Aaaaaaaaaa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Alfons Kauders

#26 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

Drule_sa wrote:Jbg, ja ionako vec po kafama skacem pjeske i sveram se po GRAS ovim kantama, al do faxa moram vozit nekih 40 km, karta me za bus dodje isto ko i kada sipam gorivo.Moje rjesenje, zamjena auta od 200 ks koje trosi oko 10 na otvorenom, za 64 ks i manje od 4 potrosnje...
Ali opet ove cijene su haos, cujem danas na kafi kazu ima nafte ispod TZ, zato ajmo svi lopate u ruke, i svoje gorivo da vadimo :shock:
ih, student a voza se auto od 200ks... :D ja sam se u studentskim danima patio sa samo 115ks... :D
Alfons Kauders

#27 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

saim_adka wrote:
herbert mekfjuger wrote:otkud mi biciklo jbt :S
Prodaš auto :D
a ako imas traktor, vrati kombajn... i onaj, onaj cirkulator... :D
Joey Tribbiani

#28 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Joey Tribbiani »

ma fino je sve to...ali, bar meni, auto je više potreba nego luksuz. Ono, potreba i olakšica.
Jedino što kod nas raja skoro u klozet ide autom. Imam komšiju, bukvalno upali auto da baci kesu smeća (ne svaki put, ali opet :-) )...jebo te, vozi se čitavih 30 metara.

PS: kod nas je kradja odavno...kad su cijene nafte po barelu pale skoro za tri puta, kod nas su na pumpama bile iste. Čim dodje do manjeg poskupljenja, osjeti se u novčaniku... jedino nekad može pojeftinit za npr. 0,07KM, ali će poskupti za 0.15KM

PS: jadan Alfons, kako mu je bio težak život za vrijeme studiranja :mrgreen:
Last edited by Joey Tribbiani on 10/03/2011 19:27, edited 1 time in total.
saim_adka

#29 Re: Aaaaaaaaaa

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 21/01/2017 10:16, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#30 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

Joey Tribbiani wrote:ma fino je sve to...ali, bar meni, auto je više potreba nego luksuz. Ono, potreba i olakšica.
Jedino što kod nas raja skoro u klozet ide autom. Imam komšiju, bukvalno upali auto da baci kesu smeća (ne svaki put, ali opet :-) )...jebo te, vozi se čitavih 30 metara.

PS: kod nas je kradja odavno...kad su cijene nafte po barelu pale skoro za tri puta, kod nas su na pumpama bile iste. Čim dodje do manjeg poskupljenja, osjeti se u novčaniku... jedino nekad može pojeftinit za npr. 0,07KM, ali će poskupti za 0.15KM

PS: jadan Alfons, kako mu je bio težak život za vrijeme studiranja :mrgreen:
mos mislit... trebalo mi skoro 10 sekudni do 100... :D kakva je to patnja bila braco moja, nikome se ne ponovilo... :D
Alfons Kauders

#31 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

saim_adka wrote: Vazda bilo...imaš 4 točka i puno konja, malo po malo...dođeš na 2 točka i jednog konja :D
ja imam i 2 tocka, a konj sam i to zesci...

fakat kad skontam, ako oduzmem odlazak na more... izmedju maja i septembra vise kilometara predjem na biciklu nego u autu... 30tak dnevno, ako ne pada kisa... a auto rijetko koristim radnim danima...

bicikl je super opcija za mladju raju, ali najveci je problem sto nema dovoljno biciklistickih staza i mjesta gdje se moze rahat ostaviti bicikl, da narkomani sta ne ukradu... govorim za sarajevo, u manjim gradovima je jos i puno gore...
Daado_Sa

#32 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Daado_Sa »

Haj prije tri godine je dizel bio 2.70 KM polako idemo opet ka toj cijeni, opet ovo je nevjerovatno nasi se zale na rast cijena zbog sukoba u Libiji a nasa zemlja uvozi gorivo iz Rusije dakle ovo je cista legalna pljacka naroda, a mi hajvani sutimo, prvo skoci cijena hljeba, struje, plina sad gorivo skace, jos malo pa ce nam naplacivati i oporezivati zrak koji disemo.
Alfons Kauders

