R.I.P Amer Ćenanović

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Koshpa

#26 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Koshpa »

cute poison wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Interesantno da se kod nas cuju pozitivne rijeci za neku, bilo koju osobu. Dal je to samo sto se radi o mrtvoj osobi ne znam ali sam pozitivno iznenadjen jer toga kod nas nema ni za izvoza ni za uvoza. Ne znam nista o njemu ali jel to moguce da to kod nas ima neko da nam valja, ili valja samo zato sto je umro? :(

Da ne oftopićim vise, nije mi to cilj nego samo da se pridruzim izrazima saucesca:
Da mu se Allah dragi smiluje i njegovoj porodici olaksa, amin.
Prva recenica ti nikakvog smisla nema, ali nebitno. Da ti odgovorim, Amer Cenanovic je jedina osoba koja je vise ucinila i pomogla narodu nego sebi. Uvijek je bio prvo covjek, pa onda nacelnik itd. Ucinio je toliko toga na samoj opcini Ilidza koliko nikad niko nije. Izgradio je skole, ambulante, dzamije, mjesne zajednice, saobracajnice, organizovao humanitarne pomoci porodicama koje slabo zive, obnovio komplet veliki park i aleju (prije toga je bilo strava pomisliti da se ode setati tom alejom i samim parkom), i ovako mogu nabrajati do sutra. Bio je ljudska velicina, covjek na kojeg niko nista negativno ne moze reci, jer jednostavno i nije bilo nista negativno kod njega.

Neka mu je vjeciti rahmet, daj Boze da ikad bude Ilidza imala nacelnika kao sto je on bio :sad:
:thumbup:

Bio si mi uzor rodjak, neka ti Allah dragi podari lijepi dzenet :(
fidoremilienko

#27 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by fidoremilienko »

Rahmet mu duši :(

Neka mu Allah dž.š. podari džennet!
shalla

#28 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by shalla »

Rahmet mu duši :sad:
Eh da Bogdo svaki načelnik u BiH uradi za svoju općinu ono što je Amer uradio za Ilidžu...
dzejkej

#29 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by dzejkej »

bio je nacelik moje Opstine.
nisam ga licno poznavala ali sam o njemu cula samo najbolje. ovo se ne moze reci za neke iz Opstine koje licno poznajem i koji su sa njim radili pa me nije iznenadila vijest da je umro od srcanog udara - izgleda da nije mogao vise da podnese.
neka mu dragi Allah dz.s. oprosti grijehe i podari lijepi dzennet.
palamuda

#30 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by palamuda »

Abu FEED el-Castro wrote:Interesantno da se kod nas cuju pozitivne rijeci za neku, bilo koju osobu. Dal je to samo sto se radi o mrtvoj osobi ne znam ali sam pozitivno iznenadjen jer toga kod nas nema ni za izvoza ni za uvoza. Ne znam nista o njemu ali jel to moguce da to kod nas ima neko da nam valja, ili valja samo zato sto je umro? :(

Da ne oftopićim vise, nije mi to cilj nego samo da se pridruzim izrazima saucesca:
Ameru ne znam da iko može prigovoriti, bio sam danas u općini i upisao se u knjigu žalosti, nevjeroivatan prizor, uposlenici plaču, hol pun običnih građana plaču odmahuju glavom, jedna grupica ljudi iz Rakovice pričaju kroz suze da su dobili vododvod za njegovog načelnikovanja poslije 40 godina čekanja, tuga, fakat su ga ljudi voljeli.
Šta je uradio,. uradio je i previše za jednog načelnika, zgrada općine nova, šetnice, aleja, putevi, škola u Osijeku, mostovi, ma svašta, čovjek je imao viziju i znao je šta hoćće, on je jednostavno radio za narod i ljude.
Svaka ti čast ljudino i neka ti je vječi rahmet još jednom.
lilica011

#31 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by lilica011 »

Kada bi bar pola ljudi koji su na položaju bili kao on,ljudima bi bili dobro.Za vrijeme svoje vladavine uradio je više nego svi u posle ratnom periodu.R.I.P VELIKOM LJUDINI KOJI JE VOLIO SVOJ GRAD I LJUDE.
ushtap

#32 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by ushtap »

Danas je na Saboru IZ-ce Amerovo mjesto bilo prazno. Allahrahmetile, dobri robe Boziji !
van Basten

#33 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by van Basten »

jedan od rijetkih političara koji se zaista miješao u svoj posao, onako kako treba. Da smo mi normalna država on bi odavno bio premijer ili bar kakav jači ministar, ovako je bio "osuđen" na načelničko mjesto i tu je zaista radio sjajan posao. Nisam ni znao da je otvorena knjiga žalosti u općini... od kad do kad? zaista bih želio upisati se tu.
Rahmet mu duši.
because_of_you

#34 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by because_of_you »

"Ako umrlog pohvale pravedni i iskreni ljudi, nakon njegove smrti, to de biti jedna vrsta svjedočenja za tu osobu, jer meleki bilježe šta se o njemu govori. Otuda je preporučljivo o vjernicima govoriti pozitivno nakon njihove smrti. Time ćemo, iako možda nekada nismo ni svjesni, pomoći umrlom da lakše prevlada kaburska i ahiretska iskušenja.

