Stomak i salo

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
cls

#26 Re: STOMAK I SALO

Post by cls »

Skyfox wrote:i ja sam lani mjesecima i pazio na prehranu i tracao i fitnes, bicikl, sport... stomak je ostao. Sav mrsav jedino stomak stoji... na kraju odustao, uzas, vise mi je dodijalo izgladnivat se tri dana kad se moram negdje srediti.... why!!!! :(
pa eto sam si odgovorio zasto salo nisi izgubio na stomaku, nikakvo izgaldnjivanje ne pomaze jer ti kada pocnes da unosis malo hrane u svoj organizam, u njemu se pali uzbuna i onda on po defoltu usporava metabolizam, cini te nervoznim, spavati se i na kraju organizam uvijek pobjedi, kao sto sam vec rekao jedno je zdrava prehrana, a drugo je pravilna i treba dosta strpljenja ako pricamo bez nekih jacih preparat :D :D
funeral blues

#27 Re: STOMAK I SALO

Post by funeral blues »

Skidaju li trbušnjaci onaj višak sa strana? ( stomak je ok,ali iznad kukova malo ima viška :-? ) Kako to removnuti?
cat lover

#28 Re: STOMAK I SALO

Post by cat lover »

crni 'leb :thumbup:
Skyfox

#29 Re: STOMAK I SALO

Post by Skyfox »

cls wrote:
Skyfox wrote:i ja sam lani mjesecima i pazio na prehranu i tracao i fitnes, bicikl, sport... stomak je ostao. Sav mrsav jedino stomak stoji... na kraju odustao, uzas, vise mi je dodijalo izgladnivat se tri dana kad se moram negdje srediti.... why!!!! :(
pa eto sam si odgovorio zasto salo nisi izgubio na stomaku, nikakvo izgaldnjivanje ne pomaze jer ti kada pocnes da unosis malo hrane u svoj organizam, u njemu se pali uzbuna i onda on po defoltu usporava metabolizam, cini te nervoznim, spavati se i na kraju organizam uvijek pobjedi, kao sto sam vec rekao jedno je zdrava prehrana, a drugo je pravilna i treba dosta strpljenja ako pricamo bez nekih jacih preparat :D :D
znam to ali sam i napisao da sam se lani pridrzavao svih pravila koje mi je dao trener i bilo je nekog poboljsanja lai minimalnog... zato sam i odustao na kraju
bez_ideje

#30 Re: STOMAK I SALO

Post by bez_ideje »

Da ovdje priupitam
Meni se cini da ja imam jedan cudan "problem".....ako se to moze nazvati problemom....
Imam nizak index tezine....znaci 6 -7 kila ispod normale za moju visinu ,mada meni se ne cini mrsavo....a radih neke testove.....pokaza mi visoku masnocu :? :shock:
Nemam nikakvog stomaka,naslaga po butinama kuda vec,pa nesto kontam....ovo sto bi trebala biti misicna masa,oda je meni gradjeno od masti...jel .. :?
Ishrana mi je zdrava vec godinama ,relativno fizicki aktivna........nikakav kandidat za to
Eh,sad....jel ,ako je to zaista tako,ja mogu da "pretvorim" to sto sam ja do sad smatrala misicima,u prave misice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ako me kontate
cls

#31 Re: STOMAK I SALO

Post by cls »

Skyfox wrote:
cls wrote:
znam to ali sam i napisao da sam se lani pridrzavao svih pravila koje mi je dao trener i bilo je nekog poboljsanja lai minimalnog... zato sam i odustao na kraju
pa to je problem sto ti je trener dao (necu da kazem da nema znanje) :) kao sto vec sam napisao u onom vecem postu moras se traziti sam, vidjeti sta ti odgovara, a sta ne, mislim steta sto si odustao, malo vise edukacije, vaga za hranu i strpljenje cuda cini :)
cat lover

