Tužba radi isplate duga ERONETU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kockica_kockica

#26 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by kockica_kockica »

Ja ne mogu da vjerujem da potpisuju ljudi te ugovore na godinu dvije i da time sto im je telefon pao u vodu, ne koriste broj i slicno obaveza placanja mjesecne pretplate po njima prestaje. I onda se ibrete kako im je dosla tuzba, a nisu broj odjavili, ugovor raskinuli....

Pa ljudi moji Ugovor koji potpisete da bi prestao vaziti trebate ga raskinuti... Ako nakon 12 mjeseci ne raskinete ugovor koliko on vrijedi, ugovor se automatski produzava i to Vam svima sigurno pise u ugovoru koji ste potpisali a niste ni procitali...
nikimostar

#27 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by nikimostar »

ja nisam debil i sve znam,trazila sam savjet sta uraditi da se to rijesi,a ne moralno pametovanje,za to imam mamu
kockica_kockica

#28 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by kockica_kockica »

Nemas potrebe biti ljuta na mene... Nisam ti mama niti zelim biti... Samo sam konstatirala da od 2010. do 2012. su dvije godine, i da bez obzira sto je telefon pao u vodu i ne radi tvoja obaeza bila placanje racuna za pretplatu...

Otidji u Eronet i s njima se dogovori (jeli to dogovor koji zelis cuti?)

Ne...

Trebas otici u Sud i traziti da ti dugovanje podijele na 5-6-7-12 rata ... I onda taj svoj dug otplatiti... A u Eronet trebas otici da vidis do kad ti je taj Ugovor i njega raskinuti jer postoji mogucnost da ti je jos uvijek aktivan...
amko76

#29 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by amko76 »

Napiši u odgovoru na tužbu da ti je telefon upao u vodu i da je zbog toga tužbeni zahtjev tužitelja neosnovan, i predloži da ga sud odbije kao istog.

:D
nikimostar

#30 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by nikimostar »

Rijesila sam vec,nazvala advokata,napisali odgovor na tuzbu i bit ce rijesena stvar,nista strasno :-D
Korisničkoime

#31 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Korisničkoime »

sarajev_o wrote:
JThomas wrote:pa brate, čitajte stvari prije nego što potpišete, to je sve što mogu reći.

kontaktiraj ih i traži da ti obračunaju i kamate i sudske troškove da sve odjednom platiš (ako je iznos ispod 1000 km, taksa na tužbu koju su oni morali platiti je 5% od vrijednosti glavnice duga) i kad platiš, onda neka povuku tužbu, i njima i tebi se više isplati tako da ne ide i taksa na presudu. a odgovor na tužbu svakako daj, bilo kakav, da ti ne bi donijeli presudu zbog propuštanja.
Uh i meni je doslo ovo,sta da radim.Uglavnom ja sam pokusao da da raskinem nisu mi dali.Razlog je bio sto su mi obecali bruku stvari koje kasnije nisam dobio.Potpisah ko kreten pravi.Eh posto nisam u mogucnosti da platim 250 km sta da radim?MIslio sam otici do centrale da trazim da mi salju normlano racune jer sam ih tako placao nekih pola godine.
Brinem se :sad:
Imaš li ti ikakve imovine na sebi, bankovni računi, pokretne stvari, radiš li ako da jesi li prijavljen, živiš li u svojoj kući stanu ili si sa roditeljima bratom. Hajd malo se možda možemo zezati sa EROM :wink: .
Korisničkoime

#32 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Korisničkoime »

nikimostar wrote:Rijesila sam vec,nazvala advokata,napisali odgovor na tuzbu i bit ce rijesena stvar,nista strasno :-D
Ne bih baš rekao da je tako ali u svakom slučaju sretno. Da li ti je možda advokat rekao kako će to sve biti riješeno.
Jer pazi to što je isti pao u vodu i pokvario se nije njihova krivnja a ti tj. tvoj muž je bio pretpostavljam pasivan i nije možda iste ni obavijestio o tome pa onda postoji li nešto u ugovoru što bi ukazalo na rješavanje ovakvih situacija kao tvoje i sl.
Korisničkoime

#33 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Korisničkoime »

Volio bi ako nekome nije mrsko da jedan primjer tog ugovora nekako postavio ovdje, olakšalo bi stvar znatno, naravno bez svojih ličnih podataka.
nikimostar

#34 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by nikimostar »

