mid $30Kljubav_aha wrote:corolla02 wrote:ma razumijem, nemas ti loveljubav_aha wrote:
hvala ,it wil stay under my cruel consideraiton/sa sve bi ko da ljubavis naokolo
accura ZDX $50,000 je moja slaba tacka
placam mjesecno faks,stoga trazim nesto jeftinije
imam raju koja 5 puta vise zaradjuje od mene a imaju vrlo solidna i jeftinija auta,nista bjesno i suludo
![]()
tvom ford ljepotanu jos nisam provjerila cjenu
CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#26 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
-
whow
#27 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Ja sam nedavano pazario 2011 Toyota Venza koja se ubraja u tu CUV kategoriju. Glede samog izbora sve ovisi o tome sta ti se svida . Automobiliska industrija i marketing su odavno srusili tu mentalnu granicu kod kupaca da iskljucivo kupuju vozila koja su im objektivno potrebna . U biti vrlo mali broj ljudi se odlucuje pazariti auto na osnovu nekih svojih stvarnih potreba. Realno izuzetno mali broj vozaca treba vozilo koje ubrzava od 0-100 za 4 sekunde ili postize maksimalnu brzinu od 260 km/h ili ima neke extra off road karakteristike i slicno. Ista stvar je i sa CUV kategorijom koje je proizvod marketinga i potrebe za neprestanom proizvodnjom i prodajom koja odrzava sve kapitalisticke ekonomije.Iskreno jedna Skoda Fabia ili hajd recimo taj Civic bi jednako uspjesno obavljali sve sto mi je potrebno kao i ova Venza ali eto , covjek hoce CUV pa to je
.Uglavnom ako se odlucin na kupovinu probaj sto vise vozila i odaberi sto ti se najvise dopada.
- ljubav_aha
#28 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
hvala,ne zurim se,planiram kupiti naredne godine ,temu sam otvorila jer je ovakva model automobila prilicno nov,bilo bi dobro pisati o vlastitim iskustvimawhow wrote:Ja sam nedavano pazario 2011 Toyota Venza koja se ubraja u tu CUV kategoriju. Glede samog izbora sve ovisi o tome sta ti se svida . Automobiliska industrija i marketing su odavno srusili tu mentalnu granicu kod kupaca da iskljucivo kupuju vozila koja su im objektivno potrebna . U biti vrlo mali broj ljudi se odlucuje pazariti auto na osnovu nekih svojih stvarnih potreba. Realno izuzetno mali broj vozaca treba vozilo koje ubrzava od 0-100 za 4 sekunde ili postize maksimalnu brzinu od 260 km/h ili ima neke extra off road karakteristike i slicno. Ista stvar je i sa CUV kategorijom koje je proizvod marketinga i potrebe za neprestanom proizvodnjom i prodajom koja odrzava sve kapitalisticke ekonomije.Iskreno jedna Skoda Fabia ili hajd recimo taj Civic bi jednako uspjesno obavljali sve sto mi je potrebno kao i ova Venza ali eto , covjek hoce CUV pa to je.Uglavnom ako se odlucin na kupovinu probaj sto vise vozila i odaberi sto ti se najvise dopada.
u SAD najbolji mjeseca za kupovinu novog autica je oktobar
-
whow
#29 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Dobra ti ova slika . Jeli to napaljujes Corollu.ljubav_aha wrote:hvala,ne zurim se,planiram kupiti naredne godine ,temu sam otvorila jer je ovakva model automobila prilicno nov,bilo bi dobro pisati o vlastitim iskustvimawhow wrote:Ja sam nedavano pazario 2011 Toyota Venza koja se ubraja u tu CUV kategoriju. Glede samog izbora sve ovisi o tome sta ti se svida . Automobiliska industrija i marketing su odavno srusili tu mentalnu granicu kod kupaca da iskljucivo kupuju vozila koja su im objektivno potrebna . U biti vrlo mali broj ljudi se odlucuje pazariti auto na osnovu nekih svojih stvarnih potreba. Realno izuzetno mali broj vozaca treba vozilo koje ubrzava od 0-100 za 4 sekunde ili postize maksimalnu brzinu od 260 km/h ili ima neke extra off road karakteristike i slicno. Ista stvar je i sa CUV kategorijom koje je proizvod marketinga i potrebe za neprestanom proizvodnjom i prodajom koja odrzava sve kapitalisticke ekonomije.Iskreno jedna Skoda Fabia ili hajd recimo taj Civic bi jednako uspjesno obavljali sve sto mi je potrebno kao i ova Venza ali eto , covjek hoce CUV pa to je.Uglavnom ako se odlucin na kupovinu probaj sto vise vozila i odaberi sto ti se najvise dopada.
