Avdo Avdić

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Adriatic

#26 Re: Avdo Avdić

Post by Adriatic »

VjecitiStudent wrote:
Adriatic wrote:
Ne nego što deru klero naciste, pedofile, ljubitelje crnaca i ostalu bagru.
:lol:
Šta ti je upalo?
lord blackadder

#27 Re: Avdo Avdić

Post by lord blackadder »

Avdo je potencijal za isljednika. Kad bi mene onako prekidao, glasom stekteceg automata, dobio bi po bezobraznoj labrnji.
showman

#28 Re: Avdo Avdić

Post by showman »

Najbolje mi je bilo kad ga je onaj lik izgurao iz kancelarije a on kaže: "Šta se guraš, ba?!" Kao da je u tramvaju :)
mimo1969

#29 Re: Avdo Avdić

Post by mimo1969 »

Uštogljeni stereotipi prave informativnu konfuziju u kojoj je teško razabrati ko je informativno pismen a ko nepismen. Pretrpanost informacija temeljenih na vlastitom osjećaju, intuiciji i nadasve televizijskoj nepismenosti dovode nas do ovakvih besmislenih rasprava, tako da bi ovom postu mogli "nadjenuti" semantičku floskulu - MJESTO EGOISTIČNOG PRAŽNJENJA ili kako bi to naš narod "narodskije" reko' - EGOISTIČNA ĆENIFA. Bilo bi lijepo pomenuti makar jednu lijepu u ovoj "ćenifi" jer i u klasičnoj da bi zaboravili vlastiti smrad ponesemo roman tipa Alan Ford ili neku jeftinu križaljku radujući se poput male djece kako i na takvom mjestu može doći do izliva čudnih ideja koje pamet obogaćuju, te smiješnih scena u kojoj bi Candy Camera imala šta zabilježiti. Suma sumarum: ne sudite ljudima tek tako jer imaju oni i svojih dobrih. Zar ne osjetite smrad vlasitog ... Nobody's Perfect...
hladan.preminger

#30 Re: Avdo Avdić

Post by hladan.preminger »

mimo1969 wrote:Uštogljeni stereotipi prave informativnu konfuziju u kojoj je teško razabrati ko je informativno pismen a ko nepismen. Pretrpanost informacija temeljenih na vlastitom osjećaju, intuiciji i nadasve televizijskoj nepismenosti dovode nas do ovakvih besmislenih rasprava, tako da bi ovom postu mogli "nadjenuti" semantičku floskulu - MJESTO EGOISTIČNOG PRAŽNJENJA ili kako bi to naš narod "narodskije" reko' - EGOISTIČNA ĆENIFA. Bilo bi lijepo pomenuti makar jednu lijepu u ovoj "ćenifi" jer i u klasičnoj da bi zaboravili vlastiti smrad ponesemo roman tipa Alan Ford ili neku jeftinu križaljku radujući se poput male djece kako i na takvom mjestu može doći do izliva čudnih ideja koje pamet obogaćuju, te smiješnih scena u kojoj bi Candy Camera imala šta zabilježiti. Suma sumarum: ne sudite ljudima tek tako jer imaju oni i svojih dobrih. Zar ne osjetite smrad vlasitog ... Nobody's Perfect...
Haj sad kosoliduj misli i polako sve ponovo napiši, lijepo i razgovjteno da te svi razumiju. :D
Avdo ne zna procitati sta mu pise na papiru, a kamoli da nesto smisli. Danas gledam reprizu 60 minuta i on cita sa papira 74 i 131 hiljade KM, a ono na ekranu uvecava cifre pored kojih stoji USD.
Profesionalitam na djelu.
BSn

#31 Re: Avdo Avdić

Post by BSn »

Jel on fakat konta da iza svake rijeci ide tacka, il misli da je tako izrazajan? Pa, kako moze bit nesto izrajano, ako je svaka recenica ista?!?
Bloger

#32 Re: Avdo Avdić

Post by Bloger »

Upoznao sam se slučajno s Avdom Avdićem: mali miš-živi piš!
delldell

#33 Re: Avdo Avdić

Post by delldell »

Avdo nekad stvarno kao da čita dvije riječi, pa tačka, dvije riječi, pa opet tačka.

Ali, zanimljivo je kako se u ovoj državi uvijek nađu pametnjakovići koji osporavaju druge. Pa Avdo Avdić je uradio puno više za ovu državu od vas, ali uvijek su svi pametniji od onih koji riskiraju svoj život kako bi vi mogli sjediti i slušati (gledati, čitati).

Avdo Avdić je sjajan novar.

Slažem se s tim da je kod njega prisutna ta neka govorna mana, mrzim njegovo čitanje u zadnje vrijeme, ali je majstor u svom poslu - istraživačkom novinarstvu.

Stara tema, ali sam morao odgovoriti.
luckylaka

#34 Re: Avdo Avdić

Post by luckylaka »

delldell wrote:Avdo nekad stvarno kao da čita dvije riječi, pa tačka, dvije riječi, pa opet tačka.

Ali, zanimljivo je kako se u ovoj državi uvijek nađu pametnjakovići koji osporavaju druge. Pa Avdo Avdić je uradio puno više za ovu državu od vas, ali uvijek su svi pametniji od onih koji riskiraju svoj život kako bi vi mogli sjediti i slušati (gledati, čitati).

