O plakanju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

AC_grom_DC

#26 Re: O plakanju

Post by AC_grom_DC »

sheilak wrote: (Smijeh je vec nesto drugo. Volim ljude koji se smiju bas onako puno, cak i bez razloga. :-D )
da da....smijeh je IN.
ili kao što reče Emir Kusturica ''Danas, kada ti neko kresne ženu i kada ti kaže da ti je kresnuo ženu da bi bio IN ti mu se na to priopćenje moraš nasmiješiti''

Oooooo....kresn'o si je......cool , cool :)

u ratu u kojem je bilo toliko razloga za plakanje, niti jednu suzu nisam pustio za te 3 godine koliko je trajao.....
1906

#27 Re: O plakanju

Post by 1906 »

sheilak wrote: Ali mene iritiraju tudje, pogotovo kada mi ih neko namece (niti ja volim maltretirati druge svojim emocionalnim ispadima)i kada vidim da im ne vrijede puno. Jer te lake suze koje se prolijevaju na svakom koraku, zapravo nista ne znace ili znace samo kratko ili su vrlo sebicne.

Ne volim jeftinu patetiku i ne zelim da me drugi nerviraju njom, bilo da je musko ili zensko u pitanju.
joj isto

ista sam - pardon :D
Last edited by 1906 on 14/05/2011 18:09, edited 2 times in total.
sheilak

#28 Re: O plakanju

Post by sheilak »

Ne mislim da je to IN, veci da mi je smijeh blizi od plakanja jer mi pruza vece olaksanje.

Dakle, zaplakati da, ali prije od smijeha. :wink:
AC_grom_DC

#29 Re: O plakanju

Post by AC_grom_DC »

sheilak wrote:da mi je smijeh blizi od plakanja jer mi pruza vece olaksanja.
Dakle, zaplakati da, ali prije od smijeha. :wink:

ah, ah...beskrajno ti vjerujem u to.
ima nas još takvih....nekih 7 milijardi :)

ma da....u pravu si.
zavisi od logistike to jeste emocionalnog snabdijevanja i životnih okolnosti, da li će iste čovjeka tjerati na suze ili smijeh...ili će mu život biti mix i jednog i drugog .

u pravu si ti sheilakE ;-)
sheilak

#30 Re: O plakanju

Post by sheilak »

@1906
:-D :thumbup:

@AC_grom_DC
Shvatam sta zelis reci. :)
1906

#31 Re: O plakanju

Post by 1906 »

sheilak wrote:@1906
:-D :thumbup:

@AC_grom_DC
Shvatam sta zelis reci. :)

ja taman izbrisa
al ajde ti znas o cemu se radi :D
bez_ideje

#32 Re: O plakanju

Post by bez_ideje »

U situacija kad "treba" da placem,ne mogu......ja zbog smrti ne znam plakati :-?
U zivotu,vise sam agresivna i bjesna nego emocionalna.........nije da mi se ne place,al me stid plakati !

Placem kad me niko ne vidi....i tad mi ne treba "ozbiljan" razlog......zavrsila mi se serija,nije bilo mog broja cipela,iskocila mi bubuljica....al to opet nisu neke suze tuge,vise ko "ispiranje ociju" :lol: :lol: :lol:

Mogu suze pustiti uvijek ,ako to zelim...imam talenta za manipulatora,al ne radim to nikad.....nekad iz dosade stanem pred ogledalo i gledam koliko mi treba da zaplacem,bez ikakvih tuznih prisjecanja,icega.....samo "snagom volje" :roll: :-)

BIlo je par slucajeva kad sam plakala i iz zalosti,tuge,srece...al to je bas rijetko.....
K'o dijete nisam gotovo niakad plakala.....razbijem se sva,krv lije sa mene....aj stisnem zube,stid me plakat....ne znam sto :?
BJB

#33 Re: O plakanju

Post by BJB »

Meni su obe ruke iskrpili nisam suze pustila razbila ono debelo staklo na vratima i totalno isjekla ruke, al' ako je imalo dirljjiva scena meni suze sam krenu..
Ne placem u javnosti nikad, al' neki dan jesam, al' kao sto rekoh, rastuzili su me..
A kad neko umre, tad ne placem..Zadnji put sam plakala za vrijeme rata, cini mi se da sam poslije njega prestala zaliti za ljudima koji tako odu..
AC_grom_DC

#34 Re: O plakanju

Post by AC_grom_DC »

BJB wrote:Meni su obe ruke iskrpili nisam suze pustila
trebali su ti dati neki orden za hrabrost tj. neplakanje......purpurnu suzu ili nešto sl. :-D
šalim se....
ma ne..ono...gledao sam ljude otkinutih ruku i nogu koji ne plaču ali vrište od bolova....
plače se više zbog ..ono.....stanja duše
BJB

#35 Re: O plakanju

Post by BJB »

Ma tad sam bila dijete, a mama mi drzala ruku jednu pa drugu a doc usivao, bez anestezije..A zamisli kako je kad razbijes debelo staklo i iskasapis ruke totalno..Istina, nisam plakala od straha.
saga

#36 Re: O plakanju

Post by saga »

