PSI - kucni ljubimci
Moderator: anex
- Soul_Sista
Tamo negdje prije nego sto se zaratilo jedan je vucjak zalutao u nasu ulicu i poceo se vrtiti oko kuce. To je bio vucjak zenka i ja je naravno prisvojim i dam joj ime Ramba
, iako sam dugo poslije toga bila na ratnoj nozi sa didom jer on je htio da je otjeramo. Kad se pravo zaratilo, bila je dobar cuvar jer je po citavu noc znala stajati pred kucom budna i cim bi neko prolazio ulicom ona zalaje i niko se nije ni priblizavao dvorstu ako bas nije morao. Poslije nas je ostala, ne znam ni ko je hranio...a cula sam poslije da je i uginula. 
-
Drug_Tito
Ja pravo volim pse. Volio bi imati svaku vrstu kada bi mogao. Samo nemam para da ih hranim
. Mislim trenutno sada nisam u toj situaciji da imam cuku i da se brinem za njim. Psi su ko bebe. Uvijek se treba oko njih baviti, ali zato su mi i dragi. Vole paznju. Hmm mozda nisu ko bebe, mozda su ko zene. Helenejse, za psa treba i kuca ja mislim. Da ima gdje na brzinu da izadje i protrci. Ne mislim da pas ne smije da bude u kuci, samo bi vise volio da ima bascu gdje moze na brzinu izletjeti. Ali kada bi birao psa sigurno bi ovu vrstu uzeo, jer su zlatni

-
Drug_Tito
Ako zelite psa a nemate mogucnosti da ga imate, onda cuvajte cuke za druge ljude. Ovdje u Americi kada bogatasi idu na putovanje gdje ne mogu povesti svoje ljubimce onda plate nekome da za sljedecih 20 dana cuva cuke. I to ja radim. Placaju dobro, zavisi od ljudi u stvari. Ali plata nije vazna, dobijes cuku da se i gras sa njim. U pocetku nesto mi nije bilo drago da pokupim iza njih kada se isprazne u parku, ali sam se navikao, kesa u ruku i kupi. Kao mali sam uvijek pjevao, 'hocu majko hocu u gradsku cistocu'. Pa valjda se vjezbam
Cuvao sam za jednu porodocu dva huskies. Jako fina vrsta. Volio bi i tu vrstu imati...

Super tema za ljubitelje cuka...
Cuvao sam za jednu porodocu dva huskies. Jako fina vrsta. Volio bi i tu vrstu imati...

Super tema za ljubitelje cuka...
- Soul_Sista
Moja sestra ima malog pekinezera, slakta ko secer ali sto jest ima raditi oko nje. Svaki dan izvesti po tri puta, pa paziti da nije gladna, kupanje ali naj gore od svega je to sto se puno linja pa vazda dlakica po stanu
Bas zbog toga mozda i nije lose da se ima dvoriste pa da nije po citav dan u kuci. Sad na ljeto ce je ostaviti kod mene da je cuvam dok su na odmoru u Bosni
ali to je naravno neplaceno jer smo seke
I to vam stvorenje nekako ovako izgleda...

Licno bih birala nesto vece jer su veliki psi inace malo vise mirniji, nisu toliko zivahni kao ovi maleni. To mi je neko pricao da ima veze sa njihovom visinom, sto je manji on je veci nestasko..
I to vam stvorenje nekako ovako izgleda...

Licno bih birala nesto vece jer su veliki psi inace malo vise mirniji, nisu toliko zivahni kao ovi maleni. To mi je neko pricao da ima veze sa njihovom visinom, sto je manji on je veci nestasko..
-
Drug_Tito
Je li ijedan muskarac ovdje izveo psa od komsije u park samo za to da bi mu cure prisle??
Jesam ja
, dobar stos, pogotovo ako ste u svojim 20-tim, onda ako imate psa to znaci da mislite o djeci. Jer prvo zelimo da vidimo kako je brinuti se za psa, ako to polozimo onda mozemo i djete nekako zbrinuti. Tako to cure vide. Prodjem kroz park sam niko se i ne okrene za mene, sem gusaka koje stalno nesto traze da jedu. Prodjem sa cukom, eto cura odma hoce da ga pomiluju, raspituju se i u tom momentu slozis neku tuznu pricu iz rata. To pali za Amerikanke neznam za ostale, samo se nesto treba ispricati sto je Soul_Sista napisala, imao sam cuku, pala granata na njega, ja bio djecak od 10 godina jako tuzan, sve ovo vrijeme nisam htjeo imati psa, ali sam sada skupio snage lafo da ga imam
, naravno nekazes da pas nije tvoj. Sa tom pricom sam sa cetiri cure izasao. Prema tome ako zivite izvan BiH pokusajte to, jako je zabavno, places iz vana, a iz nutra se smijes sam sebi, ili vise curi nego sebi. Samo ako pocnete izlaziti cesce, cura ce poceti pitati a gdje ti je pas, desilo mi se to jednom.
-
Lojo_Hasanovic
Ja dje zivim nema praka kako treba, sve zgrada na zgradi, al je mahala puna nake kucanije... 
-
xygirl
#33 Re: PSI - kucni ljubimci
Pekinezer

psi su fakat najvjernija stvorenja... volim ih sve a ovako je izgledala moja mava mrvica kad je imala par mjeseci

