30 dana u mjesecu, minus 4-5 dana mensturacija, još samo treba da bude minus 7 dana zbog herpesa.
Ubuduće, lokalni šaneri osim ključeva Golfa 2 neka imaju i nalaze spremne u zadnjem džepu farmerki uz novčanik.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Kupi curi Royal Jelly , to je za jacanje imunitetaEborg wrote:Ne govorim o konkretnom slučaju, vidjet ćemo, ima još fore, fina je cura.Ali fakat ono iskreno, malo sam se ohladio. Što bih fasovao baju i razmišljao o tome? Da ne znam da to ima i da fasujem i ne bi mi bilo tako krivo, ovako je već druga stvar.
30 dana u mjesecu, minus 4-5 dana mensturacija, još samo treba da bude minus 7 dana zbog herpesa.I onda ostaje mršavih 18 dana unutar kojih sve treba rasporediti.
Zezam se, ne izbija herpes tako često, jednostavno me zanimalo kako drugi na to reaguju.
Ubuduće, lokalni šaneri osim ključeva Golfa 2 neka imaju i nalaze spremne u zadnjem džepu farmerki uz novčanik.
sanabe wrote:chuups wrote:E cuj ne bi, e joooj kakva si ti to zena, kad te ne zanima ljekarsko i nekretnine ccccc
Ignorance is blessed ba![]()
Ne mozes ti fasovat baju, kad je vec imas u svom organizmu, ne treba ti cura i njen herpes da bi je aktivirao...Eborg wrote:Ne govorim o konkretnom slučaju, vidjet ćemo, ima još fore, fina je cura.Ali fakat ono iskreno, malo sam se ohladio. Što bih fasovao baju i razmišljao o tome? Da ne znam da to ima i da fasujem i ne bi mi bilo tako krivo, ovako je već druga stvar.
30 dana u mjesecu, minus 4-5 dana mensturacija, još samo treba da bude minus 7 dana zbog herpesa.I onda ostaje mršavih 18 dana unutar kojih sve treba rasporediti.
Zezam se, ne izbija herpes tako često, jednostavno me zanimalo kako drugi na to reaguju.
Pa ovaj virus ili imamo ili cemo imati, tako da bas i ne vrijedi nesto se cuvati posebnoProcjenjuje se da je njime zaraženo 60% djece u dobi do 10 godina. Broj zaraženih i nositelja virusa stalno raste i doseže čak do 80-90% starijih od 50 godina.
Ovaj tip virusa najčešće se prenosi preko usta, neposrednim kontaktom (dovoljan je poljubac ili kap sline). Zaraza može proći bez ikakvih simptoma ili simptomima sličnim infekciji gornjih dišnih putova. Virus se nakon prvog kontakta s domaćinom nasadi na dio živčanog sustava oko usana i ostaje doživotno u tijelu, te se povremeno ili češće "budi". Najčešći razlozi koji ga aktiviraju povezani su padom imuniteta, gripom, prehladom, stresom, povišenom tjelesnom temperaturom, hladnoćom, menstruacijom. Iako je infekcija virusom herpes simplex tip 1 relativno bezazlena, komplikacije nastaju ako se bolest proširi na druge dijelove tijela, a posebno je opasan prijelaz na oči, gdje virus može uzrokovati infekciju oka, uz vjeđe, spojnicu i rožnicu i tako dovesti do oštećenja rožnice.
Za vrijeme infekcije (dok postoji ranica) treba izbjegavati ljubljenje, kao i oralni seks, jer herpes simplex tip 1 može zahvatiti i spolne organe. Bolest nije izlječiva, već se samo ublažava sredstvima za olakšanje simptoma.
Slazem se....harisaga wrote:joj gluposti i teme.sad bi nesto reko postavljacu teme,al ne bi da dobijem ban XD,tako da cu se ograniciti na:Ima jarane mnogo vecih problema od herpesa s kojima se mozes i hoces sresti kod partnera.Sto psihicki,sto nekih drugih.Ako ti je herpes najveca mana sto si nas'o kod djevojke,odma je ozeni
Eborg wrote:Hajde živ bio objasni šta misliš pod tim. Herpes je virus koji se prenosi s osobe na osobu putem tjelesnih izlučevina.
