DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
-
seldzuk
#26 Re: Neredi u arapskom svijetu
Da napomenem. Iran nije arapska zemlja, mada jeste zemlja tog regiona.
Ali de da se malo pozabavimo npr. Libijom u kojoj se izgleda stvarno zakuhalo.
Englezi su rekli svojima da ne putuju tamo bez nužde.
Predzadnja vijest sa sarajevo-x: Libijski egzilanti tvrde da je Al-Bajda "u rukama naroda"http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218141
I zadnja: U Bengaziju poginulo najmanje 15 ljudihttp://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218144
O Libiji na wikipediji:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Libija
Ali de da se malo pozabavimo npr. Libijom u kojoj se izgleda stvarno zakuhalo.
Englezi su rekli svojima da ne putuju tamo bez nužde.
Predzadnja vijest sa sarajevo-x: Libijski egzilanti tvrde da je Al-Bajda "u rukama naroda"http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218141
I zadnja: U Bengaziju poginulo najmanje 15 ljudihttp://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218144
O Libiji na wikipediji:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Libija
Last edited by seldzuk on 19/02/2011 03:52, edited 1 time in total.
-
seldzuk
#27 Re: Neredi u arapskom svijetu
A i ova vijest je interesantna:
Dva iranska ratna broda mogu kroz Sueski kanal
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218140
A Amerima nije nimalo svejedno:
Jay Carney
SAD prati mogući prolaz iranskih ratnih brodova kroz Suez
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218143
Dva iranska ratna broda mogu kroz Sueski kanal
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218140
A Amerima nije nimalo svejedno:
Jay Carney
SAD prati mogući prolaz iranskih ratnih brodova kroz Suez
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218143
-
seldzuk
#28 Re: Neredi u arapskom svijetu
Gadafi na vlast došao 1. septembra 1969. godine. Prije punih 41 godinu.
- Gat'Gor
#29 Re: Neredi u arapskom svijetu
U Bahreinu, vojnici pucali na potpuno mirne protestore bez ikakvog razloga. Ubili i ranili nekoliko. Snimci su grozni.
-
Desert Wind
#30 Re: Neredi u arapskom svijetu
ne znam kakva je procjena situacije imam sestru u tripoliju pa ako moze na PP bilo ko da ima bilo kakvih direktnih info o stanju da mi javi hvala
- vesna555
#31 Re: Neredi u arapskom svijetu
U Tripoliju je sve OK, nema prosvjeda, nema mrtvih, mirno je. Telefoni ne rade, internet im je blokiran za vecinu stranica. Ako neko moze naci broj ambasade BiH u Libiji da postavi ovdje, ja ne mogu da nadjem, a na ovaj broj sluzbeni se sekretarica javlja.Desert Wind wrote:ne znam kakva je procjena situacije imam sestru u tripoliju pa ako moze na PP bilo ko da ima bilo kakvih direktnih info o stanju da mi javi hvala
Ne sikiraj se, frka je u Bengaziju, mislim i ja se sikiram i luda sam od brige, ali tjesim i tebe i sebe
Prepravila sam post, broj ambasade u Libiji mi treba, ne u Egiptu
- AliceInChains
#32 Re: Neredi u arapskom svijetu
Evo sve mirno u Srbiji. Arapi otisli po limonadu. 
- vesna555
#33 Re: Neredi u arapskom svijetu
AliceInChains wrote:Evo sve mirno u Srbiji. Arapi otisli po limonadu.
Evo tako ti je komentar smijesan, da sve lezim po podu i valjam se
Umjesto da pises gluposti, trebao bi biti malo obziran pa ne pisati gluposti, vidis da se covjek brine za svoju sestru i da sam ja pitala za broj ambasade BiH u Libiji i sad ovom tvojom izvalom se samo skrece paznja s onog sto je bitno, a to je da covjek cuje kakva je situacija u Tripoliju da saznamo broj ambasade jer se kreteni na sluzbeni broj ne javljaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#34 Re: Neredi u arapskom svijetu
zašto niko ne raspravlja o libiji?
možda što nam je tamo omiljeni diktator na vlasti???
ima dosta naših radnika u libiji
bio je i moj tata prije nekoliko godina
-
michio
#35 Re: Neredi u arapskom svijetu
A eno na temi treba li nama dikator mene jedan ubjedjava da nam treba neko kao Gadaffi 
- vesna555
#36 Re: Neredi u arapskom svijetu
Procitaj zadnjih 5 komentara pa ces vidjeti da je upravo oko Libije i pisemokomi wrote:zašto niko ne raspravlja o libiji?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Neredi u arapskom svijetu
vidio sam malo nešto nego čudno mi ne spominje se USA i izrael
pa mi zanimljivo
doduše možda nisam ni dobro pročitao
doduše možda nisam ni dobro pročitao
-
Desert Wind
#38 Re: Neredi u arapskom svijetu
fala vesna - svaka cast...
a evo uspio sam se cut sa sestrom nekako, telefoni jos i rade ali je blackout na internetu od jutros u 2.
