psi lutalice ....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
astrid

#26 Re: psi lutalice ....

Post by astrid »

sir-oliver wrote:krivac za trenutnu situaciju je vlast koja je donijela polovicni zakon i zabranila rad sintorima a istovremeno nije napravila azile.
Ovo je ključni problem..Vlast je trebala napraviti azil,a onda ukinuti šinteraj.
Ovako, nema azila,nema šintora ,a ni novca koji je išao u tu svrhu..ostali su samo psi, prepušteni sami sebi.
Mada,i dok su bili šintori, bilo je pasa lutalica....ne u ovolikom broju ,ali ih je bilo.
..a često su znali i ovakve stvari raditi jer za lutalicu niko neće platiti otkup.......Nešto slično se desilo liku iz mog komšiluka...........mislim njegovom psu :-)
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/080912068
U svakom slučaju..prvo je trebalo napraviti azil pa ukinuti šintore.
Last edited by astrid on 08/03/2011 15:01, edited 1 time in total.
vozač

#27 Re: psi lutalice ....

Post by vozač »

ladyblue18 wrote:Sto jes jes Ferhadija je postala nepodnosljiva, gdje god se okrenes 2,3 ti idu iza ledja. :roll:
Carsija, narocito gore oko sebilja...horor.

A kod mene u mahali zadnja 2-3 mjeseca mislim da ih se 20 naselilo i svako vece cujes klanje, rezanje, lavez, trku, nije prijatno slusat.
A jos kod mene skoro svaka kuca ima psa, pa kad se jos oni oglase, veselo. :D
Najgore mi je kad se vracam iz grada kasno navecer. Samo osluskujem i osvrcem se oko sebe. :-)

Cinjenica je da treba nesto poceti raditi konacno sa ovim problemom, jer jest problem, i nema tog aktiviste :zzzz: koji ce me uvjeriti da nije, i da su oni bezopasni.
ne znam u kojoj si ti mahali, al ja mislim da je vrbanjuša definitivno neprevaziđena, evo sad sam prošao pored igrališta, na ulazu ih se jedno 10 izvrnulo na suncu, gušteraju se, strava pogledati, a kamoli proći između njih dok duškaju, pa još da staneš nekom na rep :-)
ne znam postoji li gori kvart u gradu što se lutalica tiče, a spuštaju se i dole do škole, uvijek ih ima po okolnim ulicama, neki dan sam se sasro živ, bili su daleko od mene, al sve nešto laju i ganjaju se, pa sve nešto prema meni, jebo te, umal ne razbih glavu uskačući u kola, a još ih pritjero uza zid, pa nikad ući, ne znam jesu li koga gricnuli, al fakat je neprijatno proći pored njih

a svi isti, vidi se da im jedan čača :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#28 Re: psi lutalice ....

Post by Entropio »

:lol: :lol: :lol:

Ma treba naci nekog komandosa (ili tim komandosa), platiti mu/im da ih sve poubija. Ne postoji drugo rješenje.
Joey Tribbiani

#29 Re: psi lutalice ....

Post by Joey Tribbiani »

U mojoj ulici su normala, samo nerviraju jer laju na svako auto. Ali ima ih previše po Sa i hvala Bogu pa nema bjesnila, ono bar ne nekog u širim razmjerima.

PS: i ja sam se za dlaku izvuk'o nedavno
Last edited by Joey Tribbiani on 08/03/2011 15:15, edited 2 times in total.
Creasy

#30 Re: psi lutalice ....

Post by Creasy »

Sarajevski_Marlboro wrote:I mene su napali,na AP
6 cuka !
Koji horor,kad se sjetim,jeza me uhvati.

I mene su napali jednom, i pokajali se! :D
cappy_tempo

#31 Re: psi lutalice ....

