Kristijanizacija Kabilije

Rasprave o vjerskim temama.
violentjack

#26 Re: Kristijanizacija Kabilije

Post by violentjack »

A wrote:Zadnjih godina u alzirskoj oblasti Kabiliji desava se masovni proces evangelizacije stanovnistva. Prema zvanicnim izvorima, 30.58% stanovnistva ove regije sa 6 miliona stanovnika, redovno ide u crkvu. Svake godine oko 7000 stanovnika prelazi sa islama na hriscanstvo. Grade se crkve, najnovije su u mjestima: Tizi Wezu, Aqvu, Ighzer Ameqran, Iwadiyen, Michelet, Ugsyeth, Larvaa Nat Yiraten, Makuda, At Wagenun, Vujima, Tizi Raced, Dra ben Xeda, Tasmalt, Axennaq, Aweqas, Vuzgan, At Zikki, Tadmait, Tawrirt Meqren, Betruna, Meqlaa, Vughni, At Wassif, At Vuwudu, At Vughardan, At Avdelmumen, At Waavan, Amecras, U Mazal.
Lijepo, zar ne?

Oprosticete mi, malo sam pod uticajem ovih bozicnih priprema ;)

90% Alzira je pustinja..94% Egipta je pustinja..oni meliorizacijom dobijaju nova zemljista

Ta oblast je sigurno neka oaza u pustinji..gdje par beduina preslo na krscanstvo..inace nije bas nesto..kao npr prelazk krscana na islam u Ruandi..gdje u jednom danu samo 1000 preslo..pa sad skopcaj
violentjack

Post by violentjack »

Svake godine preko 1000 bijelih Francuza prede na Islam
Preko 10 000 Americkih crnaca

gdje su ostali..to su samo minorne brojke
sojka

Post by sojka »

A shta se to mijenja kod ljudi mijenjanjem vjeroispovijesti?
Sushtina neka? Dobija li kroz to vjeru ili kroz sebe samog?

Samo potreba za grupisanjem, svrstavanjem i svojatanjem, koja dovodi do predrasuda, ratova..

(sama diskusija je dokaz)
Abdurrahman

#29 Re: Kristijanizacija Kabilije

Post by Abdurrahman »

A wrote:Zadnjih godina u alzirskoj oblasti Kabiliji desava se masovni proces evangelizacije stanovnistva. Prema zvanicnim izvorima, 30.58% stanovnistva ove regije sa 6 miliona stanovnika, redovno ide u crkvu. Svake godine oko 7000 stanovnika prelazi sa islama na hriscanstvo. Grade se crkve, najnovije su u mjestima: Tizi Wezu, Aqvu, Ighzer Ameqran, Iwadiyen, Michelet, Ugsyeth, Larvaa Nat Yiraten, Makuda, At Wagenun, Vujima, Tizi Raced, Dra ben Xeda, Tasmalt, Axennaq, Aweqas, Vuzgan, At Zikki, Tadmait, Tawrirt Meqren, Betruna, Meqlaa, Vughni, At Wassif, At Vuwudu, At Vughardan, At Avdelmumen, At Waavan, Amecras, U Mazal.
Lijepo, zar ne?

A sto ti je bilo "mrsko" da navedes, iz kojeg razloga su "presli" na krscanstvo ti muslimani ?

Ja sam ovdje objasnjavao jednom i mislim da ima taj post negdje na forumu ovom. Zato necu ponovo pisati. Vecina ili gotovo svi muslimani koji prelaze na krscanstvo ustvari prelaze samo formalno, radi hrane i sl. koje nude ovi koji dolaze da ih pozivaju u nevjerstvo.

U Alziru "prijedje" ( formalno vecina, naravno ) na krscanstvo 7000 ljudi, dok u Americi za samo jednu godinu 40.000 krscana prelazi na Islam. Od sept. 11. do sad je preslo preko 300.000 krscana na Islam, dok u Ugandi cinimi se, preko polo miliona je preslo na Islam do sad ljudi. Ako bi nabrajali, ko vise prelazi u ciju vjeru i cinjenice istine sa ciju su stranu, onda bi vi krscani brzo izgubili igru. :)
violentjack

Post by violentjack »

Sa kojeg si to linka skinuo..daj mi izvor
Abdurrahman

#31 Re: Kristijanizacija Kabilije

Post by Abdurrahman »

Skljoco wrote:
Lijepo, zar ne?

