Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
juventus
#26 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
4-ti dan, još sve na mrtvoj tački.
Još nekih 45 dana do kada se mora zakazati utakmica s Rumunijom. Nije to puno vremena.
Još nekih 45 dana do kada se mora zakazati utakmica s Rumunijom. Nije to puno vremena.
-
Dialer
#27 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gdje ce se Ciro sta pitat u savezu ba, sarlatan ko i ovi prije njega.

- ganjeta
#28 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jeli ce se sutra znati vise detalja oko ovoga sranja od saveza?
-
juventus
#29 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I ja sam negdje pročitao da FIFA raspravlja 5og o nama, al nisam siguran da je tako.
-
Stari
#30 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovaj ...tu temu o kojoj se maloprije spominjalo...mislim tu zakljucanu temu o BiH reprezentaciji ....ja je ne mogu pronaci.
Jel mi moze neko od vas pomoci ...gdje je ta tema ?
-
juventus
#31 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije o reprezentaciji, nego 2 teme o Savezu su zaključane, a tu se pisalo i o reprezentaciji.Stari wrote:Ovaj ...tu temu o kojoj se maloprije spominjalo...mislim tu zakljucanu temu o BiH reprezentaciji ....ja je ne mogu pronaci.
-
juventus
#32 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nek se niko ne ljuti, al zaključati sve teme vezane za Savez, kada je suspenzija istog top tema svih pravih bosanaca, stvarno mi je smiješno i neobjašnjivo. 
-
juventus
#33 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nadam se da će neko iz administracije reagovati na postove ovog prostaka.
-
palermo
#34 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pročitah na nekom forumu da je Rudi Zavrl prihvatio da bude predsjednik Komiteta za normalizaciju. Ne pitajte za link,nemam.
Nego, imali neko informaciju više. Danas je taj 5 april.
Nego, imali neko informaciju više. Danas je taj 5 april.
-
juventus
#35 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zavrl prihvatio mjesto predsjednika komiteta za normalizaciju NS BiH
Rudi Zavrl prihvatio je mogućnost da bude imenovan na mjesto predsjednika Komiteta za normalizaciju koji će UEFA i FIFA nametnuti suspendiranom Nogometnom savezu BiH, a svoju saglasnost za to dala je i Slovenska federacija (NZS), čiji je Zavrl počasni predsjednik.
Kako saznajemo, UEFA i FIFA su na adrese Zavrla i NZS uputili upit o njegovom eventualnom angažmanu u čišćenju bh. fudbala od korova, na koji su dobili pozitivne odgovore.
Mada je nejasno jesu li slični upiti otišli i na adrese drugih potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika Komiteta, odnosno, je li Zavrl jedina UEFA-i i FIFA-i prihvatljiva varijanta, ne bi nas trebalo iznenaditi ako slovenski zvaničnik u narednih nekoliko dana bude predstavljen kao predsjednik Komiteta.
Shodno tome da mu UEFA i FIFA zabranjuju da daje izjave za medije, Zavrl je, kao i obično, bio rezerviran pema ovoj temi, ali nam je bilo znakovito da nije demantirao našu informaciju.
FIFA-i i UEFA-i sam poslao izvještaje i razgovarao sa Marselom Bencom (Benz). Ostalo zaista ne znam. Dvije asocijacije ovih dana trebaju formirati taj neki komitet i to je sve što znam. Ostalo je sve isto kao onog dana kada sam otišao iz Sarajeva - rekao nam je Zavrl.
I u NZS nismo naišli na raspoloženog sugovornika, ali ponovo nismo dobili demantij.
Za takve teme trebate se obratiti FIFA-i i UEFA-i jer mi nismo dužni odgovarati na pitanja o njihovim planovima i akcijama - rekao nam je portparol NZS-a.
Bivši predsjednik NZS-a
Po zanimanju pravnik, Zavrl je igračku karijeru (1962.-1976.) proveo u Ljubljani, Olimpiji, Svobodi i Primorju, a imao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju bivše Jugoslavije.
