RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
C'è solo l'Inter

#26 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by C'è solo l'Inter »

Riddle wrote:Ronaldo je najbolji napadac kojeg sam ja gledao u svom zivotu. Vjerovatno najbolji sto je postojao na toj poziciji. Strasno je koliko je bio dobar prije povrede u Interu. Kao kad spojis Messia i Cristiana Ronalda. :D Dribling, mahnita brzina, snaga, okretnost, sut, zavrsnica - sve na vrhunskom nivou. Kompletan napadac. Ne znam ni sam koliko sam golova vidio gdje bi naredao 3-4 igraca i jos na kraju golmana, te se lagano usetao u gol. To danas niko ne radi. Ono cega mi je najvise zao je sto nije ispunio to za sta je bio predodređen. Bez tih groznih povreda bi bio najbolji igrac svih vremena. I jedan takav igrac nema osvojen trofej LP. :(

R9 Legend.

Tuzno mi je bilo procitati onu njegovu izjavu kako vise ne moze nastaviti igrati, jer iako ima ideju sta da uradi, ne moze to vise da izvede. :(
Definitivno najbolji napadac kojeg sam gledao, i meni licno najdrazi igrac. Njegovo "biciklo" je neprevazidjeno.
El Phenomeno :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
leo karan

#27 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by leo karan »

jedan zanimljiv snimak sa treninga francuske reprezentacije
tema je ronaldo i kako zaustaviti
desailly, thuram prepricavaju svoja iskustva
Djokej

#28 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Djokej »

Igračina
Static-X

#29 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Static-X »

Da se i ja upisem.
Najbolji svih vremena!
leo karan

#30 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by leo karan »

Riddle wrote:Ronaldo je najbolji napadac kojeg sam ja gledao u svom zivotu. Vjerovatno najbolji sto je postojao na toj poziciji. Strasno je koliko je bio dobar prije povrede u Interu. Kao kad spojis Messia i Cristiana Ronalda. :D Dribling, mahnita brzina, snaga, okretnost, sut, zavrsnica - sve na vrhunskom nivou. Kompletan napadac. Ne znam ni sam koliko sam golova vidio gdje bi naredao 3-4 igraca i jos na kraju golmana, te se lagano usetao u gol. To danas niko ne radi. Ono cega mi je najvise zao je sto nije ispunio to za sta je bio predodređen. Bez tih groznih povreda bi bio najbolji igrac svih vremena. I jedan takav igrac nema osvojen trofej LP. :(

R9 Legend.

Tuzno mi je bilo procitati onu njegovu izjavu kako vise ne moze nastaviti igrati, jer iako ima ideju sta da uradi, ne moze to vise da izvede. :(
hahahaha
sta im je frajer cinio :D
tek sad pregeldah video
spree

#31 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by spree »

leo karan wrote: Image
dvojica najboljih napadaca koje sam ikada gledao. uz zizua za mene najbolji igraci svih vremena.
studeni76

#32 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by studeni76 »

Bilo ga je milina gledati. Meni jako drag igrač (iako je igrao za Real).
cyprus

#33 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by cyprus »

dzemmo wrote:ma naci ce se neko da kontrira :D
To bih ko trebo bit ja :D :oops:

Al', iako je igro za klubove protiv kojih sam uvijek navijao (Barca, Real i Milan bljak :oops: , Inter haj inekako), a ni reprezentaciju mu ne volim, ipak sam mu se divim na svemu što je posjedovao kao igrač i zaista je šteta što još više sezona nije igro na tom nivou... Uz moje duboko poštovanje, i ja također izražavam žaljenje zbog okončanja Ronaldove karijere
Alkos

#34 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Alkos »

Za mene najbolji igrac kojeg sam imao priliku gledati... Igracina!!! :thumbup: Ono sto je MJ u kosarci, za mene je Ronaldo u fudbalu.

Danas, jedino Messi moze da ga sustigne i zauzme njegovo mjesto, ali mali treba jos pure da jede. :mrgreen:
extraordinary

#35 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by extraordinary »

Žalosno mi je što odlazi polako ona generacija koja je bila na vrhu kad sam ja počeo gledati fudbal, a Ronaldo je svakako bio najveći od njih svih. Igrač zbog kojeg se gledao fudbal, i zbog kojeg su Inter, a kasnije i Real imali more navijača. Koliko je samo golova njemu posvećeno, znam da su sva djeca kad daju gol odmah vrištala Ronaldo. Meni se niko od ovih današnjih zvijezda i zvjezdica ne može ni porediti sa njim.
Mustang1

#36 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Mustang1 »

U jebem ti .. sad znam kako je zenama koje placu kad citaju nesto :(
Il Fenomeno u suzama objavio kraj karijere:"Izgubio sam bitku s tijelom"
PREMA izvještajima brazilskih medija, 34-godišnji Ronaldo, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, objavio je u ponedjeljak kraj svoje velike karijere.