------------------------------------------
Proces poznat ! To je u svom intervjuu jedne prilike objasnio
jedan Imam Bosanac koji zivi u Americi .
--------------------------------------------
Moje objasnjenje je , Tu je doslo do "nadimanja" Ko je veci musliman
i onda su oni !slabiji"( losiji) muslimani napadnuti od onih boljih muslimana .
I onda se krenulo iz krajnosti u krajnost :shock:
I doticni Imam je govorio da se to moze dogoditi i u BiH
ako Vehabije pocnu sa svojom "doislamizacijom" Bosanaca muslimana .
Ja bih dodao , ako Vehabije , Bosnjaci i Reis nastave sa doislamizacijom i negiranjem Bosanskohercegovackog Nacionalnog i Narodnog identitetima . :(
http://www.geocities.com/islammostar/vehabije.htm

http://www.udruzenjemuslimana.com/modul ... =1&thold=1

:)
violentjack

Post by violentjack »

It is estimated that there are approximately 3,000 evangelists (mostly in the Kabylie region) and approximately 300 Catholics

Religious report Cia za 2004 kaze ovo

Znaci Cia kaze da ima 3000 protestanata u regiji..i jos oko 300 katolika

Pa sad ne znam..da li da vjerujem nekoj glupoj stranici..ili Cia

Mozda ipak oni malo bolje znaju :D
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

violentjack wrote:Sa kojeg si to linka skinuo..daj mi izvor
To je pouzdani izvor od jednog Egipatskog sejha iz Iowe.

Medjutim, ne znam gdje mogu naci na eng. stranicu kao dokaz ovome.

A i da on nije ni rekao nista, koji je jako poznat covjek - kao licnost- i razumije se u ono sto govori, ja trenutno sam i privremeno u Cikagu. Dobro znam koliko ih prelazi na Islam. Prosao sam kroz USA i zabezeknuo se. Evo nama u dzamiji cesto imam/vodi namaz - jedan amerikanac, koji je presao na Islam i dotle stigao sa ucenjem, da je vecinu nas prestigao.

Pa prije nekoliko mjeseci sam bio u NY i vidjeh momka samo od 17 godina, koji prijedje na Islam. Bijelac je. U dzematu mom zna biti pola dzamije ili i vise, amerikanaca koji su presli na Islam.

Imamo mi i Srba i Hrvata muslimana. Jedne sestra Jasmina, Hrvatica inace, oko 45-50 godina ima, nosi nikab/zastor preko lica, njezin covjek, koji je nadio sebi ime Naser, njihov sin Adem koji se ozenio muslimankom takodje, iz St. L. su, primili su Islam. Ta sestra Hrvatica, Jasmina, uvijek drzi predavanja nasim Bosnjakinjama ali i drugim muslimankama, jer poznaje Islam bolje nego vecina ovih. Covjek joj Naser, kojeg sam licno upoznao i vidio sam se skoro ponovo sa njim, uvijek nosi islamsku nosnju, bijelu, uvijek ima kapu na glavu, bijelu lijepu gustu bradu, odnosno prosjedu bradu... milina pogledati. Prije 2-3 godine bio je u Zadru, Hr, i pozivajuci u Islam, svoju sestru je uspio prevesti da prihvati Istinu-Islam. :) I oni sad pozivaju Bosnjake da se vrate Islamu, kojih ima izmedju 40.000 i 60.000 u St. L. Vecina ih luta kao i obicne nase Bosnje.

U istom gradu, Zoran, odnosno sad Muhammed, Srbin iz Zenice, primio je Islam. Njegova sestra takodje. On je samo posmatrajuci Mudzahide u Zenici odlucio da predje na Islam. Kako kaze, vidio sam da ti ljudi su jako dobri, da iz njih svjetlost izbija, da ne zele lose i zlo nikome, ali se bore jer su napadnuti i brane se.

Takodje jedan Amerikanac, kojeg podrobno poznajem, ima oko 18 godina samo, bijelac je, cak je naucio i arapski da govori. Cesto dodje u moj dzemat. Mislim, ne bih da nabrajam, ali je to u SAD normalna vise pojava, i nas muslimane to uopce ne iznenadjuje vise, mada Bosnjake isprva jeste, jer oni nemogu da shvate da neko moze primiti Islam, ne svi vec jedan broj Bosnjaka, ... jer misle da je to nasljedstvo i da je to samo njihova, Arapa i vec poznatih naroda vjera. Islam vjera je za sve narode. :)
Last edited by Abdurrahman on 24/12/2004 06:18, edited 1 time in total.
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

violentjack wrote:Sa kojeg si to linka skinuo..daj mi izvor
Ne nalazi se bas sve ni na pc. :)

A o afric. zemlji mozes naci na: http://www.dzemat.org

Onda otidji na POVRATNICI U ISLAM koja se nalazi na lijevoj strani i imas strana od 1 do 5 da citas.
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

Nego violentjack, ja sam nekoliko puta trazio link po google i search stranici, gdje bih mogao naci tvoje postove o stan. BiH i sl. jer vidim da se razumijes oko toga i volis, a i moja je to "profesija" i volim da se bavim tim stvarima.

Naime, prije cinimi se dva dana sam nasao forum na bosnjackom frontu, medjutim, kako vidjeh danas, ucinimi se da su i tamo hakeri napali. Je li istina ? :roll:
tataratira

Post by tataratira »

Amina__ wrote:
sojka wrote:back to the point...
sta mislite uslijed chega dolazi do ove pojave?

