Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

wewa

#26 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by wewa »

i ja sam zadovoljna Lushem, fino mirise i ok je zimi, ali ljeti treba nesto konkretnije. Nivea nature fresh mi je zakon, jedina bez aluminija a ok cijene.
Rauber

#27 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Rauber »

Presao na Garnierov mineralni, znaci bez al
Image

Ima u DM-u
wewa

#28 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by wewa »

garnier pripada nestleu pa mi je neprihvatljiv :-?
Shonfon

#29 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Shonfon »

minjonja wrote:ja koristim iz dm-a neki od minerala izgleda kao krema i kao krema se i nanosi. predobar i pravo blag. ja sam pre pre prezadovoljna.

Image
Zna li neko postoji li nesto na ovaj fazon al za muskarce?!
true

#30 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by true »

ja zadnja 3 mjeseca koristim addidas i cim bude love idem da promjenim,znojim se ko lud od njega,miris nestane za jedno sat,koza mi crvena los uglavnom
xmaya

#31 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by xmaya »

wewa wrote:i ja sam zadovoljna Lushem, fino mirise i ok je zimi, ali ljeti treba nesto konkretnije. Nivea nature fresh mi je zakon, jedina bez aluminija a ok cijene.
ja imam osjecaj da je meni crvenilo i nastalo od nivee....tj.dok sam je koristila pojavilo se, i sad nikako da nestane
alica.k

#32 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by alica.k »

lidera, deo krema. nako mirise, al se i slabo znojis i ne smrdis od nje.
samo pazite, osjetljivim ljudima zna izazvati probleme sa zlijezdama...iako mislim da je to od pretjerane upotrebe a ne od same kreme. fino pise da se koristi svakih 3-5 dana.
Sarajevski_Marlboro

#33 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Sarajevski_Marlboro »

Ja počela s Vichyjem,pa ćemo da vidimo.
Nema aluminija,ni mirisa,kažu da je najbolji antiperspirant.
LaCici

#34 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by LaCici »

Koji si uzela: sa bijelim ili zelenim poklopcem?
Sarajevski_Marlboro

#35 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Sarajevski_Marlboro »

Sa bijelim,piše da je za osjetljivu kožu poslije brijanja.
ladyada

#36 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by ladyada »

nemoj se brijati ispod pazuha nego se depiliraj cremom , ne steti kozu toliko.........i ako se navece depiliras stavi tek ujutro neki body lotion i onda deo preko ........prvo, deo drzi dulje ako se stavi na lotion a drugo ne upije se tako u kozu .....radim godinama inace sam imala isto problem sa crvenilom i svrabom :x neznam sta je gore ..........
trenutno koristim rexonu cotton dry .......... :thumbup: samo ni jedan ne drzi 24 sata kao sto na etiketi pise ............
LaCici

#37 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by LaCici »

Sarajevski_Marlboro wrote:Sa bijelim,piše da je za osjetljivu kožu poslije brijanja.
I ja sam taj uzela i nema nikakvog mirisa ali je super. Zeleni ima miris, moja prijateljica ga koristi.
jaca-maca

#38 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by jaca-maca »

pravabubica wrote:Ja vec duzi period koristim Lush Aromaco, jako sam zadovoljna, najvaznije je da nema otrova, itd
prvi put cujem :-D , gdje se to kupi ? :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#39 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by plain vanilla »

alica.k wrote:lidera, deo krema. nako mirise, al se i slabo znojis i ne smrdis od nje.
samo pazite, osjetljivim ljudima zna izazvati probleme sa zlijezdama...iako mislim da je to od pretjerane upotrebe a ne od same kreme. fino pise da se koristi svakih 3-5 dana.
:thumbup:

proslo ljeto sam iskljucivo koristila lideru (radila u kancelariji u potkrovlju bez klime), nijednom nisam imala problem sa ruznim mirisom znoja..
sve sam dezodoranse podijelila :D
BJB

#40 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by BJB »

xmaya wrote:Antiperspirant nije ok, to znam, imam crvenilo ispod jednog pazuha (i tu se uopće ne znojim) koje traje skoro pola godine, po savjetu dermatologa koristila sam travokort, beloderm..smiri se pa opet pojavi...kaže to mi je od depilacije (iritacija od britve), i nipošto antiperspirant! Higijenu kaže dr održavati samo vodom (a ja se pitam kako??? non stop imam osjećaj da smrdim a non stop se perem) Koristila sam i kristalni kamen, možda nije štetan ali nema efekta! Imam prvo problem tog crvenila koje često peče a drugo, problem higijene i dezodoransa, ne znam šta smijem a šta ne. Iskreno se nadam da će mi vaše iskustvo pomoći...hvala..
To crvenilo koje pece, kao da si sprzila kozu pod pazuhom sam imala i ja, ali kod mene kristalni kamen (balein) djeluje..
Ja ne smijem cak ni namazati losionom (Neutrogena, nivea, Dove, Balea) pazuho jer pece, i zacveni se...I doktorica mi je rekla isto sto i tebi, deplirati voskom ili kremom se ne usudjujem, koristim idalje britvicu a pazi i na to da ti odjeca nije uska ili da te ne zulja..Znam da ce biti tesko al' nekoliko dana izbjegavaj brijanje, (tushiraj se cesce, dobro operi potpazusnu duplju da ti ne ostane gela za tushiranje) Meni je pomogla neka krema ili mast tada, al' se ne mogu sjetiti kako se zvala, posto je to davnoooo bilo..
Balein kristalni skvasim mlakom/toplom vodom pa onda protrljam i nije mi se jos desilo da mi iziritira kozu, cak ni odmah poslije brijanja..Al' sam skuzila da nekad ako jedem nesto sa punoo luka, osjetim peckanje..
A da, Balein kristalni kamen u spreju, ne znam kako da ga drugacije nazovem, mi smeta, ima nesto od cega se ospem.
alica.k

