upravo ovo gledam i malo me smara nadam se da će se nešto važno i čudno do kraja desiti da popravi dojam
Moderator: _BataZiv_0809

gepek je najbitniji u cijeloj pricikomi wrote:
upravo ovo gledam i malo me smara nadam se da će se nešto važno i čudno do kraja desiti da popravi dojam
mislis videorekorderom?komi wrote:kako je lupa kasetom po glavi
koji odron
nikako da dovršim film sve je sporiji i sporiji
hm ti to promatraš suviše politički a ja suviše SFhorion_bosona wrote:ajde da pokusam da budem ozbiljniji…![]()
rekao sam da mi je pao na pamet Pol Pot nakon sto sam pogledo film, jer sam citavu pricu dozivio kao metaforu totalitarnog rezima:
- izlovanost do mjere da je stvorean potpuno paralelna realnost
- roditelji uce dijecu rijeci i daju im potpuno drugacije znacenje od pravog, izvornog
- vodja-otac koji je jednakiji od jednakih
- seksualnost (koju pominjes) svedena na fiziolosku potrebu
- gotovo imaginarni (nemoguci) zadani cilj ili uslov koji ce oznaciti promjenu – izrastanje ocnjaka – put ka novom covjeku, itd…
- i na kraju gepek i neodrzivost sistema
komi wrote:hm ti to promatraš suviše politički a ja suviše SFhorion_bosona wrote:ajde da pokusam da budem ozbiljniji…![]()
rekao sam da mi je pao na pamet Pol Pot nakon sto sam pogledo film, jer sam citavu pricu dozivio kao metaforu totalitarnog rezima:
- izlovanost do mjere da je stvorean potpuno paralelna realnost
- roditelji uce dijecu rijeci i daju im potpuno drugacije znacenje od pravog, izvornog
- vodja-otac koji je jednakiji od jednakih
- seksualnost (koju pominjes) svedena na fiziolosku potrebu
- gotovo imaginarni (nemoguci) zadani cilj ili uslov koji ce oznaciti promjenu – izrastanje ocnjaka – put ka novom covjeku, itd…
- i na kraju gepek i neodrzivost sistema
meni je svaki film koji ima zatvoren sistem SFu nekom čudnom obliku
zato mi se i sviđa film Village koji su mnogi popljuvali
vidiš meni nije pao pol pot na pamet ali dobro poređenje
mene ovo vuče na mini 1984hahah nije loš film kad skontaš samo ne bi trebao smarati jer traje 90 minuta
1984. ima izolovanost, mijenjanje riječi i izmišljanje novih, vođa, degradirana sexualnost, prolupali pojedinac unutar tog sistema, imaginarni neprijatelj, vječite pobjede u bitkama a nikad rat da se završi...
nije ti loše poređenje nikako...
nisam o tome razmišljao... mislio sam da je vendeta kritika tada tačerkine britanijehorion_bosona wrote: Sta mislis jesu li braca Wachowski namjerno uzeli John Hurta za ulogu diktatora u V for Vendetta i napravili po meni genijalnu inverziju u odnosu na film 1984?
ja sam vidio V for Vendetta - film (strip je naravno "inspirisan" Thatchericom ) kao aluzija na 11. septembar, u tolikoj mjeri da nisam mogao vjerovat da je pusten da se snimi jer ipak je izaso "tek" 2006. To je sjajan film koji je uradjen kao visokobudzetni blockbuster sa pametnom pricom i jakom politickom porukom u pozadini. Primjer slicnih filmova u zadnje vrijeme su takodje sjajni filmovi Watchmen (kao i V po stripu Alana Moore) te ova dva Nolanova Batmana iz serijala Dark Knight...komi wrote: nisam o tome razmišljao... mislio sam da je vendeta kritika tada tačerkine britanijei odnosa prema gejevima
![]()
![]()

ih tebe, aj, zveknem ga Jope...... čim posla se naradim....shiljak wrote:jestKoristite sliku sa imdb-a, a i link usput prosljedite (od imdb-a)
Mis mekinjas wrote:ih tebe, aj, zveknem ga Jope...... čim posla se naradim....shiljak wrote:jestKoristite sliku sa imdb-a, a i link usput prosljedite (od imdb-a)
ShiljČe.
Mis mekinjas wrote:ako neko voli australsku kinematografiju, preporučujem...
aj, jel' sad ima?
nakon godinu dana flata, to je meni postala ozbiljna dilemacat lover wrote:tamam kontam šta ću turit na torrent
komi wrote:to ono kad taslači onu bez noge
davno sam gledao bio je to dobar horor