1995-e je ovakvo nesto nametnuto meni i tebi...plain vanilla wrote:Posto imamo samo tri mjesta, onda cemo izbaciti Hrvate? Mislis da je to rjesenje koje donosi boljitak? Evo, nema ih u Predsjednistvu, je li poteklo med i mlijeko?paravan wrote:posto imamo 3 mjesta u predsjednistvu je li to znaci da Samo stranke koje su Nacionalisticki opredjeljene trebaju imati zagarantovano pravo na jedno od ta 3 mjesta?plain vanilla wrote:Dopustiti Hrvatima da izaberu svog clana Predsjednistva, za pocetak?
da li to znaci da ces mi Ti govoriti za koga cu ja da glasam??
hrvatima je dopusteno da glasaju, da biraju svoga clana predsjednistva! je li tako?
e pa druga je stvar sto hrvata ima manje od 15% u BiH i sto ni pola tih 15% nije glasalo za stranku koja navodno ima ekskluzivno pravo nad hrvatima (HDZ)
ovo sve je greska koja je napravljena 1995-god i zato suti i trpi kao i svi mi
vise mene boli sto Vi kocite napredak BiH nego to sto mi se osjecas "majoriziranim"
Da, ovo je greska Daytona, ali niko ne polusava sagledati problem, svi krive onu drugu stranu, svako misli da je bas njemu najgore..
1995-e je odredjeno da ti i ja mozemo glasati za koga god hocemo
2010-e sam glasao za koga sam htio... demokratski, sve po pravilu
2011-e mi seru
imao si izbore, glasao si, dobio si rezultate?!
dakle SVE PO PRAVILIMA iz 1995-e jel tako???? jeste! dakle tisina i radi svoj posao
tu majorizaciju mozes samo okaciti macku o rep i ne zanima me ni 2% o tome sto je neko "zakinut"