Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

lana30

#26 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by lana30 »

I da, tema nije koji su doktori stručniji, nego koji su plaćeni da lažu i da budu subjektivni radi svog ličnog interesa na štetu povrijeđenog...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#27 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by ladyblue18 »

lana30 wrote:
ladyblue18 wrote:A jel mozda ko posumnjao u strucnost ortopeda iz Drzavne bolnice i Hitne?

Ja sumnjam iz prostog razloga zato sto su mene prije nekoliko mjeseci tri ortopeda iz Drzavne i jedan iz Hitne haman mjesec zahebavali i svaki davao svoju dijagnozu, dalje necu pricati, ali bilo mi je bas veselo, a i danas imam posljedice njihove strucnosti, tako da ne treba odmah pljuvati po covjeku koji zaista mozda jeste u pravu.
Ti hoćeš reći da sam ja mjesec i pol nosila gips zbog "obicnog udarca", da nisam mogla prstima mrdnuti, a kamo li dodirnuti ijedan prst sa drugim naredna jos dva mjeseca :? :shock:
Hoćeš reći da sam kamuflirala svoju firmu, prijatelje, rodbinu koji su mi pomagali ta tri mjeseca, hoćeš reći da sam digla 1000,00 KM maraka kredita da bih mogla plaćati taksi u oba pravca svaki dan dok sam isla na preglede i na fizikalne? Mislim!!! Hoćeš reći da je Komisija za povrede na radu također nestručna, eto svi glupi, samo plaćeni doktor od strane osiguranja upravu!!!
:roll: :-) jos samo nisi napisala kako mi je spomenuti doktor nesta u rodu pa ga branim. :D Chill :roll:

Kazem ti samo, dijagnoza koju su ti dali ortopedi u Dzavnoj uopste ne mora biti tacna. Ako vec mislis da je spomenuti doktor u nekom talu sa osiguravajucom agencijom nadji nekog drugog doktora i trazi njegovo misljenje.

Ja opet imam pozitivna iskustva sa osiguravajucim kucama i nije mi se nikada desilo da mi daju neku drugaciju dijagnozu od one koja jeste, ali eto nije svacija sreca ista.

Uglavnom kao sto ti rekoh, ako je moguce trazi misljenje drugog doktora.
gaius

#29 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by gaius »

čemu ova tema uopšte... liječnici cenzori po defaultu najmanje 3 puta smanjuju obim povreda kako bi što više umanjili odštetu.,. no oni rade za osiguranje i nisu nikakav nezavisan faktor.. njih se tretira kao zaposlenike osiguranja..

presavij tabak, advokata pa tuži.. vidjećeš da će vještak (pri čemu treba paziti da to ne bude cenzor tog osiguranja) dati povoljniju procjenu za tebe.. a oni neka plate još milju dvije za advokata i mirna bosna..
mrtva kokoš

#30 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by mrtva kokoš »

ma tuzi govedo kako zbog sebe i svih buducih nesretnika tako i postenih doktora koji nece
svoj obraz i postenje prodavati zbog pisanih mambi...
SadaMeHuseine

#31 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by SadaMeHuseine »

Po meni je sasvim nesuvislo sumnjati u stručnost ortopeta i traumatologa iz Državne bolnice, s obzirom da su to prvenstveno ratni ljekari, a tek poslije toga ljekari koji su završili fakultet u vrijeme kada je Bog po zemlji hodao...
Još samo treba napomenuti da neki "fuš" ljekar nije mogao raditi u ustanovama koje su prije rata imale "vojni" prefiks...

Kapa dole, doktorima Raibu, Srećku Djikiću, Bašiću , Jurišiću i svima....
SA 071

#32 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by SA 071 »

pape wrote:
lana30 wrote:
pape wrote:Lana, .... uz duzno postovanje tebi, ali .... ako ti doktor Adnan Dizdar kaze da si pijana, onda si stvarno pijana i lezi, ... valjaj se. Adnan Dizdar je izuzetno sposoban ljekar, isto kao sto je bio izuzetan rukometni golman.