Ja cesto zaplacem zbog smijeha. Odvalim se smijati nekoj gluposti i suze frcaju, a ja ne mogu prestati :twisted:
Od srece sam jednom zamalo. Kad sam ugledala svoj najdrazi bend na bini :mrgreen: Malo je zafalilo, ali nisam.
Inace i ne placem bas, pa se valjda sve skupi u meni, pa opletem 1-2 puta godisnje pravo. Ne dolazim sebi po 2-3 sata, ali se dobro pobrinem da sam tada sama kuci.
Felidae

#37 Re: O plakanju

Post by Felidae »

ja uglavnom znam nekontrolisano zaplakati iz huje, vjerovatno jer u tom momentu pozelim nekog udaviti, a posto nemogu pocnem valjda plakati.....mrzim samu sebe radi toga

"Poljubi još jednom joj čelo, kojim te sada gleda
ispod kapaka mrtvih: usnom što stid ti je stinu
nevjerstva izmjeri svoja na tom čelu od leda,
i zapamti ih vjerno u svakom svome vinu."

kod mene je drugi roditelj u pitanju, ali svaki put kad procitam ovaj dio oci mi se napune suzama, jer sam dozivjela ovako nesto......
AC_grom_DC

#38 Re: O plakanju

Post by AC_grom_DC »

BJB wrote:Ma tad sam bila dijete, a mama mi drzala ruku jednu pa drugu a doc usivao, bez anestezije..A zamisli kako je kad razbijes debelo staklo i iskasapis ruke totalno..Istina, nisam plakala od straha.
Image

evo ....sa izvjesnim zakašnjenjem....za zasluge i tako to i tome slično i lomljenje stakla (onog debelog ) i za iskazanu hrabrost primi ovu zlatnu suzu :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#39 Re: O plakanju

Post by ladyblue18 »

Kad sam bila mladja to mi je nekako bilo cas posla, zbog raznih gluposti zbog kojih djeca i tinejdzeri placu. :lol:

U sjecanju su mi ostala dva placa, oba puta kada sam izgubila meni vazne osobe, na dva razlicita nacina. I ne bih voljela nikada vise proci kroz tako nesto, ali jasta nego cu proci, bar kada se radi o onom tezem nacinu. :roll:

Danas placem kada mi se zaista nesto stisne i kad skupljam u sebi danima pa onda samo eksplodiram. :oops: i zbog nepravde. :-)

A filmovi, serije, jedna emotivna scena i gotova sam. :skoljka:
Alhemicarkaa

#40 Re: O plakanju

Post by Alhemicarkaa »

Meni je bio vrhunac kad sam zaplakala na All mighty Bruce, gledala sa rajom, svi se smiju, ja placem, oni se sjebali. A meni bio samo PMS :oops: inače nisam cmizdra i rijetko plačem u javnosti, uglavnom u kupatilu :oops:
Felis

#41 Re: O plakanju

Post by Felis »

Ja sam plakao sinoć, preksinoć… plakao sam i noć iza preksinoć. I večeras ću. Bačen sam u utopiju sopstvenog ega, borim se s mislima, tražeći riješenje zamršene enigme. Rat misli i trenje bola... Drhtaji skeptičnog tijela i pesimistične duše koja se uvukla u ironiju neostvarenih snova…

Čudim se da se nisam ugušio u tim sitnim kapljicama suza spuštenih teškom mukom, jer plakati je teško.

Ali, ja nikad neću prestat' plakat'! Volim plakati, jer mi plač donese suze... a suze mi uvijek donesu nove riječi. Riječi stvaraju pjesme, a pjesme ispunjavaju dušu, iscijeđuju bol... bol mi donosi sjećanja, a sjećanja stvaraju osmijeh...
Last edited by Felis on 14/05/2011 19:56, edited 1 time in total.
ema_

#42 Re: O plakanju

Post by ema_ »

Felis wrote:Ja sam plakalo sinoć, preksinoć… plakao sam i noć iza preksinoć. I večeras ću. Bačen sam u utopiju sopstvenog ega, borim se s mislima, tražeći riješenje zamršene enigme. Rat misli i trenje bola... Drhtaji skeptičnog tijela i pesimistične duše koja se uvukla u ironiju neostvarenih snova…

Čudim se da se nisam ugušio u tim sitnim kapljicama suza spuštenih teškom mukom, jer plakati je teško.

Ali, ja nikad neću prestat' plakat'! Volim plakati, jer mi plač donese suze... a suze mi uvijek donesu nove riječi. Riječi stvaraju pjesme, a pjesme ispunjavaju dušu, iscijeđuju bol... bol mi donosi sjećanja, a sjećanja stvaraju osmijeh...

