nako 20 serije 20-19ultima_palabra wrote:Mislim da ima, bar ja ne pamtim da su se neki sastajali u pretkolima. Ja mislim da bismo ih razvalili na penale, nakon 2X 0-0smoki_choko wrote:fakat ima li ogranicenja za zemlje da se ne mogu naci u prvom pretkolu klubovi iz iste zemlje
FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- smoki_choko
#26 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
- Obuca9
#27 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
Ima i to taman do drugog pretkola.smoki_choko wrote:fakat ima li ogranicenja za zemlje da se ne mogu naci u prvom pretkolu klubovi iz iste zemlje
Ali ima i ovaj fazon
Žrijebanje za treće pretkolo se vrši između revanš utakmica drugog pretkola. Ako Željezničar za protivnika dobije neku ekipu koja ima dovoljno veliki koeficijent da može biti nosilac i u trećem pretkolu, recimo Fulham, onda se može desiti da rezultat žrijeba za treće pretkolo bude slijedeći:
Fulham/Željezničar - Sarajevo/neki levati iz San Marina
To je već dozvoljeno i moguće
-
elSaik
#28 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
@hz_s - jesi siguran? Ja sam bio ubijeđen da se ekipe iz iste države mogu sastati tek u 16ini finala?
-
Rookie
#29 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
U prvom i drugom pretkolu se ne mogu sastati klubovi iz iste zemlje. U trećem mogu. Zadnja rečenica.
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/dr ... index.html
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/dr ... index.html
-
Rookie
#30 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
Da se ispravim. To je za prošlu godinu, a nije ni zvanični dokument. Klubovi iz iste zemlje se ne mogu sastati sve do osmine finala. Tu su pravila za ovogodišnju Evropa ligu sa stranice UEFA-e.
http://en.uefa.com/MultimediaFiles/Down ... WNLOAD.pdf
http://en.uefa.com/MultimediaFiles/Down ... WNLOAD.pdf
-
elSaik
#31 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
Pretpostavih.
- campa_xxx
- campa_xxx
- Charuga
- Globalni moderator
#34 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Prema pisanju danasnjeg Oslobodjenja, Perak, Mešić i Spahić vise nisu clanovi voljenog kluba.
- smoki_choko
#35 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
ode bajro haubica 
- erni3
#36 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
Mozete reci da sam lud, al' kad bismo dobili Fulham ja mislim da bi prosli. Fulham je ulozio nadljudske napore da izbjegne Europa Ligu i nisu uspjeli. Ne vidim razlog da nas ne pustehz__semir wrote:Ima i to taman do drugog pretkola.smoki_choko wrote:fakat ima li ogranicenja za zemlje da se ne mogu naci u prvom pretkolu klubovi iz iste zemlje
Ali ima i ovaj fazon
Žrijebanje za treće pretkolo se vrši između revanš utakmica drugog pretkola. Ako Željezničar za protivnika dobije neku ekipu koja ima dovoljno veliki koeficijent da može biti nosilac i u trećem pretkolu, recimo Fulham, onda se može desiti da rezultat žrijeba za treće pretkolo bude slijedeći:
Edit: Ako nekim cudom IBrakovic ode u Vojvodinu, onda hocu Vojvodinu
- Omar500
#37 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
Fulham ? To bi bilo svjetsko čudo, uff, onda bi bili nosioci u 3. pretkolu, dobili bi i sponzora. Dajte Fulham da se igramoerni3 wrote:Mozete reci da sam lud, al' kad bismo dobili Fulham ja mislim da bi prosli. Fulham je ulozio nadljudske napore da izbjegne Europa Ligu i nisu uspjeli. Ne vidim razlog da nas ne pustehz__semir wrote:Ima i to taman do drugog pretkola.smoki_choko wrote:fakat ima li ogranicenja za zemlje da se ne mogu naci u prvom pretkolu klubovi iz iste zemlje
Ali ima i ovaj fazon
Edit: Ako nekim cudom IBrakovic ode u Vojvodinu, onda hocu VojvodinuCisto da dokazemo silu i tko je lepsi
- banovan
#38 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
Mozete reci da sam lud, al' kad bismo dobili Fulham ja mislim da bi prosli. Fulham je ulozio nadljudske napore da izbjegne Europa Ligu i nisu uspjeli. Ne vidim razlog da nas ne pusteerni3 wrote:hz__semir wrote:Ima i to taman do drugog pretkola.smoki_choko wrote:fakat ima li ogranicenja za zemlje da se ne mogu naci u prvom pretkolu klubovi iz iste zemlje
Ali ima i ovaj fazon
Zasto ovo
- smoki_choko
#39 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
koga cemo sutra izvuci 
- Tvrtko II Kotromanić
#40 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Dajte nam Varazdin 
Ali kakve smo srece, prije da ce nam doci neki Maccabi ili Anorthosis
- Lakat Jebić
#41 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
imal mozda prenos izvlacenja sutra?
