Obuca za dugo stajanje

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zamzija

#26 Re: Obuca za dugo stajanje

Post by zamzija »

meni su starke zakon za hodanje, vožnju, stajanje - sve! :)
Mrs.Zurbrigen

#27 Re: Obuca za dugo stajanje

Post by Mrs.Zurbrigen »

jel valjaju one mbt cipele za dugo stajanje? mislim jest da su ruzne, ali cini mi se da bi mogle biti udobne...
zamzija

#28 Re: Obuca za dugo stajanje

Post by zamzija »

treba pitati neku medicinsku sestru ili doktora, treba biti u operacijskoj dvorani satima...
padoše mi na pamet one anatomske klompe, nemam pojma koliko je to korisno :)
ladyada

#29 Re: Obuca za dugo stajanje

Post by ladyada »

meni su ove preporucili i jako sam zadovoljna .......
Image
alica.k

#30 Re: Obuca za dugo stajanje

Post by alica.k »

pa ja se nadam da nije mislila da stoji ukocena 8 sati :)
Alkos

#31 Re: Obuca za dugo stajanje

Post by Alkos »

kiki-miki wrote:Ako je u pitanju samo stajanja,bez ikakvih drugih kretanja,tokom 8 sati tu ti ne može ništa pomoći ono baš 100%.
Zato što je pritisak tokom stajanja konstantan i to pritisak čitave težine tijela.Još ako si teži .... :roll:

Ali nije baš toliko kritično.Važno je da je obuća udobna,da je pritisak ravnomjerno raspoređen na cijelo stopalo.
Imaju sad i ulošci anatomski koji se prave posebno za svako stopalo,na osnovu nekog kompjuterskog programa.
Prave se koliko znam od silikonskog gela.Može se napraviti na par mjesta u gradu,koštaju oko 130 km (nisam sigurna) i možeš ih koristiti za svu obuću.

Ono što je još važno je da je đon debeo i mekan,cipela također mora biti savitljiva.

Eto nadam se da vam je pomoglo,ne samo za osobe koje moraju dugo stajati.A zadržavanje jednog položaja satima nije preporučljivo,zato se krećite pa makar i po korak dva u stranu ili naprijed nazad.
Hvala ti puno!
Mozes li mi jos samo reci gdje se imaju kupiti/naruciti ti posebni anatomski, kompjuterski uloscii? :mrgreen:

Naravno da se ne radi o stajanju 8h na jednom mjestu, ne radim ko kip :D
Post Reply