Pazi da ne pretjeraš :-) :roll:
1906

#43 Re: O plakanju

Post by 1906 »

Felis wrote:Ja sam plakalo sinoć, preksinoć… plakao sam i noć iza preksinoć. I večeras ću. Bačen sam u utopiju sopstvenog ega, borim se s mislima, tražeći riješenje zamršene enigme. Rat misli i trenje bola... Drhtaji skeptičnog tijela i pesimistične duše koja se uvukla u ironiju neostvarenih snova…

jel ovo momenta kad odabires sta si :lol: :lol:
potočanka

#44 Re: O plakanju

Post by potočanka »

niko nije znao sakrit' suze ko marina :D

plačem počesto :skoljka:
Felis

#45 Re: O plakanju

Post by Felis »

1906 wrote:
Felis wrote:Ja sam plakao sinoć, preksinoć… plakao sam i noć iza preksinoć. I večeras ću. Bačen sam u utopiju sopstvenog ega, borim se s mislima, tražeći riješenje zamršene enigme. Rat misli i trenje bola... Drhtaji skeptičnog tijela i pesimistične duše koja se uvukla u ironiju neostvarenih snova…

jel ovo momenta kad odabires sta si :lol: :lol:

Ne-ne, tu mi je suza zasmetala dok sam tipkaLo...
Last edited by Felis on 14/05/2011 20:39, edited 2 times in total.
ljubav_aha

#46 Re: O plakanju

Post by ljubav_aha »

tema je odlicna ,jos jedan od dokaza da "nismo jedini/ne" sebi cudni ;-)
bez_ideje wrote:U situacija kad "treba" da placem,ne mogu......ja zbog smrti ne znam plakati :-?
U zivotu,vise sam agresivna i bjesna nego emocionalna.........nije da mi se ne place,al me stid plakati !

Placem kad me niko ne vidi....i tad mi ne treba "ozbiljan" razlog......zavrsila mi se serija,nije bilo mog broja cipela,iskocila mi bubuljica....al to opet nisu neke suze tuge,vise ko "ispiranje ociju" :lol: :lol: :lol:

Mogu suze pustiti uvijek ,ako to zelim...imam talenta za manipulatora,al ne radim to nikad.....nekad iz dosade stanem pred ogledalo i gledam koliko mi treba da zaplacem,bez ikakvih tuznih prisjecanja,icega.....samo "snagom volje" :roll: :-)

BIlo je par slucajeva kad sam plakala i iz zalosti,tuge,srece...al to je bas rijetko.....
K'o dijete nisam gotovo niakad plakala.....razbijem se sva,krv lije sa mene....aj stisnem zube,stid me plakat....ne znam sto :?
plakanje snagom volje sam probala kao klinka :D nevjerovatno,kako je ljudksa svijest manipulatorski orijenitrana,iako je ovdje sustina testiranja vlasitite volje,bez_ideje,nek' nisma jedina

agresivnost i bijes i mene prate,mozda je to nas nacin filtriranja emocija,ventil :-D
Sarajevski_Marlboro

#47 Re: O plakanju

Post by Sarajevski_Marlboro »

"Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, ostaće samo suze." :)
zelenashica

#48 Re: O plakanju

Post by zelenashica »

Sarajevski_Marlboro wrote:"Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, ostaće samo suze." :)
:thumbup:
ljubav_aha

#49 Re: O plakanju

Post by ljubav_aha »

Zlata M. wrote:
trcicu trceci wrote:ne mogu da placem, nekad bi volio jer kontam bice mi lakse, ali djaba ne moze :run:
Moras vjezbati ! Vjezba ti je sve ! :D

Sad ozbiljno : ja se nikad ne mogu rasplakati u datom momentu. :-) Moze biti ne znam ni ja sta ... moze oko mene plakati stotinu ljudi - nista.... i onda gledam the lion king ili bilo koji dirljiv crtani i ... sklanjaj se ko moze ! :D :-) (ridam! :mrgreen: )
ima nas jos :)
ljubav_aha

#50 Re: O plakanju

Post by ljubav_aha »

sheilak wrote:Meni i kad suze pocnu navirati, ja stisnem zube ili sebi nanesem na neki drugi nacin bol da bih prestala plakati. Ne placem cak ni pred mamom, a najgore mi je kada prisustvujem necem potresnom ili gledam neki tuzan film. Tada suze same teku niz obraze, a ja se ljutim na samu sebe. Kao dijete sam recimo znala plakati kada bih pomislila da ce se nesto desiti onima koje volim, ali i tada potajno, da me niko ne vidi.

Ne volim ni suze na rastancima, sastancima, ni suze radosnice ni suze tuge. Mada ove zadnje mogu nekako oprostiti i sebi i drugima. :-D

Nemojte me pogresno shvatiti, znam kako emocije mogu biti strasne, teske, intenzivne. Mogu gusiti, opsjedati, bez obzira da li je u pitanju sreca ili tuga. Ali mene iritiraju tudje, pogotovo kada mi ih neko namece (niti ja volim maltretirati druge svojim emocionalnim ispadima)i kada vidim da im ne vrijede puno. Jer te lake suze koje se prolijevaju na svakom koraku, zapravo nista ne znace ili znace samo kratko ili su vrlo sebicne.

Ne volim jeftinu patetiku i ne zelim da me drugi nerviraju njom, bilo da je musko ili zensko u pitanju.

(Smijeh je vec nesto drugo. Volim ljude koji se smiju bas onako puno, cak i bez razloga. :-D )
predivan post :thumbup:
Post Reply