Na tvoje provokacije bi svako normalan reagirao kao i Adnan.

Eto, ... ;-)
Pape uz dužno poštovanje, taj isti doktor Adnan Dizdar je prije 7 godina operisao moju mamu. Cijena operacije je koštala 3.500,00 KM. I znaš li na čiji račun sam uplatila tih 3.500,00 KM za titanijumski kuk? Na račun privatne firme vlasnika hanume od doktora Adnana Dizdara, na račun koji mi je on lično uručio u ruke da uplatim.

Eto, toliko...
Lanice, .... shvatam ja tvoj bijes, ali .... sve si to mogla malo drugacije, .... mirnije rjesavati.

Ako ne smatras suvise privatnim, ... kazi nam kako je uspjela mamina operacija koju je izvrsio dr. Adnan Dizdar?
Da znas koliko bi ta operacija sa titanijumskim kukom kostala negdje u Europi, .... ne bi spominjala cifru od 1700 eura.
Izabrala si njihovu ponudu, ... pristala na cijenu i, .... pomiri se sa tim.
Kako te ba nije stid pape da pravdas doktora koji je naplatio 3500 KM za operaciju koju je obavio u drzavnoj bolnici za privatni racun???!!! I onda pricamo o korupciji, ali kada je to neko "nas" i "poznat nam", onda je u redu, je li?

A kada pricas o kvalitetima doticnog i kazes da je bio izuzetan rukometni golman, od svih igraca na terenu u svim sportovima, golmani nisu medju najpametnijim. Naprotiv. Sama cinjenica da taj tvoj doktor uzima pare od osiguranja i to radi u radno vrijeme u drugoj "firmi" u kojoj prima platu, ne samo da pokazuje da nije moralan, vec govori i da je rijec o covjeku koji je sklon krsenju zakona. I samim tim ne vjerujem da u svojoj procjeni objektivno procjenjuje stanje.

Zato j... te tvoj doktor, vodi ga kuci. Svi znamo kako osiguranja rado uzimaju pare, ali kada nastupi steta gledaju na sve nacine da stetu poniste ili maksimalno umanje iznos koji trebaju platiti i tu im uveliko pomazu upravo ovakvi kao ovaj "tvoj" doktor i drugi procjenitelji... Ali, isti ti ljudi, kada neki prevaranti dodju da ogule osiguranje, pomognu takvima da sve zavrse...
zonbirile

#33 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by zonbirile »

ne lupaj,proteza kuka se plača
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#34 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by enko 1964 »

Na osnovu ličnog iskustva mogu reći da je dr Adnan Dizdar jedan od rijetkih ljekara o kojem nakon operacije i bolničkog tretmana, imam samo riječi hvale.

Dalje, nemam pojma o medicini ali na primjeru prijatelja koji je prije rata prilikom pada na skijanju "opalio" gornjom stranom šake od nekakav panj i slomio famoznu navikularnu kost, znam da je imao i operacije i da je liječenje, odnosno nosanje gipsa trajalo Boga mi cca 6 mjeseci jer kažu da je to neka baš zahebana koščica.

Opet, kad su osiguravajuće kuće u pitanju znam da je svašta moguće. Moja je kolegica za jedan prilično bezazlen pad i povredu koja je nastala dobila lijepe 2000KM a poznaniku kojem je na poslu, prilikom skakanja po krovu napukla noga, nisu dali ništa.
Ma.Le.Na

#35 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Ma.Le.Na »

adokata i nek se bakce s njima..bar bi ja tako
Alhemicarkaa

#36 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Alhemicarkaa »

