Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#26 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
pa jedni su veci seljaci od drugih

- johntra
#27 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Eto, nek su Japanci svi gospoda u odijelu i rukavicama...
-
jefferson
#28 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Pick-upi imaju svoju namjenu i dio su istorije u SAd i Australiji, zemljama koje imaju vrlo velika prostranstva. Pogotovo u SAD koja je ruralna i gdje se ljudi bave vecinom svojim biznisom u manjim mjestima, i takve masine imaju svoja opravdanja.
Pick-up potice jos od prvog Forda T modela, koji je ustvario bio visenamjensko vozilo jer se moglo s njim zemlju preradjivati i sl, samo je koncept napredovao. Ja znam mnoge nase ljude koji na sjeveru SAD imaju pick-up i zimi rade po ugovoru za lokalnu vladu i ciste snijeg tako sto zakace zgrtalicu manju naprijed a neki cak kupe i manji stroj za razbacivanje soli.
Pick-up potice jos od prvog Forda T modela, koji je ustvario bio visenamjensko vozilo jer se moglo s njim zemlju preradjivati i sl, samo je koncept napredovao. Ja znam mnoge nase ljude koji na sjeveru SAD imaju pick-up i zimi rade po ugovoru za lokalnu vladu i ciste snijeg tako sto zakace zgrtalicu manju naprijed a neki cak kupe i manji stroj za razbacivanje soli.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#29 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
mjesto/segment sto ju je humanizam i renesansa zaobislo 
-
mišmaš
#30 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
eto sad SAD ruralne, svaka čast
svejedno meni su evropski pickupovi opet nekako moćniji