Post by cappy_tempo »

kad bude naslov u novinama "masovna tuca gradjana sa psima lutalicama. dosta povrijedjenih sa obje strane,par razbijenih izloga,a svjedoci govore da se cak i oruzje vadilo" :mrgreen: meni oko zgrade u neka gluha doba pocnu lajati,zavijati i cupati karambolke ljudima.
Joey Tribbiani

#32 Re: psi lutalice ....

Post by Joey Tribbiani »

cappy_tempo wrote:kad bude naslov u novinama "masovna tuca gradjana sa psima lutalicama. dosta povrijedjenih sa obje strane,par razbijenih izloga,a svjedoci govore da se cak i oruzje vadilo" :mrgreen: meni oko zgrade u neka gluha doba pocnu lajati,zavijati i cupati karambolke ljudima.
kako ba karambolke čupaju yebo te? :shock:
astrid

#33 Re: psi lutalice ....

Post by astrid »

Joey Tribbiani wrote:Ova jedna uze grudvu i pogodi nekakvog mješanca
..živo me interesuje zašto ga je gađala :shock: Da je htio napasti dotičnu,napao bi je..grudva je ne bi spasila,ali je zbog te grudve mogao stradati neko ni kriv ni dužan..u ovo slučaju ti :D
cappy_tempo

#34 Re: psi lutalice ....

Post by cappy_tempo »

oko 4-5 ujutro prije mozda mjesec dana probudi me pucanje neko,ja konto evo ga filmski rokanje i bahnem na prozor kad jedan kod prednjeg tocka cupa karambolku,2 kera oko njega,a treci hoda oko auta.jebo mafiju sta su ovi :mrgreen:
1906

#35 Re: psi lutalice ....

Post by 1906 »

astrid wrote:
..živo me interesuje zašto ga je gađala :shock: Da je htio napasti dotičnu,napao bi je..grudva je ne bi spasila,ali je zbog te grudve mogao stradati neko ni kriv ni dužan..u ovo slučaju ti :D
gadjala ga je jer nije znala sta ce sa grudvom u datom momentu :lol:
Joey Tribbiani

#36 Re: psi lutalice ....

Post by Joey Tribbiani »

astrid wrote:
..živo me interesuje zašto ga je gađala :shock: Da je htio napasti dotičnu,napao bi je..grudva je ne bi spasila,ali je zbog
te grudve mogao stradati neko ni kriv ni dužan..u ovo slučaju ti :D
ma pametnica...uglavnom, pogodila ga grudvom i prešla na drugu stranu ulice. A ja medju njima ostao sa djevojkom...par metara od mene je bio i ostatak njenog društva.
potpuni stranac

#37 Re: psi lutalice ....

Post by potpuni stranac »

vdivna wrote::evil: Hoce neko napisati sta ste radili u takvoj situaciji? Od laveza udaljenog kilometar srce mi hoce iskociti, ne znam sta bi bilo da me napadnu. :roll:
pravi se da si mrtva :D
cappy_tempo

#38 Re: psi lutalice ....

Post by cappy_tempo »

ja znam da je jednom davno dok je bio normalan, Vuk policijskog kera nabio nogom i ovaj pobjego odma :mrgreen:
corsa

#39 Re: psi lutalice ....

Post by corsa »

cappy_tempo wrote:oko 4-5 ujutro prije mozda mjesec dana probudi me pucanje neko,ja konto evo ga filmski rokanje i bahnem na prozor kad jedan kod prednjeg tocka cupa karambolku,2 kera oko njega,a treci hoda oko auta.jebo mafiju sta su ovi :mrgreen:
Komsiji od mog rodjaka cijelog golfa2 raskupusali. Covjek kada je ustao ujutro nije mogao da vjeruje. Znaci, karambolke, gume, sve sto je od plastike bilo na autu oni su poderali i izlomili. Navodno, macka se u toku noci, bjezeci od pasa zavukla pod auto i oni su od bijesa sto joj ne mogu prici covjeku demolirali auto u pravom smislu te rijeci. :-)
astrid

#40 Re: psi lutalice ....