![]()
u SAD najbolji mjeseca za kupovinu novog autica je oktobarvrlo je vazno provjeriti sto je ukljuceno u cjenu auta,tehnika,plus sto sve obuhvata warrenty ,i servisne usluge i sl.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#30 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
kako oktobar pa sadljubav_aha wrote:hvala,ne zurim se,planiram kupiti naredne godine ,temu sam otvorila jer je ovakva model automobila prilicno nov,bilo bi dobro pisati o vlastitim iskustvimawhow wrote:Ja sam nedavano pazario 2011 Toyota Venza koja se ubraja u tu CUV kategoriju. Glede samog izbora sve ovisi o tome sta ti se svida . Automobiliska industrija i marketing su odavno srusili tu mentalnu granicu kod kupaca da iskljucivo kupuju vozila koja su im objektivno potrebna . U biti vrlo mali broj ljudi se odlucuje pazariti auto na osnovu nekih svojih stvarnih potreba. Realno izuzetno mali broj vozaca treba vozilo koje ubrzava od 0-100 za 4 sekunde ili postize maksimalnu brzinu od 260 km/h ili ima neke extra off road karakteristike i slicno. Ista stvar je i sa CUV kategorijom koje je proizvod marketinga i potrebe za neprestanom proizvodnjom i prodajom koja odrzava sve kapitalisticke ekonomije.Iskreno jedna Skoda Fabia ili hajd recimo taj Civic bi jednako uspjesno obavljali sve sto mi je potrebno kao i ova Venza ali eto , covjek hoce CUV pa to je.Uglavnom ako se odlucin na kupovinu probaj sto vise vozila i odaberi sto ti se najvise dopada.
![]()
u SAD najbolji mjeseca za kupovinu novog autica je oktobarvrlo je vazno provjeriti sto je ukljuceno u cjenu auta,tehnika,plus sto sve obuhvata warrenty ,i servisne usluge i sl.
-
whow
#31 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Ne mora da bude da znaci da je bas neki specifican mjesec u godini povoljniji za kupovinu auta od drugih. Mislim da je ovo jos jedan od onih klasicnih mitova potpomognutih marketinskom masinerijem. Cinjenica je da se pred kraj godine treba rijesiti starih zaliha jer dolaze novi modeli za sljedecu godinu ali je isto tako tacno da je i potraznja nesto vece upravo zbog vjerovanja da ce pred kraj tekuce godine biti povoljnija kupovina. Takoder treba imati u vidu da se pred kraj godine kupuje auto koje ce za par mjeseci biti " lanjski model". Licno mislim da je period Januar -Mart vjerovatno najbolji za pazar zbog maloge potraznje ali ponovo ovdje nema pravila i sve ovisi o tome kakav si trgovaccorolla02 wrote:kako oktobar pa sadljubav_aha wrote:hvala,ne zurim se,planiram kupiti naredne godine ,temu sam otvorila jer je ovakva model automobila prilicno nov,bilo bi dobro pisati o vlastitim iskustvimawhow wrote:Ja sam nedavano pazario 2011 Toyota Venza koja se ubraja u tu CUV kategoriju. Glede samog izbora sve ovisi o tome sta ti se svida . Automobiliska industrija i marketing su odavno srusili tu mentalnu granicu kod kupaca da iskljucivo kupuju vozila koja su im objektivno potrebna . U biti vrlo mali broj ljudi se odlucuje pazariti auto na osnovu nekih svojih stvarnih potreba. Realno izuzetno mali broj vozaca treba vozilo koje ubrzava od 0-100 za 4 sekunde ili postize maksimalnu brzinu od 260 km/h ili ima neke extra off road karakteristike i slicno. Ista stvar je i sa CUV kategorijom koje je proizvod marketinga i potrebe za neprestanom proizvodnjom i prodajom koja odrzava sve kapitalisticke ekonomije.Iskreno jedna Skoda Fabia ili hajd recimo taj Civic bi jednako uspjesno obavljali sve sto mi je potrebno kao i ova Venza ali eto , covjek hoce CUV pa to je.Uglavnom ako se odlucin na kupovinu probaj sto vise vozila i odaberi sto ti se najvise dopada.