vec je rezervisala kartu - primaju povrijedjene i u tripoliju - sto znaci da situacija nije nimalo bezazlena.
iscitao sam par vijesti jutros i koliko vidim gadafi ne stedi metke na svom narodu vec ih je 100 zaginulo.
inace generalno gledajuci nesto se zestoko kuha u svijetu i ovaj domino nije nimalo bezazlen + iranski brodovi u sredozemlju vjerovatno sumnjajuci da im se nesto kuha ali je to propagandisticka retorika zapadnih "demokratskih" medija preokrenula u provokaciju prema izraelu i americi + sto je i egipat nacelno odobrio prolazak ratnih brodova koji 30 godina nisu prosli....
a evo uspio sam se cut sa sestrom nekako, telefoni jos i rade ali je blackout na internetu od jutros u 2.
vec je rezervisala kartu - primaju povrijedjene i u tripoliju - sto znaci da situacija nije nimalo bezazlena.
iscitao sam par vijesti jutros i koliko vidim gadafi ne stedi metke na svom narodu vec ih je 100 zaginulo.
inace generalno gledajuci nesto se zestoko kuha u svijetu i ovaj domino nije nimalo bezazlen + iranski brodovi u sredozemlju vjerovatno sumnjajuci da im se nesto kuha ali je to propagandisticka retorika zapadnih "demokratskih" medija preokrenula u provokaciju prema izraelu i americi + sto je i egipat nacelno odobrio prolazak ratnih brodova koji 30 godina nisu prosli....
- AliceInChains
#39 Re: Neredi u arapskom svijetu
Nisam htio da vam skrenem paznju sa vaznijih stvari. A bogami, mogla si ti i preskociti moj komentar. Pa necemo mi sad svi raspravljati sa vama dvojicom o situaciji, koja vas briga. VALJDA CE SVE BITI OK SA NJEGOVOM SESTROM, iskreno! Ali tema i nije "Briga za Bosansku porodicu izmedu neredima arapskog svijeta", zato i ocekujem, da mi nista zlonamjerno ne pripisujes. Hvalavesna555 wrote:AliceInChains wrote:Evo sve mirno u Srbiji. Arapi otisli po limonadu.
Evo tako ti je komentar smijesan, da sve lezim po podu i valjam se![]()
Umjesto da pises gluposti, trebao bi biti malo obziran pa ne pisati gluposti, vidis da se covjek brine za svoju sestru i da sam ja pitala za broj ambasade BiH u Libiji i sad ovom tvojom izvalom se samo skrece paznja s onog sto je bitno, a to je da covjek cuje kakva je situacija u Tripoliju da saznamo broj ambasade jer se kreteni na sluzbeni broj ne javljaju.
-
Desert Wind
#40 Re: Neredi u arapskom svijetu
daj ne seri zivota ti....
- vesna555
#41 Re: Neredi u arapskom svijetu
Kako si se uspio cuti na telefon, nije mi jasno... Ja sam pokusala zvati i ne mogu dobiti, niti meni mogu poslati SMS iz Libije niti dobiti vezu. Kako god, MSN radi, pa smo tako u kontaktu,ali ni google ne radi, ni fejs, ni cnn.com...Desert Wind wrote:fala vesna - svaka cast...
Za koji let je rezevrirala kartu, jel ovaj srijedom sto ide za Sarajevo ili ce u neku drugu zemlju letjeti?
Ja se nadam da ce organizirati neku evakuaciju nasih gradjana, bojim se da se aerodromi ne zatvore sutra/prekosutra, pa onda belaj!
- vesna555
#42 Re: Neredi u arapskom svijetu
Dupli!Desert Wind wrote:fala vesna - svaka cast...
-
Desert Wind
#43 Re: Neredi u arapskom svijetu
sad sam je opet nazv'o i progulila je veza inace fakat na guranje veza....
sta ja znam u zurbi je pa ni tam ni vam uglavnom otisla je na aerodrom da posalje stvari pa ce valjda i ona...
inace mozemo i na PP da gospodi ne kvarimo temu....
sta ja znam u zurbi je pa ni tam ni vam uglavnom otisla je na aerodrom da posalje stvari pa ce valjda i ona...
inace mozemo i na PP da gospodi ne kvarimo temu....
- vesna555
#44 Re: Neredi u arapskom svijetu
Ma bravo! Bravo, svaka ti cast! Evo aplaudiram ti iz sveg srca, nek si mi rekao, tako mi i trebaAliceInChains wrote:Nisam htio da vam skrenem paznju sa vaznijih stvari. A bogami, mogla si ti i preskociti moj komentar. Pa necemo mi sad svi raspravljati sa vama dvojicom o situaciji, koja vas briga. VALJDA CE SVE BITI OK SA NJEGOVOM SESTROM, iskreno! Ali tema i nije "Briga za Bosansku porodicu izmedu neredima arapskog svijeta", zato i ocekujem, da mi nista zlonamjerno ne pripisujes. Hvalavesna555 wrote:AliceInChains wrote:Evo sve mirno u Srbiji. Arapi otisli po limonadu.