Ovo bi trebali svjesno činiti i tako ih obradovati poslije njihove smrti, jer Poslanik islama, s.a.v.s, u predaji Omera b. el-Hattaba, r.a, jasno naglašava: Za kojeg god muslimana četverica posvjedoče da je dobar, Allah će ga uvesti u džennet! Upitali smo: A trojica? Odgovrio je: I trojica. Upitali smo: I dvojica? Odgovorio je: I dvojica. Nakon to ga ga nismo pitali za jednog.."

Da mu se Allah smiluje, komentari drugih o njemu puno govore....
pemanapemani

#35 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by pemanapemani »

:( Stvarno tuga.
Rahmet mu duši.
madner

#36 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by madner »

Rahmet mu dusi i neka mu je laka zemlja Bosanska

Napravio je puno za opstinu.
arminlav

#37 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by arminlav »

Pa on je bas, u pravom smislu rijeci, bio LJUDINA od glave do pete. Tuga se u grlu stisla :sad: :sad: :sad: :sad:

Boze dragi podari mu lijepi Dzennet. :(
BiH-x

#38 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by BiH-x »

palamuda wrote:

Ameru ne znam da iko može prigovoriti, bio sam danas u općini i upisao se u knjigu žalosti, nevjeroivatan prizor, uposlenici plaču, hol pun običnih građana plaču odmahuju glavom, jedna grupica ljudi iz Rakovice pričaju kroz suze da su dobili vododvod za njegovog načelnikovanja poslije 40 godina čekanja, tuga, fakat su ga ljudi voljeli.
Šta je uradio,. uradio je i previše za jednog načelnika, zgrada općine nova, šetnice, aleja, putevi, škola u Osijeku, mostovi, ma svašta, čovjek je imao viziju i znao je šta hoćće, on je jednostavno radio za narod i ljude.
Svaka ti čast ljudino i neka ti je vječi rahmet još jednom.
:(
palamuda

#39 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by palamuda »

Knjiga žalosti je otvorena svaki dan od 8 - 20 sati naveče. Jutros mi jedan čovjek srpske nacionalnosti priča da je više uradio za crkvu u Blažuju i povratnike na Ilidžu nego ijedan političar unazad trideset godina, a bio je veliki vjernik musliman, poštovao je svakoga, stvarno kako slušam priče sve mi je više žao ovog plemenitog čovjeka.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#40 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Pera Trta »

Vjerovatno zato i nisam čuo za njega, jer da je bio lopov i ništarija, ime bi mu se vuklo po novinama, televiziji, forumima...
Dobri ljudi, koji dobro rade, kod nas za života uglavnom prolaze neopaženo...nije u našoj prirodi da nekoga hvalimo.
Neka je vječni rahmet njegovoj duši, a njegovoj porodici sabur.
Chemist

#41 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Chemist »

Mi smo Allahovi i Njemu se vracamo! Otisao je na bolji svijet!
StupskaBitanga

#42 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by StupskaBitanga »

Pravi Sarajlija
Pomen su mu odali i HVO Sarajevo
tavustavus

#43 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by tavustavus »

ma ne mogu da vjerujem da portal sarajevo-x.com nije donio slike sa jedne od najvecih dzenaza u sarajevu...pa kako vas nije stid ..pa to je dno dna...sve komunjare...fujjj
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Chmoljo »

@tavastavus - umjesto što ovdje plasiraš nebuloze pametnije bi ti bilo da si se obratio uredništvu sarajevo-x portala i iznio tu primjedbu. ovako samo sipaš predrasude na neprimjerenom mjestu.

Neka je rahmet umrlom, i lijepo je vidjeti da iza čovjeka ostaju dobra djela. o njemu ne mogu suditi jer ne znam mnogo, ali ako je suditi po riječima ostalih, stvarno je u pitanju veliki gubitak.

neka Allah dž.š. podari sabur njegovoj porodici.
Chisum

#45 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Chisum »

U moru ovih dzeparosa i primitivnih minderasa (pogotovo u redovima SDA), s kojima se srecemo svaki dan, proslog ljeta sam imao cast upoznati ovog covjeka i moram da kazem da je, barem sto se tice poslu koji sam radio, a u koji je bio direktno ukljucen i Amer Cenanovic, allahrahmetile, ovaj covjek bio sve sto mu maticna stranka nije - posten i od rijeci!
Time je ovaj gubitak jos veci i jos bolniji.

Neka mu je vjecni rahmet!
Ponosan

#46 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Ponosan »

da mu dragi Allah DZ.S. podari lijepi Dzenet! bio je dobar covjek...
merik

#47 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by merik »

Rahmet mu dusi.
Da mu Allah dz. s. podari lijepi dzenet.
Koshpa

#48 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Koshpa »

Danas se navrsava dvije godine od prerane smrti naseg nam dragog Amera. Neka mu je vjecni rahmet i lijepi Dzenet :(
megaman4

#49 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by megaman4 »

rahmet mu duši...ono što je Džema uradio za BiH, on je za Ilidžu...digao je ovu općinu iz pepela...najudaljeniji dijelovi općine su dobili svu infrastrukturu, voda, struja, kanalizacija itd...sve zahvaljujući njemu...nikada više načelnika kao što je ON bio...NIKADA!

Nažalost dobri ljudi kratko traju... :(
Logovan

#50 Re: R.I.P Amer Ćenanović

Post by Logovan »

Da mu dragi Allah dž.š. podari lijepi Dženet!

R.I.P. AMER!
Post Reply