC Romania - France
Fri 07/10/11 EUC France - Albania
Tue 11/10/11 EUC France - Bosnia-Herzegovina
---------------------------------------------------------------------
Raspored Bjelorusije do kraja:
Fri 02/09/11 EUC Belarus - Bosnia-Herzegovina
Tue 06/09/11 EUC Bosnia-Herzegovina - Belarus
Fri 07/10/11 EUC Romania - Belarus
-------------------------------------------------------------------

Raspored Bosne do kraja:
Fri 02/09/11 EUC Belarus - Bosnia-Herzegovina
Tue 06/09/11 EUC Bosnia-Herzegovina - Belarus
Fri 07/10/11 EUC Bosnia-Herzegovina - Luxembourg
Tue 11/10/11 EUC France - Bosnia-Herzegovina
-------------------------------------------------------------------------
Raspored Rumuna do kraja:
Fri 02/09/11 EUC Luxembourg - Romania
Tue 06/09/11 EUC Romania - France
Fri 07/10/11 EUC Romania - Belarus
Tue 11/10/11 EUC Albania - Romania

Imamo tekmu više od bjelorusa, ali u gostima kod francuza...ipak mi nismo bjelorusi da može pobjediti francuze u sred Pariza 8-) ...stoga nam je imperativ 6 bodova u ovom dvomecu sa njima (uz obaveznu pobjedu protiv Luxemburga)...ne smijemo se uzdati u njihov kiks protiv rumuna (koji takođe imaju svoju racunici i realne šanse da završe kao drugi, mada ce im trebati nešto i da se poklopi).
Pošto su totalno nepredvidiva ekipa (oderu francuze u gostima, a onda izgube od Albanije :shock: ) moraju se u svakom slucaju shvatiti krajnje ozbiljno.
samko1974

#50 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by samko1974 »

Baudelaire wrote:Joj, matere mi ne mogu da vjerujem koji smo mi paćenici. Nakon ovakve pobjede ni manje ni više nego na prvo mjesto pucamo :D
U ovakvoj grupi gdje je svako , bas SVAKO (ukljucujuci Francusku) kiksao.Znaci svako je svakoga pobjedio i bjelorusi francuze i albanci bjeloruse i mi albance i nas rumuni ali i mi rumune, dakle SVE JE MOGUCE.Svako moze svakog pobjediti i svako se moze nadati i drugom il prvom mjesto , svi osim luksemburga.Licno nasi reprezentativci ne treba da razmisljaju o drugima nego samo o sebi i svojim momentalnim protivnika, od jednog do drugog i nastojati sve da pobjedimo.Uz veliku borbenost kao protiv rumunije i uz bolju trenutno formu nego se sad nalazimo uz jos 4-5 novi igraca ( jahic,nadarevic,salihovic,papac , eventualno begovic) im amo i mi pravo se tako nadati ne samo za drugo nego i prvo al kao sto vec rekoh moramo tako i igrati napadacki na pobjedu i protiv rusa i luksemburga i ako to uspjesno savladamo onda sigurno nam je drugo mjesto a cak se mozemo direktno sa frnacuzima tad boriti i za prvo.
Ne moramo poucati nakon ovakve pobjede na prvo al mozem o pucati nakon onakve pobjede u zenici protiv rumunije, da sto da ne sa onakvom borbenoscu mozemo svakog dobiti.
Locked