Ma, Koka je tu najbolji, ali ovi ostali, uzhas totalni.poznanik wrote:Pretpostavljam da od sutra Kurteš neće bahato ostavljati službeni automobil na sred pješačkog prelaza i dovoditi u opasnost pješake, nakon što svakodnevno zaglavi u "Jagodi". Vjerujem i da će od sutra trijezan ići na posaoMinistarstvo unutrašnjih poslova - Predrag Kurteš (SDP)
Vlada FBiH (2011 - .........?)
- stochar
#26 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
-
VjecitiStudent
#27 Re: Vlada FBiH
A prvi april je dalekostochar wrote:Ministarstvo energije, rudarstva i industrije - Eldar Trhulj (SDA)
kad se vozite cestama i ovo malo auto-puta, sjetite se erdala koji je bio dugogodisnji direktor direkcije za puteve. lik je svojevremeno izjavio da su prvi kilometri auto-puta neravan jer "nismo bili iskusni u gradnji". fuj!
i, Mašić ministar obrazovanja? ma daaaaaaaaaaaj! koji qratz...
...
- Ma.Le.Na
#28 Re: Vlada FBiH
nisam u politici ali DAMIR MASIC ministar obrazovanjaBiH-x wrote:Pa haj, izgleda solidnoHunkar wrote:http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... hiva=false
Premijer Nermin Nikšić (SDP)
Ministarstvo unutrašnjih poslova - Predrag Kurteš (SDP)
Ministarstvo pravde - Zoran Mikulić (SDP)
Ministarstvo energije, rudarstva i industrije - Eldar Trhulj (SDA)
Ministarstvo prometa i komunikacija - Emir Bijedić (SDP)
Ministarstvo rada i socijalne politike - Vjekoslav Čamber (HSP BiH)
Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica - Adil Osmanović (SDA)
Ministarstvo za pitanja boraca - Zukan Helez (SDP)
Ministarstvo zdrvastva - Rusmir Mesihović (SDP)
Ministarstvo obrazovanja i nauke - Damir Mašić (SDP)
Ministarstvo kulture i sporta - Salmir Kaplan (SDA)
Ministarstvo trgovine - Milorad Bahilj (NSRZB)
Ministarstvo prostornog uređenja - Desnica Radivojević (SDA)
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva - Jerko Ivanković (NSRZB)
Ministarstvo finansija - Anto Krajina (HSP BiH)
Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta - Sanjin Halimović (SDA)
Ministarstvo okoliša i turizma - Branka Đurić (SDP)
I pitanje
Sta su po struci premijer nam i gosn. Eldar?
hvala na odgovorima
- madner
#29 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
On je tamo na zadatku vracanja Durakovica u SDP 
-
VjecitiStudent
#30 Re: Vlada FBiH
Jeko Samir?stochar wrote:ma ja, Salmir Kaplan ako nam kulturu ne digne na visi nivo, nece niko! mislim, za njega se manje sekiram, jer za tu stranku nisam glas'o... a, stariji ce se sjetiti predratne kletve vezane za Šanku, i nacina na koji je zavrsio faks...madner wrote:To si vec naglasio druze![]()
Mislim da bi bilo pragmaticnije sacekati rezultate, mozda prebaci ocekivanja.
Sanko ministar je jos uvijek puno bolje nego Sanko doktor.
Jel ovo novo epizoda nadrealista, ruzan san, sta se desava?
- nellington
#31 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
@malena: Premijer je pravnik, za Erdala ne znam, možda je saobraćajni inženjer, građevinac, možda ekonomista, stvarno nisam upućen.
-
VjecitiStudent
#32 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
On je kadar, ko i vecina ostalih, kakve uopste ima veze struka.nellington wrote:@malena: Premijer je pravnik, za Erdala ne znam, možda je saobraćajni inženjer, možda ekonomista, stvarno nisam upućen.
