Imperativ mira u BiH

Locked
Država

#26 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

JoseMujica wrote:
pa zar nije bilo dosta?

Jeste, dosta je. Ipak, dao sam ovu državu svašta: Imovinu, mladost, najbolje dane svog života, zdravlje (još uvijek se liječim od PTSP-a)... i šta sad? Neko treba da mi kaže da je to sve bilo "onako" i da se ne pika. E neće moći...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27 Re: Imperativ mira u BiH

Post by JoseMujica »

heckler wrote:
JoseMujica wrote:
Mahalac wrote:Jest ali onda ce mo referendumom u cilju zastite nacionalnog interesa odluciti da svi ti pozitivni zakoni ne vaze i da sud ne vazi. Sta dalje slijedi ...zna se.

I nije istina vjecita podvala da Bosnjaci kojima je BH sve sto imaju (a od koje su opet najmanje dobili) podrivaju istu, potkradaju DA ali ne podrivaju. Iskljucivi krivci za sve nazadne tendencije poslije rata u BiH su celnici rs-a, a ostatak ovi malo juznije kad vide da bi se ko moglo sta usicariti.(al to je opet daleko od ovih prvih).
e moj jarane divim se tvom entuzijazmu i čudim neznanju...pročitaj malo izjave srpskih političara krajem 80-tih o Jugi i bošnjačkih o BiH danas...ko da su jedni drugima pisali govore.....ljubav i jednih i drugih prema pomenutim državama se može sažet u jedno = državu volem samo po svojoj mjeri :!:

evo ovo što sam ti podvukao, a ti si sam to napisao, pisao je nekada i Dobrica Ćosić o jadnim, prevarenim i isponižavanim Srbima u Jugoslaviji koji najviše daju a najmanje uzimaju :lol: :lol:

čitaj...čitaj al ne samo i jedino Avaz...radi sebe ni zbog kog drugog ;-) Gora stvar od one kada te neko drugi ograničava jeste samo ona kada sam sebe ograničiš ideološkim slijepilom. Kad te drugi handre imaš ljudski refleks da se boriš i braniš, a kad sam sebe handriš gotov si jer gubiš odbrambene mehanizme

Porediti srbe prije rata i Bosnjake danas moze ili bezobrazan ili lud ili zlonamjeran.
nisam ni prvo ni treće...drugo možda i jesam jer mislim kako mislim a znam da nije popularno....najlakše je kud svi turci tu i mali mujo...a misli li iko o posljedicama?

ali ti uzmi pa čitaj i uporedi, pa zaključi nešto drugo...ako to nisi radio onda šupljiraš bez osnova
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#28 Re: Imperativ mira u BiH

Post by plain vanilla »

Ne znam zasto stalno dovedete pricu na rat :roll:
nellington

#29 Re: Imperativ mira u BiH

Post by nellington »

plain vanilla wrote:Ne znam zasto stalno dovedete pricu na rat :roll:
Pardon, je li ovo kasarna il' zemlja?
Ma tu mora biti još neki put.
Zar se do mira uvek putuje ratom?
gate

#30 Re: Imperativ mira u BiH

Post by gate »

Država wrote:
JoseMujica wrote:
pa zar nije bilo dosta?

Jeste, dosta je. Ipak, dao sam ovu državu svašta: Imovinu, mladost, najbolje dane svog života, zdravlje (još uvijek se liječim od PTSP-a)... i šta sad? Neko treba da mi kaže da je to sve bilo "onako" i da se ne pika. E neće moći...
I nakon svega proživljenog i doživljenog i nakon svih tih posledica koje imaš i nakon svih "rezultatata " rata (jad,bijeda,sirotinja,fukara se obogatila,fukara se vlasti dočepala...) ,ti bi se i dalje "noso" po Đokinom Tornju,Hojti,Treskavici,Vlašiću,kupreškim visoravnima... :-)
asurbanipal

#31 Re: Imperativ mira u BiH

Post by asurbanipal »

JoseMujica wrote:
Mahalac wrote:Jest ali onda ce mo referendumom u cilju zastite nacionalnog interesa odluciti da svi ti pozitivni zakoni ne vaze i da sud ne vazi. Sta dalje slijedi ...zna se.