Slažem se s tim da je kod njega prisutna ta neka govorna mana, mrzim njegovo čitanje u zadnje vrijeme, ali je majstor u svom poslu - istraživačkom novinarstvu.

samo je bilo pitanje dana kada ce avdo da navrati :D
ispravna_mejl_adresa

#35 Re: Avdo Avdić

Post by ispravna_mejl_adresa »

mimo1969 wrote:Uštogljeni stereotipi prave informativnu konfuziju u kojoj je teško razabrati ko je informativno pismen a ko nepismen. Pretrpanost informacija temeljenih na vlastitom osjećaju, intuiciji i nadasve televizijskoj nepismenosti dovode nas do ovakvih besmislenih rasprava, tako da bi ovom postu mogli "nadjenuti" semantičku floskulu - MJESTO EGOISTIČNOG PRAŽNJENJA ili kako bi to naš narod "narodskije" reko' - EGOISTIČNA ĆENIFA. Bilo bi lijepo pomenuti makar jednu lijepu u ovoj "ćenifi" jer i u klasičnoj da bi zaboravili vlastiti smrad ponesemo roman tipa Alan Ford ili neku jeftinu križaljku radujući se poput male djece kako i na takvom mjestu može doći do izliva čudnih ideja koje pamet obogaćuju, te smiješnih scena u kojoj bi Candy Camera imala šta zabilježiti. Suma sumarum: ne sudite ljudima tek tako jer imaju oni i svojih dobrih. Zar ne osjetite smrad vlasitog ... Nobody's Perfect...
Mislim. Da se. Mogu. Sloziti. Sa.

Tobom.
friskyoreo

#36 Re: Avdo Avdić

Post by friskyoreo »

luckylaka wrote:
delldell wrote:Avdo nekad stvarno kao da čita dvije riječi, pa tačka, dvije riječi, pa opet tačka.

samo je bilo pitanje dana kada ce avdo da navrati :D
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kazokazo

#37 Re: Avdo Avdić

Post by kazokazo »

Avdo svakim prilogom pokusava da dize neku tenziju, plitko je to ba ...
pravaistina

#38 Re: Avdo Avdić

Post by pravaistina »

CUJEM DA JE SMJENJEN AVDO AVDIC IZ INFORMATIVNOG PROGRAMA
jer nije napadao lukaca kako mu je naredjeno :D
slusaj vamo

#39 Re: Avdo Avdić

Post by slusaj vamo »

Čudi to od njega, ne od šefova…

Avdić je klasični propagandni apartčik, arhitip medijskog ljigavca, baš kao i šefovi mu.
StupskaBitanga

#40 Re: Avdo Avdić

Post by StupskaBitanga »

pravaistina wrote:CUJEM DA JE SMJENJEN AVDO AVDIC IZ INFORMATIVNOG PROGRAMA
jer nije napadao lukaca kako mu je naredjeno :D
to bi bio mali korak za čovječanstvo a veliki za novinarsku profesiju u BiH
Miki123

#41 Re: Avdo Avdić

Post by Miki123 »

slusaj vamo wrote:Čudi to od njega, ne od šefova…

Avdić je klasični propagandni apartčik, arhitip medijskog ljigavca, baš kao i šefovi mu.
Nije istina. Avdo Avdić jedini nazove dodika kriminalcem, onim što razvaljuje državu, negira genocid. :D
Agnese

#42 Re: Avdo Avdić

Post by Agnese »

Miki123 wrote:
slusaj vamo wrote:Čudi to od njega, ne od šefova…

Nije istina. Avdo Avdić jedini nazove dodika kriminalcem, onim što razvaljuje državu, negira genocid. :D
:thumbup:
vinnie_jones

#43 Re: Avdo Avdić

Post by vinnie_jones »

Da nije kakva rokada legla, u "zelenu panoramu" npr. :?

Štala...steona junica...u mračnom uglu stoji on...domaćin...
StupskaBitanga

#44 Re: Avdo Avdić

Post by StupskaBitanga »

Ako je nazivanje Dodika kriminalcem i to što osporava genocid uspjeh nisko su nam opali kriteriji
slusaj vamo

#45 Re: Avdo Avdić

Post by slusaj vamo »

Nemoja tako, to radi baš dramatičnim glasom. Ono, najnovija saznanja, šokantno, ekskluzivno i skandalozno!
StupskaBitanga

#46 Re: Avdo Avdić

Post by StupskaBitanga »

slusaj vamo wrote:Nemoja tako, to radi baš dramatičnim glasom. Ono, najnovija saznanja, šokantno, ekskluzivno i skandalozno!
vidi se ko mu je mentor i uzor koji eto na kraju kako reče pravaistina dao mu nogu
Ako ne bude sutra onog šašavog dodatka u Dnevniku možda je to jedan od pokazatelja
sencobih

#47 Re: Avdo Avdić

Post by sencobih »

meni je jaka bila ona u onom selu , kad mu onaj veliki kaze : Hoces da prodjem kroz tebe? :lol:
agnostic_front

#48 Re: Avdo Avdić

Post by agnostic_front »

jesmol ljudi il zivotinje, HOS DA PROOOOOOOOODJEM KROZ TEBE?!?!

vrh vrhova :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#49 Re: Avdo Avdić

Post by dječak sa šibicama »

sencobih wrote:meni je jaka bila ona u onom selu , kad mu onaj veliki kaze : Hoces da prodjem kroz tebe? :lol:
:lol:
Bitte_Halt_ja_ja

#50 Re: Avdo Avdić

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

a rekoh ja, opet na lika: Vehabije u Novom Pazaru napale Avdu Avdića i Refika Vejsilagića

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/v ... /120306141

jos malo pa ce biti vijest dana: Danas, po prvi put, niko nije napao Avdu Avdica
Post Reply