Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

BISCANIN2

#26 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by BISCANIN2 »

PapakizSarajeva wrote:Druze, pod hitno "ukini" ovu temu ... Zar nisi vidio da kod nas na forumu, ako nije Jeep ( i to cherokee ), nije terenac ... Ma kakva TOYOTA, CHEROKEE to sve podere k'o od sale ...

Nakon ovog posta moram :run: , da me ovi nasi ljubitelji terenaca ne napadnu iz zasjede ...
:D Kolega dužio toyotu ,imao mitcu godinama ,zamjenio za chiru . :run: .
Zavisi ko šta traži i kome šta treba ali za ovo što oni rade za jednu 110 -ku toyota je malo dijete ,jer 110mogu stavtit pat 3cjevca i zakačiti tri toyote sa instaliranim pamovima i po pijesku ce sva biti jos puno bolje .
:run:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#27 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by corolla02 »

samo Toyota :mrgreen: nema smrti

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#28 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by corolla02 »

pa dok se prekrajaju unutrasnje linije prema Bengaziju ili Tripoliju, ko ima jos vremena visiti ispod kakvog Jeepa ili Europejca :mrgreen: odgovor je Toyota; plus, onaj problem s papucicom ovdje dobro dodje :lol:

corolla02

#29 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by corolla02 »

Zvek wrote:Ima i kineskih.

Image

5000 ih je isporučeno.

http://www.zxauto.com.cn/en/news/news20.asp
toyotina tundra i to onaj stari model
Image
PapakizSarajeva

#30 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by PapakizSarajeva »

BISCANIN2 wrote:
PapakizSarajeva wrote:Druze, pod hitno "ukini" ovu temu ... Zar nisi vidio da kod nas na forumu, ako nije Jeep ( i to cherokee ), nije terenac ... Ma kakva TOYOTA, CHEROKEE to sve podere k'o od sale ...

Nakon ovog posta moram :run: , da me ovi nasi ljubitelji terenaca ne napadnu iz zasjede ...
Zavisi ko šta traži i kome šta treba ali za ovo što oni rade za jednu 110 -ku toyota je malo dijete ,jer 110mogu stavtit pat 3cjevca i zakačiti tri toyote sa instaliranim pamovima i po pijesku ce sva biti jos puno bolje .
Sta sam vam rek'o ??? :run: :run:

110 je koliko znam ono cudo koje je proizvodio TAM, ako se ne varam ? I to je kamion ...

Kazu na T-84 montiraju top 108 mm, PAT, PAM i zakace kompletan vozni park iz bivse kasarne Marsal Tito ...

Drug, nemoj se ljutiti, malo sale nije na odmet ...
olensoner

#31 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by olensoner »

Ja sam dio djetinjstva proveo u Libiji, nekih 5-6 godina, kad sam dosao u BiH, bilo mi je cudno zasto niko nema bijeli Pick-up i nazad da crvenim slovima pise TOYOTA, toliko sam navikao se bio na njih. :)
mišmaš

#32 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by mišmaš »

manju ulogu tu igra kvalitet, i nije tu toyota zastupljena u tolikom broju zato što je toliko superiornija od ostalih, nego ja mislim jednostavno jer su ljudi navikli na to godinama, toyota drži taj dio tržišta godinama i to je sve, baš kao što neko reče što je kod nas golf dvica posto kultni auto. bio sam u afganistanu dvije godine, svako drugo auto je bijeli nissanov pickup, ima određeni broj toyota, mitshubishija i pokoji ford, dodge ili chevy i to je to, ali uglavnom pickup dominira, i većinom su japanci.
BISCANIN2

#33 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by BISCANIN2 »

PapakizSarajeva wrote:
BISCANIN2 wrote:

Sta sam vam rek'o ??? :run: :run:

110 je koliko znam ono cudo koje je proizvodio TAM, ako se ne varam ? I to je kamion ..

Kazu na T-84 montiraju top 108 mm, PAT, PAM i zakace kompletan vozni park iz bivse kasarne Marsal Tito ...

