Voznja sa potvrdom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- collapse
#26 Re: Voznja sa potvrdom
Naveo sam da ga moze kaznit al realno da se to desi su sanse 2% 
-
neoazz
#27 Re: Voznja sa potvrdom
Ma jos 2 dana cekanja i oplescu po voznji
Strpio sam se,nije grah
Hvala na savjetima.. 
- mayab
#28 Re: Voznja sa potvrdom
Mudra odluka , i onda samo "pamet u glavu"!
Ne zaboravi da je vozacka dozvola izmisljena jer ti se time u ruke daje zapravo vrlo ubojito oruzje (automobil), za razliku od , recimo bicikla i slicno!
Sretno
Ne zaboravi da je vozacka dozvola izmisljena jer ti se time u ruke daje zapravo vrlo ubojito oruzje (automobil), za razliku od , recimo bicikla i slicno!
Sretno
- Mjesanac
#29 Re: Voznja sa potvrdom
Izgleda da se ne moze voziti sa potvrdom da je predato za VD, ali jedan savjet, za buduce vozace, kada dobijete potvrdu da ste polozili uzmite je fino i iskopirajte, tako i kada predate za vozacku, mozete voziti a da ne krsite zakon.
-
neoazz
#30 Re: Voznja sa potvrdom
Hvala..Svjestan sam svega,tj. svakog rizika i svake gluposti koje mogu napraviti kada sjednem u auto..Nemam namjeru da divljam,ni sada,niti kada budem iskusniji vozac..Sutra napokon,jedva iscekah..mayab wrote:Mudra odluka , i onda samo "pamet u glavu"!
Sretno
-
neoazz
#31 Re: Voznja sa potvrdom
Eto ga,danas pade i prva voznjica i dobro prodje..Strpio sam se,sta cu..Sad sam rahat
Pozdrav svim novopecenim vozacima i pamet u glavu 
-
novi_korisnik
#32 Re: Voznja sa potvrdom
Pozdrav
iako postoji vleiki broj slicnih tema ja nisam uspio naci odgovor
Jucer sam polozio za B kategoriju. Posto sam polozio testove za C1 planiram nastaviti obuku za C1 u februaru. Eh sad. Nije mi isplativo vaditi vozacku sada pa onda opet za 2-3 mjeseca. Mene sada zanima da li ja mogu voziti sa potvrdom o položenom ispitu ( znaci sa potvrdom o polozenom ispitu, a ne sa potvrdom da sam predao za vozacku).
Ako ovako ne može, da li postoji mogucnost naknadnog upisa kategorije u vozacku, bez placanja punog iznosa vozacke ?
Ako i ovo ne može, da li postoji mogucnost da sacuvam potvrdu o položenom za C1 kat, pa da onda za 2-3 godine ili kad mi zatreba vozacka za C1 da izvadim novu vozacku bez polaganja nekih novih testova ili neceg slicnog ?
I ova zadnja opcija, za koji u sam znam da je pomalo smješna. Da li kod nas postoji nesto, kao privremena vozacka za ove slucajeve polaganje 2-3 kategorije u kratkom vremenu.
p.s Vozacka mi ne treba radi kurchenja, vec imam nekih poslovnih obaveza, pa da ne idem pjehe
Naravno mislim voziti po KS
iako postoji vleiki broj slicnih tema ja nisam uspio naci odgovor
Jucer sam polozio za B kategoriju. Posto sam polozio testove za C1 planiram nastaviti obuku za C1 u februaru. Eh sad. Nije mi isplativo vaditi vozacku sada pa onda opet za 2-3 mjeseca. Mene sada zanima da li ja mogu voziti sa potvrdom o položenom ispitu ( znaci sa potvrdom o polozenom ispitu, a ne sa potvrdom da sam predao za vozacku).
Ako ovako ne može, da li postoji mogucnost naknadnog upisa kategorije u vozacku, bez placanja punog iznosa vozacke ?
Ako i ovo ne može, da li postoji mogucnost da sacuvam potvrdu o položenom za C1 kat, pa da onda za 2-3 godine ili kad mi zatreba vozacka za C1 da izvadim novu vozacku bez polaganja nekih novih testova ili neceg slicnog ?
