Koje auto kupiti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#26 Re: Koje auto kupiti

Post by Qler »

Zavisi od godine i motora. Kod starog je 1997, presla je oko 150k km, mislim, nisam siguran, tu je negdje. U glavnom, ja nekad ne mogu da vjerujem da joj se nista nije pokvarilo za sve ove godine. Kad je kupio bila presla oko 75k km.
Elvir-elko

#27 Re: Koje auto kupiti

Post by Elvir-elko »

Hvala svima pa novo auto kupit je prevelik zalogaj mozda se to i moze postici al kad se hoce nesto brzo a da je i jako onda tu raste cijena na svakom auto nije bitno ko proizvodi ili kvalitet auta.E ovako ja bih radije novo(kolko novca toliko muzike)ali ajde ovako da bih uzeo polovnjaka,dizel a od nekih 110 kw pa do 147.Jos jednom hvala svima
shibonja

#28 Re: Koje auto kupiti

Post by shibonja »

frngla wrote:hajde seljobercicu, zdra'o :)
Greska ,Skoda Fabia 2003 :D
frngla

#29 Re: Koje auto kupiti

Post by frngla »

greska, nisi dobro izmahalao stare postove... dvije fabie, a zelja 159 :) :)

i ne stidim se toga ;)

HJOOOJ ŠTO MI NAŠUKA :lol:
Wutkica

#30 Re: Koje auto kupiti

Post by Wutkica »

Qler wrote:Zavisi od godine i motora. Kod starog je 1997, presla je oko 150k km, mislim, nisam siguran, tu je negdje. U glavnom, ja nekad ne mogu da vjerujem da joj se nista nije pokvarilo za sve ove godine. Kad je kupio bila presla oko 75k km.
To je "malo" postaro, mislila sam nesto novije tipa 2003-2005 u tom intervalu :D Zato pitam sta znaci nekih 124 hiljade ;-)
shin

#31 Re: Koje auto kupiti

Post by shin »

Qler wrote:Dobra je alfa, kao sto Jeremy iz Top Geara rece, alfa je odlicno auto, onaj mali djelic sekunde kad sve radi :D

A Insignia je prelijepa, i ne znam kako neko moze biti tako neinformisan, da ne zna da Opel od 1997. godine daje po 12 godina garancije na lim. Vremena se mijenjaju, ali alfa je konstanta, uzitak u voznji, dok radi. :run:

Jedino auto na svijetu kojem crkaju sijalice na instrument tabli :lol:
Elvir-elko

#32 Re: Koje auto kupiti

Post by Elvir-elko »

na koje auto mislis na alfu ili insigniu
madner

#33 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Wutkica wrote:Ja hocu Opel corsu....iskustva :zoka:
Najbolje auto te klase, kilometraza je malo visoka, ali ne mora biti nuzno problem.
madner

#34 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

frngla wrote:
madner wrote:Rekao je covjek auto, a ne ponekad pokretni inventar radionice. :D
rekao je covjek auto, a ne HAŠE, GULAŠ ili neku od opelovih kanturina i hrdjavih konzervi na točkovima
Reci mi koje je tvoje drugo auto dok ti Alfa kod majstora skuplja prasinu? Ford ili par Dacia? :D
Blizanac

#35 Re: Koje auto kupiti

Post by Blizanac »

dubokoumno i nadasve argumentovano i stručno mišljenje... :D
madner

#36 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Blizanac wrote:
Ti kao da si novi na ovom podforumu :D
Wutkica

#37 Re: Koje auto kupiti

Post by Wutkica »

madner wrote:
Najbolje auto te klase, kilometraza je malo visoka, ali ne mora biti nuzno problem.
:thumbup: pitala sam sta ako je tolika kilometraza...nasla sam ja s manjom :D ma sve se pitam sto je tako jeftina, sto covjek prodaje ....a on ce meni gospodjo nemam ja kad s vama razglabat na telefon i odustala :D :lol: nacu opet :roll:
Blizanac

#38 Re: Koje auto kupiti

Post by Blizanac »

madner wrote:
Blizanac wrote:
pa nemam baš neki staž ovdje... :D
ali pretpostavljam da je vama "iskusnijima" dotični "stručnjak" dobro poznat, i da mu ovo sigurno nije prva "recenzija"... :D
madner