"Ljudi bi se trebali sramiti ružnih komentara o mojoj težini", rekao je, okružen dvojicom sinova, Luis Nazario da Lima Ronaldo (34), nekad najbolji svjetski nogometaš, na konferenciji za novinare. Otkrio je unutar Corinthiansova kompleksa u Sao Paulu, u prostoriji koja je jedva primila sve zainteresirane novinare, ponajbolji nogometaš svijeta u povijesti igre da više ne može igrati nogomet jer boluje od bolesti štitnjače. Zbog toga već godinama, kaže, ima problem s kilažom. Osim toga, priznao je u suzama okružen vlastitom djecom, jedva hoda.

"Došao sam vam ovamo reći da više neću igrati nogomet", rekao je na početku, istaknuvši da raskida ugovor s Corinthiansom koji vrijedi do kraja godine."Prije četiri godine u Milanu otkrio sam da bolujem od poremećaja štitne žlijezde koji se zove hipotiriodizam. On usporava metabolizam i, da bi se kontrolirao, trebao bih uzimati nadomjesne hormone. Isti su u sportu zabranjeni jer su na popisu dopinških sredstava. Moje odluke o nastavku karijere uvijek su od saznanja o bolesti bile vođene srcem, a moja je ljubav prema nogometu uvijek uspijevala pobjeđivati sve prepreke. Svima je danas teško izgubiti tjelesnu masu, a meni pogotovo. Iako sam imao taj poremećaj, želio sam igrati pod svaku cijenu."

"Nisam nikad želio o tome govoriti. Čuvao sam istinu za kraj karijere. Ljudi koji su me ironično zvali debeljkom trebali bi se sramiti", rekao je Ronaldo dodavši: "Borim se već dugo vremena sa svojim tijelom. Oni koji me znaju, znaju istinu: ne mogu se uspeti stepenicama bez osjećaja boli. Zbog nogometa sam kroz život činio nevjerojatne žrtve. Nije mi žao. Bilo je to divno i uzbudljivo putovanje."

Također je Ronaldo kazao da ne odobrava postupke navijača nakon ispadanja kluba iz Cope Libertadores, ali i naglasio da im sve oprašta. "Naše je ispadanje učinilo navijače bijesnima, pa se njihovo ponašanje otelo kontroli. Želim se svima javno ispričati na tom neuspjehu. Navijači Corinthiansa su moja braća, proveo sam ovdje prekrasno vrijeme i zauvijek ću ostati vezan uz ovaj klub. Predstavljat ću ga kao ambasador u svijetu, te redovito pohađati utakmice."

Najljepšim trenutkom karijere Ronaldo je proglasio:"Pobjedu s Brazilom na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. To je najznačajniji uspjeh za mene. Na drugom mjestu dolazi moj boravak u Corinthiansu. Ne žalim ni zbog čega što sam učinio u životu. Išao sam kroz njega časno i proživio nevjerojatno iskustvo. Ne znam kako će moj život izgledati u budućnosti. Znam samo da će mi nedostajati nogomet, igra u napadu i zabijanje golova. Zasad neću organizirati oproštajnu utakmicu. Planiram je za lipanj ili srpanj. Nadam se lijepoj oproštajnoj zabavi."

Ukupno je Brazilčeva karijera trajala 18 godina. Premda je veliki njezin dio proveo izvan terena zbog teških ozljeda, velik je također dio, posebice na njezinu početku, Ronaldo igrao na način koji mu je priskrbio status ponajboljeg nogometaša svih vremena. Osvojio je dva naslova svjetskih prvaka s Brazilom (1994. i 1998. godine), te je službeno najbolji strijelac na Svjetskim prvenstvima s ukupno 15 postignutih pogodaka. Zabijao ih je kroz tri Mundijala (1998., 2002. i 2006.). U trima je navratima proglašavan najboljim nogometašem svijeta u izboru FIFA-e, dok je u France Footballovoj trijumfirao dva puta.

Ronaldo je već ranije spominjao mogućnost umirovljenja, ali tek na kraju godine. No, nova serija ozljeda, kao i poraz njegovog Corinthiansa u pretkolu Cope Libertadores su, čini se, ubrzali njegovu odluku. Podsjećamo, naslov u Copi Libertadores (ekvivalent Uefinoj Ligi prvaka, op.a.) bio je jedan od rijetkih koji Ronaldo u karijeri nije osvojio. Ronaldovoj su karijeri u tri navrata prijevremenim završetkom prijetile teške ozljede, a posljednja se dogodila u veljači 2008. godine kada je u dresu Milana teško ozlijedio desno koljeno. Uslijedila je jednogodišnja pauza, povratak natjecateljskom ritmu u dresu Corinthiansa, a potom i novi problemi s ozljedama, te prekomjernom težinom.
Last edited by Mustang1 on 14/02/2011 18:53, edited 1 time in total.
fixer

