UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
- karanana
#26 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
koji je broj s klase? jeli 63 amg?
jedan je bio ispred moje zgrade prije nekoliko dana, registracija svapska, F, vjerovatno frankfurt. strava je bio, ali moguce je da je bilo i vise od 10 dana otkako sam ga vidio.
jedan je bio ispred moje zgrade prije nekoliko dana, registracija svapska, F, vjerovatno frankfurt. strava je bio, ali moguce je da je bilo i vise od 10 dana otkako sam ga vidio.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#27 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Najbolje bi bilo kad bi mogao naći neke lokalne lopove koji bi te mogli povezati s kolegama u Lukavici. Kako naći takve, ne znam, ali sam čuo da su to neki radili kojima su ukradena auta ovdje u Sarajevu.
Ali opet, ti kažeš da je regularno ukraden iz garaže nakon što su uzeli ključeve... dakle, nije im bila potrebna obijačka oprema (koju imaju samo profesionalni lopovi), to je mogao uraditi svako. Uđe u kuću, uzme ključeve i odvuče auto. Tako da možda i nije auto mafija, nego neki sitniji lopovi koji su ga možda parkirali negdje po parkinzima u Sarajevu.
Ne znam... Na glas razmisljam.
Ali opet, ti kažeš da je regularno ukraden iz garaže nakon što su uzeli ključeve... dakle, nije im bila potrebna obijačka oprema (koju imaju samo profesionalni lopovi), to je mogao uraditi svako. Uđe u kuću, uzme ključeve i odvuče auto. Tako da možda i nije auto mafija, nego neki sitniji lopovi koji su ga možda parkirali negdje po parkinzima u Sarajevu.
-
dark_angel2011
#28 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Gdje dodje ta gradacacka da obidjemo ?dark_angel2011 wrote:Hvala respo... ako budes gdje po gradu otvori oci ,mozda se posreci ..imas moj broj samo me cimni...respo wrote:rekoh samo da sam vidio crnog s klasa parkiranu regularno
e sada jeli to taj ili neki drugi ne znam al sta znas mozda su ga bili parkirali tu pa onda sklonili
nikad ne znas al eto ako bude bice mi drago sto sam bar imalo pomogao
- vjesticanametli
#29 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
daj sliku auta da vidimo pa mogu baciti pogled i po dobrinji................
- Entropio
#30 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
To ti je na Otoci, ispod Merkura. Ima Unicredit Bank i Nobil dušeci u njoj.dark_angel2011 wrote:Gdje dodje ta gradacacka da obidjemo ?dark_angel2011 wrote:Hvala respo... ako budes gdje po gradu otvori oci ,mozda se posreci ..imas moj broj samo me cimni...respo wrote:rekoh samo da sam vidio crnog s klasa parkiranu regularno
e sada jeli to taj ili neki drugi ne znam al sta znas mozda su ga bili parkirali tu pa onda sklonili
nikad ne znas al eto ako bude bice mi drago sto sam bar imalo pomogao
-
SundanceKid
#31 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Dosta tesko je to naci... Mom prijatelju su ukrali golfa, i pronasao ga je tako sto se vozo po gradu, preparkiranog kod stadiona Kosevo. Sumnjam sad kad je skuplje auto u pitanju, i zbog nacina na koji je opljackano da ces ga tek tako pronaci negdje preparkiranog. Jbg, to je bas teska kradja, neko ti udje u kucu, uzme kljuceve od auta, pokrade ko zna sta...bez obzira na to sto nisu obijali auto, nego ga kljucevima otvorili, sumnjam da se radi o sitnim lopovima, to je bas kategorija teske kradje...jbg..
Nego, po meni, najbolje je ako imate sliku ili video auta da objavite, ili ako vec imate snimku lopova pustite to, mozda neko prepozna i slicno..pa da ljudi vide, i mozda vam se posreci. Ako imate jos kakvog prijatelja, ili par prijatelja koji znaju sta trazite, sjedite svi u auta, pa se provozajte par sati po gradu na razlicitim lokacijama, od Istocnog Sarajeva, pa i po ovim ociglednim lokacijama, jer to moze bit bas svugdje, bukvalno i nasred ceste. To sam naucio iz primjera tog mog druga. Pa mozda nesto vidite i ugledate....
