Ima li koga od nasih u Kini
-
veliki_vezir
#26 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Last edited by veliki_vezir on 20/11/2011 14:15, edited 1 time in total.
- žulijan asanž
#27 Re: Ima li koga od nasih u Kini
nikad se nisam ovako ismijao ko sad. čuj Dino iz ŠangajaPrijatelj Omladine wrote:Haha...
Dino iz Sangaja..![]()
Sretno vam..
-
veliki_vezir
#28 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Last edited by veliki_vezir on 20/11/2011 14:16, edited 1 time in total.
- žulijan asanž
#29 Re: Ima li koga od nasih u Kini
izvini stvarno, nisam zaista imao namjeru da nikoga uvrijedim. ali ovo je iz moje jadne bošnjačke perspektive i iz ove skučene male sarajevske sredine jako smiješno.... tek su nam vize ukinuli, pa ne zamjeri. znači, oprosti još jednom ako si ti taj Dino i nemoj se ljutiti, ali mi je ovo zaista kao neki skeč iz nadrealista... Dino iz Šangajaveliki_vezir wrote:Jako smješno,ko Šemso iz Šipova....
Čuj nisi se nikad tako nasmijo,jesil čuo za antidepresive,terapiju,normalan život i to?
Ti si izsarajva almire sa širokače,imal šege u sarajvu?
-
veliki_vezir
#30 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Slažem se al vakat je odvikavat se....
- piupiu
#31 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Ni hao, eto Sahbazaaaaaa ....žulijan asanž wrote:izvini stvarno, nisam zaista imao namjeru da nikoga uvrijedim. ali ovo je iz moje jadne bošnjačke perspektive i iz ove skučene male sarajevske sredine jako smiješno.... tek su nam vize ukinuli, pa ne zamjeri. znači, oprosti još jednom ako si ti taj Dino i nemoj se ljutiti, ali mi je ovo zaista kao neki skeč iz nadrealista... Dino iz Šangaja![]()
- Soul_Sista
#32 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Ovo je jako zanimljivo...mozete malo vise pricati o zivotu u Kini? Sta radite u slobodno vrijeme? Jel se druzite sa Kinezima ili strancima? Jel zahtijevaju da znate Kineski na poslu? Cime se bavite tamo, ako ne studirate? Hiljadu pitanja
ali nisam nikad razmisljala o tome da idem u Aziju, doduse jesam o Japanu.
- Ja_Ja
#33 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Jesi sigurna da si ti ovo gore napisano shvatila ili si procitala negdje?:)Ja sam tek shvatila po povratku u Bosnu da se tamo( u Aziji) zaista osjecam kao kod kuce i da je kulturni sok koji dozivis u Aziji nista prema ovom koji dozivis po povratku u Evropu.
Veoma slicna recenica se nalazi u tek objavljenoj biografiji Steve Jobsa koju sam neki dan procitao i ide ovako;
"Coming back to America was, for me, much more of a cultural shock than going to India."
-
elia
#34 Re: Ima li koga od nasih u Kini
ovo je stvarno interesantna tema. eto javise se ljudi i u kini se bosanci nadjose
svaka vam cast na hrabrosti, ja sam otisla na sjever evrope pa me spucala neka kriza, a kamoli da odem u kinu.
svaka vam cast na hrabrosti, ja sam otisla na sjever evrope pa me spucala neka kriza, a kamoli da odem u kinu.
Last edited by elia on 21/11/2011 09:24, edited 1 time in total.
- HAVANA
#35 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Maksuz selam za dinu iz šangaja. 