Eborg wrote:Hajde živ bio objasni šta misliš pod tim. Herpes je virus koji se prenosi s osobe na osobu putem tjelesnih izlučevina.
Nije on prisutan u meni, ona tema s crncem je na drugom linku.Bloo wrote:Eborg wrote:Hajde živ bio objasni šta misliš pod tim. Herpes je virus koji se prenosi s osobe na osobu putem tjelesnih izlučevina.
pa vec je tu prisutan u tebi
HAHAHAHHAHAHAHAHAHplain vanilla wrote:aman, nek ima faluktet, nek nema herpes..pa dokle ljudi s predrasudama![]()
![]()
Eborg wrote:Nije on prisutan u meni, ona tema s crncem je na drugom linku.Bloo wrote:Eborg wrote:Hajde živ bio objasni šta misliš pod tim. Herpes je virus koji se prenosi s osobe na osobu putem tjelesnih izlučevina.
pa vec je tu prisutan u tebi![]()
![]()
kako znas da ti nemas vec taj virus?Eborg wrote:Nije on prisutan u meni, ona tema s crncem je na drugom linku.Bloo wrote:Eborg wrote:Hajde živ bio objasni šta misliš pod tim. Herpes je virus koji se prenosi s osobe na osobu putem tjelesnih izlučevina.
pa vec je tu prisutan u tebi![]()
![]()
Ima, istina, vjerujem da smo svi to iskusili. Kao što rekoh, ova tema nije namijenjena za to da ja donesem odluku već da vidim šta drugi ljudi misle o tome i da protabirimo koju.harisaga wrote:joj gluposti i teme.sad bi nesto reko postavljacu teme,al ne bi da dobijem ban XD,tako da cu se ograniciti na:Ima jarane mnogo vecih problema od herpesa s kojima se mozes i hoces sresti kod partnera.Sto psihicki,sto nekih drugih.Ako ti je herpes najveca mana sto si nas'o kod djevojke,odma je ozeni
Eborg wrote:Ima, istina, vjerujem da smo svi to iskusili. Kao što rekoh, ova tema nije namijenjena za to da ja donesem odluku već da vidim šta drugi ljudi misle o tome i da protabirimo koju.harisaga wrote:joj gluposti i teme.sad bi nesto reko postavljacu teme,al ne bi da dobijem ban XD,tako da cu se ograniciti na:Ima jarane mnogo vecih problema od herpesa s kojima se mozes i hoces sresti kod partnera.Sto psihicki,sto nekih drugih.Ako ti je herpes najveca mana sto si nas'o kod djevojke,odma je ozeni
Ja ne volim te infektivne bolesti, perem ruke nakon kontakta sa stvarima koje se često koriste, pogotovo van kuće, operem jabuku krvnički, nazovi to fobijom ili kako već.
Pogledao sam. Istina, ne znam da li ga imam (virusplain vanilla wrote:kako znas da ti nemas vec taj virus?
jesi pogledao ono sto sam postavila s wiki?
Mozda si ti njih vec 10 zarazio, a sekiras se dzabeEborg wrote:Pogledao sam. Istina, ne znam da li ga imam (virusplain vanilla wrote:kako znas da ti nemas vec taj virus?
jesi pogledao ono sto sam postavila s wiki?).
ladyblue18 wrote:pa nije valjda da je herpes toliki problem
Pa nije, zaboga, zato ni meni nije jasno čemu ovakva hampa. Ja pitam da vidim šta drugi misle o tome i kako su to možda već doživjeli a ne da ja otkantam curu ili ne. Kao što rekoh, sad-zasad nastavljam ovako, čekat ću da joj prođe to pa ćemo vidjeti kako ću se osjećati glede toga.ladyblue18 wrote:pa nije valjda da je herpes toliki problem