Korisničkoime wrote:
nikimostar wrote:Rijesila sam vec,nazvala advokata,napisali odgovor na tuzbu i bit ce rijesena stvar,nista strasno :-D
Ne bih baš rekao da je tako ali u svakom slučaju sretno. Da li ti je možda advokat rekao kako će to sve biti riješeno.
Jer pazi to što je isti pao u vodu i pokvario se nije njihova krivnja a ti tj. tvoj muž je bio pretpostavljam pasivan i nije možda iste ni obavijestio o tome pa onda postoji li nešto u ugovoru što bi ukazalo na rješavanje ovakvih situacija kao tvoje i sl.
Bit ce rijeseno tako sto cu ja platiti,ja ne bjezim od toga,nego nisam prije imala iskustva s ovim,samo sam trazila od suda da platim u vise rata,ali on kaze da to nece biti problem :)
marokanac

#35 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by marokanac »

Dok je ovaca biće i vune, tako da mi nije ni malo žao onih koji nasjedaju na tu vrstu prevare. I mene su pokušali nekoliko puta zaustaviti na tim štandovima Eroneta da mi prezentiraju svoju ponudu al ja samo odgovorim da sam pretplatnik bhtelecoma i da sam prezadovoljan, te se priča na tom završi. Jednom je jedan balavac bio tolko naporan i na momente agresivan prema prolaznicima sa tog štanda da se svađao sa narodom koji ne želi pristati na njihovu prevaru. Momenat me dijelio da ga sastavim sa asfaltom al činjenica da je supruga i dijete mi bilo sa mnom me odvratilo od toga :D
Skyfox

#36 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Skyfox »

mene su isto navukli pricom, te ovo te ono... Taman sam trzio novi broj i novi telefon i kontam hajde ugodno s korisnim. Nakon potpisivanja ugovora telefon je trebao stici nakon par dana ali ustvari dobio sam ga tek nakon vise od mjesec dana i to pogresan model. E onda su usljedile peripetije i svade da sam na kraju dosao do njihovog generalnog za BiH. Covijek se izvinuo poslao paket nekih dzidza midja i ono sto me sljedovalo po ugovoru.
Nakon toga evo vec 2g sve ok. Koliko potrosim toliko uplatim. Da ne ureknem ;-) al nedobog ponovnog okrsaja s njima :evil:
nikimostar

#37 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by nikimostar »

Ma ovdje se nije radilo o navlacenju ili prevari,sve je bilo po propisu,muz uzeo tel,koristio ga,slucajno se pokvario,dobio sluzbeni tel i to jednostavno zanemario,znao je da mora kad tad platiti,i sad je dosao taj momenat,izmirit ce to u vise rata i gotova stvar.Nasa krivica 100 %
Fudo Bosna

#38 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Fudo Bosna »

Pisao vec na topicu pravo i tehnologija. Tuze me ovi "uhljupi" od 2014, da sam navodno "potpisao" ugovor 2010, a nikada nisam sa njima ni potpisao niti koristio njihove usluge, ili je to neki skolarac falsifikovao da dobije mobitel, ili ne znam sta...

Oni me tuzili vec 2011, ali ja saznao tek 2014 kada sam dobio presudu , "Zbog propustanja", ranije mi nije doslo jer je ovaj/ova, koji je falsifikovao, dao pogresnu adresu, ocito nije znao tacne podatke o meni...

Sta da radim , to je od nekih pocetnih 100 sada sa kamatama mozda i do hiljadu doguralo, ni potpisao, ni koristio , nikad nisam bio niciji pretplatnik, ( osim BH Telecoma)?

Evo spor vec cetvrta godina, na osnovnom sudu...
stari lisac

#39 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by stari lisac »

Fudo Bosna wrote:Pisao vec na topicu pravo i tehnologija. Tuze me ovi "uhljupi" od 2014, da sam navodno "potpisao" ugovor 2010, a nikada nisam sa njima ni potpisao niti koristio njihove usluge, ili je to neki skolarac falsifikovao da dobije mobitel, ili ne znam sta...

Oni me tuzili vec 2011, ali ja saznao tek 2014 kada sam dobio presudu , "Zbog propustanja", ranije mi nije doslo jer je ovaj/ova, koji je falsifikovao, dao pogresnu adresu, ocito nije znao tacne podatke o meni...

Sta da radim , to je od nekih pocetnih 100 sada sa kamatama mozda i do hiljadu doguralo, ni potpisao, ni koristio , nikad nisam bio niciji pretplatnik, ( osim BH Telecoma)?