- Bosanac sa dna kace
#36 Re: Ima li koga od nasih u Kini
eh ovako mene zanima Hong Kong, kako nac neki povoljan smjestaj na par dana i jel ima kaka turisticka viza za nas koji imamo bosanski pasos
, imal kakav let il neki drugi prevoz iz Hong Konga do Seula, ili neka ruta H.Kong-Singapur-Kuala Lumpur, vala kad se napnem da odem da vidim sve u jednom mahu, a nije da se moram vrcat ponovo
, a more bit i ostanem ko zna
ja bi letio iz Istanbula, ako ima nasih mogu im ponijet suhog sira, rahatlokuma, turskog caja,kiselog sira, narandzaste lece (mercimek), kahve, hosafa i svog suhog raznoraznog voca(smokve, kajsije...), bulgura, psenicnog brasna, suhog mesa(govedje ili ovcije), pasteta, narezaka, sudzuke,nasih cigara... sto za trampu sto za pare
ja bi letio iz Istanbula, ako ima nasih mogu im ponijet suhog sira, rahatlokuma, turskog caja,kiselog sira, narandzaste lece (mercimek), kahve, hosafa i svog suhog raznoraznog voca(smokve, kajsije...), bulgura, psenicnog brasna, suhog mesa(govedje ili ovcije), pasteta, narezaka, sudzuke,nasih cigara... sto za trampu sto za pare
- Kinaski
#37 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Pozz za Dinu iz Sangaja
- Melodicni
#38 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Ajmo prozivat Dinu na mobitel sad 
- Kinaski
#39 Re: Ima li koga od nasih u Kini
kojeg Dinu , onog iz Sangaja jel ?Melodicni wrote:Ajmo prozivat Dinu na mobitel sad
- Melodicni
#40 Re: Ima li koga od nasih u Kini
pa da187 wrote:kojeg Dinu , onog iz Sangaja jel ?Melodicni wrote:Ajmo prozivat Dinu na mobitel sad
- ljubav_aha
#41 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Ja_Ja,pa svako ko tako putuje ili zivi odredjeni period na durgoj starni svijeta ima doslovno isti utisak,koji je vlroJa_Ja wrote:Jesi sigurna da si ti ovo gore napisano shvatila ili si procitala negdje?:)Ja sam tek shvatila po povratku u Bosnu da se tamo( u Aziji) zaista osjecam kao kod kuce i da je kulturni sok koji dozivis u Aziji nista prema ovom koji dozivis po povratku u Evropu.
Veoma slicna recenica se nalazi u tek objavljenoj biografiji Steve Jobsa koju sam neki dan procitao i ide ovako;
"Coming back to America was, for me, much more of a cultural shock than going to India."
univerzalan,a ne spcifican iskljucivo jednoj osobi
-
Fabridjijo
#42 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Nemojte, naljutit ce se na vas Nermin iz Pekinga187 wrote:kojeg Dinu , onog iz Sangaja jel ?Melodicni wrote:Ajmo prozivat Dinu na mobitel sad
Usput selam i od mene za Dinu iz Sangaja
- star(i)mo
#43 Re: Ima li koga od nasih u Kini
How yes no. Ne, bez zaBosanac sa dna kace wrote:eh ovako mene zanima Hong Kong, kako nac neki povoljan smjestaj na par dana i jel ima kaka turisticka viza za nas koji imamo bosanski pasos, imal kakav let il neki drugi prevoz iz Hong Konga do Seula, ili neka ruta H.Kong-Singapur-Kuala Lumpur, vala kad se napnem da odem da vidim sve u jednom mahu, a nije da se moram vrcat ponovo
![]()
Viza za drzavljane BiH ne treba s tim da mozes ostati maksimalno 14 dana (EU drzavljani 90 dana) u Hong Kongu (za Kinu je potrebna posebna viza!). Produzenje boravka nije nikakav problem, odes do immigration office-a na HK Island-u, platis nekih 50-60 HKD i dobijes "vizu" za dodatnih 14 dana. (ili jos lakse: "skoknes" do Macao-a na dan i pri povratku dobijes novi pecat
Hotela u Hong Kongu ima koliko i stanovnika (
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... c_2007.jpg
- lys
#44 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Neki pristojan smjestaj u Hong Kongu je poprilicno skup na odnosu na recimo jugoistocnu Aziju. U Seulu je isti problem, s tim sto su u Seulu vrlo cesto hoteli popunjeni (manjak hotela za tako veliki grad).Bosanac sa dna kace wrote:eh ovako mene zanima Hong Kong, kako nac neki povoljan smjestaj na par dana i jel ima kaka turisticka viza za nas koji imamo bosanski pasos, imal kakav let il neki drugi prevoz iz Hong Konga do Seula, ili neka ruta H.Kong-Singapur-Kuala Lumpur, vala kad se napnem da odem da vidim sve u jednom mahu, a nije da se moram vrcat ponovo
![]()
BTW meni bi jako dobro doslo da mi se donese par knjiga, suho meso i rahatlokum. Ima direktni letova - 3.5 sata - Hong Kong - Sajgon (Vijetnam) svaki dan, a ni meni ne bi bilo mrsko trknuti do Hong Konga po posiljku.
- Arc_Angel
#45 Re: Ima li koga od nasih u Kini
a moj dino sta ti to rade 
haje pijemo kafu danas ja sam kod tebe
haje pijemo kafu danas ja sam kod tebe
-
veliki_vezir
#46 Re: Ima li koga od nasih u Kini
..nedase čestitom insanu moj brate.... gledaj da mi vlašičkog poneseš u rikvercu,vjerujem da sjeda sa mongolskom janjetinom,javiču da ti donesu....