I nije istina vjecita podvala da Bosnjaci kojima je BH sve sto imaju (a od koje su opet najmanje dobili) podrivaju istu, potkradaju DA ali ne podrivaju. Iskljucivi krivci za sve nazadne tendencije poslije rata u BiH su celnici rs-a, a ostatak ovi malo juznije kad vide da bi se ko moglo sta usicariti.(al to je opet daleko od ovih prvih).
e moj jarane divim se tvom entuzijazmu i čudim neznanju...pročitaj malo izjave srpskih političara krajem 80-tih o Jugi i bošnjačkih o BiH danas...ko da su jedni drugima pisali govore.....ljubav i jednih i drugih prema pomenutim državama se može sažet u jedno = državu volem samo po svojoj mjeri :!:

evo ovo što sam ti podvukao, a ti si sam to napisao, pisao je nekada i Dobrica Ćosić o jadnim, prevarenim i isponižavanim Srbima u Jugoslaviji koji najviše daju a najmanje uzimaju :lol: :lol:

čitaj...čitaj al ne samo i jedino Avaz...radi sebe ni zbog kog drugog ;-) Gora stvar od one kada te neko drugi ograničava jeste samo ona kada sam sebe ograničiš ideološkim slijepilom. Kad te drugi handre imaš ljudski refleks da se boriš i braniš, a kad sam sebe handriš gotov si jer gubiš odbrambene mehanizme
Definiši mi šta je to bošnjački nacionalizam ? Koji su plan, program, strategija, ciljevi tog nacionalizma ? Da li postoji nešto što ti znaš, a drugi ne znaju ? Da li postoji nekakav "Bošnjački Memorandum" ili "Velika Bosna" ? Spominješ državu po mjeri...Državu u kojoj zbog prijetnji gatačkih četnika ne mogu obrađivati svoju zemlju...Državu u kojoj mi i dan danas visi oštrica kame iznad glave...Državu u kojoj je preko 2 miliona ljudi napustilo svoje domove i u koje se mnogi nisu vratili upravo iz razloga koje sam naveo (između ostalih i ekonomskih)...

heckler wrote:Porediti srbe prije rata i Bosnjake danas moze ili bezobrazan ili lud ili zlonamjeran.
:thumbup: :bih:
tbv

#32 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

ignorisite temu, tema je namjerno napravljena da se zakine tema REFERENDUM, tako da se stvarni problemi i prijetnja miru prebace na MZ
JoseMujica

#33 Re: Imperativ mira u BiH

Post by JoseMujica »

Država wrote:
JoseMujica wrote:
pa zar nije bilo dosta?

na istom smo...a nije niko reko da se ne pika jer ne donosi glasove..... samo nam svakim danom rade sve da se tako osjećamo...mi smo letili boreći se za državu dok su hadžije punile džepove....nije BiH po tome unikatna...svugdje je tako samo sirotinja gine.

zato te i pitam : zar ti nije dosta?

Jel misliš da sutra rat počne da bi u rov išli Bakir, Dragan, Hare, Zlaja i Ljubo? Bi moj k.... opet bi tebe i mene u blato uvalili a oni pare okretali.

ja sam se s time pomirio...jednom sam bio preveslan ...ok ..popušio foru....Da dopustim opet? nema šanse ni za kakvu državu svijeta pa evo serbes zovite me luđakom, kretenom ili kako god hoćete.

Neću dopustiti sebi luksuz da mi seoske varalice bacaju kosku a ja ko ker letam okolo
Last edited by JoseMujica on 29/04/2011 19:13, edited 1 time in total.
klif

#34 Re: Imperativ mira u BiH

Post by klif »

Bolje je 50 godina pregovarati, nego jedan dan ratovati.
gate

#35 Re: Imperativ mira u BiH

Post by gate »

JoseMujica wrote:
Država wrote:
JoseMujica wrote:
pa zar nije bilo dosta?

na istom smo...a nije niko reko da se ne pika jer ne donosi glasove..... samo nam svakim danom rade sve da se tako osjećamo...mi smo letili boreći se za državu dok su hadžije punile džepove....nije BiH po tome unikatna...svugdje je tako samo sirotinja gine.

Jel misliš da sutra rat počne da bi u rov išli Bakir, Dragan, Hare, Zlaja i Ljubo? Bi moj k.... opet bi tebe i mene u blato uvalili a oni pare okretali.

ja sam se s time pomirio...jednom sam bio preveslan ...ok ..popušio foru....Da dopustim opet? nema šanse ni za kakvu državu svijeta
:thumbup: :bih:
heckler

#36 Re: Imperativ mira u BiH

Post by heckler »

klif wrote:Bolje je 50 godina pregovarati, nego jedan dan ratovati.
Jes, bolje je i 100 godina zivjeti kao milijarder nego 10 dana kao siromah.