:shock: Ja ne mogu da vjerujem da sumnjate u toliki broj doktora i da je eto samo dr. Dizdar u pravu.
Halo, cura ima snimak gdje je jasno vidljiv lom, i sad pet doktora vidi lom, jedan ne vidi, i eto on je u pravu, jer je veliki čovjek :shock:
Ima ona narodna, ako laže koza, ne laže rog, pa majku mu, ako vam dadnu papir sa nacrtanim crnim krugom i vi vidite crni krug, doktor Dizdar dođe i kaže roz je, vi ćete svi u glas, roz je :shock: (da ne bi bilo zabune, ovo ne govorim zato šzo sam kivna na dotičnog doktora ili bilo šta slično - ne znam čovjeka).
E svašta pročitati na forumu, kao da se ustanovljava psihološki poremećaj pa se mišljenje može pobiti a ne o očitoj povredi kao što je prelom :run:
Last edited by Alhemicarkaa on 13/04/2011 09:31, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#37 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Ridjobrki »

Ne bi bilo prvi put da tri ljekara po inerciji slijede i prepisuju pogrešnu dijagnozu prvoga. Ne kažem da nisi u pravu ali i to se dešava.
Filter

#38 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Filter »

ako je situacija tako cista, tuzi i doktora i osiguravajucu kucu.
lana30

#39 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by lana30 »

Ridjobrki wrote:Ne bi bilo prvi put da tri ljekara po inerciji slijede i prepisuju pogrešnu dijagnozu prvoga. Ne kažem da nisi u pravu ali i to se dešava.
Dokrori nisu po inerciji prepisivali jedan od drugog, prvi snimak je uradjen u Hitnoj, sa tim snimkom gdje je ustanovljen prelom sam otisla do Drzavne bolnice do Tahmaza, gdje je na osnovu tog sminka odredio imobilizaciju i ustanovio frakturu, nakon dvije sedmice sam skinula gips i ponovo slikala ruku, gdje me je drugi doktor pregledao, pregledao novi snimak i opet odredio da se stavi gips...
Filter

#40 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Filter »

Ridjobrki wrote:Ne bi bilo prvi put da tri ljekara po inerciji slijede i prepisuju pogrešnu dijagnozu prvoga. Ne kažem da nisi u pravu ali i to se dešava.
a zemlja pokriva tragove...
Alhemicarkaa

#41 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Alhemicarkaa »

Vidi, i ja sam povrijedila navikularnu kost, nije bio prelom, srećom. Također sam bila u Vojnoj, prvo me je pregledao doktor Korać i napisao svoju dijagnozu, kad sam otišla na kontrolu, pregledao me drugi doktor, zaboravila sam koji. Prvo me je upitao šta mi je, pregledao i onda pročitao dijagnozu doktora Koraća i nije je prepisao - već dao svoju (kod mene je bila specifična situacija, nisam se smjela slikati, pa su mi na osnovu "vizuelnog" pregleda ruke davali dijagnozu i zato nije bila ista). Prema tome, teorija da prepisuju dijagnozu pada u vodu.
lana30

#42 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by lana30 »

Filter wrote:ako je situacija tako cista, tuzi i doktora i osiguravajucu kucu.
Naravno da cu tuziti, ovaj post sam napisala cisto da ljudi koji dodju u slicnu situaciju znaju odmah sta im je raditi i sta ih ceka...
Zanaaa

#43 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Zanaaa »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Ja bih mu istreso krupnu sačmu u koljeno pa nek onda dokazuje kako to nije ništa p... mu m...... triglavskobanditskoplačenićku :x
:-)
DadoHacked

#44 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by DadoHacked »

Meni samo nije jasno kako mogu pogresno dati dijagnozu????. Ja koliko znam kada se desi ovakav slucaj sve vam krene od snimka, pa i ja znam vidjeti jel nesto slomljeno ili nije. Cura je 100% u pravu, samo ti to pravniku kakvom odnesi nek malo pretabiri, pa advokata, pa fino tuzba i to je to.
Ridjobrki

#45 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Ridjobrki »

Pravo da ti kažem, ja ti ništa ne vjerujem. Nema tog ozbiljnog stručnjaka ortopeda koji bi se kockao reputacijom na tako očitom slučaju i na tako sitnoj cifri. Čuj os naviculare i par mjeseci gipsa, a kakvi slučajevi se dešavaju.. Ovo jednostavno nije vrijedno mogućeg rizika po reputaciju.

