GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Država

#26 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by Država »

Poslije Brene, ni koncert Mire Marković me ne bi iznenadio...
:sax:
T4h

#27 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by T4h »

milicija wrote:Ebo majku i kaze nije Teheran...a gdje nije majko mila...?! stvarno no comment...
a sto je sa Cecom, sa Brenom ? sa more izvodjaca koji iz Srbije dodju uzumati ovde lebac? njih ste zaboravili ??
Fakat no comment...
ako ti se ne svidja pici ba u Mejtef pa tamo odvij iulahije dok ne padnes u trans a normalan narod pusti da zivi i uziva u dobroj muzici...
malo je onih koji su poslije rata u Sarajevu iole ostali normalni...primitivizam vlada dzaba nam sve
Degutantno ovo zvuci. Svako nek slusa sta mu se svidja u to ne ulazim al ovako govoriti, ne ide.
Ghost_Rider_XXX

#28 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by Ghost_Rider_XXX »

Dajte ljudi ovo ode u vražju mater, opet ćemo od najobičnijeg koncerta napravit prepucavanje na S&M relaciji, ne vidim poentu ni svrhu.
alcho

#29 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by alcho »

muniza wrote:
milicija wrote:Ebo majku i kaze nije Teheran...a gdje nije majko mila...?! stvarno no comment...
a sto je sa Cecom, sa Brenom ? sa more izvodjaca koji iz Srbije dodju uzumati ovde lebac? njih ste zaboravili ??
Fakat no comment...
ako ti se ne svidja pici ba u Mejtef pa tamo odvij iulahije dok ne padnes u trans a normalan narod pusti da zivi i uziva u dobroj muzici...
malo je onih koji su poslije rata u Sarajevu iole ostali normalni...primitivizam vlada dzaba nam sve
E nek su ti vala ovi što su krvi žedni vrh urbane muzike a svak ko kaže nešto protiv seljak i primitivac.
Najgori su ovi što preskoče par lekcija pri navikavanju na život u gradove i postanu ultra urbanacionalisti...
Ko se iole razumije u četničku terminologiju shvatit će da je "na drini ćuprija" gora od ijedne čorbine ili cecine...
Meni je ovaj forum i pojedini likovi bolji od nadrealista :D

Evo na kraju dodjosmo do toga da su clanovi Galije grupa alkoholiziranih seljackih primitivaca zednih krvi...muslimanske pretpostavicu :lol:
Corto Maltese

#30 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by Corto Maltese »

Ghost_Rider_XXX wrote: još samo da se pojavi tema kako ne smijemo kupovati Stars žvake jer su zaboga iz srbije.
Stars žvake iz Srbije!?!?!?!? Šit, pa to znači da ja bez abdesta klanjam već dvije godine!
muniza

#31 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by muniza »

alcho wrote:
muniza wrote:
Fakat no comment...
E nek su ti vala ovi što su krvi žedni vrh urbane muzike a svak ko kaže nešto protiv seljak i primitivac.
Najgori su ovi što preskoče par lekcija pri navikavanju na život u gradove i postanu ultra urbanacionalisti...
Ko se iole razumije u četničku terminologiju shvatit će da je "na drini ćuprija" gora od ijedne čorbine ili cecine...
Meni je ovaj forum i pojedini likovi bolji od nadrealista :D

Evo na kraju dodjosmo do toga da su clanovi Galije grupa alkoholiziranih seljackih primitivaca zednih krvi...muslimanske pretpostavicu :lol:
Buraz to je samo citat jedne od njihovih pjesama a dal su žedni krvi i danas ne bih znao. Sigurno da su žedni para, ti budi ovca i udjeli im to zadovoljstvo il ta ga sadaku po bošnjački
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#32 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by corolla02 »

galija, another truba sa one strane drine 8-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by plain vanilla »

kakav je to koncert, ako nije koncert zivota :roll: :D
radostan dan

#34 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by radostan dan »