#32 Re: STOMAK I SALO

Post by cat lover »

bez_ideje wrote:Da ovdje priupitam
Meni se cini da ja imam jedan cudan "problem".....ako se to moze nazvati problemom....
Imam nizak index tezine....znaci 6 -7 kila ispod normale za moju visinu ,mada meni se ne cini mrsavo....a radih neke testove.....pokaza mi visoku masnocu :? :shock:
Nemam nikakvog stomaka,naslaga po butinama kuda vec,pa nesto kontam....ovo sto bi trebala biti misicna masa,oda je meni gradjeno od masti...jel .. :?
Ishrana mi je zdrava vec godinama ,relativno fizicki aktivna........nikakav kandidat za to
Eh,sad....jel ,ako je to zaista tako,ja mogu da "pretvorim" to sto sam ja do sad smatrala misicima,u prave misice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ako me kontate
prvo odagnati stres :?
alica.k

#33 Re: STOMAK I SALO

Post by alica.k »

savjet za cipsove...ajde dobro ako osoba ne moze bez cipsa onda ok da pojedes malo, ALI, cipsovi (i slicne gluposti) su i tako nezdrava hrana koju bi i ljudi koji nece da smrsaju trebali izbaciti iz ishrane, nema gore stvari za organizam. skroz izbaciti.

u principu, kad imas veci nivo glukoze u krvi (kad jedes puno UH) onda se luci vise inzulina, sto onda salje poruku masnocama da se "skladiste".
ako hoces da ti se smanji salo, tj masnoce, onda bi trebala da jedes sto manje UH (procesirana hrana tipa hrenovke, salame, pastete su SMRT, barem kako sam ja skontala, jer otkako vise ne jedem to nit se debljam nit mi se nakuplja salo. sokovi/gazirana pica/ledeni cajevi isto tako). naravno UH moras jesti, jer mozak ne moze funkcionisati bez njih a i neces da te spuca hipoglikemija, pa nemoj ziva bila da se izgladnjavas il nesto slicno.
hljeb ako moras, limitiraj se na jednu krisku po jelu. jos bolje ako ga sama pravis od brasna punog zrna - to su vlakna a vlakna su dobra.
proguglaj slow burning carbs, ti su OK za jesti jer sporije gore.
kafu prestani piti skroz ako je seceris, a caj ako moras zasladiti radije onda kasikicu meda stavi jer ako nista on je zdraviji od cistog secera.

btw, postoji puno zamjena za neka jela bogata UH da pravis bez njih. google se ubio za to. u nekim receptima mozes cak i naci fat-free i low-sugar :D.

i za kraj, ako ti bas bas bas dodje da pojedes nesto slatko ili sta ti ja znam - POJEDI. nemoj sebi BRANITI nesto jer ces jako brzo odustati. covjek misli - cemu sve to, i onda ti padne moral jer svi jedu citavu milku s keksom a ti "ne mozes", to te cini nesretnim bla bla, i odustanes od svega. treba da NE ZELIS da jedes to jer nije dobro. meni sad npr jaaaako rijetko dodje da pojedem cokoladu a prije sam je jela u tonama. cips sam isto puno jela, a sad mi svejedno za cips. bila sam ovisna o coca-coli, znaci min 2l dnevno, a sad mi nikad ne dodje da popijem.

caj, voda :D uzivancija.