S druge strane, šta je cilj teme? Hoće li ti forum nešto pomoći?
kmirsad

#46 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by kmirsad »

Ne poznajem tog Dizdara... ali znam da svi specijalisti, naročito ortopedi, koji dodatno rade za osiguravajuče kuće imaju poseban aršin za pacijente osigurane kod osiguranja za koje rade honorarno... i to na prvim pregledima, neposredno nakon traume, dakle i kod davanja prvr dijagnoze... Jedno od od obaveznih pitanja je gdje rade... znam i za slučajeve da su kasnije ospravali i svoje prve dijagnoze...
Da sam na Laninom mjestu i da sam siguran u ono što tvrdi, odro bi mu kožu s leđa i potrudio da izgubi licencu...
lana30

#47 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by lana30 »

Ridjobrki wrote:Pravo da ti kažem, ja ti ništa ne vjerujem. Nema tog ozbiljnog stručnjaka ortopeda koji bi se kockao reputacijom na tako očitom slučaju i na tako sitnoj cifri. Čuj os naviculare i par mjeseci gipsa, a kakvi slučajevi se dešavaju.. Ovo jednostavno nije vrijedno mogućeg rizika po reputaciju.

S druge strane, šta je cilj teme? Hoće li ti forum nešto pomoći?
Halo, hoces reci da se cetiri doktrora ortopeda iz Drzavne bolnice takodjer kockaju sa reputacijom???. A sto se tice os naviculare i par mjeseci gipsa, gospodine dragi, nije meni 60 godina pa da nosim gips sest mjeseci.
Osim toga, za svjedoke imam i cetiri fizioterapeuta koji su se svaki Boziji dan, mjesec i po, preznojavali da mi vrate funkciju sake i prstiju...

Cilj teme je upoznati javnost sta se radi sve radi licnog interesa....
helpdesk

#48 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by helpdesk »

Evo ponovo procitah i pade mi jedna stvar u oci. Pazi analize, evo me k'o Hector Poirot.
Doktor je rekao da je dobio dokumentaciju od Triglav osiguranja. Da li je moguce da su ti tamo zamijenili snimak?
U cemu je fol pa ne zelis slikati ruku sa cetiri strane?
Zanaaa

#49 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by Zanaaa »

Strasno, ali definitivno je mnogo takvih slucajeva kod nas, potplacenih ljudi..zalosno! Ali Lana ne odustaj od svojih principa!!Sretnoo
lana30

#50 Re: Kad ti doktor Adnan Dizdar kaže da si pjan, valjaj se!!!

Post by lana30 »

helpdesk wrote:Evo ponovo procitah i pade mi jedna stvar u oci. Pazi analize, evo me k'o Hector Poirot.
Doktor je rekao da je dobio dokumentaciju od Triglav osiguranja. Da li je moguce da su ti tamo zamijenili snimak?
U cemu je fol pa ne zelis slikati ruku sa cetiri strane?
Nisu zamjenili snimak. Fol je u tome sto moram otici po uputnicu kod svog doktora, pa se moram naruciti na radiologiji da snimam, sto se moram zraciti cetiri puta, sto doticni doktor ima dva snimka, na dan pada i nakon dvije sedmice od dana pada.
Predlozila sam mu da mi on odmah slika ruku, nije htio!!!Znaci, ponovo izlazi sa posla, moli sefa i stanicu da te puste, moli kolege da rade tvoj posao (nije im bilo dosta tri mjeseca), ma mislim... hocu kako necu... evo sve letim..
Locked