Povratak 90-tih

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

dale cooper

#26 Re: Povratak 90-tih

Post by dale cooper »

CVIKERASH wrote:Da,da Kasabian su bas prava kita od banda

:lol:

Iskreni,ne riSe. :D

reci jos da ti valjaju Adele i Florence and Machine ,da su bolji od Kasabiana...
Pa ako si slušao Screamadelicu ili Xtrmntr, naravno da je kita. Čista krađa od mnogo
superijornijeg benda.

Nema smisla porediti Adele i Florence sa Kasabianom jer muzički gledano nemaju nekih
dodirnih tačaka. A inače nemam ništa protiv ove dvije, kakvih stvari ima na top listama
one i nisu loše. Florence posebno ima par solidnih pjesama.
dezurni_ucenik

#27 Re: Povratak 90-tih

Post by dezurni_ucenik »

Pa vidis mene milion nekih pjesama pdosjeca ne nesto drugo,pa zbog toga ne potcjenjem te bandove

White Rabbit J.Airplane me uvijek podsjecalo na Bolero od Ravela
Mutter od Rammstein zvuci isto kao Unforgiven od Metallice
Voodoo People od Prodigy sadrzi sempl od Very Ape - Nirvana
I sam Kurt Cobain je rekao da je prilikom pisanja Smells lik htio da napravi pjesmu koja ce zvucati kao Pixies....
Pa eto i tvoji mrski Kasabian.Club Foot zvuci pomalo na Rage Against the machine....

Jel sad treba pljuvati sve gore navedene bandove zato sto u nekim svojim pjesmama zvuce kao neko drugi....????

A tvoji navedeni bandovi su obicna hipsterska smeca koja samo Pitchork i sl.sranja mogu da poseru..
I tebi za informaciju,slusam i Primal Scream i Kasabian
dale cooper

#28 Re: Povratak 90-tih

Post by dale cooper »

CVIKERASH wrote:Pa vidis mene milion nekih pjesama pdosjeca ne nesto drugo,pa zbog toga ne potcjenjem te bandove

White Rabbit J.Airplane me uvijek podsjecalo na Bolero od Ravela
Mutter od Rammstein zvuci isto kao Unforgiven od Metallice
Voodoo People od Prodigy sadrzi sempl od Very Ape - Nirvana
I sam Kurt Cobain je rekao da je prilikom pisanja Smells lik htio da napravi pjesmu koja ce zvucati kao Pixies....
Pa eto i tvoji mrski Kasabian.Club Foot zvuci pomalo na Rage Against the machine....

Jel sad treba pljuvati sve gore navedene bandove zato sto u nekim svojim pjesmama zvuce kao neko drugi....????

A tvoji navedeni bandovi su obicna hipsterska smeca koja samo Pitchork i sl.sranja mogu da poseru..
I tebi za informaciju,slusam i Primal Scream i Kasabian
Jedno je kad te nešto podsjeća na određeni bend, a nešto sasvim je drugo kada kompletan zvuk i
imidž baziraš na tim bendovima što Kasabian radi sasvim očigledno. I onda zašto slušati njih kada
imaš Primal Scream koji to rade mnogo bolje?

Neke od stvari koje sam naveo (Lambchop i Earth npr) postoje i sviraju malo duže da bi ih se
moglo nazvati "hipsterskim smećem", a ako si ih još čuo znao bi da to nema veze sa istinom.
A Pitchfork kao i svaki drugi magazin ima svojih mana i sklonost hypu, na čitaocu je da posluša
i odluči valja li to šta.
Emi_Nevermind

#29 Re: Povratak 90-tih

Post by Emi_Nevermind »

Hajmo sad 4:45 minute sutnje za jednu predobru verziju predobre pjesme

Post Reply