![]()
, majke ti tvoje nefe; a ja uvijek nesto drzo septembar eto kao naj month za dealove
a sad opet ispa da nije.
- ljubav_aha
#32 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
whow wrote:Dobra ti ova slika . Jeli to napaljujes Corollu.
- ljubav_aha
#33 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
whow,da,slazem se sa tvojim misljenjem 
-
whow
#34 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Trziste je stvarno preplavljeno CUT i slicnim modelima pa vjerovatno postoje nedoumice kod kupaca glede samoga segmenta pa onda i marke ,proizvodaca i slicno. Sam segment je na neki nacin ocekivana progresija u razvoju auto industrije obzirom na zasicenje nastalo u SUV segmnentu te stalne potrebe za necim novim. Objektivno CUT i nije potpuno novi koncept nego mozda donekle osvjezena ideja klasicnog karavanskog automobila sa nekim novim karakteristikama ukljucujuci i pogon na cetri tocka , visi razmak izmedu vozila i ceste , vece dimenzije i sve to u paketu koji nije tipican SUV koncept niti klasican automobil. U svakodnevnoj voznji CUT vozilo ima brojne prednosti u odnosu na SUV vozila iz prostog razloga sto 95% vozaca nikada nije trebalo a samim tim niti koristilo sposobnosti koje pruza klasicni SUV koncept stako da su ove sposobnosti za vecinu vozace predstavljale neiskoristeni potencijal. CUV koncept zadrzava neke klasicne SUV elemete kao sto su opcija pogona na sve tockove ali izbacuje te neke ozbiljnije off road karaktersitike koje realno , kod vecine kupaca ,nikada nisu niti bile glavni razlog za kupovinu SUV vozila. CUT nudi vise komfora , bolje manire pri voznji i usudio bih se reci nesto atraktivniji dizajn. Trenutna ponuda je stavrno velika i manje vise svaki proizvodac ima nekoliko modela koji se nadmecu u ovome segmentu. Po meni vrijedni paznje i vjerovatni best sellers ce biti sljedeci modeli : Ford Edge ,Honda Crosstour te Toyota Venzaljubav_aha wrote:whow,da,slazem se sa tvojim misljenjem
- drndalo
#35 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Opa...whow wrote:Mislim da je Corolla to negdje u tvom komsiluku ako da ti moze pruziti sto bi nas narod rekao " hands on assistance". Sretno
- corolla02
#36 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
slagala se ti il ne to je najmanje bitno, al tako ti je toljubav_aha wrote:whow,da,slazem se sa tvojim misljenjem
- ljubav_aha
#37 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
nismo mi bas tako blizudrndalo wrote:Opa...whow wrote:Mislim da je Corolla to negdje u tvom komsiluku ako da ti moze pruziti sto bi nas narod rekao " hands on assistance". Sretno
a slazes li se ti sa whow_ovim misljenjemcorolla02 wrote:slagala se ti il ne to je najmanje bitno, al tako ti je toljubav_aha wrote:whow,da,slazem se sa tvojim misljenjem![]()
- corolla02
#38 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
ja sam internacionalac, meni sve paseljubav_aha wrote:a slazes li se ti sa whow_ovim misljenjemcorolla02 wrote:slagala se ti il ne to je najmanje bitno, al tako ti je toljubav_aha wrote:whow,da,slazem se sa tvojim misljenjem![]()
- ljubav_aha
#39 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
aha,al' samo ti moje misljenje ne pase

-
jefferson
#40 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Nisam skroz pratio diskusiju, ali za sta ces ti koristiti to vozilo?