Ako je koristena kartica sa telefona neka uprate pozive i pozovu na saslusanje neke sa kojima ima najcesce price.Oni ce reci ko ih je zvao.
A zar se mogao bez licne karte tek tako potpisivat ugovor?Ako jeste to je propust eroneta a ne tebe jer logicno da mozes reci onda svacije ime prezime i adresu.Na to ih uzmi.
Fudo Bosna

#40 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Fudo Bosna »

stari lisac wrote:
Fudo Bosna wrote:Pisao vec na topicu pravo i tehnologija. Tuze me ovi "uhljupi" od 2014, da sam navodno "potpisao" ugovor 2010, a nikada nisam sa njima ni potpisao niti koristio njihove usluge, ili je to neki skolarac falsifikovao da dobije mobitel, ili ne znam sta...

Ako je koristena kartica sa telefona neka uprate pozive i pozovu na saslusanje neke sa kojima ima najcesce price.Oni ce reci ko ih je zvao.
A zar se mogao bez licne karte tek tako potpisivat ugovor?Ako jeste to je propust eroneta a ne tebe jer logicno da mozes reci onda svacije ime prezime i adresu.Na to ih uzmi.

Nemam pojma da li je taj/ta, vjerovatno skolarac uopste ista prezentovao tom ulicnom volonteru od dokumenata ?

Ja sam koliko se sjecam, bas te godine izgubio dokumenta, moguce da je to ovom uhljupu od uposlenika i pokazano, a ovaj naravno nije ni pogledao u sliku i sto je meni godina mozda duplo ili troduplo, vise, od osobe koja se predstavlja kao "ja", e sad ja da nadjem neciju licnu ili vozacku ne bih ni u sali otisao i pokusao da potpisem ugovor , jer sta je sa slikom/fotografijom, nedavno sam sa bh telekomom produzio, sluznenica je barem tri puta okrenula licnu , pogledala me, pa dala da pogledam ugovor , pa adresu probjerila, ovdje je i moja adresa, "nidje veze", znaci ni adresa nije moja nego neka gdje nikad nisam stanovao? (Meni je obicni reva u tramvaju , znao da pola minute pihli na sliku u iskaznici i trazi licnu, da provjeri jesam li ja taj), a ovaj potpisuje pretplatnicki ma 24 mjeseca i ne pogleda te, valjda zato sto to i Eronetu pase, neka se mi "levati" , branimo na sudu?

Znaci , ne znam da li je ista taj pokazao od dokumenata, a ako jeste to je jos veci belaj , jer znaci da mozes sa svakom licnom, vozackom ili slicno koju nadjes ili je sam falsifikujes , i slicne gluposti , bez da ce te volonter Eroneta i pogledati potpisati ugovor ?

Meni je ta ideja o listingu najbolja, mada znam da se sud na to vrlo tesko odlucuje, jer to spada u privatnost, treba specijalni sudski nalog, a ovo je po pravnim mjerilima mala cifra, i ovo nije nesto sto ima obiljezja nekog krupnijeg prekrsaja odnosno krivicnog djela, tu je u pitanju , za mene velikih mozda, sa kamatama oko 1000 km, ali je to u pravnom sporu, njima sitno.

Razmisljao sam i o vjestacenju , grafoloskom potpisa, ali mislim da to upravo Eronetu ne odgovara, a moze li ih sud prisiliti da pokazu ugovor i da se uradi vjestacenje, ne znam...

Citao sam tako nedavno da su liku iz Banja Luke a zivi godinama u SAD, pripisali da je od eroneta "kupio" mob i kao nabio pretplatom, nekoliko hiljada km razgovora, covjek na sudu izjavio da ne zivi uopce u BIH, a ovi lopovi iz Eroneta mu rekli, pa vi ste to kupili, kada ste to 1 godisnje boravili 15 tak dana, uglavnom, covjek se jedva odbranio da ne plati ... :(
Last edited by Fudo Bosna on 15/11/2018 10:42, edited 1 time in total.
DaffyDuck

#41 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by DaffyDuck »

Fudo Bosna wrote:
stari lisac wrote:

Nemam pojma da li je taj/ta, vjerovatno skolarac uopste ista prezentovao od dokumenata , ja sam te godine izgubio dokumenta, moguce da je to pokazano, e sad ja da nadjem neciju licnu ili vozacku ne bih ni u sali otisao i potpisao ugovor , jer sta je sa slikom, nedavno sam sa bh telekomom produzio, sluznenica je barem tri puta okrenula licnu , pogledala me, pa dala da pogledam ugovor , pa adresu probjerila, ovdje je i moja adresa, "nidje veze"?