Evo tako ti je komentar smijesan, da sve lezim po podu i valjam se![]()
A za ovo drugo boldirano - opet bravo! Naravno da je bitnije kako se tema zove i da tema nije briga za bosansku porodicu ( B se malim slovom pise), nego da si potpomognemo medjusobno mi koji smo u istoj situaciji i koji binemo za svoje bliznje. I tu si mi fino rekao, svaka cast, evo izvini, stvarno me stid sto sam ti rekla da pises gluposti.
Uostalom-prekini. Nije mi do rasprave s tobom, dosta mi moje muke i brige!
- vesna555
#45 Re: Neredi u arapskom svijetu
P.S. Evo uspjela i ja dobiti vezu
Hvala na informaciji da su telefoni proradili 
-
Desert Wind
#46 Re: Neredi u arapskom svijetu
nema na cemuvesna555 wrote:P.S. Evo uspjela i ja dobiti vezuHvala na informaciji da su telefoni proradili
-
popajic
#47 Re: Neredi u arapskom svijetu
Desert Wind wrote:daj ne seri zivota ti....
Fino , fino... Ikad culi za PP ?
-
Desert Wind
#48 Re: Neredi u arapskom svijetu
sta cekas, odmah prijavi moderacijipopajic wrote:Desert Wind wrote:daj ne seri zivota ti....![]()
- vesna555
#49 Re: Neredi u arapskom svijetu
Ja mislim da je bolje da ovdje napisu svi koji nesto znaju o situaciji u Libiji i koji se brinu za svoje bliznje, mamu, tatu, sestre u ostalo i zato nisam slala PP, jer svaka rijec ohrabrenja znaci kada je covjek zabrinut za svoje bliznje. Normalno da meni znaci to sto mi je Wind napisao da rade telefoni, a mozda znaci i jos 10 ljudi koji ovo citaju i imaju rodbinu, roditelje, muzeve, bracu i ostale u Libiji. Zato i nisam htjela komunikaciju odvijati preko PP-a. Uostalom, umjesto da pruzis podrsku, ti kritiziras.popajic wrote:Desert Wind wrote:daj ne seri zivota ti....![]()
Zamisli situaciju da su tvoji u stranoj zemlji gdje su nemiri i da ne mozes da se cujes s njima, niti znas sta su, niti gdje su, niti jesu li dobro. Da li bi razmisljao o slanju privatne poruke ili bi ti te stvari bile potpuno nebitne u cijeloj situaciji?
Malo podrske ne bi bilo na odmet
-
mir-vama
#50 Re: Neredi u arapskom svijetu
Otvorena granica Refah, prvi put nakon svrgavanja Mubaraka]
IRIB – Prvi put nakon svrgavanja režima Hosni Mubaraka došlo je do privremenog otvoranja pograničnog prilaza u Refahu, palestinskog grada između pojasa Gaze i Egipta.
Medždi Ahmed Husein, generalni sekretar stranke Islamskog djelovanja u Egiptu je naglasio da su zvaničnici ove zemlje na koncu udovoljili zahtjevu šejha Jusufa Kardavija, predsjednika Unije međunarodne islamske uleme, za privremeno otvaranja pograničnog prilaza prema pojasu Gazi. Ahmed Husein je podsjetio da je pogranični prilaz Refah upotpunosti bio zatvoren od 5 januara što je rezultiralo brojnim problemima i tekobama blokiranog palestinskog stanovništva u pojasu Gazi. Masovno prisustvo odnosno veliki odaziv Egipćana jučerašnjim demonstracijama predstavlja upozorenje stranim silama, posebno SAD, da se ne upliču u unutrašnja pitanja Egipta, dodao je Ahmed Husein koji je na kraju zaključio da egipatski narod na prihvata režimske ljude u budućem upravljanju zemljom.

IRIB – Prvi put nakon svrgavanja režima Hosni Mubaraka došlo je do privremenog otvoranja pograničnog prilaza u Refahu, palestinskog grada između pojasa Gaze i Egipta.
Medždi Ahmed Husein, generalni sekretar stranke Islamskog djelovanja u Egiptu je naglasio da su zvaničnici ove zemlje na koncu udovoljili zahtjevu šejha Jusufa Kardavija, predsjednika Unije međunarodne islamske uleme, za privremeno otvaranja pograničnog prilaza prema pojasu Gazi. Ahmed Husein je podsjetio da je pogranični prilaz Refah upotpunosti bio zatvoren od 5 januara što je rezultiralo brojnim problemima i tekobama blokiranog palestinskog stanovništva u pojasu Gazi. Masovno prisustvo odnosno veliki odaziv Egipćana jučerašnjim demonstracijama predstavlja upozorenje stranim silama, posebno SAD, da se ne upliču u unutrašnja pitanja Egipta, dodao je Ahmed Husein koji je na kraju zaključio da egipatski narod na prihvata režimske ljude u budućem upravljanju zemljom.