(moram priznat, jucer sam pojela onaj novi kit kat senses, al samo jer sam htjela probati kakav je :D. odma me zeludac zabolio i ostatak dana mucila kiselina al hajd.)
bez_ideje

#34 Re: STOMAK I SALO

Post by bez_ideje »

Jel to meni ?
Nisam ti ja od tih aktivnosti.......Ne jedem fast fudove,przeno,peceno,crveno meso,preradjevine....ma nista.....samo sto manje termicki obradjeno povrce,ribu,voce,sjemenke.....
E da jos nisam i bijeli secer izbacila prije godinu dana.....znala bi sta mi je ....
al ovako mi nije jasno.....
Mozel bit da aparat grijesi :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

edit:mislim da ipak nije meni upuceno :skoljka:
Last edited by bez_ideje on 15/04/2011 12:25, edited 1 time in total.
cls

#35 Re: STOMAK I SALO

Post by cls »

e ovako da razjasnimo nikakvi testovi, i nkakve minjaturne spravice ne mogu pokazati koliko imas masnoce u tijelu, postoji samo jeda nacin da to izmjeris ali mi ga u Sa nemamo, to ti je vaga u bazenu u kojoj te potapaju jedno 30 min i onda ti izmjere koliko tacno masnoce imas, samo je to relativno, ove spravice nisu.

Masnoca se ne moze pretvoriti u misice, on se trosi, a misici rastu ili ih dobijas na principu rastezanja i skuplajnja u toku rada, nakon izvjesnog ponavljanja tog procesa oni ti pucaju na mikroskopske pukotine u koje ulazi krv to je vjezbom, onda im je potreban odmor da oni zarastu i kada zarastu tada ti se zavrsi ciklus rasta ili dobijanja misica. Stim da svaki put je sve teze i teze i duze traje taj proces dok misic pukne i zaraste. Zato najveci napredak imamo prvih 4 mjeseca treniranja.
Ti mozda samo trebas da se utegnes nis spec, normalno i genetike tu ima dosta :) na osvno ovih tvojih info :D
Cholina_Lokica

#36 Re: STOMAK I SALO

Post by Cholina_Lokica »

Ista stvar i kod mene, prije 20tak dana mi tako ispade :lol:
I ja i kolegica sa posla, koja je na rubu anoreksije :lol: Svi ovi debeli u firmi imaju manje masnoca od nas dvije :lol:
chengaba

#37 Re: STOMAK I SALO

Post by chengaba »

Svašta dobrog je ovdje rečeno, i samo da dodam da trbušnjaci neće pomoći pri uklanjanju sala, ali će bolji tonus mišića ako se rade učiniti to salo vizeulno drugačijim definitivno. I muški nek ne očekuju pločice dok ne spuste tjelesnu mast ispod 10-8%.

I FYI, za ovo izgladnjivanje, ukoliko jedete manje od +-1200 kcal dnevno, metabolizam prelazi u mod očuvanja energije, tj. sve što pojedemo, teži da se pretvori u mast/salo. Ništa drugo do evolucioni mehanizam iz doba kad smo lutali prerijama za hranom. Zato kao što je već rečeno, jedite često, birajte šta jedete, kako jedete, i ne jesti previše, i ne premalo. ;-)
cls

#38 Re: STOMAK I SALO

Post by cls »

da dodam jos jednom djevojke/zene moraju imati veci postotak masnoce od muskaraca :D :D
cat lover

#39 Re: STOMAK I SALO

Post by cat lover »

Cholina_Lokica wrote: Ista stvar i kod mene, prije 20tak dana mi tako ispade :lol:
I ja i kolegica sa posla, koja je na rubu anoreksije :lol: Svi ovi debeli u firmi imaju manje masnoca od nas dvije :lol:
niko mene ne sluša :? odjava s teme :D
Cholina_Lokica

#40 Re: STOMAK I SALO

Post by Cholina_Lokica »

cat lover wrote:
Cholina_Lokica wrote: Ista stvar i kod mene, prije 20tak dana mi tako ispade :lol:
Ovo oko stresa? :D
cat lover

#41 Re: STOMAK I SALO

Post by cat lover »

na BC-u sam :D
bez_ideje

#42 Re: STOMAK I SALO

Post by bez_ideje »