U Nogometnom savezu Slovenije bio je generalni sekretar i predsjednik, a od 2009. je počasni predsjednik. Obavljao je niz dužnosti u UEFA-i i FIFA-i kao član komisija za mlade reprezentacije, za nogometne saveze, za fer-plej... Delegat je UEFA-e i FIFA-e.
Rudi Zavrl prihvatio je mogućnost da bude imenovan na mjesto predsjednika Komiteta za normalizaciju koji će UEFA i FIFA nametnuti suspendiranom Nogometnom savezu BiH, a svoju saglasnost za to dala je i Slovenska federacija (NZS), čiji je Zavrl počasni predsjednik.
Kako saznajemo, UEFA i FIFA su na adrese Zavrla i NZS uputili upit o njegovom eventualnom angažmanu u čišćenju bh. fudbala od korova, na koji su dobili pozitivne odgovore.
Mada je nejasno jesu li slični upiti otišli i na adrese drugih potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika Komiteta, odnosno, je li Zavrl jedina UEFA-i i FIFA-i prihvatljiva varijanta, ne bi nas trebalo iznenaditi ako slovenski zvaničnik u narednih nekoliko dana bude predstavljen kao predsjednik Komiteta.
Shodno tome da mu UEFA i FIFA zabranjuju da daje izjave za medije, Zavrl je, kao i obično, bio rezerviran pema ovoj temi, ali nam je bilo znakovito da nije demantirao našu informaciju.
FIFA-i i UEFA-i sam poslao izvještaje i razgovarao sa Marselom Bencom (Benz). Ostalo zaista ne znam. Dvije asocijacije ovih dana trebaju formirati taj neki komitet i to je sve što znam. Ostalo je sve isto kao onog dana kada sam otišao iz Sarajeva - rekao nam je Zavrl.
I u NZS nismo naišli na raspoloženog sugovornika, ali ponovo nismo dobili demantij.
Za takve teme trebate se obratiti FIFA-i i UEFA-i jer mi nismo dužni odgovarati na pitanja o njihovim planovima i akcijama - rekao nam je portparol NZS-a.
Bivši predsjednik NZS-a
Po zanimanju pravnik, Zavrl je igračku karijeru (1962.-1976.) proveo u Ljubljani, Olimpiji, Svobodi i Primorju, a imao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju bivše Jugoslavije.
U Nogometnom savezu Slovenije bio je generalni sekretar i predsjednik, a od 2009. je počasni predsjednik. Obavljao je niz dužnosti u UEFA-i i FIFA-i kao član komisija za mlade reprezentacije, za nogometne saveze, za fer-plej... Delegat je UEFA-e i FIFA-e.
-
fukushima
#36 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
fakat nidje veze ovo bodovanje za rang listu. rumunija izgubi od nas i pobijedi luxemburg i dobiju 58 bodova i napreduju za 11 mjestaFIFA rang lista
ZMAJEVI NAPREDOVALI 12 MJESTA
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/zmaj ... esta/55125
- campa_xxx
#37 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
fukushima wrote:fakat nidje veze ovo bodovanje za rang listu. rumunija izgubi od nas i pobijedi luxemburg i dobiju 58 bodova i napreduju za 11 mjestaFIFA rang lista
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/zmaj ... esta/55125![]()
Zar nismo suspendovani i na toj listi
-
fukushima
#38 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
izgleda da nismo 
-
Johnny_x
#39 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja ne mogu da skontam kako ovo bodovanje funkcionise da je jedna Engleska ispred Urugvaja a englezi ispali u osmini finala a Urugvaj dosao do finala ili da nema Gane medju prvih 10 a ima Hrvatske a Hrvata nigdje na prvenstvu, malo mi je nerealno ovocampa_xxx wrote:fukushima wrote:fakat nidje veze ovo bodovanje za rang listu. rumunija izgubi od nas i pobijedi luxemburg i dobiju 58 bodova i napreduju za 11 mjestaFIFA rang lista
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/zmaj ... esta/55125![]()
Zar nismo suspendovani i na toj listi
-
elSaik
#40 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa uporediš s kim igraju Urugvaj i Gana, a s kim Engleska i Hrvatska. Bodovi ti zavise ne samo od plasmana po Svjetskim i Europskim prvenstvima već i od rezultata u prijateljskim/kvalifikacijskim, snage protivnika, zone u kojoj igraš itd.
