Muskarci upomoc!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
srklet

#26 Re: Muskarci upomoc!

Post by srklet »

amhrienizi wrote:Dragi muskarci,
...
Ko je ovdje normalan?? A ko lud??
Ma to je kod tebe sve normalno, lud sam ja koji kraj onoliko obaveza cita ovakve stvari.
:run:
mO k3

#27 Re: Muskarci upomoc!

Post by mO k3 »

Bogme si ti na belaju...
Mis mekinjas

#28 Re: Muskarci upomoc!

Post by Mis mekinjas »

de nek neko mi ukratko objasni o čem je ovdje riječ, dugo za čitati. :roll:
stadoh da je prije 10 godina njoj bilo 19 njemu 32, a sad je +10 godina.... dakle, njoj je 29 njemu 42.....
i šta ima dalje kod njih :roll:
saim_adka

#29 Re: Muskarci upomoc!

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 21/01/2017 10:16, edited 1 time in total.
citroen

#30 Re: Muskarci upomoc!

Post by citroen »

Teska situacija :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gray

#31 Re: Muskarci upomoc!

Post by Gray »

Iskreno, meni nikada nije bilo jasno šta ima djevojka tek iz srednje škole tražiti sa muškarcem od preko 30 godina? O čemu će pričati? On o poslu a ona o tome kako je profesorica pitala lektiru?

Mislim čovjek treba da bude sa nekim ko je na sličnom mjestu u životu, tako da se mogu imati slični/zajednički planovi, ambicije i sl, da imate neke zajedničke stvari i neki zajednički razvoj života, dakle mislim da je u tim godinama 2/3 godine +/- ok razlika, ali stvarno ne vidim kako može funkcionisati veza između nekoga od 18/19 godina i nekoga od preko 30.

Što je čovjek stariji ta razlika je (subjektivno) sve manja, ali mislim da je sa 19 godina razlika od preko 10 godina stvarno prevelika.
Allenass

#32 Re: Muskarci upomoc!

Post by Allenass »

Ovo nikako nije smijesno niti je za zajebanciju.Ali eto, uvijek se nadju oni sa "savrsenim" zivotom da iskazu svoj "profinjeni" sarkazam na tudji racun.
jedna tamo

#33 Re: Muskarci upomoc!

Post by jedna tamo »

nisam muškarac al eto ipak ću napisati...
žao mi je što si u takvoj situaciji, godine prolete a ti si sve te godine dao nekome ko izgleda po tvom pisanju to nije zaslužio....
najbolje rješenje bi bilo da nađeš neki posao i da malo budeš sama, izađeš tu i tamo pa ćeš vidjeti šta će biti..
al to je tipični mamin sin i vjerovatno mu je prvi brak propao zbog toga...
sretno i nemoj gubiti nadu...
Dialer

#34 Re: Muskarci upomoc!

Post by Dialer »

Cim sam procito "ja 19 on 32" odma sam bio ono :shock: :o :shock: :? :-? :-) :-) :roll: :?: :?: :cry: ...

Frajer je u najmanju ruku levat.
Creasy

#35 Re: Muskarci upomoc!

Post by Creasy »

Ma ovo je izmisljena prica, vidite da je cura pisac... :D
mrtva kokoš

#36 Re: Muskarci upomoc!

Post by mrtva kokoš »

hocemo sad da cujemo svekrvinu pricu 8-)
Haris.ba

#37 Re: Muskarci upomoc!

Post by Haris.ba »

Još samo da doda da je on Srbin, ona Bošnjakinja i eto Dinastije. Na naški način.

Haj da vjerujem da je priča istinita, ne vrijedi ti pametovat kako oko muškarca kojeg voliš. Već ti nama reci koliko imaš para. Da vidimo može li se kupiti makar kakva kućara . Tebi je to najpreče. A onda će biti lakše riješavati ostale stvari. De se ti na to baci :D . I ako od svojih para kupiš nekretninu, gledaj da to bude prije mogućeg braka. Pa ako stvar propadne, barem da ne moraš još i to dijeliti.
MoNeRa

#38 Re: Muskarci upomoc!

