Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#26 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by corolla02 »

pa jedni su veci seljaci od drugih :oops: :mrgreen:

Image
johntra

#27 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by johntra »

Eto, nek su Japanci svi gospoda u odijelu i rukavicama...
jefferson

#28 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by jefferson »

Pick-upi imaju svoju namjenu i dio su istorije u SAd i Australiji, zemljama koje imaju vrlo velika prostranstva. Pogotovo u SAD koja je ruralna i gdje se ljudi bave vecinom svojim biznisom u manjim mjestima, i takve masine imaju svoja opravdanja.
Pick-up potice jos od prvog Forda T modela, koji je ustvario bio visenamjensko vozilo jer se moglo s njim zemlju preradjivati i sl, samo je koncept napredovao. Ja znam mnoge nase ljude koji na sjeveru SAD imaju pick-up i zimi rade po ugovoru za lokalnu vladu i ciste snijeg tako sto zakace zgrtalicu manju naprijed a neki cak kupe i manji stroj za razbacivanje soli.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#29 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by corolla02 »

mjesto/segment sto ju je humanizam i renesansa zaobislo :lol:
mišmaš

#30 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by mišmaš »

eto sad SAD ruralne, svaka čast :skoljka:

svejedno meni su evropski pickupovi opet nekako moćniji :mrgreen: :dance:
sheikh

#31 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by sheikh »

Totalni sam fan american pickup vehicles,ali nazalost nemam potrebe za jednim...
Strasno mi je zao sto nemam biznis koji trazi potrebu pickup-a da uzmem sebi jednog i da ga koristim,ali eto
Amerima su smjesni nasi kombiji,a evropljanima njihovi pickup-i
sve ti to isto dodje.
Mada bih ja medju americke pickupe ubacio i VW Amartok,strasno mi se svidja :)
jefferson

#32 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by jefferson »

mišmaš wrote:eto sad SAD ruralne, svaka čast :skoljka:

Ma jok nisu ruralne, nema svi zive u gradovima. 29% stanovnistva u SAD zivi u gradovima manjim od 2,500 stanovnika! Tamo gdje su pick-upovi najzastupljeniji, a to je jugoistok SAD, u nekim drzavama (mississippi) preko 50% stanovnistva zivi u ruralnim podrucjima!
kreso_atac

#33 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by kreso_atac »

Amarok je "light" kategorija, zajedno sa mnogim modelima iz Nissana, Toyote itd. Ram, Silverado, i F150 su pojam za pickup, i tu priča počinje i završava. Amerikanci na Pickupima i 4x4 pogonima rade gotov od samog rađanja njihove auto industrije i normalno je da tu nemaju konkurenciju, i Evropljani im apsolutno ni u čemu ne mogu parirati na tom području. Na drugoj strani na sličan način Porsche, Ferrari, Lamorghini i slični od svoj postanka razvijaju i dorađuju striktno sportske modele, i onda je normalno da je nerealno očekivati od recimo jednog Chevroleta da im može napraviti dostojnu mašinu (jer Chevroleta ima na svim stranama po malo - od limuzina do pickupa). Dok je Porsche 30 godina uložio na razvoj i tehnologiju tih svojih sportaša, recimo Chevy je napravio masu dobrih i prodavanih Pickupa, ali zbog toga mu je sportski i luksuzni segment ispaštao. To je sva priča ove dvije teme koje su otvorene i u kojima se raspravlja na nivou petnaestogodišnjaka. Dok recimo BMW, VW, Audi prave razne modele, i realno u ekstremno sportskom ne mogu parirati pomenutim striktnim sportašima, ali već ima američkih modela koji sa njima mogu stati rame uz rame.
Bullet Tooth Tony

#34 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by Bullet Tooth Tony »

