Sarajevo u budućnosti
- GandalfSivi
#26 Re: Sarajevo u budućnosti
Svaki grad, pa tako i Sarajevo, je ziva materija, koja se razvija, mijenja, gdje ljudi dolaze i odlaze. Nikada mi nece biti jasni ljudi koji kazu da Sarajevo nije ono sto je bilo, jer duh grada je sada drugaciji od onog duha koji je vladao 80ih. Sa svim postovanjem prema 80im, sto i smatram zlatnim periodom grada, opet se ne mogu sloziti da treba zivjeti od sjecanja na ta vremena. Grad je izgubio mnogo od tada, ali je isto tako i dobio mnogo nekih drugih stvari. Ali eto, bitno je puno kritikovati, a niko ne pohvali jednu finu perspektivu koju nam @suncica24 ovdje prikaza...
- isie
#27 Re: Sarajevo u budućnosti
Nekako mi se ovako najviše sviđa , sve nam je jednostavno imamo par atrakcija i lijepih stvari za vidjet .
Da se obnove malo mostovi , Vijećnica prije svega i još neke starije ustanove imali bi jedan zavidan i lijep grad
Da se obnove malo mostovi , Vijećnica prije svega i još neke starije ustanove imali bi jedan zavidan i lijep grad
- fakat
#28 Re: Sarajevo u budućnosti
Na potezu Bascarsija-Marijin Dvor nema vise gdje da se gradi, niti treba. Mahale se mogu urediti, ali taj dio ce ostati Old Town/Downtown i treba imati uglavnom turisticki i kulturni (
) znacaj, plus nocni zivot. Poslovni distrikt grada ce biti Marijin Dvor-ChVilla i buduci autoput treba dotle doprijeti, ne dalje. Grad ce se siriti kroz sarajevsko polje na jugu prema Blazuju, a u pravcu Vogosce ka zapadu. Olimpik ce prvi uci u Ligu Sampiona.
Sarajevo je jedinstven grad po svom reljefu, po religioznoj izmjesanosti, po proslosti, specificnom mentalitetu, i tesko ga je porediti sa drugim gradovima, i to je nesto sto ga izdvaja medju brojnim bezlicnim gradovima.
The City:

Stadion Grbavica:

Sarajevski Tramvaj

Sarajevo je jedinstven grad po svom reljefu, po religioznoj izmjesanosti, po proslosti, specificnom mentalitetu, i tesko ga je porediti sa drugim gradovima, i to je nesto sto ga izdvaja medju brojnim bezlicnim gradovima.
The City:

Stadion Grbavica:
Sarajevski Tramvaj
-
Baudelaire
#29 Re: Sarajevo u budućnosti
Ja mislim da je najbolje da spalimo ili srušimo Sarajevo jer ono nikad više neće biti ono što je bilo.@di wrote:Eeeeejedna tamo wrote:Sarajevo nikad više neće biti kao što je bilo jer je previše ljudi otišlo iz Sarajeva , grad čine ljudi a ne zgradeMisliš da to ljudi znaju? Pogotovo ovaj iznad tebe?
Sarajevo je jedan grad, kojem su isčupali mozak i na to mjesto stavili karborator od golfa dvice.
Sve i dalje radi/funkcioniše ali se lagano guši.