Pa u čemu je onda fol kupovanja takvih dijelova u ASA-i, kad isti taj dio možeš kupiti za dosta manje novca u bilo kojoj drugoj prodavnici auto dijelovafrngla wrote:znam to, ali je svaki kupljen u ASA-i i na njemu je žig VW-Škoda-Audi, na to sam misliokonkretno filter zraka je unico tešanj
Fiat u BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hakunfuc
#26 Re: Fiat u BiH
-
frngla
#27 Re: Fiat u BiH
fol je u servisnoj i jednostavno vodjenju racuna o svom autu 
- hakunfuc
#28 Re: Fiat u BiH
Kakve veze ima vodjenje računa o svom autu, ako taj Unico filter kupuješ u ASA autu ili bilo gdje drugo, ili npr. Castrol ulje kupljeno u ASA-i ili opet negdje drugo???
Ja tu ne vidim nikakvu razliku u vođenju računa o autu osim cijene tih artikala, koja je u ASA-i dosta veća.
A servisne knjižice se danas tako lako kopiraju, tako da ta tvoja, zbog koje ideš u ASA-u, malo znači kod prodaje auta
Ja tu ne vidim nikakvu razliku u vođenju računa o autu osim cijene tih artikala, koja je u ASA-i dosta veća.
A servisne knjižice se danas tako lako kopiraju, tako da ta tvoja, zbog koje ideš u ASA-u, malo znači kod prodaje auta
-
frngla
#29 Re: Fiat u BiH
isto tako svaki racun posjedujem od 2004-e do sada 
- johntra
#30 Re: Fiat u BiH
posjedujem i ja svaki račun za sva auta koja sam do sada imao....nema veze je li kupljeno u radnji ili ovlaštenom servisu...
-
frngla
#31 Re: Fiat u BiH
Ja bih milju vise dao za auto iste kilometraze sa servisnom i svim radovima iz ovlastenog nego za to tvoje s mahalskim majstorima i dijelovima iz motorexa 
- johntra
#32 Re: Fiat u BiH
dobro...garantujem da je moje auto očuvanije od nekih koji se održavaju u ovlaštenim servisima, a kao što je poznato ni ovlašteni servisi nisu baš na dobrom glasu po pouzdanosti i kvaliteti rada...pogotovo ASA servis, a o drugim ne vrijedi trošiti riječi...bolje imati majstora koji će ti dati uvida u sve što je promijenio na autu i kojeg možeš nadgledati (kao što je moj), nego da čučim iza nekog stakla i bacam grah da li mi je neko stavio dio koji sam kupio...takvih slučajeva je u ASA servisu bilo napretek, uvijek im sa radošću pročitam knjigu žalbi....
i da, ne stavljam dijelove iz Motorexa, gluho i daleko bilo..ima još mnogo kvalitetnijih radnji za dijelove po SA...
na kraju krajeva, svako ima svoje...neko kupuje dijelove po radnjama, a neko daje za iste dijelove više para u ovlaštenim servisima...e sad, ko je tu blesav?
i da, ne stavljam dijelove iz Motorexa, gluho i daleko bilo..ima još mnogo kvalitetnijih radnji za dijelove po SA...
na kraju krajeva, svako ima svoje...neko kupuje dijelove po radnjama, a neko daje za iste dijelove više para u ovlaštenim servisima...e sad, ko je tu blesav?