Desert Wind wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:vjerovatno cu biti jedini kojem se gade razne vrste Ram Heavy Dutya, Silverada,Colorada,Arizona,Tahoa i Escalada i Hummera .... Jeep je :thumbup: ostalo mi je hem ruzno, hem ne vidim potrebu za istim , osim mozda za Ram-om (ali opet ima toyota za te stvari)
kako si mene otres'o jednom bez razloga pa cu i ja tebi - ako ti se ne svidja nista od ovoga ni ne dolazi na temu ima kome se svidja i ima tema po tvojoj zelji i htijenju pa ne smaraj - inace tema je :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šunj

#35 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by Šunj »

mišmaš wrote:eto sad SAD ruralne, svaka čast :skoljka:

Ko pored VW proizvodi pickupove u Evropi? Ja u USA nisam vidio ni jednog. Cak ni VW ne prodaje Amarok u USA.

Code: Select all

http://www.vw.com/en.html
Image
Last edited by Šunj on 15/03/2011 17:55, edited 1 time in total.
mišmaš

#36 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by mišmaš »

Ma ironično brate, na neke stavove ovih evropejaca padobranaca koji tvrde da amerikanci ni u čemu ne mogu parirati evropskoj autoindustriji :-D A vidim da amarok ne ide u ameriku, ne smiju ga ni poslati među one zvijeri, valja još pure jest :mrgreen:
sheikh

#37 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by sheikh »

kreso_atac wrote:Amarok je "light" kategorija, zajedno sa mnogim modelima iz Nissana, Toyote itd. Ram, Silverado, i F150 su pojam za pickup, i tu priča počinje i završava. Amerikanci na Pickupima i 4x4 pogonima rade gotov od samog rađanja njihove auto industrije i normalno je da tu nemaju konkurenciju, i Evropljani im apsolutno ni u čemu ne mogu parirati na tom području. Na drugoj strani na sličan način Porsche, Ferrari, Lamorghini i slični od svoj postanka razvijaju i dorađuju striktno sportske modele, i onda je normalno da je nerealno očekivati od recimo jednog Chevroleta da im može napraviti dostojnu mašinu (jer Chevroleta ima na svim stranama po malo - od limuzina do pickupa). Dok je Porsche 30 godina uložio na razvoj i tehnologiju tih svojih sportaša, recimo Chevy je napravio masu dobrih i prodavanih Pickupa, ali zbog toga mu je sportski i luksuzni segment ispaštao. To je sva priča ove dvije teme koje su otvorene i u kojima se raspravlja na nivou petnaestogodišnjaka. Dok recimo BMW, VW, Audi prave razne modele, i realno u ekstremno sportskom ne mogu parirati pomenutim striktnim sportašima, ali već ima američkih modela koji sa njima mogu stati rame uz rame.

Uistinu si istinu rekao :)
Ali dzaba,bosnjo ne moze to da shvati :)
Evropske marke ne mogu nikada ugroziti americke pickupe,zato i ne rade na njima.
Amarok nije napravljen za Evropu niti je napravljen u njoj,mislim da je u potpunosti argentinski proizvod.
Svi bi mi vozali Dodge Ram da mozemo :dance: :dance: :dance: :dance:
drndalo

#38 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by drndalo »

Ja ne bih... :evil:
johntra

#39 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by johntra »

Izgleda da i BMW kreće stopama Amerikanaca.... :lol:

Image
Haris.ba

#40 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by Haris.ba »

Je l' ovo neka zafrkancija, fotomontaža? Ovo s bmw -om mi nikako nema smisla.
kreso_atac

#41 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by kreso_atac »

I mene zainteresovalo, pa malo sam tražio, eto očigledno nije montaža

http://www.autoblog.com/photos/spy-shots-bmw-m3-pickup/

stvarno smiješno izgleda.
drndalo

#42 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by drndalo »

A Mini Morris pick-up iz 1967-8...? :mrgreen:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#43 Re: Američki pickup i 4x4 segment - Ram Heavy Duty, Silverado...

Post by 1946 »

johntra wrote:Izgleda da i BMW kreće stopama Amerikanaca.... :lol:

Image
:shock: :lol:
Kakav autogol :roll:
Post Reply