Znaci , ne znam da li je ista taj pokazao od dokumenata, a ako jeste to je jos veci belaj , jer znaci da mozes sa svakom licnom, vozackom ili slicno koju nadjes ili je sam falsifikujes , i slicne gluposti , bez da ce te volonter Eroneta i pogledati potpisati ugovor ?

Meni je ta ideja o listingu najbolja, mada znam da se sud na to vrlo tesko odlucuje, jer to spada u privatnost, treba specijalni sudski nalog, a ovo je po pravnim mjerilima mala cifra, i ovo nije nesto sto ima obiljezja nekog krupnijeg prekrsaja odnosno krivicnog djela, tu je u pitanju , za mene velikih mozda, sa kamatama oko 1000 km, ali je to u pravnom sporu, njima sitno.

Razmisljao sam i o vjestacenju , grafoloskom potpisa, ali mislim da to upravo Eronetu ne odgovara, a moze li ih sud prisiliti da pokazu ugovor i da se uradi vjestacenje, ne znam...

Citao sam tako nedavno da su liku iz Banja Luke a zivi godinama u SAD, pripisali da je od eroneta "kupio" mob i kao nabio pretplatom, nekoliko hiljada km razgovora, covjek na sudu izjavio da ne zivi uopce u BIH, a ovi lopovi iz Eroneta mu rekli, pa vi ste to kupili, kada ste to 1 godisnje boravili 15 tak dana, uglavnom, covjek se jedva odbranio da ne plati ... :(
Da li si tada prijavio policiji gubitak dokumenata? Ako jesi, pisi zalbu.
Druga stvar, ne znam kako ali trazi u sudu na uvid ko i kad je preuzimao dopise suda u tvoje ime.
Tebi ako treba, ti placas grafologa. Ako nisi ti, plati grafologa i zavrsi s tim. Onda tuzi Eronet za takve propuste.
Fudo Bosna

#42 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Fudo Bosna »

DaffyDuck wrote:
Fudo Bosna wrote:
stari lisac wrote:

Nemam pojma da li je taj/ta, vjerovatno skolarac uopste ista prezentovao od dokumenata , ja sam te godine izgubio dokumenta, moguce da je to pokazano, e sad ja da nadjem neciju licnu ili vozacku ne bih ni u sali otisao i potpisao ugovor , jer sta je sa slikom, nedavno sam sa bh telekomom produzio, sluznenica je barem tri puta okrenula licnu , pogledala me, pa dala da pogledam ugovor , pa adresu probjerila, ovdje je i moja adresa, "nidje veze"?

Da li si tada prijavio policiji gubitak dokumenata? Ako jesi, pisi zalbu.
Druga stvar, ne znam kako ali trazi u sudu na uvid ko i kad je preuzimao dopise suda u tvoje ime.
Tebi ako treba, ti placas grafologa. Ako nisi ti, plati grafologa i zavrsi s tim. Onda tuzi Eronet za takve propuste.

Imam, rjesenje od MUP a, ponistio sam bio licnu, ali ne znam je li se tacno datum poklapa, jer mi ova "legalna banda" nije nikada ni prezentovala ugovor i ne znam tacan datum...

Mislim da im niko to od suda nije ni preuzimao, ja sam dobio prvi put 2014, a oni me tuzili 2011, jer je i adresa bila fiktivna/ pogresna, Bog zna ima li uopce iko da zivi na toj adresi , vjetovatno je taj ovu sarajevsku ulicu i broj bubno iz glave, pa sud slao a ono se vracalo?

I ne znam , glupo mi da ja ganjam , pogotovu da ja placam, kao tuzeni, grafologa, meni bi kao pravnom laiku bilo logicnije da tuzitelj dokazuje da je to "moj" , potpis...
stari lisac

#43 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by stari lisac »

Pa odes fino gdje si prijavio gubitak licne,moraju imat evidentiran datum prijave,nek ti dadnu napismeno,ako je telefon nakon toga uzet samo pokazes papir na sudu taj i zdravo.Uz to se pozoves na listing poziva kao argument neka provjere.
Fudo Bosna

#44 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Fudo Bosna »

stari lisac wrote:Pa odes fino gdje si prijavio gubitak licne,moraju imat evidentiran datum prijave,nek ti dadnu napismeno,ako je telefon nakon toga uzet samo pokazes papir na sudu taj i zdravo.