-
frngla
#33 Re: Fiat u BiH
u asa-i znam ljude tako da i ako ima problema (sto cisto sumnjam) osiguran sam
a to sto se dijelova tice npr. ktk visoko je sio dainese jakne za rossi-a, a tu jaknu nisi mogao kupiti kod nas vec samo za rossi-a je radjena... bila je neka na oko "ista" medjutim na dainese jaknama je bilo tacno receno na 1 cm 3 uboda igle, a na ovoj je moglo biti i vise, a Bgm i manje... nadam se da si skontao o cemu ti pricam
a to sto se dijelova tice npr. ktk visoko je sio dainese jakne za rossi-a, a tu jaknu nisi mogao kupiti kod nas vec samo za rossi-a je radjena... bila je neka na oko "ista" medjutim na dainese jaknama je bilo tacno receno na 1 cm 3 uboda igle, a na ovoj je moglo biti i vise, a Bgm i manje... nadam se da si skontao o cemu ti pricam
- johntra
#34 Re: Fiat u BiH
Hoćeš da kažeš da Unico ili bilo koja druga firma proizvodi kvalitetnije dijelove za ovlaštene servise, dok su za slobodnu prodaju lošiji, te da se ti isti dijelovi ne mogu naći u prodavnicama? hebo renome, bitno je da nas i VW-a gotive...ma daj...
u ulja neću da ulazim, bilo je dosta slučajeva kopiranja i lažiranja istog, ali za ostale dijelove čisto sumnjam...
u ulja neću da ulazim, bilo je dosta slučajeva kopiranja i lažiranja istog, ali za ostale dijelove čisto sumnjam...
-
frngla
#35 Re: Fiat u BiH
sve je tako pocevsi od metlica za brisace pa nadalje
npr bosch metlice u ASA-i su prva ugradnja i kostaju cini mi se 58 KM za fabiu, kupovao bosch po ovim radnjama i malo je reci da se ne mogu porediti
od tada ASA i samo origigi dijelovi, pa makar to i metlice bile... prilikom zamjene, stare dobijes u gepeku 
- johntra
#36 Re: Fiat u BiH
jeste, jeste...sve je tako...
baš će neko riskirati i praviti lošije dijelove za slobodnu prodaju i sebe stavljati na loš glas..jbte, proizvođači autodijelova imaju više zarade na prodaji dijelova radnjama i prodavnicama autodijelova, nego prodaji dijelova ovlaštenim servisima...baš me interesuje po kojoj cijeni ASA kupuje te Bosch brisače, pogotovo kad uzmeš u obzir njihovu cijenu po radnjama...svuda u svijetu nakon prestanka garancije, većina vlasnika se odluči za održavanje u drugim servisima, ne mahalskim, ali jednako kvalitetnim kao ovlašteni koji također mogu opečatiti servisnu knjigu...baš zbog cijene dijelova i cijene sati rada...
ih, koliko puta za službenu Cordobu nisam dobio dijelove nazad u kesi, pa kad kažem šta je ovo, oni mali debili kažu, šef mi rekao da bacim...ccc...sreća pa je garancija pa-pa...toliko su revnosni u radu, da jedva čekaju da ti istekne garancija, pa ti nude razne talove kod svoje kuće, kako bi ti održavali auto...ne samo u ASA autu, nego u svim servisima....
ih, koliko puta za službenu Cordobu nisam dobio dijelove nazad u kesi, pa kad kažem šta je ovo, oni mali debili kažu, šef mi rekao da bacim...ccc...sreća pa je garancija pa-pa...toliko su revnosni u radu, da jedva čekaju da ti istekne garancija, pa ti nude razne talove kod svoje kuće, kako bi ti održavali auto...ne samo u ASA autu, nego u svim servisima....
-
frngla
#37 Re: Fiat u BiH
ako je skupo 156 KM sa rukama za zamjenu ulja, filtera ulja, filtera zraka, filtera polena i filtera goriva u ASA-i, ja ne znam sta je tebi jeftino 
- johntra
#38 Re: Fiat u BiH
ma joj, pusti mi se tih sezonskih i redovnih održavanja...vidjet ćemo kad bude vrijeme za zamjenu amortizera, lafeta i dijelova podvozja...tad neće biti jeftino... 