- Lakat Jebić
#42 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
a kad skontas da smo ih anorthosis onomad rastavili....Tvrtko II Kotromanić wrote:Dajte nam Varazdin
- smoki_choko
#43 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
bice na uefa.com livestream a mozda bude na bht sto nije nimalo sigurnoLakat Jebić wrote:imal mozda prenos izvlacenja sutra?
kako stoje stvari fulham ce igrati prvo pretkolo
imaju duplo veci koeficijent od drugog najboljeg kluba u kvalifikacijama salzburga a valjda sto su na fair play upali pa moraju od pocetka
- erni3
#44 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
Mozete reci da sam lud, al' kad bismo dobili Fulham ja mislim da bi prosli. Fulham je ulozio nadljudske napore da izbjegne Europa Ligu i nisu uspjeli. Ne vidim razlog da nas ne pustebanovan wrote:erni3 wrote: Ima i to taman do drugog pretkola.
Ali ima i ovaj fazon
Zasto ovo
Zato sto je Premiership preteska liga, previlika konkurencija i svake sezone cilj je ostvariti sto bolji plasman jer su nagrade prokleto visoke. kada sve to uzmes u obzir, EL se jednostavno ne isplati - moraju ranije poceti sezonu, tim ce biti umorniji, a sve zo za male pare koje su smijesne kada uzmes u obzir nagrade u premiershipu.
Ako pogledas zadnju utakmicu, ili zadnje utakmice, ljudi su namjerno dobijali zute kartone i onda u zadnjoj utakmici su dobili crveni karton. Naravno, dokaz da su namjerno dobili crveni jeste to sto je Zoltan Gera napravio potpuno nepotreban i naizgled grub faul, razumljivo je zasto je dobijanje crvenog kartona povjereno tako iskusnom i zajebanom fudbaleru.
Moja pretpostavka je da ce Fulham registrovati igrace iz omladinskog pogona ili B tima i ovi ce izgoriti u zelji da se dokazu i izgubiti. Druga, vjerovatnija, pretpostavka je da ce taj tim morati pustiti protivnika. Kako god, cisto sumnjam da Fulhamu treba ovakav napor koji se neisplati gledajuci onaj napor koji moraju uloziti u premiership za daleko bolje nagrade.
- Tvrtko II Kotromanić
#45 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
ma znam, ali to je bilo onomadLakat Jebić wrote:a kad skontas da smo ih anorthosis onomad rastavili....Tvrtko II Kotromanić wrote:Dajte nam Varazdin
- metar_drva
#46 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
[quote="erni3
Zato sto je Premiership preteska liga, previlika konkurencija i svake sezone cilj je ostvariti sto bolji plasman jer su nagrade prokleto visoke. kada sve to uzmes u obzir, EL se jednostavno ne isplati - moraju ranije poceti sezonu, tim ce biti umorniji, a sve zo za male pare koje su smijesne kada uzmes u obzir nagrade u premiershipu.