Post by MoNeRa »

E ovako, to sto se tebi desava vec 10 godina je tipicno "vrzino kolo" ili zacarani krug. Ja da sam na tvom mjestu ja bih fino sjela i razmislila sta je to zapravo sto ja zelim. Nakon toga bih razgovarala sa doticnim, iznijela mu to i pitala sta je to sto on istinski zeli. Ne bih ocekivala odgovor istog dana ali u roku od par dana bih, to je vise nego dovoljno. 10 godina nejasnoca je previse. Donesite odluku, kakva god bude prezivices.
Sretno!!!!
kokuz_sa

#39 Re: Muskarci upomoc!

Post by kokuz_sa »

a ko ti je kriv..poletila mlada sa 19 da nadje ciko od 30 i kusur godina..sta si mislila da ce biti idila..sad suti i trpi i ne jadaj se nikom :)
ima ona stara poslovica

"poslije je... nema kajanja" ili jos jedna " sta posijes to pozenjes"

govorili ti tvoji nemoj za njega govorili njegovi..a ti tvrdoglavo zensko..mislis popila svu pamet svijeta pa ti stariji to onako savjetuju bezveze nemoj za starog i jos razvedenog ccc

mada nesto ova prica ni ne zvuci istinito al hajde nek ti bude :D
Luce

#40 Re: Muskarci upomoc!

Post by Luce »

Meni bi ova prica mogla biti i istinita...i ako jeste, ono sto ti ja mogu reci jeste sljedece: mani se trenutno pisanja knjige, nadji sebi posao, pokusaj srediti svoju finansijsku situaciju, naci mjesto gdje ces da zivis i zauzmi stav. Prestani se samosazalijevati, pa pobogu nije tvoj zivot ON i ne vrti se sve oko njega.Tvoj dragi, ako nije spreman nista zrtvovati za vasu zajednicku buducnost, onda i ne trebate biti skupa. 10 god puno jeste, ali mlada si, zivot je pred tobom, pa ako to ne fercera i ako ti tu gubis zivce, onda to nicemu ne vrijedi. Znam da je otezavajuca okolnost sto ga vjerovatno volis i sigurna sam da vas dvoje kao vi dobro funkcionirate, ali on je taj koji treba da se postavi kao musko u toj situaciji a ti trebas od njega da to zahtijevas. A ne da sjedis u hotelu. Saberi se zeno i zivot u svoje ruke. Btw ne cinis se ni neobrazovana ni glupa, prema tome, gore glavu i procijeni sta je za TEBE najbolje!
jedna tamo

#41 Re: Muskarci upomoc!

Post by jedna tamo »

kokuz_sa wrote:a ko ti je kriv..poletila mlada sa 19 da nadje ciko od 30 i kusur godina..sta si mislila da ce biti idila..sad suti i trpi i ne jadaj se nikom :)
ima ona stara poslovica

"poslije je... nema kajanja" ili jos jedna " sta posijes to pozenjes"

govorili ti tvoji nemoj za njega govorili njegovi..a ti tvrdoglavo zensko..mislis popila svu pamet svijeta pa ti stariji to onako savjetuju bezveze nemoj za starog i jos razvedenog ccc

mada nesto ova prica ni ne zvuci istinito al hajde nek ti bude :D

koje osuđivanje :shock: čovječe
e neznaš ti kokuze šta tebe sutra čeka :roll:
Luce

#42 Re: Muskarci upomoc!

Post by Luce »

Upravo jedna tamo. Uostalom bila izmisljena prica ne bila, ne vidim potrebe zasto drugom otezavati, ako vec pomoci na mozes. A kad cujem ovo sama si kriva, kosa mi se na glavi dize. Ko to moze predvidjeti sta mu se sutra moze desiti, pogotovo kad se radi o emocijama i sentimentalnom zivotu...
frndo

#43 Re: Muskarci upomoc!