- Baltazar_khan
#41 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
albanija napredovala za 20 mjesta, a mnogi su nezadovoljni bodom iz tirane 
- Edin H.
#42 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Baltazar_khan wrote:albanija napredovala za 20 mjesta, a mnogi su nezadovoljni bodom iz tirane
Eto nek' ste ti i Pape zadovoljni
- Baltazar_khan
#43 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
šta fali bodu iz tirane? bjelorusija kao konkurent za 2 mjesto je tamo izgubila, mi smo im uzeli bod. za mene je to uspješno odrađeno gostovanje.Edin H. wrote:Baltazar_khan wrote:albanija napredovala za 20 mjesta, a mnogi su nezadovoljni bodom iz tirane
Eto nek' ste ti i Pape zadovoljni
- Dammme
#44 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Iskreno i ja sam tada bio nezadovoljan bodom iz Tirane, pogotovo što smo bili duplo bolji. I danas sam nezadovoljan samo jednim bodom, ali ipak ne bih tražio od Papeta da odstupi (kao što sam tada tražio), jer smo počeli igrati dobar fudbal, fudbal koji nama odgovara i koji može dati rezultate. Igramo od noge do noge, nema više izbij-nabij taktike, Miske i Pjanić sve bolje sarađuju, Vedo dao 2 gola, Lulić ogromno pojačanje, a možemo se još osloniti i na Medunjnina i Bešića, kao relativno nove igrače u reprezentaciji. Nema cirkusa oko reprezentacije. Novinari su na onolikoj distanci od igrača i selektora na kojoj i treba da budu. Sve u svemu, nadam se još boljim rezultatima i da nas Pape odvede na EP.
- ganjeta
- ODVRATAN_i_GADAN
#46 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ovi sto laprdaju neka obrate paznju na zastavu u ruci Sase Papca i sve ce im se samo kazati.
p.s. Pametnom dosta.
-
juventus
#47 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hahahaha...pa nemoj mi molim te reći da si se upecao na to...
Odakle baš sad zastava, što do sad nije slavio s njom?
Odjednom se sjetio Bosne kad mu više neće produžavati ugovor, sad mu ni oni u Savezu ne smetaju da se vrati..
Proračunat je do bola, ali više nam ne trebaš care. Gdje si bio kad si nam trebao?
Marš!
Odakle baš sad zastava, što do sad nije slavio s njom?
Odjednom se sjetio Bosne kad mu više neće produžavati ugovor, sad mu ni oni u Savezu ne smetaju da se vrati..
Proračunat je do bola, ali više nam ne trebaš care. Gdje si bio kad si nam trebao?
Marš!
- ODVRATAN_i_GADAN
#48 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nemoj mi samo reci da stvarno mislis kako njemu treba zastava njegove drzave da bi nasao novi klub? Nemoj mi samo reci da ne moze naci novi klub bez reprezentacije? Eeee svakakvi indani setaju po ovoj BiH... Pih
-
juventus
#49 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naravno da treba. Svakom igraču treba.
Može on naći klub, naravno, ali s reprezentacijom može naći još bolji.
Da ne pričam o tome koje su komplikacije na otoku kad tek dolaziš u klub, a nemaš preko 60% nastupa za reprezentaciju.
Ali eto, nek ja nisam u pravu, što onda do sada nije slavio sa zastavom?
Može on naći klub, naravno, ali s reprezentacijom može naći još bolji.
Da ne pričam o tome koje su komplikacije na otoku kad tek dolaziš u klub, a nemaš preko 60% nastupa za reprezentaciju.
Ali eto, nek ja nisam u pravu, što onda do sada nije slavio sa zastavom?
- Topla voda
#50 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jednog dana trebamo u bih uvesti nagradu "sasa papac",koja ce se dodjeljivati za moral i dosljednost,za fer plej i istrajnost u ovoj novcem opterecenoj igri koju zovemo fudbalom.