Ako pogledas zadnju utakmicu, ili zadnje utakmice, ljudi su namjerno dobijali zute kartone i onda u zadnjoj utakmici su dobili crveni karton. Naravno, dokaz da su namjerno dobili crveni jeste to sto je Zoltan Gera napravio potpuno nepotreban i naizgled grub faul, razumljivo je zasto je dobijanje crvenog kartona povjereno tako iskusnom i zajebanom fudbaleru.
Moja pretpostavka je da ce Fulham registrovati igrace iz omladinskog pogona ili B tima i ovi ce izgoriti u zelji da se dokazu i izgubiti. Druga, vjerovatnija, pretpostavka je da ce taj tim morati pustiti protivnika. Kako god, cisto sumnjam da Fulhamu treba ovakav napor koji se neisplati gledajuci onaj napor koji moraju uloziti u premiership za daleko bolje nagrade.[/quote]
ti si to pomiješao sa tottenhamom (jer je redknap izjavljivao nešto u tom smislu, pa je uefa najavila i sankcije), a fulham se nije uopšte (po mjestu na tabeli) ni kvalifikovao za učešće u europa ligi, nego su dobili posebnu pozivnicu od uefe za učešće po osnovu fair playa.
Moja pretpostavka je da ce Fulham registrovati igrace iz omladinskog pogona ili B tima i ovi ce izgoriti u zelji da se dokazu i izgubiti. Druga, vjerovatnija, pretpostavka je da ce taj tim morati pustiti protivnika. Kako god, cisto sumnjam da Fulhamu treba ovakav napor koji se neisplati gledajuci onaj napor koji moraju uloziti u premiership za daleko bolje nagrade.[/quote]
ti si to pomiješao sa tottenhamom (jer je redknap izjavljivao nešto u tom smislu, pa je uefa najavila i sankcije), a fulham se nije uopšte (po mjestu na tabeli) ni kvalifikovao za učešće u europa ligi, nego su dobili posebnu pozivnicu od uefe za učešće po osnovu fair playa.
- erni3
#47 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
I zato su u zadnjim utakmicama dobili onoliko zutih i onaj namjerni crveni protiv Arsenala, kako bi otpali zbog fair playametar_drva wrote:ti si to pomiješao sa tottenhamom (jer je redknap izjavljivao nešto u tom smislu, pa je uefa najavila i sankcije), a fulham se nije uopšte (po mjestu na tabeli) ni kvalifikovao za učešće u europa ligi, nego su dobili posebnu pozivnicu od uefe za učešće po osnovu fair playa.Zato sto je Premiership preteska liga, previlika konkurencija i svake sezone cilj je ostvariti sto bolji plasman jer su nagrade prokleto visoke. kada sve to uzmes u obzir, EL se jednostavno ne isplati - moraju ranije poceti sezonu, tim ce biti umorniji, a sve zo za male pare koje su smijesne kada uzmes u obzir nagrade u premiershipu.
Moja pretpostavka je da ce Fulham registrovati igrace iz omladinskog pogona ili B tima i ovi ce izgoriti u zelji da se dokazu i izgubiti. Druga, vjerovatnija, pretpostavka je da ce taj tim morati pustiti protivnika. Kako god, cisto sumnjam da Fulhamu treba ovakav napor koji se neisplati gledajuci onaj napor koji moraju uloziti u premiership za daleko bolje nagrade.
- metar_drva
#48 Re: F.K Zeljeznicar u Evropi 2011/2012
redknapp i njegove izjave;erni3 wrote:
I zato su u zadnjim utakmicama dobili onoliko zutih i onaj namjerni crveni protiv Arsenala, kako bi otpali zbog fair playa
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... -tottenham
objašnjenje kako fulham učestvuje u europa league, a tu ti je i tabela;
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/13492544.stm
- star(i)mo
- campa_xxx
#50 Re: FK Željezničar - Europa League 2011/2012
Hvala...star(i)mo wrote:SRETNO!