Post by frndo »

A možda ga neće ostaviti jer ima dobru Halatku.Jer pošto je bila na zapadu probala je dosta toga i našla najbolju. :-)
benii

#44 Re: Muskarci upomoc!

Post by benii »

jel neko shvatio dali ova djevojka trazi savjet, ili se samo olaksavala dok pise slusajuci muziku sa svadbe usamljena u hotelskoj sobi :) haman da je ona ovo napisala i nestala...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#45 Re: Muskarci upomoc!

Post by ladyblue18 »

benii wrote:jel neko shvatio dali ova djevojka trazi savjet, ili se samo olaksavala dok pise slusajuci muziku sa svadbe usamljena u hotelskoj sobi :) haman da je ona ovo napisala i nestala...
Kao i 95% postavljaca ovakvih tema, nista neobicno. :D
benii

#46 Re: Muskarci upomoc!

Post by benii »

ladyblue18 wrote:
benii wrote:jel neko shvatio dali ova djevojka trazi savjet, ili se samo olaksavala dok pise slusajuci muziku sa svadbe usamljena u hotelskoj sobi :) haman da je ona ovo napisala i nestala...
Kao i 95% postavljaca ovakvih tema, nista neobicno. :D
pa ljudi zuljeve dobise pisuci joj savjete,a ona mozda od dosade smislila pricu za 7 min :)
burek_in_space

#47 Re: Muskarci upomoc!

Post by burek_in_space »

Prodajem stan, 40 kvadrata, papiri uredni, vlasnishtvo 1/1. Cijena 850 eura/kvadrat. Lokacija na pp.
amhrienizi

#48 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

Hvala svima na savjetima i sto ste podijelii svoje misljenja sa mnom, ma kakvo ono bilo.
Sve se svodi izgleda na jedno, a sto i ja sama znam, nego nemam hrabrosti da to uradim.Ili barem jos je nemam.

Hvala i zenama i muskarcima. Dobro je cuti misljenje sa strane od nekoga ko je absolutno neutralan.

Ovo je istinita prica,nazalost i to jos moja, i sigurno bi svi sudionici ove "drame" imali svoju verziju, mozda se ne bi ni poklapale, ali o tom po tom. Svi smo iste vjere :)

Ja sam itekako svjesna da niko durgi nije kriv nego on i ja, niti optuzujem ikoga. Da sam znala sta me ceka ne bih se upustala sve ove godine u ovo, ali kao sto neko rece okruzenje mi je trebalo psluziti kao primjer, koji sam ja vidjela ali nisam skontala.

Neko drugi je rekao da se strpim i sacekam, da stvari izmedju nas kad smo sami jesu dobre. I sa ovim se slazem, ali opet mislim ne zivi covjek citav zivot sam. Danas je ovo bilo, sutra ce nesto drugo biti, pa cu ja vazda sama stajati i sama se braniti.
Nisam mu postavljala ultimatum,ne volim ih ni ja. treba da ima neki kompromis. jer ne zelim da se on odvoji od svakog svog, bez obzira kakvi su prema meni, jedino sto me brine je ako se vec tako prema meni ponasaju znaci da prvobitno njega niko ne cijeni, znaci ne mogu ni mene cijeniti.A ako on nije naucio da njega cijene, ne mogu se ja nadati da ce on umjeti mene ili djecu, tj nasu porodicu sutra cijeniti niti stititi ako opet nesto krene naopako.

Helem jesam trazila savjet i svaki post sam dobro procitala, po nekoliko puta! Negdje sam i trazila potvrdu necega sto i ja znam, ali kao sto rekoh nisam svjesna svoje slabosti.

