Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Sarajevski_Marlboro

#26 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Sarajevski_Marlboro »

Samo da kažem da se ne slažem s VenomousV 8-) .
VenomousV

#27 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by VenomousV »

Sarajevski_Marlboro wrote:Samo da kažem da se ne slažem s VenomousV 8-) .

i ne moras :P :D
:lol:
dottore

#28 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by dottore »

znaci npr. ti imas zensko dijete, i posaljes je u srednju skolu gdje ce udio djevojaka biti 0-5%... da samo znas sta se radi sa tih 0-5%, a uzrok hormoni(muski) :mrgreen:
Keksich

#29 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Keksich »

Zaboga miloga, kad prije uspjeste temu pretvoriti u prepucavanje... Pa i neće u tehničku, rekla je da hoće u gimnaziju, sretni?

Ako nisi "proletjela" kroz osnovnu i ako već imaš dobre ocjene, te ako se pripremiš i ponoviš gradivo, za očekivati je da ćeš i prijemni dobro položiti. Prijavi se na pripremne časove, ne mora baš biti ona škola koju si odabrala, prijemni je svugdje isti za gimnazije tako da bi te svaka gimnazija trebala dobro pripremiti. Takođe, vjerovatno će vam i nastavnici pomoći i potruditi se da ponove gradivo sa vama.
Nemoj se previše brinuti koju ćeš izabrati. Treba naravno razmišljati, ali neće ti život od toga propasti. Faks je ono što je bitno, a na faksu ima raje iz svih gimnazija.
Sarajevski_Marlboro

#30 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Sarajevski_Marlboro »

Ma idi negdje gdje ti je blizu.
Na kraju kad skontam...svaka gimnazija je tu negdje...ponajviše je do individualnog truda.
Sunrise00

#31 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Sunrise00 »

Princess7 wrote:Mene interesuje upis u srednje skole, najvise prijemni. Cujem da sada prolaz zavisi vise od prosjeka nego kako uradim prijemni, to me malo brine :/ , ako mmi neko moze dati neke savjete, bila bih mu zahvalna.
sad se mozes upisati i da ne prodjes prijemni :roll: a nema to bas zavisi ne zavisi, bodovi su bodovi, bilo od prosjeka bilo od prijemnog :wink: preporucujem trecu! :D sretnooooo :D
Princess7

#32 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Princess7 »

Ma.Le.Na wrote:2 nove skracenice nzm i mzd :D
wow sta jos vi mladi korisite :shock: :D
HAHHA ma mora se malo :P
Princess7

#33 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Princess7 »

dharma wrote:
sanabe wrote:
Princess7 wrote:Mene interesuje upis u srednje skole, najvise prijemni. Cujem da sada prolaz zavisi vise od prosjeka nego kako uradim prijemni, to me malo brine :/ , ako mmi neko moze dati neke savjete, bila bih mu zahvalna.
Uvijek je prolaz zavisio od prosjeka ocjena u osnovnoj vise nego kako se uradi prijemni, kako mislis "sada"?
Raspitaj se o pripremnoj nastavi u skoli u koju zelis ici.

Prosle godine prijemni nije bio eliminatoran, vec se sabirao na ocjene iz osnovne. Kako je tacno islo, ne bih znala.
Vidi sta volis, i ako ces uciti vecina gore nabrojanih skola je super. Na faksu ima raje iz svakakvih skola, cak i ovih tehnickih, i rijetko kome toliko skola igra ulogu. Vecinom je ko je bio dobar u 2., 3., obali, dobrinjskoj itd.itd dobar je i na faksu (nije mi vala nesto tezak faks,ali eto) :D . Ko je proletio kroz srednju, na faksu luta jos uvijek, i ko se provlacio kroz srednju na lijepe oci, sad sam bezveze "namiguje".

Raspitujes se, pa imam pravo da pomislim da si vrijedna.( Naravno, mozda i grijesim). U svakom slucaju, sretno ti i uci. :thumbup:

Aa hvala ti, nadam se da ce sve proci dobro :D
Princess7

#34 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Princess7 »

Matematika mi dobro ide, ali jos nisam radila testove npr za engleski ili bosanski, ako ih neko ima molim vas da stavite ili nekako posaljete, stvarno biste mi pomogli..
saramica

#35 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by saramica »

Princess7 wrote:Matematika mi dobro ide, ali jos nisam radila testove npr za engleski ili bosanski, ako ih neko ima molim vas da stavite ili nekako posaljete, stvarno biste mi pomogli..
imas na stranici prve gimnazije iz 2008. ja mislim
saramica

#36 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by saramica »

saramica wrote:
Princess7 wrote:Matematika mi dobro ide, ali jos nisam radila testove npr za engleski ili bosanski, ako ih neko ima molim vas da stavite ili nekako posaljete, stvarno biste mi pomogli..
imas na stranici prve gimnazije iz 2008. ja mislim

http://1gimnazija.com.ba/index.php?opti ... &Itemid=29
dharma

#37 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by dharma »