Drug, nemoj se ljutiti, malo sale nije na odmet ...
110 je koliko znam ono cudo koje je proizvodio TAM, ako se ne varam ? I to je kamion ..
I to kakav kamion paša moj ....zamalo da završi u mojoj ergeli ali polako doci ce i na nju red.

Drug, nemoj se ljutiti, malo sale nije na odmet ..
NO sikiriki :thumbup:
corolla02

#34 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by corolla02 »

haj nek 110 ide ovako :D

BISCANIN2

#35 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by BISCANIN2 »

corolla02 wrote:haj nek 110 ide ovako :D

:D :D :D
:D :D :D :thumbup:
bach

#36 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by bach »

Da malo osvježimo ovu temu

Image

Pa ponovo jedna Toyota

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
shlauf

#37 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by shlauf »

Image

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
BISCANIN2

#38 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by BISCANIN2 »

shlauf wrote:Image

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:

Kraljica he he he
Zeljoooo

#41 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by Zeljoooo »

Pa nece ferrarije goniti po tim pustarama :-)
Altsa

#42 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by Altsa »

bas neki dan sam to primijetio. sve nove toyote vozaju sa ugradenim PAM-ovima ili PAT-ovima.
bach

#43 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by bach »

Zeljoooo wrote:Pa nece ferrarije goniti po tim pustarama :-)
Što ne ganjaju Golfove?
spreca

#44 Re: Toyota: Službeno vozilo rata u Libiji

Post by spreca »

mišmaš wrote:manju ulogu tu igra kvalitet, i nije tu toyota zastupljena u tolikom broju zato što je toliko superiornija od ostalih, nego ja mislim jednostavno jer su ljudi navikli na to godinama, toyota drži taj dio tržišta godinama i to je sve, baš kao što neko reče što je kod nas golf dvica posto kultni auto. bio sam u afganistanu dvije godine, svako drugo auto je bijeli nissanov pickup, ima određeni broj toyota, mitshubishija i pokoji ford, dodge ili chevy i to je to, ali uglavnom pickup dominira, i većinom su japanci.
:thumbup:
animals

#45 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by animals »

Nije mi jasan taj rat nikako..
da su Srbi isli na Vukovar toyotama, ili na bilo koje drugo ratiste, sta bi im se tek desilo..
a tamo se vozikaju ko po korzu..to bi jedna ozbiljna vojska pomela za par dana..
Zeljoooo

#46 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by Zeljoooo »

bach wrote:
Zeljoooo wrote:Pa nece ferrarije goniti po tim pustarama :-)
Što ne ganjaju Golfove?
Pa gdje ce montirati onaj mitraljez na golfa?
goran16v

#47 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by goran16v »

Ko kaze da ne moze? Im'o je Juka Caddy s bezmalo PAM-om, prvo je cuvao benz. na Cvili, pa zarobljen u Azicima, valjda je Krusku poslao da ga otima nazad, ne znam sta bi na kraju!
bach

#48 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by bach »

Sad će još Amerika da proglasi Toyotu suporterom terorizma...

Image
ISIS propaganda videos filmed in Iraq, Syria, and Libya show numerous Hilux and Land Cruiser vehicles marked with ISIS seals, including one video ABC News says was shot in Raqqa, Syria, featuring an ISIS parade where more than two-thirds of the vehicles were Toyotas. "Regrettably, the Toyota Land Cruiser and Hilux have effectively become almost part of the ISIS brand," Mark Wallace, CEO of the Counter Extremism Project and former U.S. Ambassador to the United Nations, said. "ISIS has used these vehicles in order to engage in military-type activities, terror activities, and the like. But in nearly every ISIS video, they show a fleet — a convoy of Toyota vehicles and that's very concerning to us."
http://www.msn.com/en-us/news/us/us-off ... id=UP97DHP
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49 Re: Toyota: Službeno vozilo ratova u trećem svijetu (Afika, Bliski istok)

Post by _BataZiv_0809 »

Oj Tojoto teroristima si draga. Od Libije do Sirije :D

Inace u Libiji je za vrijeme Gadafija 80% vozila bilo Tojota, a bilo je dosta i Peugeota 404 pick-up, sto je meni svetogrdje za takav lijep automobil

Image
Post Reply