psi su fakat najvjernija stvorenja... volim ih sve a ovako je izgledala moja mava mrvica kad je imala par mjeseci
- Soul_Sista
Drug_Tito wrote:Je li ijedan muskarac ovdje izveo psa od komsije u park samo za to da bi mu cure prisle??Jesam ja
, dobar stos, pogotovo ako ste u svojim 20-tim, onda ako imate psa to znaci da mislite o djeci. Jer prvo zelimo da vidimo kako je brinuti se za psa, ako to polozimo onda mozemo i djete nekako zbrinuti. Tako to cure vide. Prodjem kroz park sam niko se i ne okrene za mene, sem gusaka koje stalno nesto traze da jedu. Prodjem sa cukom, eto cura odma hoce da ga pomiluju, raspituju se i u tom momentu slozis neku tuznu pricu iz rata. To pali za Amerikanke neznam za ostale, samo se nesto treba ispricati sto je Soul_Sista napisala, imao sam cuku, pala granata na njega, ja bio djecak od 10 godina jako tuzan, sve ovo vrijeme nisam htjeo imati psa, ali sam sada skupio snage lafo da ga imam
, naravno nekazes da pas nije tvoj. Sa tom pricom sam sa cetiri cure izasao. Prema tome ako zivite izvan BiH pokusajte to, jako je zabavno, places iz vana, a iz nutra se smijes sam sebi, ili vise curi nego sebi. Samo ako pocnete izlaziti cesce, cura ce poceti pitati a gdje ti je pas, desilo mi se to jednom.
Na zalost svih zena svijeta ovo ja mislim samo moze muskarcima da upali jer sam vise puta vodala ovog malog cuku i nikad mi nije prisao tip da ga potapse a da ja onda slozim neku ratnu pricu, a vidis imala bih materijala.
-
Lojo_Hasanovic
Da, da vrlo rijetko ce pric i rec to...zapravo nikako, ni jedan ti muskarac nece to rec!Soul_Sista wrote: Rijteko da ce muskarac prici i reci "aaa vidi sto ti je sladak"Do sada su mi prilazili zato sto su i oni vodali svoje a to je vise bilo pas psa nanjusi pa povuce gazdu.
-
Drug_Tito
Bogme Soul Sista ja prilazim. Ne zato sto mislim da je cuko fin, nego eto reda radi. Ako sam fin prema njezinom kucnom ljubimcu ma koliko on/ona bili ruzni i ako volim da ga ih mazim, onda i ona misli da cu takvu paznju i njoj dati. Prema tome ja letim da pomilujem svakog psa ako ga cura cuva. Desilo mi se jednom cura stoji na ulici sa cukom, ja naravno ono stao poceo se igrati, pitati neka glupa pitanja, sve to ide fino, smijemo se jeli, tek odjednom iz ducana izadje neki momak i ispade da je taj momak, momak toj curi. Tada je bilo ono nastavi se igrati sa cukom koda si stao zbog cuke a ne zbog cure. I lagano nastavi dalje svojim poslom.
Ali Soul_Sista pomazio bi ja tvog kineza a mozda i jos nesto bi po mazio...
Ali Soul_Sista pomazio bi ja tvog kineza a mozda i jos nesto bi po mazio...
-
Lojo_Hasanovic
Ti mora da si klon od onog pravog Tite! Kazu da je bio najveci qrvar svih vremena!

-
Drug_Tito
Pa rodjeni smo u istom mjesecu, sto znaci da smo isto u horoskopu. Imamo par slicnih osobina pa mozda i ta jedna.Ti mora da si klon od onog pravog Tite! Kazu da je bio najveci qrvar svih vremena!
Ali ja samo volim da mazim, bilo to zivotinje ili neke druge stvari.
Nego da ne spadamo sa teme, ima li iko ovdje da ima svog licnog cuku i ako je moguce sliku tog cuke?
-
Lojo_Hasanovic
Ja ne znam sta je, al stvarno istina je, u mahali dje ja zivim ima kamara nake kucanije, i i ma jedan zuti dzukela...drze ga nakav stariji cojk i zena, kad god ezan zauci on odma pocne zavijat ko vuk...bas miran cuko...nikad ni na kog ne rezi, ni na kog ne laje al cim ezan zauci on pocne zavijat...bio sabah bila jacija isto je... 
-
Drug_Tito
Mozda je hodza koji uci njegov pravi vlasnik. Pa kada cuje glas odma pocne da zavija jer zeli da ga cuje gazda. Mozda...Ja ne znam sta je, al stvarno istina je, u mahali dje ja zivim ima kamara nake kucanije, i i ma jedan zuti dzukela...drze ga nakav stariji cojk i zena, kad god ezan zauci on odma pocne zavijat ko vuk...bas miran cuko...nikad ni na kog ne rezi, ni na kog ne laje al cim ezan zauci on pocne zavijat...bio sabah bila jacija isto je...
-
Lojo_Hasanovic
Ma nije mu hodza vlasnik, znam 100% da nije! Mislim da mu vlasnici nisu cak ni muslimani!Drug_Tito wrote:Mozda je hodza koji uci njegov pravi vlasnik. Pa kada cuje glas odma pocne da zavija jer zeli da ga cuje gazda. Mozda...
- pitt
Znao sam.......cafirska posla .....kera izdresirali da na hodzu zavija i reziLojo_Hasanovic wrote:Ma nije mu hodza vlasnik, znam 100% da nije! Mislim da mu vlasnici nisu cak ni muslimani!Drug_Tito wrote:Mozda je hodza koji uci njegov pravi vlasnik. Pa kada cuje glas odma pocne da zavija jer zeli da ga cuje gazda. Mozda...