Inace on i dalje misli da ja njega trebam razumjeti, malo ja njemu dati podrske i tako to, jer njemu je najteze, sa svih strana ga svi napadaju. Sto i jeste, ali opet smatram da no to nije kraj svijta, u svakom odnosu ima svega, svadje, nesuglasica itd. bitno je kako se on postavi. Znam ovo vazi i za mene!

Dodijalo mi je ovo ispiranje mozga.Mada znam doci ce i ovome kraj. Samo da mi se je smjestiti u stan i onda polahko slagati kockice. Vjerovatno bez njega. Ali znate sta, dok se ne smjestim necu vise razgovore sa njim da vodim, ne mogu se trenutno sa time opterecivati. Ali kad barem ovo rijesim onda cu bas onako kao sto je jedna zena rekla, predocit mu svoje ideje i planove pa on ako hoce hoce, ako nece, Boze moj.
A ovako imam vremena da dobro razmislim.

U svakom slucaju,iako ste se svi namucili dok ste procitali ovaj moj roman, neizmjerno sam vam zahvalna na bilo kakvom komentaru.
Covjeku nikad pameti i savjeta nije dosta, ali sam mora odluciti sta i kako dalje. Eh to je tesko.
Ako 50 ljudi isto kaze, onda ne mogu svi biti u krivu.

Hvala svima jos jednom!
Haris.ba wrote:Još samo da doda da je on Srbin, ona Bošnjakinja i eto Dinastije. Na naški način.

Haj da vjerujem da je priča istinita, ne vrijedi ti pametovat kako oko muškarca kojeg voliš. Već ti nama reci koliko imaš para. Da vidimo može li se kupiti makar kakva kućara . Tebi je to najpreče. A onda će biti lakše riješavati ostale stvari. De se ti na to baci :D . I ako od svojih para kupiš nekretninu, gledaj da to bude prije mogućeg braka. Pa ako stvar propadne, barem da ne moraš još i to dijeliti.
:)
MoNeRa wrote:E ovako, to sto se tebi desava vec 10 godina je tipicno "vrzino kolo" ili zacarani krug. Ja da sam na tvom mjestu ja bih fino sjela i razmislila sta je to zapravo sto ja zelim. Nakon toga bih razgovarala sa doticnim, iznijela mu to i pitala sta je to sto on istinski zeli. Ne bih ocekivala odgovor istog dana ali u roku od par dana bih, to je vise nego dovoljno. 10 godina nejasnoca je previse. Donesite odluku, kakva god bude prezivices.
Sretno!!!!
:!:
Una ragazza wrote:
theTruePath wrote: Ona nece biti tu zauvijek vec ima 70 neku godinu,a ti si dala 10 god,to je puno da bi sad sve bacila u kantu..a volis ga.To je onako realno i logicno razmisljanje

bori se,strpi se malo,poslije kise dolazi sunce
Ovo je nesto najgluplje sto sam procitala... :-) pa nije samo mama vec komplet zenski dio familije...i u njemu je problem, ne u mami...a jako je ruzno ocekivat i nadat se necijoj smrti, znas :roll:
ABSOLUTNI NIKO NIJE KRIV NEGO MI SAMI! SLAZEM SE
amhrienizi

#49 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

Creasy wrote:Ti nisi luda, nego smijesna. Vjerovatno ti je prvi momak, pa si se zaljubila do usiju i ne mislis glavom. On definitvno nije za tebe i unistices sebi zivot, ako ostanes sa njim. Pun je grad momaka, izadji, upoznaj druge ljude, a njega malo stavi na cekanje... :wink:
:lol:
amhrienizi

#50 Re: Muskarci upomoc!

Post by amhrienizi »

terra_incognita wrote:On se odlucio za mamu a ti se odluci za sebe.
Nemas bas mnogo izbora, iznajmi stan, mijenjaj broj telefona, nadji posao i pocni novi zivot. Bolje i nakon 10 godina nego nikada.
jah sta ces sto kazes, tako je kako je :(
Post Reply