Post by astrid »

U mom kvartu ima jedan čopor pasa.Naravno, došao je red i na podmladak :-)
Ljudi i napravili kućicu pored kotlovnice.Kućica je bila opreljena s nekim starim jorganima,ćilmiče neko ispred..hrana,voda..sve :-)
Krenem jedno veče s mojim sinom u prodavnicu,i hajd` reko da vidimo kučiće.Idemo mi polako prema njima,kad vidim one velke ,gledaju nas :shock: nimalo prijateljski :|
Predložim sinu da polako krenemo nazad,jer mi se ovo ne sviđa :-? :run:
Kad su oni potrčali za namaaaaa :shock: trče,laju,reže....Gotovo ,rekoh :D ..ali se pravi mirna 8-)
Pita me sin"šta ćemo sad,mama..šta ćemo sad"..ništa rekoh..samo opušteno i mirno kao da ih nema 8-)
Tako dođemo do slobodne teritorije :oops:
Po danu smo ih mogli obilaziti ,ali po noći jok :twisted:
kokuz_sa

#41 Re: psi lutalice ....

Post by kokuz_sa »

Image

pozelio se vidjeti ovih cika na ulici vala..
Filter

#42 Re: psi lutalice ....

Post by Filter »

vozač wrote: ne znam u kojoj si ti mahali, al ja mislim da je vrbanjuša definitivno neprevaziđena, evo sad sam prošao pored igrališta, na ulazu ih se jedno 10 izvrnulo na suncu, gušteraju se, strava pogledati, a kamoli proći između njih dok duškaju, pa još da staneš nekom na rep :-)
ne znam postoji li gori kvart u gradu što se lutalica tiče, a spuštaju se i dole do škole, uvijek ih ima po okolnim ulicama, neki dan sam se sasro živ, bili su daleko od mene, al sve nešto laju i ganjaju se, pa sve nešto prema meni, jebo te, umal ne razbih glavu uskačući u kola, a još ih pritjero uza zid, pa nikad ući, ne znam jesu li koga gricnuli, al fakat je neprijatno proći pored njih

a svi isti, vidi se da im jedan čača :lol:

ma nisu isti, dole ti je jedan copor kod DInine limarije, a drugi copor ti je gore na igralistu :D :-) , da znas kad te cope, koji su :-) :-D (mozbit, da je isti caca :lol: )
karanana

#43 Re: psi lutalice ....

Post by karanana »

a tek sto smece razbucaju i razbacivaju........mada vjerujem da su i ljudske zivotinje krive jer vjerovatno smece ne odlazu kako treba.
Creasy

#44 Re: psi lutalice ....

Post by Creasy »

vdivna wrote::lol: Da se pocnem derati ili da trcim? :lol: :lol: :lol: mrzim ih :twisted:

Napadni ih prije nego oni tebe napadnu. :wink:
poznanik

#45 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

Creasy wrote:
vdivna wrote::lol: Da se pocnem derati ili da trcim? :lol: :lol: :lol: mrzim ih :twisted:
Koga sve u gradu su ti čopori pasa do sada napali?
astrid

#46 Re: psi lutalice ....

Post by astrid »

poznanik wrote:
Creasy wrote:
Koga sve u gradu su ti čopori pasa do sada napali?
Zanemarljiv broj,prema broju napada onih "pasa" na dvije noge :oops:
Hunkar

#47 Re: psi lutalice ....

Post by Hunkar »

vozač wrote: a svi isti, vidi se da im jedan čača :lol:
burece burece :D
Warhead

#48 Re: psi lutalice ....

Post by Warhead »

MAN-lion's coach

#49 Re: psi lutalice ....

Post by MAN-lion's coach »

Ovo će ti moderacija zatvoriti.
Warhead

#50 Re: psi lutalice ....

Post by Warhead »

MAN-lion's coach wrote:Ovo će ti moderacija zatvoriti.
Ako su fašisti nek zatvore. :mrgreen:
Locked