#39 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Wutkica wrote:
madner wrote:
:thumbup: pitala sam sta ako je tolika kilometraza...nasla sam ja s manjom :D ma sve se pitam sto je tako jeftina, sto covjek prodaje ....a on ce meni gospodjo nemam ja kad s vama razglabat na telefon i odustala :D :lol: nacu opet :roll:
Pa vako, posto je to malo auto za grada neka normalna kilometraza je 10-15000 godisnje. (za benzinca)

Ono sto trebas paziti da je tu negdje obicno i vrijeme za veliki servis (oko 500 KM) pa to trebas uracunat kod kupovine.
madner

#40 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Blizanac wrote:
madner wrote:
Blizanac wrote: dubokoumno i nadasve argumentovano i stručno mišljenje... :D
pa nemam baš neki staž ovdje... :D
ali pretpostavljam da je vama "iskusnijima" dotični "stručnjak" dobro poznat, i da mu ovo sigurno nije prva "recenzija"... :D
On je alfista. Tamo gdje logika prestaje alfa pocinje :D
Wutkica

#41 Re: Koje auto kupiti

Post by Wutkica »

....
Pa vako, posto je to malo auto za grada neka normalna kilometraza je 10-15000 godisnje. (za benzinca)

Ono sto trebas paziti da je tu negdje obicno i vrijeme za veliki servis (oko 500 KM) pa to trebas uracunat kod kupovine.

:shock: mislis na servis koji se radi prije kupovine auta jel :? ja na taj mislim.....ali nije toliko :-)
madner

#42 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Wutkica wrote:
....

:shock: mislis na servis koji se radi prije kupovine auta jel :? ja na taj mislim.....ali nije toliko :-)
Ne ne. Svako auto ima periodicne servise. Na malim se samo mijenja ulje i eventualno filteri dok se na velikom mijenjaju i druge stvari. Veliki servis se ne moze izbjec.
Wutkica

#43 Re: Koje auto kupiti

Post by Wutkica »

madner wrote:
Wutkica wrote:
....

Ne ne. Svako auto ima periodicne servise. Na malim se samo mijenja ulje i eventualno filteri dok se na velikom mijenjaju i druge stvari. Veliki servis se ne moze izbjec.
ne mislim kupovati kvarno auto :-? sta ti je :-) :D cim budem trebala mijenjati motor....prodaj :thumbup:
madner

#44 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Pa nije kvarno, samo imas potrosne dijelove koji se moraju promjeniti kako ti ne bi bilo nesto ozbiljno :roll:
Wutkica

#45 Re: Koje auto kupiti

Post by Wutkica »

madner wrote:Pa nije kvarno, samo imas potrosne dijelove koji se moraju promjeniti kako ti ne bi bilo nesto ozbiljno :roll:
Razumljivo :D Ali nije valjda sad da ti "potrosni dijelovi" i mijenjanje kosta 500KM :shock: na koje dijelove si tacno mislio?
madner

#46 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Zavisi od auta i motora, zato nisam rekao sta se tacno radi.

Oko 500, ako hoces da si mirna i da znas na cemu si sa novim autom. Doduse kod tih manjih motora more bit da je i manje, ali nisam nista vozao ispod 2000 kubika :D
Wutkica

#47 Re: Koje auto kupiti

Post by Wutkica »

madner wrote:Zavisi od auta i motora, zato nisam rekao sta se tacno radi.

Oko 500, ako hoces da si mirna i da znas na cemu si sa novim autom. Doduse kod tih manjih motora more bit da je i manje, ali nisam nista vozao ispod 2000 kubika :D

:D :D giant ;-) nista ispod dvije milje :D :dance: ma manje je zato ti i govorim....brusenje glave motora kod ovih 1,2 je oko 200KM :D
madner

#48 Re: Koje auto kupiti

Post by madner »

Grrr, stas brusit glavu motora :roll:

Odustajem od ovog da budem produktivan, back to zajebavanje :D
Wutkica

#49 Re: Koje auto kupiti

Post by Wutkica »

madner wrote:Grrr, stas brusit glavu motora :roll:

Odustajem od ovog da budem produktivan, back to zajebavanje :D
:D :D :D :lol: slazem se....ali eto kad vec pitas, da ti kazem nesto o auticima ;-) :D :lol:
drndalo

#50 Re: Koje auto kupiti

Post by drndalo »

Da, ali brusenje glave motora podrazumijeva da se promijeni jos dijelova, koji su inace za zamjenu, rijetko ali npr. svakih 100.000 km... I ti su dijelovi skuplji nego oni na obicnom servisu, tj. filteri itd...

Tu ti inace znaju ici vodena pumpa, remenje, zatezaci remenja, i tako to...
Post Reply