svejedno meni su evropski pickupovi opet nekako moćniji
- sheikh
#31 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Totalni sam fan american pickup vehicles,ali nazalost nemam potrebe za jednim...
Strasno mi je zao sto nemam biznis koji trazi potrebu pickup-a da uzmem sebi jednog i da ga koristim,ali eto
Amerima su smjesni nasi kombiji,a evropljanima njihovi pickup-i
sve ti to isto dodje.
Mada bih ja medju americke pickupe ubacio i VW Amartok,strasno mi se svidja
Strasno mi je zao sto nemam biznis koji trazi potrebu pickup-a da uzmem sebi jednog i da ga koristim,ali eto
Amerima su smjesni nasi kombiji,a evropljanima njihovi pickup-i
sve ti to isto dodje.
Mada bih ja medju americke pickupe ubacio i VW Amartok,strasno mi se svidja
-
jefferson
#32 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Ma jok nisu ruralne, nema svi zive u gradovima. 29% stanovnistva u SAD zivi u gradovima manjim od 2,500 stanovnika! Tamo gdje su pick-upovi najzastupljeniji, a to je jugoistok SAD, u nekim drzavama (mississippi) preko 50% stanovnistva zivi u ruralnim podrucjima!mišmaš wrote:eto sad SAD ruralne, svaka čast![]()
svejedno meni su evropski pickupovi opet nekako moćniji![]()
- kreso_atac
#33 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Amarok je "light" kategorija, zajedno sa mnogim modelima iz Nissana, Toyote itd. Ram, Silverado, i F150 su pojam za pickup, i tu priča počinje i završava. Amerikanci na Pickupima i 4x4 pogonima rade gotov od samog rađanja njihove auto industrije i normalno je da tu nemaju konkurenciju, i Evropljani im apsolutno ni u čemu ne mogu parirati na tom području. Na drugoj strani na sličan način Porsche, Ferrari, Lamorghini i slični od svoj postanka razvijaju i dorađuju striktno sportske modele, i onda je normalno da je nerealno očekivati od recimo jednog Chevroleta da im može napraviti dostojnu mašinu (jer Chevroleta ima na svim stranama po malo - od limuzina do pickupa). Dok je Porsche 30 godina uložio na razvoj i tehnologiju tih svojih sportaša, recimo Chevy je napravio masu dobrih i prodavanih Pickupa, ali zbog toga mu je sportski i luksuzni segment ispaštao. To je sva priča ove dvije teme koje su otvorene i u kojima se raspravlja na nivou petnaestogodišnjaka. Dok recimo BMW, VW, Audi prave razne modele, i realno u ekstremno sportskom ne mogu parirati pomenutim striktnim sportašima, ali već ima američkih modela koji sa njima mogu stati rame uz rame.
- Bullet Tooth Tony
#34 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Desert Wind wrote:kako si mene otres'o jednom bez razloga pa cu i ja tebi - ako ti se ne svidja nista od ovoga ni ne dolazi na temu ima kome se svidja i ima tema po tvojoj zelji i htijenju pa ne smaraj - inace tema jeBullet Tooth Tony wrote:vjerovatno cu biti jedini kojem se gade razne vrste Ram Heavy Dutya, Silverada,Colorada,Arizona,Tahoa i Escalada i Hummera .... Jeep jeostalo mi je hem ruzno, hem ne vidim potrebu za istim , osim mozda za Ram-om (ali opet ima toyota za te stvari)
- Šunj
#35 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
mišmaš wrote:eto sad SAD ruralne, svaka čast![]()
svejedno meni su evropski pickupovi opet nekako moćniji![]()
Ko pored VW proizvodi pickupove u Evropi? Ja u USA nisam vidio ni jednog. Cak ni VW ne prodaje Amarok u USA.
Code: Select all
http://www.vw.com/en.html
Last edited by Šunj on 15/03/2011 17:55, edited 1 time in total.
-
mišmaš
#36 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Ma ironično brate, na neke stavove ovih evropejaca padobranaca koji tvrde da amerikanci ni u čemu ne mogu parirati evropskoj autoindustriji
A vidim da amarok ne ide u ameriku, ne smiju ga ni poslati među one zvijeri, valja još pure jest 
- sheikh
#37 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
kreso_atac wrote:Amarok je "light" kategorija, zajedno sa mnogim modelima iz Nissana, Toyote itd. Ram, Silverado, i F150 su pojam za pickup, i tu priča počinje i završava. Amerikanci na Pickupima i 4x4 pogonima rade gotov od samog rađanja njihove auto industrije i normalno je da tu nemaju konkurenciju, i Evropljani im apsolutno ni u čemu ne mogu parirati na tom području. Na drugoj strani na sličan način Porsche, Ferrari, Lamorghini i slični od svoj postanka razvijaju i dorađuju striktno sportske modele, i onda je normalno da je nerealno očekivati od recimo jednog Chevroleta da im može napraviti dostojnu mašinu (jer Chevroleta ima na svim stranama po malo - od limuzina do pickupa). Dok je Porsche 30 godina uložio na razvoj i tehnologiju tih svojih sportaša, recimo Chevy je napravio masu dobrih i prodavanih Pickupa, ali zbog toga mu je sportski i luksuzni segment ispaštao. To je sva priča ove dvije teme koje su otvorene i u kojima se raspravlja na nivou petnaestogodišnjaka. Dok recimo BMW, VW, Audi prave razne modele, i realno u ekstremno sportskom ne mogu parirati pomenutim striktnim sportašima, ali već ima američkih modela koji sa njima mogu stati rame uz rame.
Uistinu si istinu rekao
Ali dzaba,bosnjo ne moze to da shvati
Evropske marke ne mogu nikada ugroziti americke pickupe,zato i ne rade na njima.
Amarok nije napravljen za Evropu niti je napravljen u njoj,mislim da je u potpunosti argentinski proizvod.
Svi bi mi vozali Dodge Ram da mozemo
- drndalo
- johntra
#39 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Izgleda da i BMW kreće stopama Amerikanaca....

- Haris.ba
#40 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
Je l' ovo neka zafrkancija, fotomontaža? Ovo s bmw -om mi nikako nema smisla.
- kreso_atac
#41 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
I mene zainteresovalo, pa malo sam tražio, eto očigledno nije montaža
http://www.autoblog.com/photos/spy-shots-bmw-m3-pickup/
stvarno smiješno izgleda.
http://www.autoblog.com/photos/spy-shots-bmw-m3-pickup/
stvarno smiješno izgleda.
- drndalo
#42 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
A Mini Morris pick-up iz 1967-8...? 
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#43 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...
johntra wrote:Izgleda da i BMW kreće stopama Amerikanaca....![]()
Kakav autogol