Pera Trta wrote:
karanana wrote:meni su ok. sjecam se da sam kao dijete bio na njihovom koncertu u makarskoj u tadasnjem beogradskom odmaralistu/kampu. ne bih otisao na koncert, ali nisam upoznat ni sa njihovim nacionalistickim tonom. halo ba, ona gore pjesma je napravljena 88. (barem tako negdje pise). zar je moguce da su nam ovi pankeri nesto 88. porucivali?
"Na Drini ćuprija" i "Pravo slavlje" (fakat se tako zove :D ) su izašle na istom singlu 1992.godine.
Nisu imali nekih posebno nacionalističkih, pogotovo ne huškačkih pjesama, kako se ovdje predstavlja. Imali su na onim zadnjim prijeratnim albumima krajem 80-ih (kada su i bili najpopularniji) nekoliko "obojenih" pjesama, kao "Sloboda" ili "Mi znamo sudbu", jednu ironičnu pjesmu o nacionalnim odnosima "Ljubavna pesma", zajebavali su se sa Titom kad je to postalo moderno, u pjesmi "Zebre i bizoni", ali sve u svemu ništa strašno.
Pravi grijeh, koji im mnogi u Srbiji ne mogu zaboraviti, je što su sve vrijeme aktivno podržavali Miloševićevu SPS i svirali na njenim skupovima.
Da li je Neša nešto izjavljivao o ratu, ne znam. Vjerovatno jeste, ali mnogi su tada svašta pričali...on sigurno nije najgori.
Neša se jasno deklariše kao vjernik pravoslavac, ali ako je TO nekome problem, onda taj ima problema sam sa sobom.
Ako može mala primjedba...
Pjesma je objavljena 1988. Nju, kao i -Pravoslavlje- su kasnije zloupotrijebili oni kojima je to bilo potrebno, a ne njen autor.

Najangažovaniji album je bio - Korak do slobode, objavljen 1989. godine, dosta proročanski djeluje.
A o njegovom odnosu spram politike, ljudi, nacija, običaja - 1990

http://youtu.be/kCAAtec5C_4

Dobri koncertno, još bolji u nekoj intimnijoj atmosferi tipa bašta, kafić, akustika.
alcho

#35 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by alcho »

muniza wrote:Buraz to je samo citat jedne od njihovih pjesama a dal su žedni krvi i danas ne bih znao. Sigurno da su žedni para, ti budi ovca i udjeli im to zadovoljstvo il ta ga sadaku po bošnjački
Ne ja cu da im dam pare zato sto mi se zaista svidja njihova muzika i jer volim da poslusam jednu od boljih grupa sa ex yu rock scene, a svako zadovoljstvo se placa. A ti budi ovca, pa pljuj po nekome zato sto pjeva o pravoslavlju i smatraj to dokazom cetnistva.
al_akhisari

#36 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by al_akhisari »

...odrastao sam s njihovom muzikom i nadam se da cu biti u prilici, prisjetiti se nekih od ( za mene ) hitova :thumbup:
karanana

#37 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by karanana »

molim analizu pjesme na drini cuprija. ko su medjedi, ko lavovi itd..?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by plain vanilla »

evo sa jednog foruma,
* by me :D
brate, ovo je *ebena, prljava, ljigava partiska grupa koja se sagnula da je malo sloba i onaj usrani rezim naguze, svirali su na njihovim mitinzima dok smo mi skakutali na hladnoci, pi*da im materina prodana.......kada pomislim da neko moze NJIH da nazove najboljom rock grupom pored svih onih nekomercijalnih bendova, revolucionarnih bendova, pored balasevica koji je pevao na trgu republike dok smo obarali one *rkadzije sa vlasti sto su nam zasrali i zemlju i zivote.......kako oni mogu da se porede sa legendarnom ekatarinom velikom, sa disciplinom kicme, sa ribljom corbom, sa azrom, sa bilo kojim drugim bendom koji nije prodavao guzicu mocnicima...jak mi rock kada tako dozvoljava da njegovim stavovima i uverenjima upravlja moc nekog retardiranog glavonje koji moze sada samo da fascinira matorce, poremecene ljude i budale........
muniza

#39 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by muniza »

alcho wrote:
muniza wrote:Buraz to je samo citat jedne od njihovih pjesama a dal su žedni krvi i danas ne bih znao. Sigurno da su žedni para, ti budi ovca i udjeli im to zadovoljstvo il ta ga sadaku po bošnjački
Ne ja cu da im dam pare zato sto mi se zaista svidja njihova muzika i jer volim da poslusam jednu od boljih grupa sa ex yu rock scene, a svako zadovoljstvo se placa. A ti budi ovca, pa pljuj po nekome zato sto pjeva o pravoslavlju i smatraj to dokazom cetnistva.
Ako već ideš na koncert onda bar poslušaj više od jedne pjesme, bar ja ne govorim o pjesmi pravoslavlje ;)
Ja sam ko mali pred koncerte onako ushićen danima na vokmenu slušao pjesme benda koji treba svirati kako bi naučio što više, pa probaj i ti pred koncert da možete u glas pjevati "Velike smo zapalili vatre, nas je plamen uvek bio prvi, oko vatre razapeli satre, da pijemo rakije i krvi" ;)
Altsa