- ljubav_aha
#41 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
meni se dopada par modela,nisam nista odlucila;temu sam otovorila jer me interesuje vase misljenje o CUVjefferson wrote:Nisam skroz pratio diskusiju, ali za sta ces ti koristiti to vozilo?
do tad ,ko zna ,koliko puta cu promjeniti misljenje
- corolla02
#42 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
da vase uvazeno misljenje mi uvjek paseljubav_aha wrote:aha,al' samo ti moje misljenje ne pase![]()
- corolla02
#43 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
vidim imas ti vec dosta savjetnika, drndalo, jeff, whow, ja,....ljubav_aha wrote:meni se dopada par modela,nisam nista odlucila;temu sam otovorila jer me interesuje vase misljenje o CUVjefferson wrote:Nisam skroz pratio diskusiju, ali za sta ces ti koristiti to vozilo?
ma tebi je najbolje da kakvog vena sebi bezecujes ako hoces sve da nas potrpas do sebe
-
jefferson
#44 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Ma kupi kakav Coupe sa 4x4 pogonom i cao djaci! Sta ce ti CUv, SUV i slicno!ljubav_aha wrote:meni se dopada par modela,nisam nista odlucila;temu sam otovorila jer me interesuje vase misljenje o CUVjefferson wrote:Nisam skroz pratio diskusiju, ali za sta ces ti koristiti to vozilo?
- ljubav_aha
#45 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
hvala jefferosne,koji coupe mi predlazesjefferson wrote:Ma kupi kakav Coupe sa 4x4 pogonom i cao djaci! Sta ce ti CUv, SUV i slicno!ljubav_aha wrote:meni se dopada par modela,nisam nista odlucila;temu sam otovorila jer me interesuje vase misljenje o CUVjefferson wrote:Nisam skroz pratio diskusiju, ali za sta ces ti koristiti to vozilo?
- citroen
#46 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE

Mozda nesto ovako,
-
jefferson
#47 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Ma uzmi BMW coupe, pusti se ovih derivata!
-
whow
#48 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
Najbolje je da se fino pomarisemo pa koji pobijedi ima privilegiju i exluzivno pravo na davanje savjeta . Ovo bi bilo onako jedno zdravo Balkansko rjesenje.corolla02 wrote:vidim imas ti vec dosta savjetnika, drndalo, jeff, whow, ja,....ljubav_aha wrote:meni se dopada par modela,nisam nista odlucila;temu sam otovorila jer me interesuje vase misljenje o CUVjefferson wrote:Nisam skroz pratio diskusiju, ali za sta ces ti koristiti to vozilo?
ma tebi je najbolje da kakvog vena sebi bezecujes ako hoces sve da nas potrpas do sebe
- ljubav_aha
#49 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
nema problem,imam iskustvo , ovakvog sma vozila 2 mjesecacorolla02 wrote:vidim imas ti vec dosta savjetnika, drndalo, jeff, whow, ja,....ljubav_aha wrote:meni se dopada par modela,nisam nista odlucila;temu sam otovorila jer me interesuje vase misljenje o CUVjefferson wrote:Nisam skroz pratio diskusiju, ali za sta ces ti koristiti to vozilo?

ideja mi se dopada
- ljubav_aha
#50 Re: CROSSOVER UTILITY VEHICLE
od danas obracam paznju ,hvalajefferson wrote:Ma uzmi BMW coupe, pusti se ovih derivata!