Danas ljudi fakat pretjeruju sa tetosenjem pasa, i smatranjem istih svojom djecom, i sl. Mislim, volis psa, to shvatam, ali sad od njega praviti basnu, ne ide. I to oblacenje, nosanje, kupovanje posebnih neki korpica, pa mu ne daje da jede kosti, pazi na ovo, na ono, onda se ja zapitam kako je ikako bio ziv moj sarplaninac? Jeo je sve sto i ja... jaran ima mjesanca dobermana i rota, i najmanje jede onu hranu za pse, i eno ga hvala bogu, zdrav ko' konj

3 mu godine, nikad problema sa njim. Ima ogromno dvoriste da trci, veliki box, samo kad su bili oni bas veliki minusi, napravio mu jaran u podrumu privremenu kucicu, i to je bilo tri-cetiri noci i opet u box, unutra deka, i on zadovoljan.
I ne bih usvojio lutalicu, radije bih kupio rasnog psa. Ne mora na izlozbe, ne mora se pariti za pare, jednostavno, ako bih uzimao psa, trazio bi nesto cistokrvno. Top rase doberman i malamut, pa onda rotvajler, sarplaninac, labrador, irski seter i engleski buldog. Znam da su skroz razlicite pasmine, ali kod svake mi ima nesto sto mi se svidja. Ali doberman i malamut dijele 1. mjesto
I jos, pas stvarno nije za stana. Mozda neki mali, ali onda stan treba jedno 10 puta cesce cistiti, to ti ispadne 3 puta dnevno

i kupanje psa, sto ga izlaze opasnosti da se razboli, pa onda jos veci belaj.. u glavnom, pas je ipak za avlije i dvorista... ribice za kuce