- poznanik
#33 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
nellington wrote:@malena: Premijer je pravnik, za Erdala ne znam, možda je saobraćajni inženjer, možda ekonomista, stvarno nisam upućen.
Ministarske su ipak političke finkcije, manje je bitna njihova stručna obrazovanost, koliko je bitan odabir stručnih pomoćnika koji će pripremati podzakonska akta i sl..
- Ma.Le.Na
#34 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ima itekako..nije isto kada ti industriju "kroji" neko kome je to struka ili neko ko je doktor medicineVjecitiStudent wrote:On je kadar, ko i vecina ostalih, kakve uopste ima veze struka.nellington wrote:@malena: Premijer je pravnik, za Erdala ne znam, možda je saobraćajni inženjer, možda ekonomista, stvarno nisam upućen.
-
VjecitiStudent
#35 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Naravno da bi struka trebala imati veze, no nama upravljaju iskljucivo kadrovi, sto i sastav ove vlade pokazuje.Ma.Le.Na wrote:ima itekako..nije isto kada ti industriju "kroji" neko kome je to struka ili neko ko je doktor medicineVjecitiStudent wrote:On je kadar, ko i vecina ostalih, kakve uopste ima veze struka.nellington wrote:@malena: Premijer je pravnik, za Erdala ne znam, možda je saobraćajni inženjer, možda ekonomista, stvarno nisam upućen.
- stochar
#36 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa daj onda da umjesto ministara postavimo koze, a neka sve rade savjetnici, jeftinije je...poznanik wrote:nellington wrote:@malena: Premijer je pravnik, za Erdala ne znam, možda je saobraćajni inženjer, možda ekonomista, stvarno nisam upućen.
Ministarske su ipak političke finkcije, manje je bitna njihova stručna obrazovanost, koliko je bitan odabir stručnih pomoćnika koji će pripremati podzakonska akta i sl..
- Komrad
#37 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Znaci ... ova vlada ne valja?
- BHCluster
#38 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Treba im dati on 100 dana pa onda udri tamo sto su preskocili...
- strong69
#39 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Kad sam procitao sastav F.K. Sarajeva za ovu sezonu bio sam veoma razocaran i svjestan da moj klub nece osvojiti titulu prvaka BiH.
Sada, kada sam procitao sastav Vlade osjecam se isto. Nema tu nijednog "igraca" koji mi ulijeva povjerenje...
1. Kaplan
2. Masic je premlad i neiskusan! Obrazovanje je za mnogo, mnogo iskusnije ljude.
3. Jerko Ivankovic? Sada ce hebati majku poljoprivredi. Radnici mu nisu dobili platu 6 mjeseci. Umjesto toga dobijaju bonove i kupuju u objektima kojima Lijanovic daje robu.
Neka nam je sa srecom.
Kao sto @stochar rece i meni ce SDP ide na ignore listu. Razocaran sam odabirom ljudi.
Sada, kada sam procitao sastav Vlade osjecam se isto. Nema tu nijednog "igraca" koji mi ulijeva povjerenje...
1. Kaplan
2. Masic je premlad i neiskusan! Obrazovanje je za mnogo, mnogo iskusnije ljude.
3. Jerko Ivankovic? Sada ce hebati majku poljoprivredi. Radnici mu nisu dobili platu 6 mjeseci. Umjesto toga dobijaju bonove i kupuju u objektima kojima Lijanovic daje robu.
Neka nam je sa srecom.
Kao sto @stochar rece i meni ce SDP ide na ignore listu. Razocaran sam odabirom ljudi.
- Been
#40 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Genijalci su to zaključili nakon sat i 40 minuta od imenovanja vlade... Bravo !Komrad wrote:Znaci ... ova vlada ne valja?