I ova zadnja opcija, za koji u sam znam da je pomalo smješna. Da li kod nas postoji nesto, kao privremena vozacka za ove slucajeve polaganje 2-3 kategorije u kratkom vremenu.
p.s Vozacka mi ne treba radi kurchenja, vec imam nekih poslovnih obaveza, pa da ne idem pjehe
Naravno mislim voziti po KS
-
goran16v
#33 Re: Voznja sa potvrdom
Sa potvrdom ne mozes voziti, sto znaciu da otpadaju prva i treca varijanta, a privremena vozacka ne postoji.
-
pipi-duga-carapa
#34 Re: Voznja sa potvrdom
Sa potvrdom se NE MOŽE voziti.
Idu kazne...
Idu kazne...
-
novi_korisnik
#35 Re: Voznja sa potvrdom
pipi-duga-carapa wrote:Sa potvrdom se NE MOŽE voziti.
Idu kazne...
Dobro tako sam i mislio.
Zna li neko da li je moguce naknadno upisivanje kategorije u VD ?
- mayab
#36 Re: Voznja sa potvrdom
Izdaje ti se nova sa upisanim tim novim podacima 
- saric900
#37 Re: Voznja sa potvrdom
Gdje ste izvadili potvrde , sta je pozrebno da de izvade ? Il to moraju autoskole izvafiti za nas ?
- Nabucco
#38 Re: Voznja sa potvrdom
Pa kad predaš za vozacku u MUPu dobiješ tu famoznu potvrdu.. Skojom u vecini slucajeva mozes samo guzicu obrisati kad te zaustave. Jer ona nije namjenjena za te stvari, vec sluzi samo kao dokaz da si predao za vozačku i da sa tim papirom možeš doći po vozačku kad bude gotova. Eh sad zavisi kakve si sreće. Eh sad imaš 3 opcije. Ako naletiš na finog policajca, pustiće te, onda mozes naletiti kod nekog kod kojeg ce cvaja pomoci da te pusti, i onda mozes naletiti na onog treceg, koji ce ti napisati par kazni, i jos te prijaviti za pokušaj mita... Ako si tek položio, vozaj malo jbg, valdja te nece zaustaviti, nemoj daleko od kućesaric900 wrote:Gdje ste izvadili potvrde , sta je pozrebno da de izvade ? Il to moraju autoskole izvafiti za nas ?
- Nabucco
#39 Re: Voznja sa potvrdom
. Greška 
Last edited by Nabucco on 10/12/2015 16:44, edited 1 time in total.
-
citroen xm
#40 Re: Voznja sa potvrdom
Samo si malo pogriješio temu. 
-
semii
#41 Re: Voznja sa potvrdom
U vozackoj dozvoli su mi upisane naocale. A sada zelim poceti nositi lece. da li moram mijenjati vozacku ili jednostavno reci policiji, kad me zaustavi, da imam lece.
-
mishic
#42 Re: Voznja sa potvrdom
Da pojedinci misle da su oni ZAKON ovdje se samo još jednom potvrđuje.
Ja ovo, ja ono... Pa voze ljudi i bez vozačke, i bez polaganja i svašta nešta...
A čovjek lijepo pita za ZAKONSKE propise.
Ja ovo, ja ono... Pa voze ljudi i bez vozačke, i bez polaganja i svašta nešta...
A čovjek lijepo pita za ZAKONSKE propise.
-
tempuser
#43 Re: Voznja sa potvrdom
Moras jer se u vozacku upisuju i naocale i lece. MUP u VD upisuje sta pise u nalazu specijaliste na sistematskom, sto znaci da moras ponovo otici na sistematski u DZ na kojem ce ti oftamolog u misljenju na tvoj zahtjev napisati i naocale i kontaktne lece. S tim papirom podnijeti zahtjev za idzavanje nove VD, platiti novu i to je to.semii wrote:U vozackoj dozvoli su mi upisane naocale. A sada zelim poceti nositi lece. da li moram mijenjati vozacku ili jednostavno reci policiji, kad me zaustavi, da imam lece.