#37 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by fixer »

extraordinary wrote:Žalosno mi je što odlazi polako ona generacija koja je bila na vrhu kad sam ja počeo gledati fudbal, a Ronaldo je svakako bio najveći od njih svih. Igrač zbog kojeg se gledao fudbal, i zbog kojeg su Inter, a kasnije i Real imali more navijača. Koliko je samo golova njemu posvećeno, znam da su sva djeca kad daju gol odmah vrištala Ronaldo. Meni se niko od ovih današnjih zvijezda i zvjezdica ne može ni porediti sa njim.
On i Zidane su nesto neprevazidjeno.
junkers

#38 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by junkers »

ne najljepši al meni jedan od njegovih najdražih golova
http://www.youtube.com/watch?v=uIg91AW6Ufk
mikelandjelo

#39 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by mikelandjelo »

najbolji centarfor svih vremena. nema vise takvog igraca koji je jak brz okretan i ima top u nozi.
ExNihilo

#40 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by ExNihilo »

Prvi dres koji sam kupio bio je njegov. Drugi isto. Treći isto.

Čovjek je redefinirao fudbal.

Neprevaziđeni majstor.
Richard Peti

#41 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Richard Peti »

cyprus wrote:
dzemmo wrote:ma naci ce se neko da kontrira :D
To bih ko trebo bit ja :D :oops:
:lol: :lol: :lol:

u jednom momentu sam htio napisati da sacekamo tvoju repliku :D
ultima_palabra

#42 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by ultima_palabra »

Da ja malo krenem u kontru :-D

Nisam bio zadovoljan njegovim zalaganjem pred kraj igranja u Madridu, bio je debeo i nezainteresovan i loše uticao na ekipu... drago mi je bilo kad ga je Capello počistio iz ekipe i doveo van Nistelrooya, manje talentovanog ali pouzdanijeg. Bilo je to vrijeme kad su Galacticosi pucali po šavovima i potrebna je bila promjena.

Također, uvijek je sebe stavljao ispred ekipe... u Barceloni je ostavio talentovanu ekipu koja je sa njim mogla postići puno... Inter mu je dao sve, a on ih je ostavio na cjedilu... u Madridu situacija koju sam opisao.

Ipak, pored svega toga nema navijača nijednog tima koji ga mrze... zato što je bio svačiji omiljeni igrač i svako je želio igrati kao on ili bar ga imati u svom timu. U tome je njegova veličina... Ronaldo Luis Nazario da Lima je bio fudbal :thumbup:
herbert mekfjuger

#43 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by herbert mekfjuger »

Danas slabo pratim bilo kakav sport, al sjećam se kolko sam gledo utakmice krajem devedesetih, od France 1998, pa 2002. s Ronaldinhom u reprezentaciji... najjači ubjedljivo, zbog njega sam počeo pratit fudbal...
Alkos

#44 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Alkos »

Riddle wrote:
Jel ovo na 2:53 neki Bosnjo pos'o po cevape? :mrgreen:
1941.

#45 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by 1941. »

Jedna od nazalost rijetkih istinskih zvijezda a ne rezultat propagandne masinerije. Tesko podnosljiv dok je igrao u Barceloni, prelaskom u Italiju i u jednu od najkultnijih ekipa ikada kakav je u to vrijeme bio Inter, stekao je moje puno postovanje i na njegov spomen osjetim izvjesnu nostalgiju za fudbalom i periodom s kraja devedesetih. Steta.
Jedna od drazih predstava serie a u njegovo vrijeme, ne toliko zbog njegove igre iako je postigao dva gola, koliko zbog cijele palete legendarnih likova koji su tada nastupali kako u Interu tako i u Romi. http://www.youtube.com/watch?v=FtBA7guLq4o
Last edited by 1941. on 14/02/2011 19:22, edited 1 time in total.
smak

#46 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by smak »

Alkos wrote:
Riddle wrote:
tacnije dva bosanca :lol:
Zlocin&Kazna

#47 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Zlocin&Kazna »

Igrac moga djetinjstva. Najveci, neka ti je sretno, hvala za carolije !
Vjerujte mi!

#48 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Vjerujte mi! »

Poslije Ronaldinha, Messija i Cristanvala najbolji.

Živio, Ronaldo. :thumbup: I guzi.
Alkos

#49 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Alkos »

smak wrote:
Alkos wrote:
Riddle wrote:
tacnije dva bosanca :lol:
:mrgreen: :thumbup:
Better Man

#50 Re: RONALDO - This name belongs to the Phenomenon

Post by Better Man »

Ronaldo je legenda i igracina kakva ce se tesko ponoviti. Najveca greska je odlazak u Italiju gdje su ga mesari polomili. Da je ostao u Spaniji ili ako je htio ici dalje otisao Englesku mogao je postati najveci svih vremena u istoriji fudbala.
Locked