BBI - naplata parkinga

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nagibSA

#26 Re: BBI - naplata parkinga

Post by nagibSA »

Danas sam izasao sa prakinga bez 'ponistavanja' uredno placene karte. Vidim covjek uzima karte ispred rampe, kontam ne radi automat, dosao red na mene, krenuo da prislonim kartu na automat, rampa se otvori ranije, ja produzio, kad cuh (za)pisti k'o neki alarm. Nisam imao gdje stati jer se izlazi direktno na ulicu (Radiceva) /ja kren'o nazad kad poce svirati ovaj iza... :D /, da ne ispadne da nisam platio ili da se peglam zbog 2.5KM.

Mislim ako imaju video nadzor i tako to, valjda mogu provjeriti da je sve OK, da me danas/sutra neko ne zayebava (mada sumnjam, ali eto, gore stvari se rade 5x... :D ). Ako je stani/pani mogu i email poslati sa scaniranom kartom, jer ko zna kad cu opet u BBI ?! :bih: :-D

Jbg, i ja ganjam neki red, k'o da zivim u Svajcarskoj... :-)
holowey

#27 Re: BBI - naplata parkinga

Post by holowey »

na ulazu u garazu kamera snimi tablice auta koje je uzelo tiket broj taj i taj...platis taj tiket i na izlazu te snimi druga kamera, sistem prepozna da je za te tablice i taj tiket placen parking i dize rampu...
supercali

#28 Re: BBI - naplata parkinga

Post by supercali »

E to je super vijest a ne da cekas kao kreten i istekne ti 15 minuta
Pisao sam o tome na forumu
mayab

#29 Re: BBI - naplata parkinga

Post by mayab »

Ima vec poodavno da radi taj sistem sa kamerama i prepoznavanjem reg tablica, i to stvarno nije lose!
Kod BBI parkinga mi se ne svidja visoka cijena od 2,5 KM / sahat :lol: (po danu), ali ako platis mobitelom dodje jeftinije, i to sto nema ni sekunde besplatnog parkinga, znači , jesi li usao, gotovo...
Last edited by mayab on 29/12/2017 09:31, edited 1 time in total.
nanobo2

#30 Re: BBI - naplata parkinga

Post by nanobo2 »

mayab wrote:Ima vec poodavno da radi taj sistem sa kamerama i prepoznavanjem reg tablica, i to stvarno nije lose!
Kod BBI parkinga mi se ne svidja visoka cijena od 2,5 KM (po danu), ali ako platis mobitelom dodje jeftinije, i to sto nema ni sekunde besplatnog parkinga, znači , jesi li usao, gotovo...
da je ovako :D
holowey

#31 Re: BBI - naplata parkinga

Post by holowey »

nanobo2 wrote:
mayab wrote:Ima vec poodavno da radi taj sistem sa kamerama i prepoznavanjem reg tablica, i to stvarno nije lose!
Kod BBI parkinga mi se ne svidja visoka cijena od 2,5 KM (po danu), ali ako platis mobitelom dodje jeftinije, i to sto nema ni sekunde besplatnog parkinga, znači , jesi li usao, gotovo...
da je ovako :D
hOtio je reci 2,5 po satu po danu, navece je nesto jeftinije, a nocu skroz jeftino
supercali

#32 Re: BBI - naplata parkinga

Post by supercali »

Zar nije ono uz racun preko 30 sat besplatno ili tako nesto
kabal1337

#33 Re: BBI - naplata parkinga

Post by kabal1337 »

super stvar placanje telefonom. Pridjes rampi sama se otvori, ne moras nista tiket pokazivati. samo prodjes
-Papcine parkiraju pred rampu, pa stanu, izadju do automata. Seljacine
problemnatravunu

#34 Re: BBI - naplata parkinga

Post by problemnatravunu »

Najmanje 7 dana im ne radi plaćanje SMS-om, a papčine to nigdje nisu napisali, prije sedam dana posaljem SMS i kontam dok dodjem do rampe "leći će", kad ono kita , blamaža pred rampom, pa izađi iz auta pa do kase da paltim kešom, kaže lik, ne radi plaćanje telefonom!
Danas opet isto, eto samo se ne zaletih pred rampu, jer skontah da nema povratnog SMS-a, kažem majmunu, pa zar je problem napisati obavjest na ulazima da plaćanje SMS-om ne radi (do daljnjeg)!
Uglavnom, hebem im mater neposlovnu, bahatu, bezobraznu!
славянин

#35 Re: BBI - naplata parkinga

Post by славянин »

kabal1337 wrote:super stvar placanje telefonom. Pridjes rampi sama se otvori, ne moras nista tiket pokazivati. samo prodjes
U SCCu kada platis parking (ne moze telefonom-na aparatu dakle) isto kada stanes pred rampu fino sama se digne.... mnogi to ne kontaju :D
Optimist

#36 Re: BBI - naplata parkinga

Post by Optimist »

Upravo. Ulazim u garazu SCC-a a neki lik sa trebicom izlazi. Kako je prisao rampa se digla ali on to nije vidio. Satra se gurajuci karticu u slot, okrece je, cudi se sto nece aparat da je primi, dok na kraju nije skontao da je dignuta.
problemnatravunu