Ja to imam, rjesenje o ponistenju od MUP a.
Ali ne znam kada su ovi pravili ugovor pola godine prije ili
tada ili tri mjeseca kasnije, mozda im ta osoba nije ni pokazala licnu uopste, mozda samo nesto fiktivno napravio i pokazao, to je bio premet opste zezancije to sam saznao da su raja iz gimnazija i drugih srednjih to radili pa jedan na racun starog od kolege kupi mob na postpaid ugovor, kazu da ovi , a to su cak mislim u Eronetu , od 2009 do 2014 bili volonteri; Predsjednistvo, Ilidza, Carsija, samo da ugovor i ne pogleda dokument i to sto ovaj sto mu daje lucnu ima 17 a lik sa licne 40/50 kuka?

Znaci imam , samo izvod iz poslovne knjige da od 2010 oni to ganjaju, pa onda kamate svake godine a nema ni datuma kada je ugovor potpisan...

Ja sam odmah , 2014 kada sam dobio tuzbu zbog propustanja odgovorio da nemam veze sa ugovorom i trazio povrat u pocetno stanje tj sve totalno osporio i tek ove godine bilo prvo rociste, i sud dao rjesenje da nema osnova za povrat na pocetak jer sam kao 2014, kao. "uredno" upoznat, a sta sa periodom od 4 godine prije, pa sam, naravno, ulozio zalbu jer i ovo zadnje rjesenje su mi fulili adresu ,upisali, tu sa tuzbe pogresnu fiktivnu na dostavnici, tako da ja nisam trazio licno na sudu da mi uruce, nikad mi ne bi doslo rjesenje, cekam , ono nista sa rocista ne dolazi, pa mi bilo "suhveli"...
Capsicum

#45 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by Capsicum »

Ma nađi kakvog advokata. Teško da ćeš se sam iz ovog ispetljat. A kopiju ugovora moraš moći dobiti na uvid kao tužena strana. A to što su ti poslali presudu zbog propuštanja i to na tu pogrešnu adresu, samo pokazuje kakvo je ovo naše sudstvo. Sve preplaćeni uhljebski amateri.
moonca

#46 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by moonca »

Dva,tri obavljena razgovora sa advokatom ce ga kostati skoro 1000KM.... :roll:
DaffyDuck

#47 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by DaffyDuck »

Ne mora imati advokata, al nek ode u besplatnu pravnu pomoc, raspita se, procita koji zakon. Mada ovdje ti i ne treba zakon, vec da te neko uputi u pravnu praksu kako da podneses zalbu i trazis uvid u dokumentaciju spora. Kako da ponistis uopste tu presudu s obzirom da su slali na pogresnu adresu. Logicno bi bilo su takvi dopisi ne vazeci s obzirom da tebi nije dostavljena nijedna odluka...
stari lisac

#48 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by stari lisac »

Ma taj sve i da je imo licnu morao je neki svoj dokument dati da se uporede podatci.Tako davat telefon na osnovu tuđe licne nn osobi malo je reci da je nevjerovatno.Za takve stvari je morao imati punomoc osobe cija je licna jer danas ni postu bez punoci tuđu ne mozes podici a kamo li sta drugo.Ako se ovo stvarno desilo to je fula eroneta i ja bi njih za ovo tuzio jer su na krajnje neprofesionalan nacin uradili ugovor sa lopovom na stetu nn osobe,osobe cija je licna karta izgubljena.
DaffyDuck

#49 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by DaffyDuck »

Ama kredite su potpisivali na tudja imena sa kopijom licne, a da telefone nisu mogli uzeti.... Moze kod nas sve, sto je jos gore, tesko je u ovakvom sudstvu koje salje pozive i obavijesti na pogresne adrese ista dokazati.
stari lisac

#50 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU

Post by stari lisac »

To za kredite i zirante je druga skroz prica,mada se svaka prevera da dokazat samo je pitanje argumenata i vremena.Ako imas valjan dokaz za nesto ne moze ti niko nista ako nemas onda si gubitnik.
I jos nesto,zar na starim licnim kartama nije bilo mjesto stanovanja?
Post Reply