Drug, ni je ni kupovina auta koja su kupljena nova u BiH rjesenje, jer ga nase gorivo i ceste uniste puno vise nego auto vani.Arslan_11 wrote:Stvarno je kupovina auta kod ovih nasih preprodavaca zajebancija teska i rijetko kojem se moze vjerovati. Zato ih i treba izbjegavati. Srecom, sada se sve vise pojavljuje polovnih vozila koja su kupljena u BiH gdje se moze naci fin autic za malo vise para.Prije par godina se dogovorim sa tipom, koji drzi autokucu na dobrinji, da auto pregledamo u ovlastenom servisu i ako bude sve ok ja ga kupujem 100%. Zakazem termin, kroz citav grad prodjem da dodjem do bunje i on me izradi, pa ni da nazove, fol zaboravio. Zato sam sada kupio auto koje je preslo 250.000 ali znam da je toliko preslo i da je odrzavano, pa sta bude.
Tapatalk
Ja nisam spominjao imena, kad vec spominjes Kramar, na dobrom si tragu ali ne sasvim.condy wrote: Dobro si zapazio da su cijene iste i vani i ovdje, čak da su ovdje i povoljnije, nego vani na istoj kilometraži i istom godištu. To je zbog toga, što dileri tj. prevaranti kupuju udarena vozila pa ih ovdje krpe i uvaljivaju ljudima. Drugi smanjuju drastično kilometražu i na taj način obmanjuju kupce. Treći koji imaju veći biznis poput Kramara, to rade mudrije. Nikad nećeš saznati pojedinosti ko je vozio vozilo ili koliko ih je vozilo to vozilo, odnosno koliko je vlasnika imao već. Oni kupuju vozila sa lizinga i to službena vozila, koja su dosta više potrošena i time znatno jeftinija vani od istih tih vozila koja se voze u privatnoj režiji. S tim da ih Kramar prodaje po cijeni vozila koja su bila u privatnoj režiji i time zarađuju ekstra profit, a prodano vozilo sigurno ne vrijedi tih para. Ne kažem da je ono loše, ali ne vrijedi tih para. Recimo, nedavno je on imao Audi A4 S line 2.0 tdi, na satu preko 160kkm, star oko četri godine. On je prelazio godišnje preko 40kkm. Njegova cijena je bila preko 35kKM. Isto toliko on košta, možda i jeftinije u Njemačkoj. Zaključak je jednostavan, to je bilo službeno vozilo, koje on prodaje kao što ga prodaje prvi vlasnik u Njemačkoj. Ta dva vozila imaju samo istu oznaku. Ne kažem da je njegov loš, ali službeno vozilo pa da ga vozi i Njemac, nije čuvano vozilo.
Sluzbeno vozilo ne mora biti da ga je handrio i kurta i murta, moze biti da ga je cijelo vrijeme koristio jedan covjek. I opet i da ga je vozilo vise njih ne handre ih ni izbliza ko nasa sluzbena.
Problem je sto sluzbena auta predju puno vise od 40 k godisnji kao u primjeru tog Audija. Tako da je taj Audi garant presao preko 300 k, pa je vracen. Zarada je toliko velika (pogledaj primjer iz mog zadnjeg posta), da mu se isplati promijeniti sve sto ne valja, usminkati auto totalno, tako da moze dati garanciju 6 mjeseci, a da opet zaradi.
Ne bih da se grijesim i da upirem prstom na Kramar, ionako ovakve optuzbe su neosnovane, moja prica je generalno za auto-kuce. Poenta je da niko nije budala, u Njemackoj su cijene iste ili vece nego kod nas, a neko da uvodi iz Njemacke i prodaje ovdje, gdje je tu racunica...