- poznanik
#41 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nisam pisao da tako treba biti, već da je tako odavno u našoj državi. Na sve ministarske pozicije biraju se stranački kadrovi, nekad se oni strukom podudare sa resorom, ali prednost se ipak daje politici.stochar wrote:pa daj onda da umjesto ministara postavimo koze, a neka sve rade savjetnici, jeftinije je...poznanik wrote:Ministarske su ipak političke finkcije, manje je bitna njihova stručna obrazovanost, koliko je bitan odabir stručnih pomoćnika koji će pripremati podzakonska akta i sl..nellington wrote:@malena: Premijer je pravnik, za Erdala ne znam, možda je saobraćajni inženjer, možda ekonomista, stvarno nisam upućen.
- and
#42 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
očekujem da eksplodiramo u nauci 
-
VjecitiStudent
#43 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ljudski se nadati se, no na kraju se uvijek probudimo u bosanskoj realnosti.Komrad wrote:Znaci ... ova vlada ne valja?
U odnosu na proslu, ova vlada tesko da moze biti gora.
Ako nista drugo, mnogi uhodani ZagraBiH-HDZ-SDA talovi bi mogli biti poljuljani.
- Ma.Le.Na
#44 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
upravo tako...zar SDPovci nisu imali nikoga drugog za postavit?strong69 wrote: 2. Masic je premlad i neiskusan! Obrazovanje je za mnogo, mnogo iskusnije ljude.
a Trhulj je gradjevinac..
- stochar
#45 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nazifa Gljivu za premijera!
- strong69
#46 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Dobro si rek´o... Ova Vlada morala bi se jako potruditi da bude gora od prethodne. Sta je tu je. Mi smo glasali, oni su postavili...VjecitiStudent wrote: U odnosu na proslu, ova vlada tesko da moze biti gora.
Ako nista drugo, mnogi uhodani ZagraBiH-HDZ-SDA talovi bi mogli biti poljuljani.
Sretno!
-
VjecitiStudent
#47 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sto da ne, pronaci cemo mu dobre savjetnike i sve je rijeseno.stochar wrote:Nazifa Gljivu za premijera!
- kamen spoticanja
#48 Re: Vlada FBiH
salmir...glasnogovornik SDA...tankosava...upao je tu jer niko nije htio to mjestoVjecitiStudent wrote:Jeko Samir?stochar wrote:ma ja, Salmir Kaplan ako nam kulturu ne digne na visi nivo, nece niko! mislim, za njega se manje sekiram, jer za tu stranku nisam glas'o... a, stariji ce se sjetiti predratne kletve vezane za Šanku, i nacina na koji je zavrsio faks...madner wrote:To si vec naglasio druze![]()
Mislim da bi bilo pragmaticnije sacekati rezultate, mozda prebaci ocekivanja.
Sanko ministar je jos uvijek puno bolje nego Sanko doktor.
Jel ovo novo epizoda nadrealista, ruzan san, sta se desava?
- Ma.Le.Na
#49 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
kultura i sport ..obzirom na pozadinu (Školovanje:
Fakultet: Filozofski fakultet u Sarajevu, Odsjek za orijentalnu filologiju- profesor turskog jezika i književnosti i arapskog jezika, 2004.) ocekujem procvat turskih veceri u SA i mozda premijerno prikazivanje Seherzade u Narodnom
ok dosta politike za mene..
Fakultet: Filozofski fakultet u Sarajevu, Odsjek za orijentalnu filologiju- profesor turskog jezika i književnosti i arapskog jezika, 2004.) ocekujem procvat turskih veceri u SA i mozda premijerno prikazivanje Seherzade u Narodnom
-
VjecitiStudent
#50 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Lako ce mu onda biti, teren su mediji dobro pripremiliMa.Le.Na wrote:kultura i sport ..obzirom na pozadinu (Školovanje:
Fakultet: Filozofski fakultet u Sarajevu, Odsjek za orijentalnu filologiju- profesor turskog jezika i književnosti i arapskog jezika, 2004.) ocekujem procvat turskih veceri u SA i mozda premijerno prikazivanje Seherzade u Narodnom![]()
![]()