Ma bice to dobro, ti samo uci i radi, i nema problema :thumbup:
casanova123

#38 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by casanova123 »

pripremaj se ti za matematiku i engleski..
Bosanski neces nauciti za mjesec dana ili koliko je jos ostalo do prijemnog xD..
Samo nauci malo pravopis i one rijeci koje se pisu sa NE kao prefiks nemoj da pogresno napises( ako me razumijes) :d
Tipa: NEZNAM...
malla mu

#39 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by malla mu »

:D
Last edited by malla mu on 13/03/2012 18:02, edited 1 time in total.
Salatisimo

#40 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Salatisimo »

Sto se tice prijemnog, nemas potrebe toliko da se plasis toga. Vjeruj mi, sve bude i prodje. Svako se na kraju upise u skolu. :D Bosanski, tu nema sta da se uci.. Pazi na rukopis, nauci glagole koji se pisu sastavljeno ( necu, nisam, nemoj...), i naravno nemoj fuliti temu :lol: Matematika, svake godine je ista... Pogledaj malo starije testove i vjezbaj.. Doci ce ti na slican fazon, samo drugi brojevi. Takodjer engleski, vremena ponovis, pasiv, upravni/neupravni govor, modalne glagole i otprilike to je to... Svaka gimnazija ti je otprilike ista... Svi grijese kada kazu npr. da je Prva vise vezana za jezike, a Druga za matematiku.. Nije istina :) Moja preporuka ti je da upises Drugu, pa ti vidi. Sretno :thumbup:
faris vezir

#41 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by faris vezir »

Mene zanima kakva je ekonomska skola
ii sta sve treba za 2 gimnaziju da bi se upisala
faris vezir

#42 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by faris vezir »

Mene zanima kakva je ekonomska skola
ii sta sve treba za 2 gimnaziju da bi se upisala
dharma

#43 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by dharma »

Ja sam zavrsila ekonomsku, i meni je super. Doduse dosta usmjeravaju tako da nisam sigurna kako bih se snasla na nekom drugom faksu, ali sam znala sta cu upisati tako da mi je poslije znanje iz srednje dobro doslo na faksu. Skola je dosta dobro uredjeno, ima dosta dobrih profesora, vecina su super (ima i onih koji mi se ni dan danas ne dopadaju, ali Boze moj, ima ih svugdje).
U svakom slucaju ja ti mogu preporuciti kao dosta kvalitetnu skolu ( nisam davno zavrsila tako da ne vjerujem da se stanje drasticno promijenilo, samo 3 godina), ali moras dobro promisliti sta zelis dalje, jer bi ti za neke stvari realno gimnazija bila bolja osnova.
Naravno, sta god da odlucis sretno :thumbup: :thumbup:
Tsubasa

#44 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Tsubasa »

Je li moguće da je iz Bosanskog gramatika na prijemnom a ne pismena? Gimnazija je u pitanju.
medaaa

#45 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by medaaa »

Tsubasa wrote:Je li moguće da je iz Bosanskog gramatika na prijemnom a ne pismena? Gimnazija je u pitanju.
jeste, za sve srednje skole je tako... znaci, ne pise se esej, vec se radi gramatika... SRETNO! :)
Mali Aldin

#46 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Mali Aldin »

Eee ovako :D Zanima me prijemni za srednju skolu,ekonomsku,ovdje u Vogosci.Kakvi zadaci,testovi...Sve!Ako je neko upisao ovu skolu,molim ga nek' mi kaze... :D Hvala
Kemo BA

#47 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by Kemo BA »

Ako vec imaš u vidu nastavak skolovanja (fakultet) tada bi bilo pametno da vidiš koja škola daje najbolju pripremu za konkretan faks. Ako si odlican đak vjerovatno u školovanju neceš imati problema.Moraš jedino biti spremna na razna razocarenja po završetku jer tvoja diploma iza koje ce stajati rad,trud i znanje ce vrijediti manje nego druga iza koje svega toga nema (diploma = diploma)a za posao ceš imati daleko vecih problema nego neko ko ima štelu i dr. Ali naprijed ti uci valjda se nešto promjeni.
modesti

#48 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by modesti »

Imaš pripremnu nastavu za prijemni za gimnazije u Jelićevoj. Vrijedi se raspitati.
nOrMaLaC

#49 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by nOrMaLaC »

Čuj prijemni za gimnnaziju :D :D
Ja to vala nisam ni imao.. :lol:
X Factor

#50 Re: Srednje skole u Sarajevu, prijemni/upis :D

Post by X Factor »

Nisam znao da postoje ti prijemni za gimnazije.
Moja nije imala, ali dobro nisam ja u metropoli, nažalost. :D
Post Reply