Onako, to je neko moje razmisljanje...sa srecom drug!
Nego, po meni, najbolje je ako imate sliku ili video auta da objavite, ili ako vec imate snimku lopova pustite to, mozda neko prepozna i slicno..pa da ljudi vide, i mozda vam se posreci. Ako imate jos kakvog prijatelja, ili par prijatelja koji znaju sta trazite, sjedite svi u auta, pa se provozajte par sati po gradu na razlicitim lokacijama, od Istocnog Sarajeva, pa i po ovim ociglednim lokacijama, jer to moze bit bas svugdje, bukvalno i nasred ceste. To sam naucio iz primjera tog mog druga. Pa mozda nesto vidite i ugledate....
Onako, to je neko moje razmisljanje...sa srecom drug!
Last edited by SundanceKid on 21/05/2011 19:13, edited 1 time in total.
- respo
#32 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
od bosmalovog mosta do trolebus okretaljke je gradacacka
-
dark_angel2011
#33 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
vjesticanametli wrote:daj sliku auta da vidimo pa mogu baciti pogled i po dobrinji................
kako se stavlja slika ? ubacit cu
- helpdesk
#34 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=73514dark_angel2011 wrote:vjesticanametli wrote:daj sliku auta da vidimo pa mogu baciti pogled i po dobrinji................
-
dark_angel2011
#35 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Ovako da ti opisem kako se odvijala situacija :Entropio wrote:Najbolje bi bilo kad bi mogao naći neke lokalne lopove koji bi te mogli povezati s kolegama u Lukavici. Kako naći takve, ne znam, ali sam čuo da su to neki radili kojima su ukradena auta ovdje u Sarajevu.
Direktor (vlasnika auta) je dosao kasno s puta iz Hrvatske oko ponoci sa sekretaricom , imao je jos jedno auto koje je parkirao u garazi i isparkirao i dao sekretarici da je ne bi vozio kuci tako kasno ,dao joj je to drugo auto i ostavio je mercedesa napolju nije ga vratio u garazu. Ta njegova sekretarica je znala da uvijek ostavlja kljuceve u bravu, (sve govori da je ona ucestvovala u kradji auta) lopovi su odvalili bravu i ukrali kljuceve i upalili auto i otisli. Preko puta kuce (vlasnika) je bila neka securiti agencija koja je imala neke kamere instalirane i snimili su lopove oko 4h ujutru s njegovim autom (to mu je javio taj komsija koji je vlasnik te agencije) "jarane ukrali su ti auto u pola 4h snimili smo ih " . Posle je dosla poslicija ,kao uzela je kopiju tog snimka i steku od vrata za eventualne otiske prstiju. Navodno je imao na spratu u pantolama jos oko 5ooo Kruna koje takodje fale . Ujutru je dosla ta sekretarica i on sumnja da je ona otisla u sobu i ukrala i to. Jer su bile u pantolama , koje je kao ostavio na golimu sa jos dve -tri pantole... Policija je ispitivala tu sekretaricu ,ali kao nemaju dokaza da je ona to uradila ili ucestvovala....
-
dark_angel2011
#36 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Tablice su : RO GB 644 (pokusat cu da stavim sliku pa da vidite kako izgleda auto)karanana wrote:koji je broj s klase? jeli 63 amg?
Hvala karanana
-
dark_angel2011
#37 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Rekao mi je drug da su najvjerovatnije lopovi iz lukavice.Entropio wrote:Najbolje bi bilo kad bi mogao naći neke lokalne lopove koji bi te mogli povezati s kolegama u Lukavici. Kako naći takve, ne znam, ali sam čuo da su to neki radili kojima su ukradena auta ovdje u Sarajevu.
A isto tako da su htjeli da ga kontaktiraju do sad bi to i uradili , s tim da su bile vizit kartice svugdje po autu ..imali su i kontakt telefon . Mi njih ne mozemo kontaktirati jer ne znamo kako. Platicemo i lopovima koji nadju te lopove ,nije bitno samo da se vrati auto
- Entropio
#38 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Pa oni ukradu auto da bi nazvali vlasnika i tražili otkupninu. A budući da njega nisu zvali, onda možda i nisu ti ljudi ukrali auto, nego neko "sitan".dark_angel2011 wrote:Rekao mi je drug da su najvjerovatnije lopovi iz lukavice.Entropio wrote:Najbolje bi bilo kad bi mogao naći neke lokalne lopove koji bi te mogli povezati s kolegama u Lukavici. Kako naći takve, ne znam, ali sam čuo da su to neki radili kojima su ukradena auta ovdje u Sarajevu.