Jos do ti ko daje izbora gdje bi ti kraja bilo ...
asurbanipal

#37 Re: Imperativ mira u BiH

Post by asurbanipal »

JoseMujica wrote:
Država wrote:
JoseMujica wrote:
pa zar nije bilo dosta?

ja sam se s time pomirio...jednom sam bio preveslan ...ok ..popušio foru....Da dopustim opet? nema šanse ni za kakvu državu svijeta
To se zove sebičnost ili egoizam...
nellington

#38 Re: Imperativ mira u BiH

Post by nellington »

asurbanipal wrote: To se zove sebičnost ili egoizam...
To se zove učenje na greškama.
heckler

#39 Re: Imperativ mira u BiH

Post by heckler »

Bilo je takvih i u proslom ratu pa ce ih biti i sad. Samo ih ovaj put treba naglavacke poizbacivati ako bude sranje... samo potrosise humanitarnu bezveze.
JoseMujica

#40 Re: Imperativ mira u BiH

Post by JoseMujica »

tačno jesam sebičan...ali to je došlo iz iskustva kada sam iz srednje škole otišao braniti svoju zemlju i dobio zauzvrat kurac za uši..,,npr. u jednoj aplikaciji za posao odlučim da ne napišem da sam bio u vojsci i pokazalo se kao ispravan potez jer kasnije kada su skontali da sam bio vojnik i da sam RVi otvoreno mi rekli : da smo znali ne bi te ni zaposlili :!:
gate

#41 Re: Imperativ mira u BiH

Post by gate »

heckler wrote:Bilo je takvih i u proslom ratu pa ce ih biti i sad. Samo ih ovaj put treba naglavacke poizbacivati ako bude sranje... samo potrosise humanitarnu bezveze.
hajde kad počne ovaj put samo mi javni na PP ,da pripremim motokultivator
P.S Unaprijed zahvalan.Pozdrav :D
nellington

#42 Re: Imperativ mira u BiH

Post by nellington »

heckler wrote:Bilo je takvih i u proslom ratu pa ce ih biti i sad. Samo ih ovaj put treba naglavacke poizbacivati ako bude sranje... samo potrosise humanitarnu bezveze.
Sve više počinjem cijeniti Ali Izeta kad kaže "ovo nije naš rat". Daj Bože da ne moradnem ubrzo govoriti da ovaj rat nije moj. Nema tog kvadrata zemlje koji je vrijedan ljudskog života.
asurbanipal

#43 Re: Imperativ mira u BiH

Post by asurbanipal »

nellington wrote:
asurbanipal wrote: To se zove sebičnost ili egoizam...
To se zove učenje na greškama.
Neki izgleda slabo uče...
Drvosjeca iz Dejcica

#44 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

klif wrote:Bolje je 50 godina pregovarati, nego jedan dan ratovati.
Nisam siguran, Palestinci su 50 godinina u stanju ni rata ni mira, svakih 6 mjeseci pokrecu pregovore a ljudi na terenu ginu. Kod nas se hvala Bogu ne gine ali ako banjalucka politika nstavi ovako bojim se da cemo doci u stanje kada ce se ljudi bojati za svoju sigurnost i kada ce poceti glave padati.
heckler

#45 Re: Imperativ mira u BiH

Post by heckler »

Ima negdje tema na forumu "kako legalno iseliti iz BiH" ili tako nekako.

Proceprkajte. Ako vam zatreba.
nellington

#46 Re: Imperativ mira u BiH

Post by nellington »

heckler wrote:Ima negdje tema na forumu "kako legalno iseliti iz BiH" ili tako nekako.

Držim je bookmarkovanu.
heckler

#47 Re: Imperativ mira u BiH

Post by heckler »

nellington wrote:
heckler wrote:Ima negdje tema na forumu "kako legalno iseliti iz BiH" ili tako nekako.

Držim je bookmarkovanu.

:thumbup: Problem rijesen.
Država

#48 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

Ja ne želim rat.

Ko želio rat, dabogda mu u kući bio.

Ko želi da 49% moje države pripoji drugoj državi, tim činom je meni objavio rat.

Nadam se da je sad jasnije...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#49 Re: Imperativ mira u BiH

Post by plain vanilla »

nellington wrote:
Sve više počinjem cijeniti Ali Izeta kad kaže "ovo nije naš rat". Daj Bože da ne moradnem ubrzo govoriti da ovaj rat nije moj. Nema tog kvadrata zemlje koji je vrijedan ljudskog života.
Svako neka radi sa svojim zivotom sta hoce, nek se zapali..ali druge neka ne uvlaci u svoje price
heckler

#50 Re: Imperativ mira u BiH

Post by heckler »

Država wrote:Ja ne želim rat.

Ko želio rat, dabogda mu u kući bio.

Ko želi da 49% moje države pripoji drugoj državi, tim činom je meni objavio rat.

Nadam se da je sad jasnije...
Kratko i jasno. :thumbup:
Locked