-
frngla
#39 Re: Fiat u BiH
diskovi i disk plocice prednje s rukama 207 KM
zadnji diskovi/dobosi i plocice/pakne s rukama 242 KM
amortizeri sa dodatnim dijelovima za zamjenu s rukama 242 KM i zadnji isto toliko
to nisam mijenjao vec znam cijene s letka
selene sam mijenjao 17 KM oba (bez ruku) onda 6 KM svjecica skodina
ustvari nadjem ti racun od dijelova i skeniram ovih ovako sto sam ja mijenjao
amortizeri sa dodatnim dijelovima za zamjenu s rukama 242 KM i zadnji isto toliko
to nisam mijenjao vec znam cijene s letka
selene sam mijenjao 17 KM oba (bez ruku) onda 6 KM svjecica skodina
- johntra
#40 Re: Fiat u BiH
a jbga, sve je to ok, ali ne možeš me ubijediti da je ovlašteni servis jeftiniji od drugih kvalitetnih servisa...ne mislim na mahalske lopove... 
- SadaMeHuseine
#41 Re: Fiat u BiH
Ako je skupo 158 KM sa rukama za zamjenu ulja (full synt 5W 40), filtera ulja, filtera zraka, filtera polena i filtera nafte za Renault LAGUNU 2005 godine, onda ne znam zašto je to tako skupo za FABIU...???frngla wrote:ako je skupo 156 KM sa rukama za zamjenu ulja, filtera ulja, filtera zraka, filtera polena i filtera goriva u ASA-i, ja ne znam sta je tebi jeftino
-
frngla
#42 Re: Fiat u BiH
meni nije to skupo hahahaha

i u fabiji je full sintetika
i u fabiji je full sintetika
-
emko1234
#43 Re: Fiat u BiH
covjek je 100% upravu..neki dan pricam s momkom..znaci isti audi ko moj samo 2.7 karavan dizel..frajer presao 69 000 samo mali servisi se sibaju..covjek jos nije imao potrebe da dira kocnice..meni je servis za moje auto koji ide sad na 15k do 170-190km..mozda oni nece uradit nista spektakularno al mi ostaje pecat i garancija da mi se zivo jebe sta ce bit u iducih par godina..zato vrijedi vise dat u ovlastenom petobanku il stoju vise na servis nego da ti ga krpi hamo u garazi s turskim dijelovima..mislim uredu kad imas auto kojem je istekla garancija pa je star 10 godina pa ti se ne isplati al ovi sto imaju nova auta a cigance na servisu bas jedu govna..frngla wrote:diskovi i disk plocice prednje s rukama 207 KM
to nisam mijenjao vec znam cijene s letka![]()
selene sam mijenjao 17 KM oba (bez ruku) onda 6 KM svjecica skodina![]()
- Zvek
#44 Re: Fiat u BiH
Kome je auto u garanciji samo ovlašteni servis, mada ni kasnije zamjena ulja i filtera nije preskupa. Govorim za auta stara 3-4 godine.
Ali isto tako, branike, vjetrobran, far i sl, osima kada je auto u garanciji, ne bih kupovao u ovlaštenom servisu jer ga na ovom programu baš deru.
Kad sam tražio sebi auto, obilazio sam dosta placeva i skoro sva auta imaju promijenjen vjetrobran.
Ali isto tako, branike, vjetrobran, far i sl, osima kada je auto u garanciji, ne bih kupovao u ovlaštenom servisu jer ga na ovom programu baš deru.
Kad sam tražio sebi auto, obilazio sam dosta placeva i skoro sva auta imaju promijenjen vjetrobran.
- Mirzareli
#45 Re: Fiat u BiH
Trebao bih da kupim grande punto auto imam ponude sada vagam izmedju 1,9 jtd(mjt) 88 kw ili 1,3 66 kw(mjt).Auta su istog godista 2006,a i cjene paket opreme identican.S tim da je jtd presao 160.000 a 1,3 mjt 100.000.Jtd je uvezen iz Spanije,dok je mjt 1,3 iz Italije.Sad me interesuje vasa pomoc ,treba da me usmjerite sta,kako i zasto da kupim jedno odnosno drugo. Samo nemom te biti pristrasni kada je u pitanju jedno ili drugo
.Interesuju me vasa stvarna iskustva ako ste imali sa ovom vrstom auta.