A isto tako da su htjeli da ga kontaktiraju do sad bi to i uradili , s tim da su bile vizit kartice svugdje po autu ..imali su i kontakt telefon . Mi njih ne mozemo kontaktirati jer ne znamo kako. Platicemo i lopovima koji nadju te lopove ,nije bitno samo da se vrati auto
- helpdesk
#39 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Ne zovu ako je narudžba iz vana. Možda je tvoj direktor 'nešto' i prenio autom, a da nije znao. Dileri znaju i to raditi. Ma milion je mogućih scenarija. Da li je osigurano auto?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#40 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Pa nisu mu valjda sve to obili dok je spavao
Covjek stranac dodje ovamo i prvu noc mu maznu auto, a maznu tako sto mu obiju kucu. Ja mislim da tu nikakva automafija nije ukljucena, nego drugi profesionalni lopovi kojima je neko dao dobre informacije
Covjek stranac dodje ovamo i prvu noc mu maznu auto, a maznu tako sto mu obiju kucu. Ja mislim da tu nikakva automafija nije ukljucena, nego drugi profesionalni lopovi kojima je neko dao dobre informacije
- Entropio
#41 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
I ja isto mislim.Admir_1984 wrote:Pa nisu mu valjda sve to obili dok je spavao![]()
- casper_
#42 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
meni nikao nije jasno zasto si ti toliku frku digao da spasiš šefov mercedes a šef se neoglašava.
šta te briga? on ima para , on će kupiti drugi ...nedaj se da te iskorištavaju bogati budžovani
šta te briga? on ima para , on će kupiti drugi ...nedaj se da te iskorištavaju bogati budžovani
-
dark_angel2011
#43 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
helpdesk wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=73514dark_angel2011 wrote:vjesticanametli wrote:daj sliku auta da vidimo pa mogu baciti pogled i po dobrinji................

-
GOLFER
#44 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
pogledaj po šumskim putevima po Trebeviću, tamo ces naći neko i nečije auto 100%, ali hoceš li mercedesa...
ne znam.
ne znam.
-
dark_angel2011
#45 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
ne znam ,mozemo samo da nagadjamo...Entropio wrote:Pa oni ukradu auto da bi nazvali vlasnika i tražili otkupninu. A budući da njega nisu zvali, onda možda i nisu ti ljudi ukrali auto, nego neko "sitan".dark_angel2011 wrote:Rekao mi je drug da su najvjerovatnije lopovi iz lukavice.Entropio wrote:Najbolje bi bilo kad bi mogao naći neke lokalne lopove koji bi te mogli povezati s kolegama u Lukavici. Kako naći takve, ne znam, ali sam čuo da su to neki radili kojima su ukradena auta ovdje u Sarajevu.
-
dark_angel2011
#46 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
casper_ wrote:meni nikao nije jasno zasto si ti toliku frku digao da spasiš šefov mercedes a šef se neoglašava.
Zao mi ga , hocu da mu pomognem ,nema nikog osim mene u Bosni.
-
Spajz
#47 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Fino ti njemu reci da on sljedecu mecku kasko osigura pa neces imati potrebe da se brines za "sefovog"...
- casper_
#48 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
taj tvoj sef mi je sumniv, al eto...dark_angel2011 wrote:casper_ wrote:meni nikao nije jasno zasto si ti toliku frku digao da spasiš šefov mercedes a šef se neoglašava.
Zao mi ga , hocu da mu pomognem ,nema nikog osim mene u Bosni.
Last edited by casper_ on 21/05/2011 22:19, edited 1 time in total.
-
taki
#49 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Ako nemozete djevojci da pomognete ne lupetajte bezveze....
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#50 Re: UKRADEN NOVI MERCEDES S KLASSA NA ILIDZI
Pa djaba i da je ova bila kasko kada su mu ukrali kljuceve i saobracajnuSpajz wrote:Fino ti njemu reci da on sljedecu mecku kasko osigura pa neces imati potrebe da se brines za "sefovog"...