#33 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

Daado_Sa wrote:Haj prije tri godine je dizel bio 2.70 KM polako idemo opet ka toj cijeni, opet ovo je nevjerovatno nasi se zale na rast cijena zbog sukoba u Libiji a nasa zemlja uvozi gorivo iz Rusije dakle ovo je cista legalna pljacka naroda, a mi hajvani sutimo, prvo skoci cijena hljeba, struje, plina sad gorivo skace, jos malo pa ce nam naplacivati i oporezivati zrak koji disemo.
nema ti care veze odakle se izvozi, cijena na globalnom trzistu raste... :D cak i da naftu sami proizvodimo, opet bi rasla cijena, jer bi je radije izvozili za $300 po barelu nego prodavali kod nas za $100... :D
O'zone
Globalni moderator

#34 Re: Aaaaaaaaaa

Post by O'zone »

MA dobro je dok se ne puca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Alfons Kauders

#35 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:MA dobro je dok se ne puca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
al puca se... skoro svaki dan... zar ne citas crnu hroniku? :D
O'zone
Globalni moderator

#36 Re: Aaaaaaaaaa

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:MA dobro je dok se ne puca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
al puca se... skoro svaki dan... zar ne citas crnu hroniku? :D
Urijetko, skače mi pritisak od loših informacija :mrgreen:
Luce

#37 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Luce »

Ovo mi je odlicna motivacija da krenem pjeske na posao...nije bas ni blizu, malo jace od pola sata, ali volim hodati prema tome, auto zdravo!do daljnjeg i samo na duze relacije
O'zone
Globalni moderator

#38 Re: Aaaaaaaaaa

Post by O'zone »

Iskreno auto mi služi samo za vikend i kad se ide po fasung pa ne možeš vukariti sve one kese pjehe, dok ostatak vremena truhne na parkingu jer uvjek više volim prošetati do odredišta nego da se vozim i izluđujem u gradskoj gužvi.

Međutim cijene goriva mi idu strašno na nerve ne zbog toga što rastu (rastu na večini tržišta u svijetu posebno u vrijeme ovakvih kriza u zemljama izvoznicama nafte) nego zato što se ne smanjuju kad cijene na tržištu padaju i to se pravda time što je već nafta uvezena po straoj cijeni pa će biti u gubitku što opet nije istina jer sad da se zavrnu pipe Bosna i Hercegovina ne bi imala nafte ni za 5 dana jer nemamo rezerve, ali opet dok je ovaca bit će i vune :mrgreen: ne znam što se nerviram ja ću i dalje da sipam za cenera ili cvaju samo ću da prelazim manju kilometražu.
Mlad i Nevin

#39 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Mlad i Nevin »

Šta'š....prosječan bosanćeros kad se jednom zavali u svog ljubimca ne izlazi iz njega bukvalno. Nažalost, dosta ljudi žive na relaciji kuća-auto pa onda sve ostalo, drugim riječima, bez auta su nepokretni...jest ono lijepo, ali zar se isplati dati pola plate (a često i više od toga) na taj luksuz, plus štetiti zdravlju zbog nehodanja...
kurty

#40 Re: Aaaaaaaaaa

Post by kurty »

Auto je potreba i lijepo je kad ga covjek ima...
Ja ga nemam i znam kad dodje neka situacija kad ti auto bas treba...
Dobro je sto mi nije nikakav problem s biciklom do Sarajeva ili dalje cak... Ali nekad kad zagusti....
Najgore je kad pricas nekom iz kosmiluka ili od rodbine da si platio taksi da ti prevuce televiziju, ves masinu, klinac palac, a oni svi "ma sto nisi zvao..."...U zivuta sam 7 puta zamolio nekoga da mi posudi auto i 7 puta sam odbijen sa glupim lazima "Mora taj neko negdje"... najgore mi je kad mi kazu "nema goriva, a nije fer da ti dajem auto bez goriva..." i ja kazem "pa normalno je da cu ja nasuti.." a taj neko "ma jok nema smisla..."... E tad tek vidis da je auto potreba...