#40 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by Altsa »

alcho wrote:
Altsa wrote:Nadam se da ce im planirani koncert propasti i da ga nece ni odrzati...cuj koncert godine :lol: :lol: :lol: :lol: seljacko-papanska grupa koja misli da moze svoje primitivne pjesme da proda u sarajevu :x ko dode na koncert neka se stidi da me ne bi banovali vise necu nista reci i ako sam bas spremana na jedan slikoviti prikaz mog misljenja o spodobama iz galije i onima koji ce otici na taj tzv. koncert koji nije nista drugo nego oda cetnistvu
:lol: :lol: :lol:

Koji kralj :D Legendo daj nam molim te spisak muzike koju smijemo i ne smijemo slusati, a posebno oznaci primitivne i seljacko-papanske grupe, pa da znamo za ubuduce. I svakako daj slikovit prikaz tvog misljenja, se samo o ovom, vec i ostalim bitnim zivotnim pitanjima, jer ti si nasa zvijezda vodilja, nas idol, sah, kralj, mat...

:lol:
jebote pa koji mentalni sklop i muzicki ne ukus ti moras imati da slusas galiju i ides na njihov koncert...na stranu ove cetnicke pjesme...i zapjevaj jednom na koncertu za raju iz teherana "Velike smo zapalili vatre, nas je plamen uvek bio prvi, oko vatre razapeli satre, da pijemo rakije i krvi"
alcho

#41 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by alcho »

muniza wrote:
alcho wrote:
Ako već ideš na koncert onda bar poslušaj više od jedne pjesme, bar ja ne govorim o pjesmi pravoslavlje ;)
Ja sam ko mali pred koncerte onako ushićen danima na vokmenu slušao pjesme benda koji treba svirati kako bi naučio što više, pa probaj i ti pred koncert da možete u glas pjevati "Velike smo zapalili vatre, nas je plamen uvek bio prvi, oko vatre razapeli satre, da pijemo rakije i krvi" ;)
Hvala ti puno, da ne znas mozda jos neku njihovu pjesmu da mi preporucis? Vidis, primitivizam se uvijek drzi detalja i naravno da ne popusta jer nema drugog nacina da se pokusa nametnuti. Ne pokusavam ja tebe ubijediti da li treba ili ne treba slusati Galiju, meni je samo zao tebe i tebi slicnih sto pored "Jos uvek sanjam ", "Da li si spavala", "Na tvojim usnama", "Trube", "Dodirni me", "Kotor"....pricaju o krvi.
Ghost_Rider_XXX

#42 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Altsa wrote:
alcho wrote:
Altsa wrote:Nadam se da ce im planirani koncert propasti i da ga nece ni odrzati...cuj koncert godine :lol: :lol: :lol: :lol: seljacko-papanska grupa koja misli da moze svoje primitivne pjesme da proda u sarajevu :x ko dode na koncert neka se stidi da me ne bi banovali vise necu nista reci i ako sam bas spremana na jedan slikoviti prikaz mog misljenja o spodobama iz galije i onima koji ce otici na taj tzv. koncert koji nije nista drugo nego oda cetnistvu
:lol: :lol: :lol:

Koji kralj :D Legendo daj nam molim te spisak muzike koju smijemo i ne smijemo slusati, a posebno oznaci primitivne i seljacko-papanske grupe, pa da znamo za ubuduce. I svakako daj slikovit prikaz tvog misljenja, se samo o ovom, vec i ostalim bitnim zivotnim pitanjima, jer ti si nasa zvijezda vodilja, nas idol, sah, kralj, mat...

:lol:
jebote pa koji mentalni sklop i muzicki ne ukus ti moras imati da slusas galiju i ides na njihov koncert...na stranu ove cetnicke pjesme
E nek si nas prosvijetlila, još da savladamo pisanje negacije ispred imenica i gdje će nam bit kraj. :-)
Altsa

#43 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by Altsa »

jebote pa koji mentalni sklop i muzicki neukus ti moras imati da slusas galiju i ides na njihov koncert...na stranu ove cetnicke pjesme
E nek si nas prosvijetlila, još da savladamo pisanje negacije ispred imenica i gdje će nam bit kraj. :-)

jao izvini na ne gaciji :-) lijepo se provedi na koncertu :dance:
Last edited by Altsa on 24/05/2011 14:44, edited 1 time in total.
karanana