#37 Re: BBI - naplata parkinga

Post by problemnatravunu »

Dobro, ali da li je problem da se napise obavjest po garaži da postoji kamera na ulazu i izlazu koja u 99% slučajeva uspjesno prepoznaje tablice i sama diže rampu, da ljudi nauče??
Isto ovo sa SMSom u BBIu, prvo nigdje ne pise da sistem ne radi, pokvaren sta li je,
drugo , zasto to ne popravljaju, jer u krajnjoj liniji ovako neopravdano naplaćuju skuplji parking, s obzirom da kod plaćanja SMSom ima popust...
Meni licno taj popust ne znači nista bitno, ali mi smeta ovo šaltanje i otvoreno zaebavanje musterija!
basicm

#38 Re: BBI - naplata parkinga

Post by basicm »

Sto bi pisali ako skoro svaki puta kad dodjes kod rampe ona se otvori, skontas da ima nesto?
U scc ako vam pise broj tablica na kartici otvorice, ako ne pise, nece. Ima i prljavih tablica pa ih ne procita.
bit101

#39 Re: BBI - naplata parkinga

Post by bit101 »

Prije oko 7 dana, valjda kad je počeo taj kvar sa sms naplatom u BBI, otkucam ja kod na mobitelu i pošaljem, strpam tel u džep i ne čekajući odgovor. I ja pred rampu, neće pa nece. Poče neko da svira iza, kontam seljak vidiš da mi neće rampa?! Kad diže se ona, valjda onaj lik tamo u kućici digao. Kasnije kući vidim na telefonu da naplata nije ni prošla :D :run:
Bullet Tooth Tony

#40 Re: BBI - naplata parkinga

Post by Bullet Tooth Tony »

славянин wrote:
kabal1337 wrote:super stvar placanje telefonom. Pridjes rampi sama se otvori, ne moras nista tiket pokazivati. samo prodjes
U SCCu kada platis parking (ne moze telefonom-na aparatu dakle) isto kada stanes pred rampu fino sama se digne.... mnogi to ne kontaju :D
Ja mislim zato sto ima malo veci razmak.. Ti dodjes i stanes.. I cekas 5-6 sec i onda se digne.. Vjerovatno ljudi kontaju sta sad.. Evo stojim a nista :D
славянин

#41 Re: BBI - naplata parkinga

Post by славянин »

Moras pustiti auto ispred da prodje znaci malo razmaka ne odmah letiti za njim i kada stanes fino da je blize malo kameri za sekundu dvije se otvori .. sve je to dobro nego ima onih koji ne plate nikako pa krenu izaci - onda malo treninga nizbrdo/uzbrdo :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#42 Re: BBI - naplata parkinga

Post by konektovan »

Kako kamera zna jesam li platio???? :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#43 Re: BBI - naplata parkinga

Post by un1ted »

Zezas se? Kamera povezana sa sistemom plaćanja.
konektovan

#44 Re: BBI - naplata parkinga

Post by konektovan »

un1ted wrote:Zezas se? Kamera povezana sa sistemom plaćanja.
Neko napisa, platiš na automatu otvori se rampa. Ja sam bio u garazi scc-a samo dva puta, i to davno....
славянин

#45 Re: BBI - naplata parkinga

Post by славянин »

konektovan wrote:
Neko napisa, platiš na automatu otvori se rampa. Ja sam bio u garazi scc-a samo dva puta, i to davno....
Da platis na automatu i kada izlazis iako ima da karticom otvoris mozes jednostavno stati sekundu dvije i kamera koja je na desnoj strani procita ti tablicu i otvori .. zato sam i rekao da mnogi ne kontaju :D
HomeSweetHome

#46 Re: BBI - naplata parkinga

Post by HomeSweetHome »

Mislim da je BH telecom u nekom ogromnom defektu ovih dana, i banke imaju problem sa sms bankarstvom, tokenima itd...

I u BBI ocitava kameru tablicu, naravno ako si platio parking. I isto mnogi ne kontaju da mu se rampa digla...
konektovan

#47 Re: BBI - naplata parkinga

Post by konektovan »

славянин wrote:
konektovan wrote:
Da platis na automatu i kada izlazis iako ima da karticom otvoris mozes jednostavno stati sekundu dvije i kamera koja je na desnoj strani procita ti tablicu i otvori .. zato sam i rekao da mnogi ne kontaju :D
Kamera cita tablicu???!!! Kad platim na automatu, kako kamera zna jesam li platio, ima li na kartici broj registarskih tablica ili nešto drugo???
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#48 Re: BBI - naplata parkinga

Post by un1ted »

Drugar, je li trolas?

Pa zar ti nije napisano? Platis, sjednes u auto, priblizis se rampi, ispred rampe kamera ocita registraciju i u sistemu pronadje da si platio. Kako? Pa zato jer ti je ocitana registracija i pri ulasku u grazu.
славянин

#49 Re: BBI - naplata parkinga

Post by славянин »

Trola vidis li :roll:
konektovan

#50 Re: BBI - naplata parkinga

Post by konektovan »

Ima li obavještenje negdje, neko, da ta kamera radi posao u bbi i scc-u???? Posebno u bbi zna biti krkljanac na rampi pei izlasku, kad onaj uredjaj ne ocita dobro code?!
Post Reply