-
Eldarxmn
#47 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Privet Riana! kak dela?) uznala?Riana... wrote:Cao,
ja sam zivjela u Kini, Xiamen, upisala jedan semestar, posle nasla posao u Vietnamu, nakon toga 5 godina zivota u AzijiTrenutno u Sarajevu, ali sledeceg mjeseca nazad kuci u Aziju, tj. Kinu, prvo Shanghai, pa cu upisati faks u Hangzhou, prvenstveno jer je tamo jeftinije i malo manje "okupirano" bjelcima, jer kako i sam vjerovatno znas tesko je nauciti kineski ako si stalno sa bjelcima
, a opet Shanghai ima mnogo vise opcija za posao, tako da cu biti tu do pocetka faksa.
Sjecam se kad sam prvi put otisla u Kinu, 2006, reakcije nasih ljudi, mnogi su jos uvijek vidjeli Kinu kao jako siromasnu zemlju, i glavno pitanje je bilo sta cu ja tamo pored toliko Kineza, a plus Kinezi su toliko "siromasni" da dolaze kod nas da zarade melo, he he.
Interesuje me znas li neki sajt gdje mogu gledati za stanove, tamo kad sam bila bilo je svuda izljepljeno na ulicama, a trenutno samo nalazim neke sajtove za vile, i bas skupe apartmane.
Sta ti radis, koliko ostajes ( ili si se vec udomacio i osjecas se kao kod kuce)?
Ja sam tek shvatila po povratku u Bosnu da se tamo( u Aziji) zaista osjecam kao kod kuce i da je kulturni sok koji dozivis u Aziji nista prema ovom koji dozivis po povratku u Evropu.
Pozdrav
-
Eldarxmn
#48 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Me also was in Xiamen in 2006Eldarxmn wrote:Privet Riana! kak dela?) uznala?Riana... wrote:Cao,
ja sam zivjela u Kini, Xiamen, upisala jedan semestar, posle nasla posao u Vietnamu, nakon toga 5 godina zivota u AzijiTrenutno u Sarajevu, ali sledeceg mjeseca nazad kuci u Aziju, tj. Kinu, prvo Shanghai, pa cu upisati faks u Hangzhou, prvenstveno jer je tamo jeftinije i malo manje "okupirano" bjelcima, jer kako i sam vjerovatno znas tesko je nauciti kineski ako si stalno sa bjelcima
, a opet Shanghai ima mnogo vise opcija za posao, tako da cu biti tu do pocetka faksa.
Sjecam se kad sam prvi put otisla u Kinu, 2006, reakcije nasih ljudi, mnogi su jos uvijek vidjeli Kinu kao jako siromasnu zemlju, i glavno pitanje je bilo sta cu ja tamo pored toliko Kineza, a plus Kinezi su toliko "siromasni" da dolaze kod nas da zarade melo, he he.
Interesuje me znas li neki sajt gdje mogu gledati za stanove, tamo kad sam bila bilo je svuda izljepljeno na ulicama, a trenutno samo nalazim neke sajtove za vile, i bas skupe apartmane.
Sta ti radis, koliko ostajes ( ili si se vec udomacio i osjecas se kao kod kuce)?
Ja sam tek shvatila po povratku u Bosnu da se tamo( u Aziji) zaista osjecam kao kod kuce i da je kulturni sok koji dozivis u Aziji nista prema ovom koji dozivis po povratku u Evropu.
Pozdrav
-
Mujo-shanghai
#49 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Ima jos jedan Bosanac u Shanghaiju, ako bude oko u Shanghaiju nek se javi na 18217338534 /Tare
-
I da imam odkud mi
#50 Re: Ima li koga od nasih u Kini
Nisam imao priliku da idem u Kinu, ali ove kineze sto znam preko posla na zapadu su jako marljivi i prijatni ljudi. Onda imam jednog poznanika koji je bio bas u Shanghai par godina (vratio se kuci) sa porodicom. Kazu da su im bijelci (a ovaj jos plavokos) jako egzoticni. Ali njega su puno nervirali kinezi koji su mu zavirivali u kolica da mu gledaju dijete, kaze nemaju nikakvog stida. Kakva su vasa iskustva? Ili ste vi mladji pa samo kineskinje ganjate pa volite da ste egzoticni
Cuo sam isto da se nemere dihat ni u jedmom gradu, i da vlasti lazu sto se zagadjenosti tice. Zagadjenost vazduha prelazi sve moguce skale. Znaci kada budete dolazili nazad u Sarajevo ili Zenicu to vam dodje kao banja za prociscavanje pluca
PS. Maksuz selam za Dinu iz Shanghaja. Dobro je da nas ima svuda
Cuo sam isto da se nemere dihat ni u jedmom gradu, i da vlasti lazu sto se zagadjenosti tice. Zagadjenost vazduha prelazi sve moguce skale. Znaci kada budete dolazili nazad u Sarajevo ili Zenicu to vam dodje kao banja za prociscavanje pluca
PS. Maksuz selam za Dinu iz Shanghaja. Dobro je da nas ima svuda