A. sta ti mislish?
Misioneri dolaze u siromasne zemlje i narod mjenja vjeru zbog toga da im ti misioneri pomognu vise,jer vjeruju da ce oni vise pomagati krscanima nego muslimanima
Inace poznato je da je najteze muslimane preokrenut od svoje vjere zato ne mogu da vjerujem da to oni prelaze jer VJERUJU i Bibliju
a radi čega su tvoji potomci promijenili vjeru ?
čitali u Avazu ?
Nervozni Postar

Post by Nervozni Postar »

Znas onu staru: "Mijenja vjeru za veceru".
violentjack

Post by violentjack »

Abdurrahman wrote:Nego violentjack, ja sam nekoliko puta trazio link po google i search stranici, gdje bih mogao naci tvoje postove o stan. BiH i sl. jer vidim da se razumijes oko toga i volis, a i moja je to "profesija" i volim da se bavim tim stvarima.

Naime, prije cinimi se dva dana sam nasao forum na bosnjackom frontu, medjutim, kako vidjeh danas, ucinimi se da su i tamo hakeri napali. Je li istina ? :roll:
Ja..vala bas Haknuse ga prije 2 dana
violentjack

Post by violentjack »

Nervozni Postar wrote:Znas onu staru: "Mijenja vjeru za veceru".
Da sa Slavenskog boga Peruna neko na Krscanstvo..neko na Islam..a neko je jos uvijek u paganizmu ostao
violentjack

Post by violentjack »

Broj o krscanima Alzira je pretjeran..kao sto je i prenapuhan broj Krscana u Sudanu gdje su sve animiste stavili pod jedan kos Krscanstvo..i opet taj broj je prevelik..ako se gleda statistika religiozna Sudana kroz decenije
tataratira

Post by tataratira »

violentjack wrote:
Nervozni Postar wrote:Znas onu staru: "Mijenja vjeru za veceru".
Da sa Slavenskog boga Peruna neko na Krscanstvo..neko na Islam..a neko je jos uvijek u paganizmu ostao
uh što si napredan :-)
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D ma nek' se gradi :D :D
Amina__

Post by Amina__ »

A wrote:
violentjack wrote:Broj o krscanima Alzira je pretjeran..kao sto je i prenapuhan broj Krscana u Sudanu gdje su sve animiste stavili pod jedan kos Krscanstvo..i opet taj broj je prevelik..ako se gleda statistika religiozna Sudana kroz decenije
Broj hriscana u Alziru nije pretjeran, jer prenosim zvanicne alzirske izvore, gdje se govori sa zabrinutoscu o tom fenomenu, te prije imaju tendenciju da umanje brojeve, nego da ih pumpaju.

I molim vas drzite se teme. Zamislite kako bi bilo neprimjereno da hriscani dolaze na vase teme, (a ima ih brat bratu tridesetak, koje se hvalisu brojem prelazaka na Islam, pa natalitetom muslimana, pa americkim crncima koji u zatvorima masovno prihvataju islam...) i da vam spominjemo i nabrajamo sve muslimane koji izlaze iz svoje vjere, pa koji prelaze na hriscanstvo, pa onih iz mjesanih brakova, na zapadu, cija djeca prihvataju radije vjeru roditelja hriscana. Bas bi bilo ruzno i prosto. Zar ne?
nemas dokaze da muslimani izlaze iz Islama poznat je fakt da muslimani najrijedje izlaze iz islama a ako to urade onda samo zbog pomoci koju misioneri pruzaju.
manijak1

Post by manijak1 »

nemas dokaze da muslimani izlaze iz Islama poznat je fakt da muslimani najrijedje izlaze iz islama a ako to urade onda samo zbog pomoci koju misionari pruzaju.
Humanitarna ili leasing plaćanje :? :?
deftones

Post by deftones »

dragi A,
ja mislim da ti previse citas krssanske propagande materijale .tvoja tema je tolko glupa poput one sto se pojavila na islambosna.com gdje su izjavili da je will smit preso na islam poslije filma ALI ili da je anthony quinn preso na islma poslije filma POD ZASTAVOM MUHAMEDA(the message).
kloni se propagande! :x
violentjack

Post by violentjack »

Prvo pitao sam za link..nisi mi ga dao

Tako su pricali o milionima Krscana Indonezije..pricali su da ovog puta Muslimana nece biti ni 70%..Zadnji popis cinili su 87% NA kraju opet 88.22% Muslimana

Kad Cia kaze tako..ona stvarno ne znam da li da tebi vjerujem ili mozda Cia
beharrr

Post by beharrr »

Neko dize veliku lovu :D

Sta ces velike toplote u Sahari 8-)
violentjack

Post by violentjack »

Jes a vode nema..a tamo prosjecan Berber ima 3 osnovne..tako nije tesko preci na krscanstvo..ako su i presli

Inace u Alziru ima zakon drzavni protiv misionarstva..

Kazna je smrt..pa sad ako oni vole da sire krscanstvo..i gube glave..nek izvole
violentjack

Post by violentjack »

Vadis podatke iz krscanske organizacija..a vidis ja ne

Ja dajem Cia izvore..ja ne volim davati podatke sa nekih islamskih sajtova jer pretjeruju ponekad..dok ti to bas radis sa krscanskim

Inace i ne znas drzavni zakon Alzira sto se tice misionarstva..pa malo googlaj..naci ces svasta :D
beharrr

Post by beharrr »

Mozda Alzirski zakon nije po standardima McDonalds demokratije :D :D [/img]
Post Reply