Sad u okruzenju imam osobu koja ce za mjesec ili dva otvoriti BP...i par puta sam jezike dobio kad pocnem psovat "Naftasima"...sad ni na taj nacin ne smojem izraziti nezadovoljstvo
Drule_sa

#41 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Drule_sa »

[/quote] mos mislit... trebalo mi skoro 10 sekudni do 100... :D kakva je to patnja bila braco moja, nikome se ne ponovilo... :D[/quote]

A zamisli kako je tek meni, citavih 8 sekundi sam moro da promatram lijenu kazaljku kako se vere prema 100....
olensoner

#42 Re: Aaaaaaaaaa

Post by olensoner »

Lahko je pricati hodaj pjesice, biciklo i te gluposti, kad vam polovini realno ni ne treba auto. Dok ja cesto i po par hiljada kilometara predjem za 3-4 dana. Poslije rata se sjecam dobro, u Bihac odes i vratis se za 30-35 maraka, sad bez 80-90 kermi nema sanse :-) , da ne spominjem ove neke dalje relacije...
Alfons Kauders

#43 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

olensoner wrote:Lahko je pricati hodaj pjesice, biciklo i te gluposti, kad vam polovini realno ni ne treba auto. Dok ja cesto i po par hiljada kilometara predjem za 3-4 dana. Poslije rata se sjecam dobro, u Bihac odes i vratis se za 30-35 maraka, sad bez 80-90 kermi nema sanse :-) , da ne spominjem ove neke dalje relacije...
ja bez auta ne mogu... mada mi za posao vise ne treba skoro nikad i fakat mi pola vremena bezveze lezi u garazi... ali ima metar obaveza koje bez auta ne idu i ne pada mi na pamet da ga prodam...

lijepo je hodati i vozati se na bajku, ali bez auta ne ide
AdnanSA

#44 Re: Aaaaaaaaaa

Post by AdnanSA »

Jebi ga meni do posla 18 kilometara i moram ga imati. Gradskim prevozom bi mi trebalo dva sata do posla a ovako 20 minuta. Da mi je posao pola sata pješke odmah bi ga prodao.
Alfons Kauders

#45 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Alfons Kauders »

AdnanSA wrote:Jebi ga meni do posla 18 kilometara i moram ga imati. Gradskim prevozom bi mi trebalo dva sata do posla a ovako 20 minuta. Da mi je posao pola sata pješke odmah bi ga prodao.
cini ti se... i ja sam to konto, ali kad sam promijenio posao opet sam skonto da mi auto treba x dana mjesecno za druge stvari... valja obici starce, malo na skijanje, more, bilo kakav ozbiljniji shopping, izleti i slicne zajebancije... na kraju opet ispadne da se bez auta ne moze bas lako...
Mlad i Nevin

#46 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Mlad i Nevin »

Naravno da je auto jako potreban ali realno, mi ga vazda koristimo i za one stvari za koje nema potrebe :roll:
Qler

#47 Re: Aaaaaaaaaa

Post by Qler »

Ja u zadnje vrijeme dosta manje vozim, ne idem na kafe sa njim, jedino sto idem na posao sa autom, iako mi je 15-20 minuta pjeske. Problem je kada negdje poslovno moram otici, a nema sluzbenog, moram sa svojim. To je rijetkost, ali kada se desi onda frka, pa bolje ovako da ne rizikujem :)
japo

#48 Re: Aaaaaaaaaa

Post by japo »

sinus wrote:Hajde da ne vozimo auta 7 dana, evo ja ću prvi svoje odmah zaključati u garažu...Imamo li toliko svijesti :?

Vozićemo se na biciklima, ići pješice, na posao umjesto 4 čovjeka sa 4 auta, neka idu, ako baš moraju autom, 4 čovjeka sa 1 autom itd, samo da im smanjimo prodaju goriva.

U Federaciji ima preko 500.000 registrovanih vozila, i nek samo 250.000 sedam dana ne vozi, i neka je to samo 30 KM po vozilu za gorivo koje nismo dali benzinskim pumpama, imaće prodaju manju za 7.500.000 KM u samo 7 dana.

Kada ne budu imali kome prodavati gorivo cijene će pasti same od sebe...

Ali na žalost ovo je samo pusta želja i pusti snovi.

Znam ja nas, jebo ti nas!
idem pjšice na pos"o svaki dan, čak ni bus ne koristim :kravata:
kurty

#49 Re: Aaaaaaaaaa

Post by kurty »

japo wrote:
idem pjšice na pos"o svaki dan, čak ni bus ne koristim :kravata:

cekaj bolan...nije bojkot jos poceo :lol: :lol: :lol:
japo

#50 Re: Aaaaaaaaaa

Post by japo »

:lol: arane već 6 mjeseci :D , skup benzin, ne peglam se parkiranjem itd.... :oops: :dance:
Post Reply