Cholina_Lokica wrote:
Ista stvar i kod mene, prije 20tak dana mi tako ispade :lol:
E onda ono kino mena vise nikakvog kredibiliteta u mojim ocima :lol: :lol: :lol:
Scena je bila koliko sam se ja zblahnula covjeku u facu i jos se pocela prepirati sa njim.....
Nisam spavala dobro tu vece kad sam dosla....
Ko da mi je neko rekao ne znam ti sta :lol: :lol: :lol: :lol:

evo kaze csl.....min ijaturne sprave nisu pouzdane....ova je bila ko mali volancic za elektricne autice :mrgreen:
bez_ideje

#43 Re: STOMAK I SALO

Post by bez_ideje »

cat lover wrote:
e haj nam jos reci kako se odagnava stres :mrgreen:
Jel moze to,kod nas prirodno tersavih :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cat lover

#44 Re: STOMAK I SALO

Post by cat lover »

prijava :D
Bloo
Globalna šefica

#45 Re: STOMAK I SALO

Post by Bloo »

bez_ideje wrote:
cat lover wrote:
e haj nam jos reci kako se odagnava stres :mrgreen:
Jel moze to,kod nas prirodno tersavih :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

+1 :D
alica.k

#46 Re: STOMAK I SALO

Post by alica.k »

ja sam masnocu izracunavala po nekakvoj formuli :S nest moras izmjerit struk i kukove, pa zglob na ruci i inda najdeblji dio podlaktice.
ispalo mi da na 60kg imam 20kg sala :S ja kad se u ogledalu gledam, stvarno nemam vise nigdje osim na bedrima. otkud 20kg tu :S ajde i da nije 20, da je 10kg, a na rukama i sta ja znam, po kukovima jos 10kg onda?
mislim da nema pouzdanog nacina da se to izracuna osim ovo sto cls kaze.
cls

#47 Re: STOMAK I SALO

Post by cls »

hahah znam za to sranje to su oni sto prodaju herbalife oni to koriste za testiranje ljudi :D nije tacno jednostavno prevelike su oscilacije :D mislim na ovaj volan :D a ni te formule nisu tacne :D
Last edited by cls on 15/04/2011 12:35, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#48 Re: STOMAK I SALO

Post by Cholina_Lokica »

cat lover wrote:na BC-u sam :D
Jesi ters :D

[quote="bez_ideje]
E onda ono kino mena vise nikakvog kredibiliteta u mojim ocima :lol: :lol: :lol:
Scena je bila koliko sam se ja zblahnula covjeku u facu i jos se pocela prepirati sa njim.....
Nisam spavala dobro tu vece kad sam dosla....
Ko da mi je neko rekao ne znam ti sta :lol: :lol: :lol: :lol:

evo kaze csl.....min ijaturne sprave nisu pouzdane....ova je bila ko mali volancic za elektricne autice :mrgreen:[/quote]
Ma ni ja ne vjerujem u to, jer stvarno je bilo sega, svi u nekim normalnim granicama, jedino nas dvije visoko iznad toga :lol: Ja sam odmah rekla ne ljava ti to :D

Ma ista je to spravica onda bila :D Isto je i ovo izgledalo :D
bez_ideje

#49 Re: STOMAK I SALO

Post by bez_ideje »

Nemam pojma sta su prodavali....postavili stand,vidim raja se okupila i ja prisla :lol: :lol: :lol: :lol:
Skyfox

#50 Re: STOMAK I SALO

Post by Skyfox »

cls wrote:
pa to je problem sto ti je trener dao (necu da kazem da nema znanje) :) kao sto vec sam napisao u onom vecem postu moras se traziti sam, vidjeti sta ti odgovara, a sta ne, mislim steta sto si odustao, malo vise edukacije, vaga za hranu i strpljenje cuda cini :)
od sutra krecem sa trcanjem... pa sta bude do jeseni 8)) za hranu i vjezbe istazivati u hodu sta mi pase...

zar se od stresa ne mrsavi stres+kafa+cigare jednako vitak stas :D
Post Reply