#44 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by karanana »

meni nije jasna ni ona tema o aci pejovicu. jeli napadan zato sto je chetnik ili zbog njegovog stila muzike? ili i zbog jednog i zbog drugog?
diktatura. da ne kazem sherijat.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#45 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by corolla02 »

ne znam narode, al meni galija uvijek odron bila sa ex-yu scene :)
Šef

#46 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by Šef »

Analiza:

Mi se nikad nismo upoznali---- jugoslovenski narodi
ali smo se brzo zavoleli-----------------živa istina
jedno drugom nikad nismo dali------ nikad nismo uvažavali potrebe onih drugih
koliko smo zeleli i hteli-------------- sve smo mogli mi da je duži bio dan

Velike smo zapalili vatre------------- puno se krvili kroz istoriju, historiju, povijest ali i puno htjeli, puno plemenitih ideja je bilo
nas je plamen uvek bio prvi---------- Tesla, Gavrilo
oko vatre razapeli satre---------------- balkanska plemena, država nastala iz borbe, bukvalno na vatri i zgarištu
da pijemo rakije i krvi---------------------Balkan, piju, vesele se i ubijaju se s vremena na vrijeme

S medvedima bili smo u rodu---------------- homo balkanikusi
koza nam je omiljena roba-------------------- -II- -II-
nasa pesma ne voli slobodu--------------- vazda robovi bili
nasa pesma dolazi iz groba---------------- slava mrtvima ali se pokazalo da se politika uglavnom zasniva na teoriji žrtve, Boj na Kosovu, Jasenovac, Jama- Ivan Goran Kovačić pa do današnjih dana

Ref.
Na Drini cuprija
a na Savi splavovi-----------povezati se pa kako god jer
stari smo ti i ja
vukovi i lavovi------------ da bi opstao i preživio na ovim prostorima moraš biti vuk i boriti se kao lav

Volio bih da čujem još neko objašnjenje.
milicija

#47 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by milicija »

T4h wrote:
Fakat no comment...
Degutantno ovo zvuci. Svako nek slusa sta mu se svidja u to ne ulazim al ovako govoriti, ne ide.
degutantnije je reci da je muzika cetnistvo ?!Nek svako shvata na nacin koji mu odgovara..meni licno nacionalisticki ne stima...pa pometi prvo ispred svojih vrata pa onda druge karakterisi...
Ghost_Rider_XXX

#48 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

corolla02 wrote:ne znam narode, al meni galija uvijek odron bila sa ex-yu scene :)
Ma nije to problem o okusima se ne raspravlja, neko ih voli neko ne, ljudi imaju simpatičnih pjesmuljaka i to je to. Problem je što se kod nas sve mora deklarisati i gledati kroz nacionalističku prizmu.

Lično preferiram Čorbu, frajer je četnik na kvadrat, al' mu je muzika pravo dobra i hladno me zaboli šta on vazi tamo negdje i s kim se druži.

Većina strašnih patriota koje znam lično je bila na koncertu Ace Pejovića i to je ok, ali meni će držati predavanje zbog toga što ću ići na koncert Galije, pun mi ba ove hipokrizije.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#49 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by Pera Trta »

Šef wrote:Analiza:

Velike smo zapalili vatre------------- puno se krvili kroz istoriju, historiju, povijest ali i puno htjeli, puno plemenitih ideja je bilo
oko vatre razapeli satre---------------- balkanska plemena, država nastala iz borbe, bukvalno na vatri i zgarištu
da pijemo rakije i krvi---------------------Balkan, piju, vesele se i ubijaju se s vremena na vrijeme

nasa pesma dolazi iz groba---------------- slava mrtvima ali se pokazalo da se politika uglavnom zasniva na teoriji žrtve, Boj na Kosovu, Jasenovac, Jama- Ivan Goran Kovačić pa do današnjih dana

Ref.
Na Drini cuprija
stari smo ti i ja
vukovi i lavovi------------ da bi opstao i preživio na ovim prostorima moraš biti vuk i boriti se kao lav

Sve si rekao i sve je tako. Sjajno :thumbup:
radostan dan

#50 Re: GALIJA – KONCERT GODINE u Sarajevu, Cinemas Sloga

Post by radostan dan »

Šef wrote:Analiza:

Ref.
Na Drini cuprija
stari smo ti i ja

:thumbup:
Upravo na ovaj način sam i ja shvatio pjesmu, kao samoironiju, opjevavanje vlastite bijede.
Ugred, izdržali su Slobinog narodnog poslanika Miroslava ilića, a ne mogu jednog grbavca iz Niša. :D
Locked