#41 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by alica.k »

plain vanilla wrote:
alica.k wrote:lidera, deo krema. nako mirise, al se i slabo znojis i ne smrdis od nje.
:thumbup:

proslo ljeto sam iskljucivo koristila lideru (radila u kancelariji u potkrovlju bez klime), nijednom nisam imala problem sa ruznim mirisom znoja..
sve sam dezodoranse podijelila :D
upravo tako, i dalje se znojis (iako manje) ali ne smrdis.
filozofija

#42 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by filozofija »

Ima li šta za muškarce što ne sadrži aluminijum i slične otrove? Dugo koristim Nivea stick i do sada nije bili problema. Međutim danas sam primjetio osipd ispod pazuha, pa bih da promjenim. Doduše, može biti i od nove majice (obukao sam je čim sam je kupio - dakle bez ikakvoh pranja).
славянин

#43 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by славянин »

OLD SPICE - ja nisam iskusio nikakve nuspojave upotrebom istog.
Najaca reklama na deodoransu koju sam ikad vidio :mrgreen:
Image

A sto se tice potencijalne toksicnosti... hmmm nebi trebalo nis da bude :mrgreen:
Health effects

The health effects of antiperspirants are a matter of dispute regarding their extent. A small percentage of people are allergic to aluminium and may experience contact dermatitis when exposed to aluminium-containing deodorants.[6] After using a deodorant containing zirconium, the skin may develop an allergic, axillary granuloma response.[22] Antiperspirants with propylene glycol, when applied to the axillae, is irritating and may promote sensitization to other ingredients in the antiperspirant.[23] Deodorant crystals containing synthetically made potassium alum were found to be a weak irritant to the skin.[16] Alcohol-free deodorant is available for those with sensitive skin. Aluminium is one of the few abundant elements that appears to have no beneficial function to living cells (non-essential metal).[7] Frequent use of deodorants was associated with blood concentrations of the synthetic musk galaxolide.[24]
Aluminum toxicity

Aluminum is present most often in antiperspirants in form of aluminum chlorohydrate.[25] In addition, aluminum chlorohydrate[26] is not the same as the compound aluminum chloride, which has been established as a neurotoxin.[27][28][29][30] At high doses, aluminum itself adversely affects the blood–brain barrier, is capable of causing DNA damage, and has adverse epigenetic effects.[27][31] High doses of aluminum have detrimental effects to a number of species such as non-human primates,[32] mice,[33] rabbits,[27] and dogs.[34]

A preliminary study (2001) showed that the use of aluminum chlorohydrate, the active ingredient in many antiperspirants, does not lead to a significant (vs. ingestion via diet) increase in aluminum levels in the body with on
TDK-90

#44 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by TDK-90 »

Sarajevski_Marlboro wrote:Ja počela s Vichyjem,pa ćemo da vidimo.
Nema aluminija,ni mirisa,kažu da je najbolji antiperspirant.
LaCici wrote:Koji si uzela: sa bijelim ili zelenim poklopcem?
Sarajevski_Marlboro wrote:Sa bijelim,piše da je za osjetljivu kožu poslije brijanja.
LaCici wrote:Koji si uzela: sa bijelim ili zelenim poklopcem?

Evo sta pise za Njemacko trziste taj isti Vichy za osjetljivu obrijanu kozu :cry: :cry: :cry:
Produktbeschreibung
Vichy Deo-Roll-on für sehr empfindliche oder epilierte Haut

Mit 48-Stunden-Wirkung. Höchste Hautverträglichkeit.
Gesunde, geschmeidige Haut, die sich wohlfühlt - 48 Stunden lang.

Anwendung: Eine dünne Schicht auf die gründlich gereinigte, trockene Haut auftragen.

Inhaltsstoffe:
Aqua / water, Aluminum chlorohydrate, Ppg-15 stearyl ether, Cetearyl alcohol, Ceteareth-33, Dimethicone, Methylparaben, Nymphaea alba / nymphaea alba flower extract, Propylparaben, Sodium palmitoyl proline

Krema BALEA za Njemacko trziste:
EAN-Nummer
4250043800136

Menge / Grösse
50 ml

Inhaltsstoffe / tech. Angaben
Aqua, Aluminum Chlorohydrate, Cyclomethicone, Steareth-5 Stearate, Paraffinum Liquidum, Propylene Glycol, Parfum, Sorbitol, Cetyl Alcohol, PPG-15 Stearyl Ether, Glyceryl Stearate SE, Steareth-100, Simmondsia Chinensis, Dimethicone, Phenoxyethanol, Steareth-2, Steareth-10, Steareth-20, Farnesol, Allantoin, Panthenol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Aloe Barbadensis, BHT
TDK-90

#45 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by TDK-90 »

Rauber wrote:Presao na Garnierov mineralni, znaci bez al
Image

Ima u DM-u
Garnier mineral
Isobutane , Dimethicone , Aluminium Chlorohydrate ,Isopropyl Palmitate , Triethyl, Citrate , Parfum , Stearalkonium Bentonite , Perlite , Dimethiconol , Hexyl Cinnamal Limonene , Benzyl Salicylate , Citronellol , Benzyl Alcohol , Geraniol , Linalool, (F.I.L. C38490/3)
:run:
Post Reply